הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חוות דעת תפריט דל פחמימות

• פותח/ת השרשור Dimon
  • פורסם בתאריך

Dimon

משתמש מתחיל
63
1
נק' מוניטין:
1
63
1
משקל:72.5
א"ש:13~14
גובה: 173
אימונים: 5 אימוני קרוספיט בשבוע
מטרה: 9~10 א"ש.
RMR 2100

בוקר:
טבורוג 9% (גבינה לבנה) 150 גרם.
שמן זית 20 גרם.

בניים 1:
גבינה צהובה 28% 50 גרם.
2 ביצים XL.
100 גרם מלפפון.
140 גרם עגבניה.

ארוחת צהריים:
חזה עוף/הודו/עוף/בקר 100 גרם
100 גרם מלפפון.
140 גרם עגבניה.

בניים 2(לפני אימון בדר"כ):
קופסאת טונה במים (160 גרם)
גבינה צהובה 28% 50 גרם

אחרי אימון:
סקופ חלבון
שמן זית 10 גרם.

לילה:
בשר בקר 100 גרם.

סך הכל:
1800 קלוריות.
188 גרם חלבון.
110 גרם שומן.
24 גרם פחמימה.

שאלות:
1. איך התפריט? מה להוסיף להוריד לשנות?
2. יוצא לי שבהעמסה אני יצרוך עדיין 1800 קלוריות (או שאני צריך יותר?)
3. בהעמסה אני יצרוך כל יום מה2 ימים כ270 גרם פחמימה זה מספיק?
4. אחרי שאסיים את החיטוב וארצה לחזור למאזן נטרלי או חיובי מומלץ לחזור לתפריט רגיל עם פחמימות או להמשיך בדל אבל במאזן חיובי/שלילי ?
5. אם אני יהיה 10 אחוז שומן ויעבור לתפריט נטרלי עם פחמימות כרגיל אעלה באחוזי שומן?
מישהו? מישהו?

לפי דעתי, תוריד את הגבינה הצהובה מ 28% לאזור ה 9% ותוריד את העבניה ותוסיף אגוזי מלך/פקאן.

יוסיף לך עוד כמות של גבינה צהובה, יוסיף לך אומגה 3, ושומן רב בלתי רווי.

• פותח/ת השרשור
לפי דעתי, תוריד את הגבינה הצהובה מ 28% לאזור ה 9% ותוריד את העבניה ותוסיף אגוזי מלך/פקאן.

יוסיף לך עוד כמות של גבינה צהובה, יוסיף לך אומגה 3, ושומן רב בלתי רווי.
אשנה את זה תודה,
תוכל לענות על 5 השאלות? לפחות מה שאתה יודע? בהעמסה עדיין צריך לשמור על מאזן שלילי? לכמה פחמימות צריך להגיע?

לגבי 1 עניתי לך.
לגבי 2, אתה צריך להגיע לכמות פחמימות גדולה מעבר למאזן השלילי, אתה אמור להגיע לחיובי.
לגבי 3: "בהנחה שכל הגליקוגן השרירי נוצל, כמות הפחמימות הדרושה בפרק זמן זה היא 8-10 גרם לכל קילוגרם משקל גוף רזה (8-10 גרם\ק"ג). בזמן של 36 שעות אפשר להשיג רמת גליקוגן של 150% מהנורמה..." (מתוך המאמר באתר: http://www.kilogram.co.il/3594/העמסת-פחמימות-בדיאטה-קטגונית-מחזורית-ck/)

לגבי 4 ז תלוי בך, אם אתה מסוגל כמו ארז לשרוד בלי לך על ז, מאסה בדל פחמימה אמור להיות משו באמת טוב, אבל אישית אני חושב שאתה חושב רחוק מדי, קודם תסיים את החיטוב, תראה איך הלך ואיך הסתדרת ואז תחליט, אתה ממש לא מוכרח. אני בטוח ש @ארז יוכל לעזור פה.

לגבי 5: לא, אבל בשבוע הראשון כן יעלו מעט נוזלים בעיקבות ספיחה, קח בחשבון שאם תאכל כמו שצריך ותתאמן לא תעלה באחוזי שומן.

ובאמת, עכשיו אני קולט, מה זה הטובורג בהתחלה?

2. יוצא לי שבהעמסה אני יצרוך עדיין 1800 קלוריות (או שאני צריך יותר?)
צריך יותר, תקרא את המאמר על העמסת פחמימות

4. אחרי שאסיים את החיטוב וארצה לחזור למאזן נטרלי או חיובי מומלץ לחזור לתפריט רגיל עם פחמימות או להמשיך בדל אבל במאזן חיובי/שלילי ?
מומלץ לצאת מקטוזיס (מצב בו הגוף מייצר אנרגיה משומן) 150 גרם פחמימה יהיה המינימום

5. אם אני יהיה 10 אחוז שומן ויעבור לתפריט נטרלי עם פחמימות כרגיל אעלה באחוזי שומן?
כל עוד לא תיהיה בפלוס קלורי וגם לא תתאמן בכלל אתה לא תעלה בשומן, מה שכן, אתה תעלה במשקל, נוזלים שיחזרו כשתחזור לאכול פחמימות

זה רק אני או שאתה שותה טובורג בבוקר?
חחחחחח הרגתם אותי עם זה, זה גבינה כזאת לא הרבה מכירים

• פותח/ת השרשור
זה רק אני או שאתה שותה טובורג בבוקר?

לגבי 1 עניתי לך.
לגבי 2, אתה צריך להגיע לכמות פחמימות גדולה מעבר למאזן השלילי, אתה אמור להגיע לחיובי.
לגבי 3: "בהנחה שכל הגליקוגן השרירי נוצל, כמות הפחמימות הדרושה בפרק זמן זה היא 8-10 גרם לכל קילוגרם משקל גוף רזה (8-10 גרם\ק"ג). בזמן של 36 שעות אפשר להשיג רמת גליקוגן של 150% מהנורמה..." (מתוך המאמר באתר: http://www.kilogram.co.il/3594/העמסת-פחמימות-בדיאטה-קטגונית-מחזורית-ck/)

לגבי 4 ז תלוי בך, אם אתה מסוגל כמו ארז לשרוד בלי לך על ז, מאסה בדל פחמימה אמור להיות משו באמת טוב, אבל אישית אני חושב שאתה חושב רחוק מדי, קודם תסיים את החיטוב, תראה איך הלך ואיך הסתדרת ואז תחליט, אתה ממש לא מוכרח. אני בטוח ש @ארז יוכל לעזור פה.

לגבי 5: לא, אבל בשבוע הראשון כן יעלו מעט נוזלים בעיקבות ספיחה, קח בחשבון שאם תאכל כמו שצריך ותתאמן לא תעלה באחוזי שומן.

ובאמת, עכשיו אני קולט, מה זה הטובורג בהתחלה?

מומלץ לצאת מקטוזיס (מצב בו הגוף מייצר אנרגיה משומן) 150 גרם פחמימה יהיה המינימום

כל עוד לא תיהיה בפלוס קלורי וגם לא תתאמן בכלל אתה לא תעלה בשומן, מה שכן, אתה תעלה במשקל, נוזלים שיחזרו כשתחזור לאכול פחמימות

תודה רבה על העזרה חברים!
טבורוג זוהי "גבינה רוסית" טעימה הרבה יותר מקוטג' קיימת במגוון אחוזי שומן.
היא יבשה יחסית ולכן היא מאוד טובה לבישול ואפייה.
ערך תזונתי ל"טבורוג 0% שומן" למי שמעוניין נמכרת כמעט בכל מעדניה או חנות של רוסים.
ערך תזונתי ל100 גרם טבורוג 0% שומן:
18 גרם חלבון
0 גרם שומן
1.5 גרם פחמימה

טבורות עם שיבולת שועל ופרי (אפשר גם ללא ממתיק) וכל זה במים רוטחים יוצאת אחלה של דייסה ואחלה של ארוחת בוקר.

תודה רבה על העזרה חברים!
טבורוג זוהי "גבינה רוסית" טעימה הרבה יותר מקוטג' קיימת במגוון אחוזי שומן.
היא יבשה יחסית ולכן היא מאוד טובה לבישול ואפייה.
ערך תזונתי ל"טבורוג 0% שומן" למי שמעוניין נמכרת כמעט בכל מעדניה או חנות של רוסים.
ערך תזונתי ל100 גרם טבורוג 0% שומן:
18 גרם חלבון
0 גרם שומן
1.5 גרם פחמימה

טבורות עם שיבולת שועל ופרי (אפשר גם ללא ממתיק) וכל זה במים רוטחים יוצאת אחלה של דייסה ואחלה של ארוחת בוקר.
זה הדבר המגניב הזה שהיה בתא גורדין? כל הפרק חשקתי בביס

• פותח/ת השרשור

תגיד אין סיכוי שאני יגיע ל9~10 אחוז שומן ע"י חיטוב רגיל? כי החיטוב דל פחמימות נשמע לי כמו סיוט לא קטן וכאב ראש ענק.
מה אתה ממליץ לי לעשות אם לא דחוף לי לרדת מהר?

תגיד אין סיכוי שאני יגיע ל9~10 אחוז שומן ע"י חיטוב רגיל? כי החיטוב דל פחמימות נשמע לי כמו סיוט לא קטן וכאב ראש ענק.
מה אתה ממליץ לי לעשות אם לא דחוף לי לרדת מהר?

אני לא יודע לענות על זה, בעקרון מתחת ל10% זה כבר הופך לקשה מאוד וכבר אין כל כך חוקים זורמים עם מה שעובד, מה שכן אני יכול להגיד לפחות על עצמי שדל פחמימה הרבה יותר קל לי, השומן והחלבון משאיר אותי שבע הרבה יותר זמן..וחביתה של 4 ביצים זה חוויה לא קטנה ואם יש לך יכולות שקשוקה זה בכלל ניהיה אדיר 😛
ולשאלתך קשה לי לתת המלצה..תמשיך מה שאץה עושה, אם זה עובד אז זה עובד, אם תגיע למצב שאתה שבועיים לא זז במשקל כנראה שהגיע הזמן לעבור לדל פחמימה

• פותח/ת השרשור
אני לא יודע לענות על זה, בעקרון מתחת ל10% זה כבר הופך לקשה מאוד וכבר אין כל כך חוקים זורמים עם מה שעובד, מה שכן אני יכול להגיד לפחות על עצמי שדל פחמימה הרבה יותר קל לי, השומן והחלבון משאיר אותי שבע הרבה יותר זמן..וחביתה של 4 ביצים זה חוויה לא קטנה ואם יש לך יכולות שקשוקה זה בכלל ניהיה אדיר 😛
ולשאלתך קשה לי לתת המלצה..תמשיך מה שאץה עושה, אם זה עובד אז זה עובד, אם תגיע למצב שאתה שבועיים לא זז במשקל כנראה שהגיע הזמן לעבור לדל פחמימה
אני תקוע כבר כמה שבועות טובים :/ אבל הגיוני להתקע כמה שבועות טובים על 13~14 אחוז? גם 11~10 אחוז שומן ירצה אותי מאוד

אני תקוע כבר כמה שבועות טובים :/ אבל הגיוני להתקע כמה שבועות טובים על 13~14 אחוז? גם 11~10 אחוז שומן ירצה אותי מאוד
אתה תקוע עם התפריט שכתבת למעלה? או משהו אחר?
אם זה עם מה שלמעלה אז תוסיף אירובי, בערך 20-30 דק' ותראה מה קורה בשקילה הבאה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית