הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון ביקורת על דדליפט

SapiPapi

משתמש מתחיל
101
25
נק' מוניטין:
32
101
25
אונ' תל אביב
אהלן, אני צריך ביקורת על הדדליפט, בפעמיים האחרונות אני מרגיש שאני מעגל את הגב,
וגם אשמח להצעות איך לתקן את זה (להוריד משקל, תרגילי עזר).

תודה

1)תשתחרר מהרצועות אחיזה.
2)לפני המשיכה חזק את הבטן , בידיוק שאתה מתחיל למשוך רואים שאתה מרפה אותה ואז מתעגל לך הגב בחלק התחתון שלו - בידיוק מה שהכי צריך למנוע , כמו כן תקפיד על "להוציא חזה" , זה יעזור.
3)תסתכל למטה כך שהעורף שלך ימשיך את עמוד השידרה.

• פותח/ת השרשור
אם אני מוותר על הרצועות אחיזה אני אצטרך לרדת ב-20 קילו בערך והאחיזה תהיה מה שתקבע לי את הדדליפט, אני לא אוהב לעשות אחיזה מעורבת ואני לא הולך להתחרות, אז למה לוותר על הרצועות?

מצד אחד אתה אומר שאתה לא הולך להתחרות מצד שני כואב לך לאבד 20 קילו בתרגיל . תשאיר את האגו מחוץ לאימונים ובמיוחד בתרגילים מורכבים.
זה שאתה עובד עם רצונות מנטרל לך את הגריפ , תעבוד בלי רצועות הגריפ שלך יתחזק , אמה תגדל.
לא חייב אחיזה משולבת בשביל לעבוד דדליפט , אתה יכול לעשות גם פרונציה בשתי הידיים.

• פותח/ת השרשור
בלי קשר לאגו,
זה תרגיל לגב תחתון-תחת-חבליים, אם אני בלי רצועות אז אלה לא יעבדו ומה שיעבוד הכי קשה זה האמות שלי, זה לא הורס את כל הרעיון של לעשות דדליפט?

את החימום אני עושה בלי רצועות עד שהידיים שלי נפתחות (כרגע זה כל הסטים של החימום חוץ מהאחרון), והממממממון זמן לא השתפרה לי האחיזה.

דדליפט זה תרגיל שכמעט כל השרירים בגוף פעילים בו.
בהתחלה האחיזה תגביל אותך אבל מהר מאוד זה יעלם , במיוחד אם תתחיל להשתמש במגנזיום.

בלי קשר לאגו,
זה תרגיל לגב תחתון-תחת-חבליים, אם אני בלי רצועות אז אלה לא יעבדו ומה שיעבוד הכי קשה זה האמות שלי, זה לא הורס את כל הרעיון של לעשות דדליפט?

את החימום אני עושה בלי רצועות עד שהידיים שלי נפתחות (כרגע זה כל הסטים של החימום חוץ מהאחרון), והממממממון זמן לא השתפרה לי האחיזה.
תתפלא אבל לאחיזה חזקה וטובה יש השפעה כללית על כל הכוח של ועל כל התרגילים.
תרחיק את היד מהגוף (כמו הרחקת כתפיים) ותשאיר אותה על 90 מעלות, תלחץ חזק חזק חזק, כל הפלג גוף העליון בלי יוצא מהכלל עובד בזה

• פותח/ת השרשור
אני לא אומר שאחיזה חזקה זה לא חשוב, אני אומר שלא שווה לי לוותר על החזרות הנוספות בדדליפט עם רצועות בשביל זה, והנה למה:
אני עושה SS, זה אומר שאני עושה סט אחד כבד של דדליפט ל-5 חזרות, ככה זה נראה באימון האחרון:

חימום:
5 חזרות של 20 (מוט ריק)
5 חזרות של 40
5 חזרות של 60
4 חזרות של 80
3 חזרות של 100
2 חזרות של 110 - משקל אחרון שאני מצליח בלי רצועות, בחזרה השנייה היד שלי נפתחה כבר
2 חזרות של 117
עבודה:
5 חזרות של 127

עכשיו נניח שאני לא מתקדם עד שאני מצליח 5 חזרות בלי רצועות, זה ייראה אותו דבר רק שאני לא אעשה את השלושה סטים האחרונים ואני אצליח אולי 5 חזרות של 105.
בפועל בכל מקרה אני עושה חזרות עד שהיד שלי נפתחת, וזה נותן לי אולי עוד 3 חזרות בטוטאל בלי רצועות, זה שווה לעצור את כל ההתקדמות בדדליפט בשביל זה?

אני לא אומר שאחיזה חזקה זה לא חשוב, אני אומר שלא שווה לי לוותר על החזרות הנוספות בדדליפט עם רצועות בשביל זה, והנה למה:
אני עושה SS, זה אומר שאני עושה סט אחד כבד של דדליפט ל-5 חזרות, ככה זה נראה באימון האחרון:

חימום:
5 חזרות של 20 (מוט ריק)
5 חזרות של 40
5 חזרות של 60
4 חזרות של 80
3 חזרות של 100
2 חזרות של 110 - משקל אחרון שאני מצליח בלי רצועות, בחזרה השנייה היד שלי נפתחה כבר
2 חזרות של 117
עבודה:
5 חזרות של 127

עכשיו נניח שאני לא מתקדם עד שאני מצליח 5 חזרות בלי רצועות, זה ייראה אותו דבר רק שאני לא אעשה את השלושה סטים האחרונים ואני אצליח אולי 5 חזרות של 105.
בפועל בכל מקרה אני עושה חזרות עד שהיד שלי נפתחת, וזה נותן לי אולי עוד 3 חזרות בטוטאל בלי רצועות, זה שווה לעצור את כל ההתקדמות בדדליפט בשביל זה?

במילה אחת - כן!
גריפ זה חלק מההתחזקות שלך - שרירי האמה בעיקר.
יש ביטוי באנגלית, שאומר ש-you can't lift what you can't grip.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית