הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ המשך התקדמות

55883גבר

משתמש משקיע
7,646
4,637
נק' מוניטין:
19,238
7,646
4,637
שלום לכולם
אני כרגע נמצא לקראת הימים האחרונים של הSS ואני חושב כבר להתחיל טקסס או לינארית, האימונים נהיים קשים במיוחד ואני לא מצליח להתאושש בין הסטים.
מ.ג 70 גובה 171 משקלי עבודה (בלי חוב לראק כולם פה מכירים אותי)
150X2X5 סקוואט
160X5 דדליפט
78X1 בנצ'
60X3 פרס
מתח+15 X3 עליי

אני רוצה להמשיך להתקדם כמה שאפשר עד התחרות ולהגיע הכי מוכן שאפשר
אני חושב על טקסס במתכונת הזו

סקוואט 5X5
בנצ' 5X5
מתח עם משקל

B
פרונט סקוואט 2X3
פרס עם עצירה 2X3
עוד תרגיל להתאוששות פה
פשיטת גב 3X15

C
סקוואט X5
בנצ' X3
דדליפט X5
בייספס ועזר

יש לי בעיות עם הניתוק בדדליפט איפה אני יכול לשלב דדליפט מהגבהה ?(עזר לי מאוד)
איך התיכנון והאם כדאי לשנות אותו ?
אני רוצה להיות הכי מוכן שאפשר לתחרות,יש דרך אחרת להתכונן ? מאיזה שבוע להתחיל ?
באיזה קפיצות להתקדם ?

תודה לעוזרים

אם אני לא טועה עלית רק 5~ קילו בSS הזה (תקן אותי אם אני טועה).
לפי דעתי עם יותר אוכל אתה תצליח להתאושש ולהוציא יותר מSS . אני חושב שכדי לך לקחת ריסט , לאכול טוב ולהריץ עוד סבב של SS (עד שתתקע).
ואז לעבור לטקסס או משהו.

• פותח/ת השרשור
אם אני לא טועה עלית רק 5~ קילו בSS הזה (תקן אותי אם אני טועה).
לפי דעתי עם יותר אוכל אתה תצליח להתאושש ולהוציא יותר מSS . אני חושב שכדי לך לקחת ריסט , לאכול טוב ולהריץ עוד סבב של SS (עד שתתקע).
ואז לעבור לטקסס או משהו.
אני לא מצליח להתאושש בין הסטים, אני נח 10 דקות + והאימונים נהיים ארוכים במיוחד, לקחת ריסט זה מסוכן כי יכול להיות שאני אחזור ושוב אגיע לאותו מצב, בנוסף שגם אין לי יותר מדי מקום להעלות במ.ג

מתח שים ביום התאוששות. ביום הנפח אתה צריך לשים משהו שיעזור לשפר את הדדליפט, כמו דדליפט מהגבהה למשל, או דדליפט רומני.

אני לא מצליח להתאושש בין הסטים, אני נח 10 דקות + והאימונים נהיים ארוכים במיוחד, לקחת ריסט זה מסוכן כי יכול להיות שאני אחזור ושוב אגיע לאותו מצב, בנוסף שגם אין לי יותר מדי מקום להעלות במ.ג
אז לך על טקסס או משהו...
לגבי התכנון שלך :
ביום התאוששות תעיף את הפרונט סקוואט ותעשה LB (או את הסקוואט שאתה עומד להתחרות איתו).
בעצימות תעביר את הסקוואט ל3 חזרות .

ומיום ראשון תעביר את המתח להתאוששות . תרגילי עזר מיותרים.

• פותח/ת השרשור
אז לך על טקסס או משהו...
לגבי התכנון שלך :
ביום התאוששות תעיף את הפרונט סקוואט ותעשה LB (או את הסקוואט שאתה עומד להתחרות איתו).
בעצימות תעביר את הסקוואט ל3 חזרות .

ומיום ראשון תעביר את המתח להתאוששות . תרגילי עזר מיותרים.
למה לא חמישיות ופרונט ?

למה לא חמישיות ופרונט ?
אימון התאוששות בנוי כדי להזרים דם ולהגביר את ההתאוששות אבל גם כדי לשפר את הטכניקה (ככה שעדיף שתעשה את הסקוואט שאתה עובד איתו).
ועם שלישיה בסקוואט באימון העצימות אתה תצליח להתקדם יותר בקלות (לפחות אצלי זה עבד).

התבנית הזאת עבדה עלי טוב מאוד ואני עכשיו מתחיל סבב שני שלה, רק תעיף תפרונט סקוואט ותעשה סקוואט רגיל.
לגבי דדליפט מהגבהה, אתה מתאמן מתחיל אין לך סיבה להתעסק בזה. יותר סביר שאתה פשוט לא יודע מה הטכניקה שעובדת עליך מאשר שהניתוק באמת חלש אצלך.

• פותח/ת השרשור
סקוואט 5X5
בנצ' 5X5
דדליפט מהגבהה

B
סקוואט 2X3
פרס עם עצירה 2X3
מתח עם משקל
פשיטת גב 3X15

C
סקוואט X/5/3
בנצ' X3
דדליפט X5
בייספס ועזר

אני מושך בדדליפט מהגבהה עם גב עגול,עד כמה זה חמור ואיזה עוד תרגילים אפשר/עדיף לעשות במקום ?
אימון התאוששות בנוי כדי להזרים דם ולהגביר את ההתאוששות אבל גם כדי לשפר את הטכניקה (ככה שעדיף שתעשה את הסקוואט שאתה עובד איתו).
ועם שלישיה בסקוואט באימון העצימות אתה תצליח להתקדם יותר בקלות (לפחות אצלי זה עבד).
הייתי כל הזמן נתקע בניתוק, המוט לא היה זז לי מילימטר, מאז שהתחלתי למשוך מהגבהה הוא עולה הרבה יותר מהר

סקוואט 5X5
בנצ' 5X5
דדליפט מהגבהה

B
סקוואט 2X5
פרס עם עצירה 2X3 (כדי שתעשה פרס עם 80% מהיכולת - לא לגמור את עצמך)
מתח עם משקל
פשיטת גב 3X15

C
סקוואט X/5/3
בנצ' X3
דדליפט X5
בייספס ועזר

אני מושך בדדליפט מהגבהה עם גב עגול,עד כמה זה חמור ואיזה עוד תרגילים אפשר/עדיף לעשות במקום ?
הייתי כל הזמן נתקע בניתוק, המוט לא היה זז לי מילימטר, מאז שהתחלתי למשוך מהגבהה הוא עולה הרבה יותר מהר
כל מה שבאדם תעיף או תשנה למה שרשמתי , עזוב דדליפט מהגבהה , יהיה טוב.

תשקול טוב טוב אם אתה מוכן להשקיע את כל כולך (וכל מה שמשתמע מזה) בטקסס, לפני שאתה מתחיל אותה.

יכול להיות שאתה צריך לשנות מתכונת בבנץ? הוא נראה כמו הנקודה החלשה שלך
ניסית לעבוד כמו בלינארית או טקסס עד היום או רק 3x5 בSS?
לפי הניסיון שלי כדאי לנסות הרבה וריאציות בבנץ עד שמוצאים מה שהכי מחזק אותך וסוחטים את זה.

• פותח/ת השרשור
יכול להיות שאתה צריך לשנות מתכונת בבנץ? הוא נראה כמו הנקודה החלשה שלך
ניסית לעבוד כמו בלינארית או טקסס עד היום או רק 3x5 בSS?
לפי הניסיון שלי כדאי לנסות הרבה וריאציות בבנץ עד שמוצאים מה שהכי מחזק אותך וסוחטים את זה.
אני במתכונת של טקסס, עובד עליי טוב

ליאור מה הכוונה שלך ?

ולמה לא להשאיר דדליפט מהגבהה ?

סקוואט 5X5
בנצ' 5X5
דדליפט מהגבהה

B
סקוואט 2X3
פרס עם עצירה 2X3
מתח עם משקל
פשיטת גב 3X15

C
סקוואט X/5/3
בנצ' X3
דדליפט X5
בייספס ועזר

ראשית, כמו שאמרו פה, נשמע שאתה עדיין לא מיצית את ה-SS.
אתה אומר שאתה לא מצליח להתאושש בין הסטים, כאשר מדובר על 3 חמישיות. למה אתה חושב שתצליח להתאושש בין סטים של 5 חמישיות?
אימון נפח בטקסס הוא הרבה יותר ארוך מאימון SS. שים לב, לדוגמא:
אימון A1 ב-SS:
Squat: 3×5
Bench press: 3×5
Deadlift: 1×5

לעומת אימון נפח בטקסס:
Squat: 5×5
Bench press: 5×5

7 סטים בתכנית SS לעומת 11 בטקסס.

לגבי הדדליפט שלך, אם אתה טוען שיש לך בעיה בניתוק מהקרקע (תעלה וידאו?), אז מהגבהה זה בדיוק מה שלא יעזור לך. אתה צריך הפוך - מ"הנמכה", מה שנקרא דפיסיט דדליפט (Deficit Deadlift). חפש ביוטיוב.

הערה: אולי לא הבנתי אותך ואתה בעצם מתכוון שאתה עומד על הגבהה ולא המוט - וזה בדיוק דפיסיט דדליפט.

• פותח/ת השרשור
ראשית, כמו שאמרו פה, נשמע שאתה עדיין לא מיצית את ה-SS.
אתה אומר שאתה לא מצליח להתאושש בין הסטים, כאשר מדובר על 3 חמישיות. למה אתה חושב שתצליח להתאושש בין סטים של 5 חמישיות?
אימון נפח בטקסס הוא הרבה יותר ארוך מאימון SS. שים לב, לדוגמא:
אימון A1 ב-SS:
Squat: 3×5
Bench press: 3×5

לעומת אימון נפח בטקסס:
Squat: 5×5
Bench press: 5×5

7 סטים בתכנית SS לעומת 11 בטקסס.

לגבי הדדליפט שלך, אם אתה טוען שיש לך בעיה בניתוק מהקרקע (תעלה וידאו?), אז מהגבהה זה בדיוק מה שלא יעזור לך. אתה צריך הפוך - מ"הנמכה", מה שנקרא דפיסיט דדליפט (Deficit Deadlift). חפש ביוטיוב.

הערה: אולי לא הבנתי אותך ואתה בעצם מתכוון שאתה עומד על הגבהה ולא המוט - וזה בדיוק דפיסיט דדליפט.
המשקל הרבה יותר נמוך בסטים של ה5*5
וכן דדליפט כשאני עומד על הגבהה עוד דעות ?

• פותח/ת השרשור
אתה צריך להבין שבאיזשהו שלב המשקל לא יהיה קל ....אני חושב שהמסקנה נכתבה פה יותר מפעם אחת.
אני מבין, אבל אתה מסכים איתי שלנוח רבע שעה בין הסטים זה יותר מדי ולעשות ריסט עכשיו זה מסוכן מדי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית