הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע ריצה מול הליכה

• פותח/ת השרשור
אממ אני לא יודע מה איתך, אני רץ כי זה כיף ומשחרר.
אם אתה רק סופר קלוריות, יהיה לך קשה יותר להפוך את הספורט לשגרת חיים.
אני רץ גם וגם אני רץ בעיקר במסלולים לא ישרים שיש בהם עליות וירידות ככה שקשה לדפוק תוצאה כי המסלולים קשים רץ גם בשביל הכיף וגם שיהיה אפשר לאכול יותר למה לא

• פותח/ת השרשור
מה בדיוק?
high intensity exercise המשיכו לשרוף יותר קלוריות מהשאר לאחר 3 שעות, אך לא בדקו זאת מעבר לכך. אם היו בודקים, היו מוצאים ש high intensity exercise שרפו הכי הרבה קלוריות באותו היום.
ככל שאתה מתאמץ יותר באימון וקצב הלב עולה לרמות גבוהות יותר למשך זמן רב יותר ההתאוששות תדרוש יותר אנרגיה בהליכה יותר קשה להשיג את האפקט הזה מאשר בריצה

מה בדיוק?
high intensity exercise המשיכו לשרוף יותר קלוריות מהשאר לאחר 3 שעות, אך לא בדקו זאת מעבר לכך. אם היו בודקים, היו מוצאים ש high intensity exercise שרפו הכי הרבה קלוריות באותו היום.
כן, אבל זה זניח. 19 קל' הבדל על כל 500 קל' הן פחות מ5%, והאחוזים לא משנים אלא הטוטאל - 19 קל' הן מעט.
ניתן להניח שאחרי 3 שעות עדיין היו הבדלים, אבל שההבדלים קטנים יותר ויותר ככל שהזמן עובר. לא נראה לי שזה מגיע ליותר מ50-70 קל' ליממה, אבל זו השערה בלבד...

שאלה: איך מודדים בנפרד כמה שומן נשרף וכמה פחמימות נשרפות " by indirect calorimetry." ?
לא יודע

• פותח/ת השרשור
קראתי מחקר שנתנו לאנשים לפדל באופניים 45 דקות רצוף הכי חזק שלהם ובדקו את ההוצאה הקלורית שלהם ב 14 שעות אחרי והיא הייתה 140 קלוריות יותר מהרגיל אם אני לא טועה

יא הייתה 140 קלוריות יותר מהרגיל
זה המון. אני לא זוכר מספרים מדוייקים אבל נדמה לי שהאפקט קטן בהרבה, ביחוד אחרי אימון אירובי.

עריכה: בעצם יש קצת מספרים במאמר המקושר כאן, והם באמת קטנים בהרבה.

• פותח/ת השרשור
זה המחקר המקורי של ה 223 קלוריות יש שם פלוס מינוס על המספרים מה זה אומר?
צודק, לפי המקורות שהבאת הזכרון שלי היה שגוי. 140 קלוריות נוספות לכל אימון אירובי זה לא משהו לגמרי זניח. הפלוס-מינוס מבטא את התפלגות התוצאות סביב הממוצע (שהוא 223).

ה after burn לא קשור לסוג הפעילות האירובית אלא לעצימות, ברור שיותר קל להגיע לדופק גבוה מריצה אבל עדיין..

• פותח/ת השרשור
ה after burn לא קשור לסוג הפעילות האירובית אלא לעצימות, ברור שיותר קל להגיע לדופק גבוה מריצה אבל עדיין..
ריצה היא הפעילות הכי עצימה מהאירובי בריצה אתה מגיע לדופק גבוה בהרבה מהספינינג
כמו שזה נראה אפשר גם בקלות להגיע לאפטר ברן של 500 קלוריות שזה דבר פנטסטי באמצעות ריצת חצי מרתון נניח

כמו שזה נראה אפשר גם בקלות להגיע לאפטר ברן של 500 קלוריות שזה דבר פנטסטי באמצעות ריצת חצי מרתון נניח
זה דווקא די בעייתי, נניח ששרפת 1500 קלוריות בריצה פלוס 500 באפטר ברן, זה כבר גרעון קלורי מאוד בעייתי מבחינת שימור מאסת שריר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית