הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע ריצה מול הליכה

רק בגלל המשפט 'אבל מאז ימיו של ניוטון, המדע התפתח והשתכלל ואיתו גם יכולת המדידה' הייתי מפסיק לקרוא את המאמר באמצע.
גם השימוש בביטוי 'כלי מדידה אמיתיים' הוא חסר משמעות בלי לתאר מה הבדיקה שנעשתה.

בכל מקרה זה תרגום מאוד קלוקל של המאמר הזה.http://m.runnersworld.com/weight-loss/how-many-calories-are-you-really-burning?page=single
, בחלק השני יש מסקנה הפוכה

ואם נעזוב את התיאוריה, הליכה וריצה לא באמת פעולות תחליפיות כי כמעט כל אחד יכול ללכת חצי שעה והרבה מאוד יתקשו לרוץ 10 דקות ברציפות.
ומכיוון שחישובי קלוריות הם כ'כ לא מדויקים שההערכה של קלוריה על כל ק'מ כפול משקל גוף תהיה בסדר גמור

רק בגלל המשפט 'אבל מאז ימיו של ניוטון, המדע התפתח והשתכלל ואיתו גם יכולת המדידה' הייתי מפסיק לקרוא את המאמר באמצע.
אני הייתי מפסיק עוד קודם, במשפט "עד לא מזמן, התפיסה הרווחת הייתה שאדם ממוצע שורף במהלך פעילות גופנית כ-100 קלוריות לכל 1.6 ק"מ" - אם המתרגמים לא טרחו להמיר את היחידות לק"מ מן הסתם הם לא ממש השקיעו, ואני חושש שזה עלול להתבטא בעיוותים נוספים. יותר מאוחר הם אפילו הביאו את המצב לפארסה מוחלטת, כאן:

"
* המירו את המשקל שלכם בק"ג למשקל בפאונד (על ידי הכפלת המשקל ב-2.2)
* את המספר בין ה-3 ספרות הכפילו ב-0.63.

המספר שיצא הוא מספר הקלוריות שאתם שורפים במהלך ריצה של כ-1.6 ק"מ.

"

וזאת במקום לעשות פעם אחת את המרת היחידות עבור כל הקוראים ולכתוב: הכפילו את משקל הגוף שלכם ב 0.9 (*)- המספר שקיבלתם הוא בקירוב מספר הקלוריות שאתם שורפים במהלך ריצה של קילומטר אחד (מאד קרוב לנוסחה הידועה אליה התייחסת לפיה נשרפת קלוריה אחת לכל ק"מ לק"ג משקל גוף).

וכפי שציינת, במאמר באנגלית הם אומרים משהו שרוב האנשים לא יודעים: הליכה במהירות מעל 8 קמ"ש שורפת יותר קלוריות מריצה באותה מהירות - וזאת עפ"י מדידת ביצועים של ספורטאי. אני מעז לנחש שעבור האדם המצוי הגבול עוד יותר נמוך, אולי אפילו 7.5 קמ"ש. מי שלא מאמין לי מוזמן ללכת שעה במהירות 8 קמ"ש ולחזור לספר חוויות.

אני הייתי מפסיק עוד קודם, במשפט "עד לא מזמן, התפיסה הרווחת הייתה שאדם ממוצע שורף במהלך פעילות גופנית כ-100 קלוריות לכל 1.6 ק"מ" - אם המתרגמים לא טרחו להמיר את היחידות לק"מ מן הסתם הם לא ממש השקיעו, ואני חושש שזה עלול להתבטא בעיוותים נוספים. יותר מאוחר הם אפילו הביאו את המצב לפארסה מוחלטת, כאן:

"
* המירו את המשקל שלכם בק"ג למשקל בפאונד (על ידי הכפלת המשקל ב-2.2)
* את המספר בין ה-3 ספרות הכפילו ב-0.63.

המספר שיצא הוא מספר הקלוריות שאתם שורפים במהלך ריצה של כ-1.6 ק"מ.

"

וזאת במקום לעשות פעם אחת את המרת היחידות עבור כל הקוראים ולכתוב: הכפילו את משקל הגוף שלכם ב 0.9 (*)- המספר שקיבלתם הוא בקירוב מספר הקלוריות שאתם שורפים במהלך ריצה של קילומטר אחד (מאד קרוב לנוסחה הידועה אליה התייחסת לפיה נשרפת קלוריה אחת לכל ק"מ לק"ג משקל גוף).

וכפי שציינת, במאמר באנגלית הם אומרים משהו שרוב האנשים לא יודעים: הליכה במהירות מעל 8 קמ"ש שורפת יותר קלוריות מריצה באותה מהירות - וזאת עפ"י מדידת ביצועים של ספורטאי. אני מעז לנחש שעבור האדם המצוי הגבול עוד יותר נמוך, אולי אפילו 7.5 קמ"ש. מי שלא מאמין לי מוזמן ללכת שעה במהירות 8 קמ"ש ולחזור לספר חוויות.

אם אני רץ שעה והולך שעה אני שורף יותר קלוריות בהליכה, זה מה שאתה אומר בעצם? ואם אני עושה אינטרוולים?
ומה הסיבה לכך?

איך אפשר ללכת מעל ל-8 קמ״ש?

וריצה שורפת יותר קלוריות מהליכה, גם אם שני המצבים עברו את אותו המרחק ומתבצעים באותו המישור. הסיבה לכך שלאחר הריצה ממשיכים לשרוף כמות קלוריות גבוהה יותר מזו שלאחר הליכה. הבעיה כאן שקשה מאוד למדוד זאת בטווח זמן של נניח 24 שעות ללא ציוד מעבדה.
היה על זה גם הסבר פיזקלי מורחב של מישהו שכבר לא גולש כאן (אך גלש). אם אמצא אצרף.

איך אפשר ללכת מעל ל-8 קמ״ש?
אתה צוחק, נכון? ההלכים המובילים הולכים במהירות כפולה מזאת! חישוב: שיא העולם בהליכה ל 20 ק"מ הוא 1:17:16 כלומר המהירות הממוצעת על פני 20 ק"מ היא כמעט 16 קמ"ש.

אם רוצים לדייק צריך להבחין בין הליכה "רגילה" מהסוג שכולנו מתכוונים אליו בחיי יום יום לבין הליכה ספורטיבית תחרותית, הדבר המשונה ההוא שנראה כמו ברווז אבל אל מקרקר כמו ברווז ולכן אינו ברווז... במהירות 8 קמ"ש אתה כבר תמצא את עצמך יותר קרוב להליכה תחרותית מאשר להליכה "רגילה" מבחינת התנועה (האגן מתחיל לקחת חלק בחגיגה).
אם אני רץ שעה והולך שעה אני שורף יותר קלוריות בהליכה
אם אתה הולך במהירות מעל 8 קמ"ש - כן. פשוט נסה לעשות את זה, אני מבטיח לך שהספקות שלך יוסרו. הסיבה היא שהליכה במהירות כזאת היא לא תנועה טבעית של הגוף, והיא מתבצעת ביעלות ארגומטרית נמוכה.

אתה צוחק, נכון? ההלכים המובילים הולכים במהירות כפולה מזאת! חישוב: שיא העולם בהליכה ל 20 ק"מ הוא 1:17:16 כלומר המהירות הממוצעת על פני 20 ק"מ היא כמעט 16 קמ"ש.
לא צוחק, אבל מבין שעושים זאת ע״י הגדלת הצעד, מה שהופך את כל העניין ללא יעיל (כמו שציינת). וכן, סביר להניח שבמצב כזה שורפים יותר קלוריות וגם סביר להניח שזה מתרחש, בין היתר, כי יש מעורבות שרירית גדולה יותר.

אבל מבין שעושים זאת ע״י הגדלת הצעד
לא, באופן מפתיע הגדלת הצעד אינה תורמת ליעילות התנועה, כמו שחנן אמר.

אני לא יודע כמה הליכה תחרותית מעניינת כאן מישהו, אבל אם אנחנו כבר מדברים עליה, הנה עוד שלוש מלים למי שאין לו חשק לראות את המצגת שחנן הביא. נתחיל מהמשפט ההוא במאמר שעצבן את חנן "גם על פי הפיסיקה הניוטונית, ריצה על פני 5 ק"מ או הליכה על פני 5 ק"מ נחשבו כפעולות דומות השורפות את אותה כמות קלוריות." המשפט הזה מעיד על חוסר הבנה מוחלט של התהליך, ומה שמונח בבסיסו היא הנחה סמויה ומטופשת לפיה האנרגיה שמוציאים בהליכה/ריצה קשורה ישירות לנוסחה E=F*S כאשר S היא הדרך שהלכנו. האמת היא שרק חלק מזערי מהכוח המופעל בהליכה ובריצה הוא בכיוון ההתקדמות, מה שהופך את השימוש בנוסחה הזאת לחסר כל בסיס, בשעה שרוב האנרגיה מושקעת בהעלאת מרכז הכובד של הגוף בכל צעד (הירידה חזרה נעשית ע"י הגרביטציה, השבח לאל ולניוטון).

מכאן עולה שהדרך להקטין את האנרגיה הדרושה, וכשאתה הולך 50K במהירות אתה ממש רוצה להקטין אותה למינימום, היא ע"י שמירת מרכז המסה של הגוף כמה שיותר קרוב לגובה קבוע, וצעדים גדולים פוגעים באפשרות לעשות זאת כי כשהרגליים מפוסקות מרכז המסה יורד, ואז הוא עולה כשהוא עובר מעל הרגל הקדמית (שחייבת להיות ישרה - זה גם הרבה יותר נוח וגם חוק של הליכה תחרותית(*)), וחוזר חלילה. למעשה, אחת השגיאות הנפוצות ביותר אצל טירוני הליכה מהירה היא הנטיה לצעדים גדולים מדי. הגדלת המהירות אמורה להיעשות ע"י הגדלת תדר הצעדים, לא ע"י אורך הצעד.

הנחה אחרת שמובלעת באותו משפט שציטטתי, היא שיש קשר ישר וברור בין האנרגיה המכנית (קינטית, פוטנציאלית) שהגוף מפיק לבין האנרגיה שהוא שורף. ברור שיש קשר מסוים בין שני הגדלים האלה, ובפרט ברור שהגוף שורף יותר ממה שהוא מסוגל להפיק, אחרי הכל הוא מנוע חום, אבל אחוז הנצילות יכול להיות שונה מאד בפעילויות שונות. הכי פשוט זה להסתכל על מאמץ איזומטרי: העבודה שמופקת היא בדיוק(**) אפס אבל קל לראות שהגוף שורף קלוריות כדי לייצר את אפס העבודה הזה, כי השריר מתעייף, הבן-אדם מזיע, הדופק שלו עולה וכד'. אם כך זאת דוגמא לפעילות עם אחוז נצילות אפס.

סליחה על החפירה, בלה-בלה-בלה.

• פותח/ת השרשור
מה קרה כל העצלנים יצאו מהחורים?
שאלתי את מולי אפשטיין והוא הסכים עם המאמר אל תתווכחו עם אחד הפיזיולוגים הגדולים בארץ
בגדול זה תלוי בעצימות של הריצה ושל ההליכה אבל בגדול זה הסדרי גודל עד כפול קלוריות נטו לאותו מרחק אתם יכולים להסכים ולא להסכים עם זה ריצה פעילות עדיפה מהליכה למי שרוצה לשרוף יותר קלוריות בפחות זמן אם תשוו שעה של הליכה מול שעה של ריצה הפער יכול להגיע עד פי 4 נטו שריפה קלורית לטובת הריצה
והם התכוונו שם להליכה ממוצעת של רוב מי שהולך שזה 6-7 קמש לא להליכה בקצב של ריצה שאני בספק כמה אנשים יכולים ללכת בקצב כזה

שורה תחתונה מבחינה פסיכולוגית אני (ואני מאמין שעוד הרבה) מעדיף ריצה.
הריצה הכי ארוכה שלי הייתה 21 ק"מ, תתנו לי מיליון דולר ואני לא חושב שאצליח לעשות את אותו המרחק בהליכה..
זה פשוט משעמם ומדכא ללכת כ"כ הרבה!!
לא הלכתי ככה מאז המסעות בצבא...

ריצה פעילות עדיפה מהליכה למי שרוצה לשרוף יותר קלוריות בפחות זמן אם תשוו שעה של הליכה מול שעה של ריצה הפער יכול להגיע עד פי 4 נטו שריפה קלורית לטובת הריצה
אגב, אם זו המסקנה שלך מהמאמר שלך, אני מאחל לך הרבה הצלחה בפסיכומטרי

לא, באופן מפתיע הגדלת הצעד אינה תורמת ליעילות התנועה, כמו שחנן אמר.

אני לא יודע כמה הליכה תחרותית מעניינת כאן מישהו, אבל אם אנחנו כבר מדברים עליה, הנה עוד שלוש מלים למי שאין לו חשק לראות את המצגת שחנן הביא. נתחיל מהמשפט ההוא במאמר שעצבן את חנן "גם על פי הפיסיקה הניוטונית, ריצה על פני 5 ק"מ או הליכה על פני 5 ק"מ נחשבו כפעולות דומות השורפות את אותה כמות קלוריות." המשפט הזה מעיד על חוסר הבנה מוחלט של התהליך, ומה שמונח בבסיסו היא הנחה סמויה ומטופשת לפיה האנרגיה שמוציאים בהליכה/ריצה קשורה ישירות לנוסחה E=F*S כאשר S היא הדרך שהלכנו. האמת היא שרק חלק מזערי מהכוח המופעל בהליכה ובריצה הוא בכיוון ההתקדמות, מה שהופך את השימוש בנוסחה הזאת לחסר כל בסיס, בשעה שרוב האנרגיה מושקעת בהעלאת מרכז הכובד של הגוף בכל צעד (הירידה חזרה נעשית ע"י הגרביטציה, השבח לאל ולניוטון).

מכאן עולה שהדרך להקטין את האנרגיה הדרושה, וכשאתה הולך 50K במהירות אתה ממש רוצה להקטין אותה למינימום, היא ע"י שמירת מרכז המסה של הגוף כמה שיותר קרוב לגובה קבוע, וצעדים גדולים פוגעים באפשרות לעשות זאת כי כשהרגליים מפוסקות מרכז המסה יורד, ואז הוא עולה כשהוא עובר מעל הרגל הקדמית (שחייבת להיות ישרה - זה גם הרבה יותר נוח וגם חוק של הליכה תחרותית(*)), וחוזר חלילה. למעשה, אחת השגיאות הנפוצות ביותר אצל טירוני הליכה מהירה היא הנטיה לצעדים גדולים מדי. הגדלת המהירות אמורה להיעשות ע"י הגדלת תדר הצעדים, לא ע"י אורך הצעד.

הנחה אחרת שמובלעת באותו משפט שציטטתי, היא שיש קשר ישר וברור בין האנרגיה המכנית (קינטית, פוטנציאלית) שהגוף מפיק לבין האנרגיה שהוא שורף. ברור שיש קשר מסוים בין שני הגדלים האלה, ובפרט ברור שהגוף שורף יותר ממה שהוא מסוגל להפיק, אחרי הכל הוא מנוע חום, אבל אחוז הנצילות יכול להיות שונה מאד בפעילויות שונות. הכי פשוט זה להסתכל על מאמץ איזומטרי: העבודה שמופקת היא בדיוק(**) אפס אבל קל לראות שהגוף שורף קלוריות כדי לייצר את אפס העבודה הזה, כי השריר מתעייף, הבן-אדם מזיע, הדופק שלו עולה וכד'. אם כך זאת דוגמא לפעילות עם אחוז נצילות אפס.

סליחה על החפירה, בלה-בלה-בלה.

• פותח/ת השרשור
אגב, אם זו המסקנה שלך מהמאמר שלך, אני מאחל לך הרבה הצלחה בפסיכומטרי
זה נכון גם מולי אפשטיין הסכים עם מה שרשום במאמר אני בטוח שאתה מבין יותר ממנו
והכוונה עוד פעם לא למישו שהולך בקצב של 10 קמש ולא למישו שרץ בקצב של 5 קמש כי אכן תשרפו יותר מריצה במהירות זו אלא על רוב בני האדם הממוצעים שהולכים בקצב 6-7 קמש ורצים במהירות של 11-12 קמש
החישוב הוא פשוט בן אדם ששוקל 80 קילו שורף ביום בממוצע כ 2400 קלוריות ללא פעילות גופנית עם פעילות רגילה(עבודה משרדית סטודנטיםן למיניהם הליכה קלה לעבודה וכו...) בן אדם כזה אם ירוץ שעה בקצב של 11 קמש
ישרוף בממוצע כ 900 קלוריות אם ילך בקצב של 6-7 קמש למשך שעה ישרוף כ 350 קלוריות תורידו את המטבוליזם הכללי של השעה(מה שהגוף היה שורף בכל מקרה בזמן הזה אם היינו יושבים בבית בספה ורואים טלוויזיה) זה יוצא כ 800 קלוריות לריצה וכ 250 קלוריות להליכה זה יוצא פי 3.2 למרחק נתון כמובן שזה יכול להשתנות לטובת ההליכה\ ריצה בהתאם למהירות ההליכה והריצה ויכול להגיע לעד פי 4 לטובת הריצה ולרדת למתחת ל פי 3 לטובת הריצה כמובן אבל הסדר גודל זה בין פי 3 לפי 4 לטובת הריצה

נערך לאחרונה:
6 קמ"ש לשעה לאדם ששוקל 80 ק"ג הם 480 קלוריות.
מה מעניין מטבוליזם כללי בזמן שאתה עושה פעילות גופנית.
היחס הוא בדיוק היחס בין שתי מהירויות העבודה ( ריצה מול הליכה) ולא פי 3 או פי 4..

• פותח/ת השרשור
6 קמ"ש לשעה לאדם ששוקל 80 ק"ג הם 480 קלוריות.
מה מעניין מטבוליזם כללי בזמן שאתה עושה פעילות גופנית.
היחס הוא בדיוק היחס בין שתי מהירויות העבודה ( ריצה מול הליכה) ולא פי 3 או פי 4..
אבל במחקר הוכיחו לך שגם אם אתה בודק ברוטו עבודה זה 40 אחוז יותר לטובת הריצה וזה נבדק על ידי צריכת חמצן בבדיקת מעבדה שבדקו שם אנשים זה אותם אנשים שנתנו להם ללכת ולרוץ אותו מרחק
בסופו של דבר מי שיכול לרוץ ומעוניין להפחית באחוזי השומן שלו ו\או לשמור על משקל תקין עדיף ריצה שורפים יותר קלוריות בהרבה פחות זמן שהוא מצרך יקר בחיינו כיום מי שלא יכול\ אין לו כוח לרוץ שיילך אבל שלא יחיה בסרט שהוא שרף 600 קלוריות בשעת הליכה

מי שלא יכול\ אין לו כוח לרוץ שיילך אבל שלא יחיה בסרט שהוא שרף 600 קלוריות בשעת הליכה
מי שלא יכול לרוץ, למשל בגלל בעיות ברכיים או גב, ולומד ללכת מהר יכול לשרוף קלוריות רבות. צריך פשוט להשוות את הדופק, זה מדד לגמרי לא רע ל VO2 הנצרך.

מצטער על החוצפה, אבל לדעתי אם אתה מסוגל לרוץ אז תרוץ, אפשר לשלב הליכה אם אתה גמור מעייפות ואז שוב לרוץ וכו'
מי שלא יכול לרוץ מכל סיבה שהיא אז שילך...

למה לשבור את הראש מה יותר יעיל לשריפת קלוריות? גם ככה ההבדל הוא די זניח

אממ אני לא יודע מה איתך, אני רץ כי זה כיף ומשחרר.
אם אתה רק סופר קלוריות, יהיה לך קשה יותר להפוך את הספורט לשגרת חיים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית