הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאבים/לחץ בברך לאחר סקוואטים עמוקים

• פותח/ת השרשור almaOX
  • פורסם בתאריך

almaOX

משתמש מתחיל
99
43
נק' מוניטין:
43
99
43
היי,
לאחרונה לאחר אימונים של סקוואטים או C&J אני מרגישה לחץ סביב הברך
(החלק הקדמי החיצוני שלך הברך).
זה לא בדיוק כאב...מרגיש כמו לחץ כזה מלווה בקצת כאב.
(בד"כ מופיע כמה שעות אחרי האימון ועובר בהדרגה לאחר יומיים או שלושה)

אציין שהסקוואטים שלי בעבר היו פחות עמוקים והכאבים התחילו לאחר שהתחלתי לבצע אותם עמוקים יותר. (ATGׂ)
אני מקפידה על טכניקה, מבקשת ממאמנים בחד"כ שיוודאו את הטכניקה שלי כל הזמן, קראתי הרבה דגשים כאן בפורום ואני גם נעזרת הרבה ביוטיוב.
לא עולה לי בראש משהו שיכול להיות לא בסדר עם הטכניקה שלי, אולי אני צריכה לשים יותר דגש על לדחוף את הברכיים החוצה בעלייה.

מה עוד יכול לגרום ללחץ/כאבים?
נשמע כמו משהו שצריך ללכת לבדוק אצל רופא?
איזה סוג של רופאים או מטפלים מסוג אחר עובדים עם מתאמנים?
(מישהו שיכיר את התנועה וסוג האימון ולא יגיד לי פשוט להפסיק להתאמן כבד)

תודה:)
עלמה.

לא נשמע שרופא יכול לעשות משהוא בנידון. אם הכאבים לא חזקים, לא מפריעים ביום יום, ומופיעים בעיקר בסקוואט, זה יכול להיות ממגוון רחב של סיבות.
בין היתר: בדיקת מיקרו-טכניקה (יופי שהתנועה נכונה, אבל מספיק מעט ברכיים גושלות, קריסה קטנה שהמאמן לא מודע אליה בשביל לגרום ללחץ על הברכיים)
חולשה של הברכיים - ברגע שתמשיכי לבצע את התנועה ולהתחזק, הכאבים יכולים לחלוף

• פותח/ת השרשור
לא נשמע שרופא יכול לעשות משהוא בנידון. אם הכאבים לא חזקים, לא מפריעים ביום יום, ומופיעים בעיקר בסקוואט, זה יכול להיות ממגוון רחב של סיבות.
בין היתר: בדיקת מיקרו-טכניקה (יופי שהתנועה נכונה, אבל מספיק מעט ברכיים גושלות, קריסה קטנה שהמאמן לא מודע אליה בשביל לגרום ללחץ על הברכיים)
חולשה של הברכיים - ברגע שתמשיכי לבצע את התנועה ולהתחזק, הכאבים יכולים לחלוף

תודה!
עולה לך עוד משהו בטכניקה שאני יכולה לבדוק ולתקן?
(חוץ מברכיים החוצה?)

תודה!
עולה לך עוד משהו בטכניקה שאני יכולה לבדוק ולתקן?
(חוץ מברכיים החוצה?)
קריסה של הברכיים, תעלי לכאן סרטון של הטכניקה ותבקשי ניתוח מדוייק, זה הרבה יותר יעיל מתגובה של מאמנים (קצת מפחיד אותי שאת מסתמכת על זה, מכיוון שכשסיימתי את הקורס שלי, 95% מהמאמנים לא באמת יודעים איך לבצע סקוואט נכון, 90% בכלל לא ביצעו מעולם את התרגיל)

90% בכלל לא ביצעו מעולם את התרגיל
זה די מדהים. אין בקורס התנסות מעשית בכל התרגילים עליהם אתם אמורים להמליץ?

(טוב, אני מניח שגם בקורס החיאה לא כל המדריכים עוברים התקף לב 😃)

הייתה פחות משעה שבא דיברו על כלל התרגילים של הרגליים, ביניהם הסקוואט, דדליפט, מכרעיים, סמי משין וכל חרא אחר. מה שלימדו שם הוא להסתכל למעלה, לרדת אחורה, ולרדת מעבר למקביל. אף אחד לא תרגל את התרגיל בעצמו (מלבד המבחן), ולאף אחד אין שום שמץ לשום פרמטר אחר שצריך להסתכל עליו בסקוואט

היי,
לאחרונה לאחר אימונים של סקוואטים או C&J אני מרגישה לחץ סביב הברך
(החלק הקדמי החיצוני שלך הברך).
זה לא בדיוק כאב...מרגיש כמו לחץ כזה מלווה בקצת כאב.
(בד"כ מופיע כמה שעות אחרי האימון ועובר בהדרגה לאחר יומיים או שלושה)

אציין שהסקוואטים שלי בעבר היו פחות עמוקים והכאבים התחילו לאחר שהתחלתי לבצע אותם עמוקים יותר. (ATGׂ)
אני מקפידה על טכניקה, מבקשת ממאמנים בחד"כ שיוודאו את הטכניקה שלי כל הזמן, קראתי הרבה דגשים כאן בפורום ואני גם נעזרת הרבה ביוטיוב.
לא עולה לי בראש משהו שיכול להיות לא בסדר עם הטכניקה שלי, אולי אני צריכה לשים יותר דגש על לדחוף את הברכיים החוצה בעלייה.

מה עוד יכול לגרום ללחץ/כאבים?
נשמע כמו משהו שצריך ללכת לבדוק אצל רופא?
איזה סוג של רופאים או מטפלים מסוג אחר עובדים עם מתאמנים?
(מישהו שיכיר את התנועה וסוג האימון ולא יגיד לי פשוט להפסיק להתאמן כבד)

תודה:)
עלמה.

לפי הכאב שאת מתארת הייתי בודק קודם כל את הC&J בדגש על זה שאת תופסת את המוט כשכל כף הרגל על הרצפה/לא יורדת על קצות האצבעות.
בסקוואט יש שלל דברים שיכולים להשפיע, אם מדובר בכאב בגיד הפטלה:
- לבדוק עומק תקין ושהברכיים לא גולשות קדימה(שימוש לא נכון בposterior chain בדגש על ההאמסטרינגס)
אם מדובר בכאב קדמי/לטרלי או מידיאלי:
- לוודא שהברכיים לא זזות לצדדים בזמן התנועה(לא חייב שיקרסו לגמרי, גם תנועות לא רצויות פנימה והחוצה בעייתיות בתנועה)
אם מדובר בכאב לטרלי שמקרין גבוה:
- יש לשחרר את הIT BAND

אם את לא מתביישת תצלמי את הסקוואט ממספר זוויות ותעלי לכאן שנוכל לבקר את הטכניקה, מדריך מנוסה יידע מה לחפש לפי הכאבים שאת מתארת.

3 זוויות רלוונטיות(גם לקלין):
-מעלות מאחורה(ניתן לראות את האגן ואת הגב, לאבחן אם יש קריסת חזה או אסימטריה בתנועה במידה ויש כזו)
-ישירות מהצד(בדיקה של עומק, גלישת ברכיים, חלוקת עומסים על כף הרגל ומומנטים בתנועה/מסלול תנועה)
-30 מעלות מקדימה(בדיקה של קריסת ברכיים, זווית בכף הרגל)

נתתי פה כמה השערות אבל בלי לראות מה קורה בפועל בתנועה הכל ניחושים
בהצלחה

אני אגיד לך יותר מזה, המרצים לא יודעים ללמד כמעט אף תרגיל כנגד מוט בצורה נכונה במכון וינגייט(לא נדבר בכלל על המכללות למיניהן, וכן, זה כולל את הבנץ')

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית