ייעוץ האם Texas לא בשבילי?

Benny Gamus

משתמש מתחיל
19
4
נק' מוניטין:
26
19
4
הי חברים,
חדש פה אבל משתמש המון בכתבות שלכם.

התחלתי את החורף עם SS והגעתי למשקלי שיא שלי, אבל נתקעתי לחלוטין.

ניסיתי Texas method במהלך כמה שבועות.
הרגשתי בעיקר עייף, ולבסוף התחלתי לרדת במשקלים (די משמעותית).
זה נראה לי כמו סימן מובהק שאני לא מצליח להתאושש.
ניסיתי ריסט כללי להכל, ולהוסיף באוכל... אבל יכול להיות שזה פשוט לא בשבילי?

המלצות לתוכנית טובה אחרי SS?
אני משאיר את 5x5 לינארי לקיץ בדרכ. היא עובדת לי טוב יחסית גם כשאני לא אוכל כמו חזיר.
אף פעם לא ניסיתי WSB. כדאי?

נתונים: בן 23
סקווט 155X5, דד-ליפט 190X4, חזה 120X4 (אחרי זה ירדתי משמעותית בעקבות פציעה), קלין 90X2. שמתי לב שאתם קשוחים פה לגבי פרסום משקלים.
זה טוב!

הינה סרטון של הדד-ליפט

אין לי סרטון של סקווט מקסימלי. הינה 140X6

נשמע לי מוזר שSS עבד עליך טוב והגעת למשקלים יפים, ודווקא בטקסס לא הצלחת להתאושש. אבל על הנייר נשמע שניסית מה שאמורים לעשות.

לגבי WSB תתרחק מזה, צריך להיות מהנדס על מנת לבצע אותה כמו שצריך ולדעתי האישית מתאימה למתאמנים עם המון ותק בפאוורליפטינג תחרותי.

מה היית עושה ביום הנפח/העצימות? מה היה ההבדל במשקלי העבודה בין שני הימים? למה אתה עושה דדליפט עם רצועות? 😃

מה היית עושה ביום הנפח/העצימות? מה היה ההבדל במשקלי העבודה בין שני הימים? למה אתה עושה דדליפט עם רצועות? 😃
מה הבעיה עם דדליפט עם רצועות?
בן אדם שלא מתחרה שרוצה להתחזק זה לא מפריע לו..

• פותח/ת השרשור
למה לשמור לקיץ לינארית אם היא עובדת לך טוב?
לינארית עובדת לי טוב כשאני לא אוכל... לחורף זה לא מספיק עצים בשבילי.
סחטן על הכינוי.

אני עושה 5X5 סקווט, 5X5 חזה ו5X3 קלין בנפח, סקווט, חזה ודד ליפט 1X5 ביום עצימות.
הסקווט שלי מחזיק יחסית, אבל בחזה יש ירידה משמעותית. אני גם ככה חלש בחזה, יש לי פציעה ישנה וה5 סטים הורגים אותי.
ה1X5 סקווט ביום עצימות אני עושה 155-160 (160 הצלחתי 4), ביום נפח 140.
חזה אני מתבייש לכתוב משקלים. בסוף הSS עבדתי עם 120 (שזה כבר פאדיחה) ומאז ירדתי.
ב5X5 אני בקושי עושה 105. מאוד מתעייף בסטים האחרונים.

יש לי כל מיני תירוצים לרצועות, אבל אתה באמת רוצה לשמוע? ;)
חוץ מזה הטכניקה סבירה, אגב?

טכניקה טובה
תיפתר מהחגורה ותארגן על rdx זה 150 שקל בערך מאיביי...

לגבי התוכנית נפלת לידיים טובות של אינסין אז תחכה לתשובה שלו

• פותח/ת השרשור
טכניקה טובה
תיפתר מהחגורה ותארגן על rdx זה 150 שקל בערך מאיביי...

לגבי התוכנית נפלת לידיים טובות של אינסין אז תחכה לתשובה שלו

זאת חגורה פח. אתה לגמרי צודק...
אני מתאמן בשתי מקומות ושכחתי את שלי באותו יום 😭

אתה ממליץ על הקשיחות של RDX או בסגנון הזה
http://www.ebay.co.uk/itm/RDX-Weigh...aining-Lower-Lumber-Pain-Wide-B-/200882580175

עריכה: אוקיי הסמיילי הזה יצא גייז ברמות. לא ציפיתי לזה.

זאת:
http://m.ebay.co.uk/itm/380480531036?nav=SEARCH

חגורה חייבת להיות באותו הרוחב מקדימה ומאחורה אחרת היא לא עושה אך עבודתה, חגורה כמו שלבשת בסיר טונים לא עושה כלום (חוץ מלשכנע אנשים שלא מבינים שיש יותר תמיכה לגב כי זה רחב יותר שזה לא נכון וגם לא משנה כי מה שחשוב זה הלחץ התוך בטני)

אני עושה 5X5 סקווט, 5X5 חזה ו5X3 קלין בנפח, סקווט, חזה ודד ליפט 1X5 ביום עצימות.
הסקווט שלי מחזיק יחסית, אבל בחזה יש ירידה משמעותית. אני גם ככה חלש בחזה, יש לי פציעה ישנה וה5 סטים הורגים אותי.
ה1X5 סקווט ביום עצימות אני עושה 155-160 (160 הצלחתי 4), ביום נפח 140.
חזה אני מתבייש לכתוב משקלים. בסוף הSS עבדתי עם 120 (שזה כבר פאדיחה) ומאז ירדתי.
ב5X5 אני בקושי עושה 105. מאוד מתעייף בסטים האחרונים.

יש לי כל מיני תירוצים לרצועות, אבל אתה באמת רוצה לשמוע? ;)
חוץ מזה הטכניקה סבירה, אגב?

כמה דברים:
1. המשקלים יותר מדי קרובים, עבדת 5x5 עם 90% מהמשקל של יום העצימות, אל תעלה את המשקל ביום הנפח כל שבוע - המטרה של התוכנית היא לשבור שיאים ביום העצימות, אם אתה יכול לעשות את זה עם 5x5x130 במקום 5x5x140 (או אפילו ארבעה סטים במקום חמישה) - מה טוב.
2. איזו פציעה יש לך? אם עשית 5x5x105, כמה עשית ביום העצימות? מה לגבי מקבילים עם משקל, גם גורם לכאב?
3. קלין בסוף יום הנפח - אחרי אימון מייגע של 5x5 סקוואט ו-5x5 בנץ' אין לי מושג איך היה לך כוח להתפוצץ בקלין, מה המשקל ביום הנפח לעומת הדדליפט?
4. אפשר להתחיל את טקסס עם 5RM ביום העצימות, ברגע שזה היה נתקע הייתי ממשיך עם 3RM (או שני סטים של 3 חזרות כמו שריפטו ממליץ, תלוי בך), כמובן שהמשקלים ממשיכים לעלות משבוע לשבוע.
5. רצועות - אחיזה חזקה יכולה לעזור לך בהרבה תרגילים ובחיים בכלל, בנוסף - רצועות לעיתים יכולות לתת לך להרים משקל שהיה עדיף אם היה נשאר על הרצפה. הייתי שומר את הרצועות לתרגילי העזר במידת הצורך. מגנזיום ואחיזה משולבת יכולים לשנות את דעתך.
6. טכניקה - אחלה, הסקוואט נראה מאוד קליל.

אני מתנצל שאני מתפרץ, אבל החגורה לא כואבת במותניים כשאתה יורדים לסקוואט? היא כל כך עבה ורחבה שהיא מתנגשת לי עם הגוף ויש לי שריטות במותניים מזה

• פותח/ת השרשור
כמה דברים:
1. המשקלים יותר מדי קרובים, עבדת 5x5 עם 90% מהמשקל של יום העצימות, אל תעלה את המשקל ביום הנפח כל שבוע - המטרה של התוכנית היא לשבור שיאים ביום העצימות, אם אתה יכול לעשות את זה עם 5x5x130 במקום 5x5x140 (או אפילו ארבעה סטים במקום חמישה) - מה טוב.
2. איזו פציעה יש לך? אם עשית 5x5x105, כמה עשית ביום העצימות? מה לגבי מקבילים עם משקל, גם גורם לכאב?
3. קלין בסוף יום הנפח - אחרי אימון מייגע של 5x5 סקוואט ו-5x5 בנץ' אין לי מושג איך היה לך כוח להתפוצץ בקלין, מה המשקל ביום הנפח לעומת הדדליפט?
4. אפשר להתחיל את טקסס עם 5RM ביום העצימות, ברגע שזה היה נתקע הייתי ממשיך עם 3RM (או שני סטים של 3 חזרות כמו שריפטו ממליץ, תלוי בך), כמובן שהמשקלים ממשיכים לעלות משבוע לשבוע.
5. רצועות - אחיזה חזקה יכולה לעזור לך בהרבה תרגילים ובחיים בכלל, בנוסף - רצועות לעיתים יכולות לתת לך להרים משקל שהיה עדיף אם היה נשאר על הרצפה. הייתי שומר את הרצועות לתרגילי העזר במידת הצורך. מגנזיום ואחיזה משולבת יכולים לשנות את דעתך.
6. טכניקה - אחלה, הסקוואט נראה מאוד קליל.

1. אתה אומר לשמור על יום עצימות שפוי, משקלים נמוכים וטכניקה טובה? גם אם זה אומר ללחוץ למשל 100 בחזה?
2. יש לי קרע בחזה מלפני כמה שנים טובות, אבל כשאני מתקרב ל-120 הוא מתחיל לכאוב (בעיקר בקצה התנועה במתיחה).
התחלתי ימי עצימות עם 125X3,120X4 עכשיו אני מצליח כ115X4 בקושי.
3. דווקא דד ליפט ביום הנפח לא עבד לי בכלל. אני עייף מידי. קלין אני עושה 5X3X80. קצת בוכה תוך כדי אבל מסיים.
4. 5RM בעצימות, לעלות משבוע לשבוע עד שנתקע, לעבור ל3RM וכל הזמן הזה להישאר עם 5X5 ביום הנפח?
רעיון אדיר 😃
5. אני לוקח את הרצועות רק בסט האחרון, כשאני רוצה באמת לסיים את ה5. עד 160 אני עושה בלי רצועות פשוט לא עושה חזרות.
חתכתי את האצבע לפני 4 שנים עם כל הגידים והעצבים ומאז האחיזה שלי חלשה. (הינה... עכשיו תירצתי).
6. תודה רבה 😃 זה באמת משקל קל לי. ב-160 אני עדיין נאבק.

המון תודה על העזרה! אה! עוד שאלה אם כבר...
כמה קריטי להחליף בין הבנצ' פרסס לפרסס כל שבוע? בעיקר שיש לי חזה חלש.

1. אתה אומר לשמור על יום עצימות שפוי, משקלים נמוכים וטכניקה טובה? גם אם זה אומר ללחוץ למשל 100 בחזה?
2. יש לי קרע בחזה מלפני כמה שנים טובות, אבל כשאני מתקרב ל-120 הוא מתחיל לכאוב (בעיקר בקצה התנועה במתיחה).
התחלתי ימי עצימות עם 125X3,120X4 עכשיו אני מצליח כ115X4 בקושי.
3. דווקא דד ליפט ביום הנפח לא עבד לי בכלל. אני עייף מידי. קלין אני עושה 5X3X80. קצת בוכה תוך כדי אבל מסיים.
4. 5RM בעצימות, לעלות משבוע לשבוע עד שנתקע, לעבור ל3RM וכל הזמן הזה להישאר עם 5X5 ביום הנפח?
רעיון אדיר 😃
5. אני לוקח את הרצועות רק בסט האחרון, כשאני רוצה באמת לסיים את ה5. עד 160 אני עושה בלי רצועות פשוט לא עושה חזרות.
חתכתי את האצבע לפני 4 שנים עם כל הגידים והעצבים ומאז האחיזה שלי חלשה. (הינה... עכשיו תירצתי).
6. תודה רבה 😃 זה באמת משקל קל לי. ב-160 אני עדיין נאבק.

המון תודה על העזרה! אה! עוד שאלה אם כבר...
כמה קריטי להחליף בין הבנצ' פרסס לפרסס כל שבוע? בעיקר שיש לי חזה חלש.

1. אני מניח שהתכוונת ליום הנפח, לא ליום העצימות, וכן - המטרה של יום הנפח היא להוציא את המערכת מאיזון, אין בעיה שתלחץ 5x5x100 ביום הנפח כל עוד הגירוי יהיה מספיק בשביל לקדם את משקלי העבודה ביום העצימות. משקלי העבודה ביום העצימות הם מה שצריך לעניין אותך.
2. כואב לך בנפח (5x5), בעצימות (סט אחד כבד), או גם וגם?
3. לא כתבתי שאני ממליץ לעשות דדליפט ביום הנפח, אבל המשקל בקלינים נמוך מדי בשביל לקדם את הדדליפט - אתה יכול לנסות לשלב דדליפט רומני/ סטיף לג/ראק פולס/דפיציט דדליפט/דדליפט באחיזת סנאץ'/סומו דדליפט במקום. קלינים אחרי 5x5 סקוואט לא תורמים לדעתי, אם היית מפצל את יום הנפח ומעביר אותם ליום השני או עושה אותם ביום ההתאוששות היה על מה לדבר.
4. כן, ולא למהר להעלות את משקל העבודה ביום הנפח - אם אתה ממשיך לשבור שיאים ביום העצימות אתה משיג את מטרת התוכנית. גם אין בעיה לקצץ סט ביום הנפח אם אתה רואה שאתה לא מתאושש, במיוחד בסקוואט.
5. אולי יש מקום לשלב תרגול אחיזה סטטית בשביל להתגבר על הבעיה הזו, גם אם האחיזה שלך חלשה בגלל פציעה - אתה יכול עדיין לחזק אותה. בכל מקרה, אני משאיר את זה לשיקולך.

• פותח/ת השרשור
המון תודה!
אני אנסה את הטיפים שלך מהשבוע הבא.

2. כואב בשניהם, אבל סט בודד אני מצליח ללחוץ בלי שזה יגביל אותי יותר מידי, לעומת זאת ביום הנפח זה עוצר אותי.
3. את אחת הואריאציות שהצעת לעשות 1X5 או 5X5 במשקל קל?
חשוב לי להתמיד בקלינים כי אני רוצה לשפר טכניקה. אתה ממליץ להעביר ליום ההתאוששות? אבל אז 5X3 קצת מאסיבי מידי, לא?
אני עושה היום סנצ'ים ביום ההתאוששות, היות והמשקל שלי שם זניח (60 קילו). משמש אותי בעיקר כאימון אינטרוולים ועבודה על טכניקה.
10. כמה קריטי להחליף בין הבנצ' פרסס לפרסס כל שבוע? בעיקר שיש לי חזה חלש.

לא קריטי הפרס לבנץ פרס
אם אתה מצליח לשמור על יחס של 2/3 או קרוב לזה אין צורך לשלב פרס חוץ מביום התאוששות....

עם דאמבלים כואב? אתה יכול לשים בנפח בנץ דאמבלים 😃

• פותח/ת השרשור
לא קריטי הפרס לבנץ פרס
אם אתה מצליח לשמור על יחס של 2/3 או קרוב לזה אין צורך לשלב פרס חוץ מביום התאוששות....

עם דאמבלים כואב? אתה יכול לשים בנפח בנץ דאמבלים 😃

יותר טווח תנועה יותר כואב...
פחות כואב לי כשאני לוחץ צר יותר ועם מרפק בפנים (מעביר יותר העומס לאחורית).
השאלה אם זה טוב לבן אדם שלא מתחרה.

יותר טווח תנועה יותר כואב...
פחות כואב לי כשאני לוחץ צר יותר ועם מרפק בפנים (מעביר יותר העומס לאחורית).
השאלה אם זה טוב לבן אדם שלא מתחרה.
שוב כמו שאינסין אמר זה לא משנה אם תעשה בנפח שכיבות שמיכה על בוסו ובעצימות תשבור שיאים בבנץ הכל טוב
אם זה פחות כואב אז תלחץ צר יותר בנפח

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית