דיון האם כל הפחמימות שוות?

• פותח/ת השרשור Tonyd
  • פורסם בתאריך

Tonyd

משתמש קבוע
1,035
281
נק' מוניטין:
375
1,035
281
אני יודע שהדעות הולכות להיות חלוקות אבל בכל זאת אני מנסה להבין מה הדעה של אנשים שניסו על עצמם את הנושא חושבים:
אם אדם אוכל 100גרם פחמימה מסוכר לבן יקבל את אותו אפקט כשיאכל 100ג מפחמימה מורכבת?
האם באמת מה שמשנה זה הכמות פחמימות שנצרכה בסוף היום ולא משנה איזו סוג פחמימה זו?
יש מחקרים בנושא שמראים שינוי באנשים שאכלו לפי אותו תפריט רק שהפחמימות היו מסוג שונה?
@יהושע60

קבל את אותו אפקט
על איזה אפקט אתה מדבר? אם כל מה שמעניין אותך זה לעלות במשקל, אני לא חושב שיש הבדל. אם מעניינים אותך גם עניינים שוליים כמו הבריאות שלך בעוד 10, 20 או 30 שנה, אני חושב שיש.

אני לא יודע על מחקרים ניסויים (CRT) אבל יש די הרבה מחקרים תצפיתיים שמצביעים על קשר ביו מזונות עם ערך גליקמי גבוה כמו סוכר לבן לבין תנגודת אינסולין. מדובר על השפעה מצטברת לאורך הרבה זמן, ופעילות גופנית נותנת הגנה מסוימת.

• פותח/ת השרשור
השאלה היא האם העליות והירידות החדות באינסולין באמת גורמות לאגירת שומן יותר מאשר שירה על רמת אינסולין יחסית מאוזנת ונמוכה יותר

השאלה היא האם העליות והירידות החדות באינסולין באמת גורמות לאגירת שומן יותר מאשר שירה על רמת אינסולין יחסית מאוזנת ונמוכה יותר
בעיקרון כן. ספייקים של אינסולין גורמים לכניסת חומצות שומן לאדיפוציטים במהירות גבוהה יותר, אבל באותה מידה גם לכניסת חומצות אמינו אל תאי שריר ובסופו של דבר גם לבניית שריר מהירה יותר (אנאבוליזם במיטבו אם תרצה) השאלה היא מה מתאים לך יותר.

מסה קודמת אכלתי חרא פחמימות... (פיתות,פסטה וכו'...)
במסה הזאת שמרתי יותר... (לחם מלא לבצפר, אורז במקום הפסטה...)
ועליתי פחות באחוז שומן... 😃
אז לדעתי יש הבדל...

*הייתי באותו פלוס קלורי +-

• פותח/ת השרשור
בעיקרון כן. ספייקים של אינסולין גורמים לכניסת חומצות שומן לאדיפוציטים במהירות גבוהה יותר, אבל באותה מידה גם לכניסת חומצות אמינו אל תאי שריר ובסופו של דבר גם לבניית שריר מהירה יותר (אנאבוליזם במיטבו אם תרצה) השאלה היא מה מתאים לך יותר.
אז בעצם מה שאתה אומר במילים פשוטות זה שהעליה הגדולה יותר בשומן מלווה בעליה גדולה יותר במסת השריר?

אז בעצם מה שאתה אומר במילים פשוטות זה שהעליה הגדולה יותר בשומן מלווה בעליה גדולה יותר במסת השריר?
בתאוריה כן. זה לא אומר שאתה לא יכול לעלות באותה מידה במסת שריר אם יש לך פחות ספייקים באינסולין (הכל תלוי בגנטיקה) אבל כן, קל יותר לעלות במסת שריר כאשר הורמון אנאבולי כמו אינסולין נמצא ברמה גבוהה בדם. זה בא כמובן עם יותר שומן...
אתה גם צריך לקחת בחשבון את ההשפעה של פחמימות פשוטות על הגוף, בכל הנוגע לעמידות לאינסולין לטווח הארוך, כמו גם עלייה בכמות תאי השומן בגוף, שבניגוד לתאי שריר, לא עוברים אטרופיה :(

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
לצערי עם הגנטיקה ה״מדהימה״ שלי והעבר השמן שלי תאי השומן כבר קיימים ורק מחכים לגדול.
תודה רבה על התשובה המפורטת

בתאוריה כן. זה לא אומר שאתה לא יכול לעלות באותה מידה במסת שריר אם יש לך פחות ספייקים באינסולין (הכל תלוי בגנטיקה) אבל כן, קל יותר לעלות במסת שריר כאשר הורמון אנאבולי כמו אינסולין נמצא ברמה גבוהה בדם. זה בא כמובן עם יותר שומן...
אתה גם צריך לקחת בחשבון את ההשפעה של פחמימות פשוטות על הגוף, בכל הנוגע לעמידות לאינסולין לטווח הארוך, כמו גם עלייה בכמות תאי השומן בגוף, שבניגוד לתאי שריר, לא עוברים אטרופיה :(
אם משהו רק יוכל לחדד....
אם אני עושה מאסה ואני אוכל פחממות פשוטות שיקפיצו לי את האינסולין בדם כל היום אז אני יעלה יותר מסת שריר(ועל הדרך יותר שומן אבל זה פחות מעניין) מאשר אם אני אעשה מאסה ויאכל פחממות מורכבות ומזונות בעלי אינדקס גליקמי נמוך?
בשביל זה גם בחיטוב אוכלים טיפה פחממות פשוטות אחרי אימון?(ככה שמעתי לפחות....תקנו אותי אם אני טועה)

בעיקרון כן אבל זה לא מחייב במקרה שיש לך גנטיקה ממש טובה ואז זה לא משנה איזה סוג של פחמימה תצרוך-תהיה עלייה במסת שריר. אבל כן, יותר אינסולין - יותר גלוקוז וחומרים שמזינים את השריר ולכן יותר שריר.

בעיקרון כן אבל זה לא מחייב במקרה שיש לך גנטיקה ממש טובה ואז זה לא משנה איזה סוג של פחמימה תצרוך-תהיה עלייה במסת שריר. אבל כן, יותר אינסולין - יותר גלוקוז וחומרים שמזינים את השריר ולכן יותר שריר.
ממממ מעניין....
תודה רבה D=

שטות רצינית, מבחינת אנבוליזם- אין למה להתייחס לעניין האינסולין כל עוד אתה לא ברמות העלית.

לגבי השומן, ללא ספק פחמימות עם אינדקס גליקמי גבוה יותר יובילו לעליה גבוה יותר בשומן.

ללא ספק פחמימות עם אינדקס גליקמי גבוה יותר יובילו לעליה גבוה יותר בשומן.
ללא ספק? אפילו לא ספק קל שבקלים, ספקצ'יק קטנטן שכמעט לא מורגש אבל הוא בכל זאת שם, ולפעמים, לפני השינה, שומעים אותו מכרסם כמו איזה עכבר במזווה? משהו?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית