הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון דדליפט 130

• פותח/ת השרשור EliyaA
  • פורסם בתאריך

EliyaA

משתמש מתחיל
2
0
נק' מוניטין:
8
2
0
רקע :
בן 16 שוקל 71
מתאמן בממוצע פעם בשבוע במכון של התיכון על פלג גוף עליון כי אין ציוד
לעיתים רחוקות מתאמן עם אח שלי במכון
פעם שלישית שאני עושה דדליפט וזה היה בעיקרון אימון לטכניקה וניסיתי לראות כמה אני יכול להרים , וזה הכי הרבה שניסיתי

רקע :
בן 16 שוקל 71
מתאמן בממוצע פעם בשבוע במכון של התיכון על פלג גוף עליון כי אין ציוד
לעיתים רחוקות מתאמן עם אח שלי במכון
פעם שלישית שאני עושה דדליפט וזה היה בעיקרון אימון לטכניקה וניסיתי לראות כמה אני יכול להרים , וזה הכי הרבה שניסיתי

הולי שיט.
מאיפה להתחיל?

לא! לא! לא!

רק מלהסתכל על זה החוליות שלי מפחדות!

ואני גם ככה עושה את הדדליפט שלי עקום...

אני רוצה שתסביר לי, ברצינות, איך קורה שבאימון לטכניקה (אין טכניקה, אגב) אתה בודק כמה אתה יכול להרים?

זו סתם הייתה בדיקה של מקסימום .
בגלל שחשוב לי שהוא ישמור על גב תחתון ישר ואין לו גמישות בהאמס , אמרתי לו להתחיל על ירכיים כמעט מקבילות לרצפה כמו שאפשר לראות .
למרות זאת הוא מאבד את כל הסט אפ ומושך רק עם הגב כמעט , אבל זה בא על חשבון היעילות ולא על חשבון הבריאות כיוון שרק הגב העליון עגול , אז אני ממש לא מבין מה אתם מזדעקים .

הולי שיט.
מאיפה להתחיל?
חכה,תן לי להמחיש את זה בMEME (למרות שהנושא עצוב מאוד)
MyGeniousMeme33ewewds.png

טכניקה על הפנים, חזרו לי הכאבים באגן מלראות את זה:suicide:
ופעם אחרונה בדקתי הולמס פלייס ניצא בקניום ולא בתיכון
הסבר בבקשה? 🆘

לדעתי מתאמן עם פחות מ140-150 לחזרות לא צריך בכלל לנסות לעשות סינגלים(סינגל ראשון שלי אישית היה כשיכולתי למשוך 170 ל5).
בשלב כזה מוקדם באימונים זה לא משרת שום מטרה ובגלל חוסר בשליטה מוטורית בקרב מתאמנים מתחילים, אפשר אפילו יכול להפצע בגלל הברקה כזאת.

יש לך פה כמעט כל טעות אפשרית בדדליפט, אתה פשוט חייב ללמוד טכניקה אם זה מחבר, אם ממאמן באימון אישי ואם ממקור אחר(יש סמינר שאני ואופק מרימים שמתמקד ב3 ההרמות הגדולות, לינק בחתימה)

בהצלחה

ראיתי שהוא חזק אז דירבנתי אותו לזה חח . רק תסביר לי מה סכנת הפציעה בביצוע המסויים הזה , כי לפי דעתי , מבחינה בריאותית אין בעיה

ראיתי שהוא חזק אז דירבנתי אותו לזה חח . רק תסביר לי מה סכנת הפציעה בביצוע המסויים הזה , כי לפי דעתי , מבחינה בריאותית אין בעיה

אתה מבין שככל שהגב יותר מאוזן המומנט שנוצר על האגן הוא גדול יותר, כן?

שיט נתפס לי הגב.

סתם, זה יפה שיש לך מוטיבציה להרים כבד אבל חבל שתיפצע, תוריד משקל ותלמד את הטכניקה.
ממליץ לך ללכת לסמינר של @SmokingSnake .
עושה רושם שהוא מבין מאוד וממה שראית הוא יוכל לעזור לך והרבה.

- משיכה רחוקה מהגוף נעה גם באופקיות ויכולה לגרום למוט לזוז גם לצדדים/להסתובב לכיוון היד בסופינציה ולא לעלות בקו ישר כמו בדדליפט רגיל(מנגנון פריצת דיסק בחוליות המותניות= כפיפה+תנועה צדדית מעבר לטווח הטבעי של החוליה- מדובר בטווח מאוד נמוך לחוליה, כ5 מעלות לכל צד)-> אנחנו רוצים מסלול אנכי לחלוטין בדדליפט.
-משיכה עם רגליים ישרות לא מערבת את ה4 ראשי בתרגיל ומוסיפה לכח ולמומנט כח שמופעל על הגב התחתון וההאמס(חלוקה לא שווה לכוחות על האגן, עומס יתר על האזורים האלה)
- משיכה עם מרפק לא נעול יכולה לגרום לקרע של הבייספס(בקלות), בגלל צורת המשיכה שהוא סתם דוחף עם הרגליים המרפקים לא נעולים

נ.ב
גב תחתון דווקא יחסית בסדר, לא ממש עגול, חלק עליון של הגב עגול אבל זה לא מה שיוביל(לרוב) לפציעה

יכול להיות שב99/100 מקרים לא תהיה פציעה בטכניקה כזאת כי המשקלים עדיין נמוכים ממה שהגוף יכול להתמודד איתו, אבל הפעם אחת הזאת שמישהו נפצע לא שווה את זה

נערך לאחרונה:
מתוך בורות חשבתי שדדליפט מסוכן , מסתכם בגב תחתון עגול . תודה
לא אשמתך בתכלס, בעולם מתוקן היה מדריך נורמלי בכל מכון שיידע ללמד ולהכווין בדיוק

מניח שמלא ילדודס רוצים לחקות אותך/מתלהבים כשאתה מתאמן כי אתה חזק/גדול, פשוט תמליץ להם לא לרדת מ5 חזרות עד שהם נעולים על טכניקה, יש להם הרבה ללמוד ממך ובעצמם או מאחרים עד שיהיו מוכנים לתת סינגל אמיתי כמו שצריך

מבחינת סט אפ זה היה מעולה , הוא פשוט איבד אותו לגמרי .
שים לב שזה כמעט סקוואט , כי אין לו גמישות בהאמס וזה מה שנדרש בשביל גב ישר .
זה אחי אגב והוא לא מנוי לצערי , זה אימון לעת מצוא וכמובן שלא הייתי ממשיך איתו ככה באופן שוטף .

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית