הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע חלבון לשימור מסת שריר

omerh84

משתמש קבוע
1,411
485
נק' מוניטין:
1,467
1,411
485
שלום לכולם,

מחר אני יוצא לשבוע הגנ"ש תודות לצה"ל... מעבר לעובדה הנוראית שאני אפסיד שלושה אימונים (מחר, ראשון ושלישי, את האימון של חמישי אני אשלים בשישי) יש עובדה בעייתית לא פחות וזה האוכל כמובן.

בכל מקרה, בעזרת האוכל שאני אביא איתי מהבית אני מגיע ל-125 גרם חלבון מלא מביצים, בשר הודו, חלב וטונה.
יש סיכוי גדול שאצליח בכל זאת להגיע בעזרת האוכל שמספקים שם להגיע לחלבון פי שתיים ממשקל גוף אבל לא בהכרח ובטח שלא ממקורות טובים (נקניקיות לדוגמא).

כמובן שאני אהיה במהלך השבוע על מאזן ניטרלי וללא כל פעילות גופנית, לא קלה וגם לא מאומצת.

1. כמה גרם חלבון נחשב למספיק ע"מ למנוע פירוק של שריר ולו הקל שבקלים (ביחס למשקל גוף כמובן)?

2. אני לא טועה בזה שאני מניח ששבוע ללא גירוי לשרירים לא יפגע בהם, נכון?

תודה רבה לכולם 😃

שלום לכולם,

מחר אני יוצא לשבוע הגנ"ש תודות לצה"ל... מעבר לעובדה הנוראית שאני אפסיד שלושה אימונים (מחר, ראשון ושלישי, את האימון של חמישי אני אשלים בשישי) יש עובדה בעייתית לא פחות וזה האוכל כמובן.

בכל מקרה, בעזרת האוכל שאני אביא איתי מהבית אני מגיע ל-125 גרם חלבון מלא מביצים, בשר הודו, חלב וטונה.
יש סיכוי גדול שאצליח בכל זאת להגיע בעזרת האוכל שמספקים שם להגיע לחלבון פי שתיים ממשקל גוף אבל לא בהכרח ובטח שלא ממקורות טובים (נקניקיות לדוגמא).

כמובן שאני אהיה במהלך השבוע על מאזן ניטרלי וללא כל פעילות גופנית, לא קלה וגם לא מאומצת.

1. כמה גרם חלבון נחשב למספיק ע"מ למנוע פירוק של שריר ולו הקל שבקלים (ביחס למשקל גוף כמובן)?

2. אני לא טועה בזה שאני מניח ששבוע ללא גירוי לשרירים לא יפגע בהם, נכון?

תודה רבה לכולם 😃
בשבוע שאחרי ההגנ"ש תשלים את הקלוריות והחלבון שחסרים לך

אם אתה ממש מפחד על מסת השריר אולי כדאי לך לשקול להיות על מאזן קלורי חיובי קטן ביותר (למרות שאתה לא מתאמן), וככה הסיכוי לאבד מסה תקטן. בלי שום קשר, לשמור על חלבון כמה שיותר גבוה.
בשבוע לא צריכה להיות ירידה משמעותית בכלל!! בטח שלא אם תהיה במאזן חיובי (קטן ככל שיהיה).

הא? מה הכוונה? להשלים חלבון בדיעבד?

כמובן שאני אהיה על נטרלי ומעלה...
אם היית צריך לצרוך בשבוע 1000 גרם חלבון (לדוגמא) וצרכת רק 700 בגלל אילוצים, שבוע הבא תוכל לצרוך יותר (כביכול 1300, אבל זה לא מדע מדויק)...

• פותח/ת השרשור
אוקיי... נשמע מאוד מוזר... אני לא זוכר איפה אבל קראתי פעם שאין תועלת בצריכת חלבון מעל 2 גרם לק"ג (אני חושב שגם באחד המאמרים באתר יש איזכור לגבי זה). מה גם שההגיון אומר שאם במהלך שבוע שגרתי מלא אימונים וכו' לגוף שלנו לא חסר חלבון כשאנחנו צורכים "רק" פי שתיים ממשקל הגוף, אז מה הוא יעשה עם יותר מזה?

אוקיי... נשמע מאוד מוזר... אני לא זוכר איפה אבל קראתי פעם שאין תועלת בצריכת חלבון מעל 2 גרם לק"ג (אני חושב שגם באחד המאמרים באתר יש איזכור לגבי זה). מה גם שההגיון אומר שאם במהלך שבוע שגרתי מלא אימונים וכו' לגוף שלנו לא חסר חלבון כשאנחנו צורכים "רק" פי שתיים ממשקל הגוף, אז מה הוא יעשה עם יותר מזה?
כן, אבל זה מדבר על יום אחד. אם אתה מסתכל על זה בראיה כוללת יותר, זה יכול להיות פי 4 ליומיים, פי 8 לארבעה ימים וכן הלאה, ברור שזה פחות יעיל.

אני לא זוכר איפה אבל קראתי פעם שאין תועלת בצריכת חלבון מעל 2 גרם לק"ג
יש על זה אינספור ויכוחים, ויש הגורסים שכדאי להגיע עד 3 גר/ק"ג .

עריכה: בהתאם להודעה של משה, עד 3.5 גרם

נערך לאחרונה:
יש על זה אינספור ויכוחים, ויש הגורסים שכדאי להגיע עד 3 גר/ק"ג .
זה תלוי בפעילות הגופנית שעושים ובמצב התזונה שנמצאים (גירעון קלורי/ כמות של הפחמימות בתזונה וכו׳). הטווח בגדול יהיה 1.2-3.5 גרם לק״ג משקל (או מעט פחות אם רוצים ממש לדייק וללכת לפי ק״ג למסה רזה).

זה תלוי בפעילות הגופנית שעושים ובמצב התזונה שנמצאים (גירעון קלורי/ כמות של הפחמימות בתזונה וכו׳). הטווח בגדול יהיה 1.2-3.5 גרם לק״ג משקל (או מעט פחות אם רוצים ממש לדייק וללכת לפי ק״ג למסה רזה).
ואם הולכים על פי מסה רזה מה הטווח (מינימום עד מקסימום)?

אין מקסימום (עדיין). לערך 1-3 גרם לק״ג/משקל וזה תלוי מאוד בפרמטרים שציינתי לפני כן.
אז נגד 3 אימוני אנאירובי בשבוע על מסה רזה של 70 קילו על מאזן קלורי גדול והרבה פחמימה אמור להיות עם 70-210 גרם חלבון ?
כשמחשבים לפי מסה רזה לא אמורים לתת יותר גרם פר קילו? (לפי החישוב הקודם נגיד יצא לי 108-315 גרם זה הבדל ענק)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית