הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חדשה בפורום וזקוקה לעזרה

מלכה

משתמש מתחיל
6
0
נק' מוניטין:
0
6
0
אני בת 31, הגובה שלי 1.64 ואני שוקלת 72 קילו...במשך שנים אני סובלת מבטן נפוחה ולפני שנתיים גילו בבדיקת גסטרו כי המעיים שלי מאוד צפופים וצרים, לכן אני לא יכולה לאכול כל דבר...אני לא אוכלת בשר ולא בצקים..
הייתי אוכלת לחם קל אבל גם זה גורם לבטן להתנפח, הייתה תקופה שהתאמנתי בחדר כושר אך רופא משפחה אילץ אותי להפסיק מכיוון שיש לי בעיות גב בסיכון גבוה וגורם לא סדיר...השאלה שלי איך אני יכולה להוריד את המשקל באופן עצמאי ולהימנע מבין נפוצה ( אני לא סובלת מעצירויות) תודה...

• פותח/ת השרשור
אני בת 31, הגובה שלי 1.64 ואני שוקלת 72 קילו...במשך שנים אני סובלת מבטן נפוחה ולפני שנתיים גילו בבדיקת גסטרו כי המעיים שלי מאוד צפופים וצרים, לכן אני לא יכולה לאכול כל דבר...אני לא אוכלת בשר ולא בצקים..
הייתי אוכלת לחם קל אבל גם זה גורם לבטן להתנפח, הייתה תקופה שהתאמנתי בחדר כושר אך רופא משפחה אילץ אותי להפסיק מכיוון שיש לי בעיות גב בסיכון גבוה וגורם לא סדיר...השאלה שלי איך אני יכולה להוריד את המשקל באופן עצמאי ולהימנע מבין נפוצה ( אני לא סובלת מעצירויות) תודה...
דופק לא סדיר*

• פותח/ת השרשור
להימנע מבטן נפוחה *

• פותח/ת השרשור
דופק לא סדיר* ובטן נפוחה * מקלדת מעצבנת

ברוכה הבאה מלכה לפורום 😃

את יכולה להשתמש בכפתור ה״עריכה״ בהודעה כדי לתקן את טעויות הכתיב.

בעיקרון הנושא שלך דיי מורכב לייעוץ רנדומלי בפורום. אמרת שהלחם מנפח לך את הבטן - האם ניסית לחם ללא גלוטן?
אמרת שאת לא יכולה לאכול בשר ובצקים, מה את אוכלת במשך היום שלא מנפח לך את הבטן? האם את יכולה לאכול מוצרי חלב? (יוגרטים, קוטג׳, גבינה צהובה/לבנה וכו׳), דגים? ביצים? האם את לא יכולה לאכול את כל סוגי הבשר? (עוף, הודו, בקר..)
האם במקום הלחם ניסית לאכול פירכיות אורז?

ירידה במשקל תלוייה אך ורק בגירעון קלורי שלילי - משמע להכניס פחות קלוריות ממה שאת מוציאה ביומיום. אפשר לעשות זאת ע״י תפריט תזונה בלבד, אך הירידה תהיה איטית יותר מאשר שתשלבי פעילות גופנית סדירה. האם הרופא אמר שאת יכולה לעשות הליכות?

דופק לא סדיר* ובטן נפוחה * מקלדת מעצבנת
את יכולה להשתמש בכפתור "עריכה" ולתקן שגיאות הקלדה בגוף ההודעה.

עריכה: עכשיו אני מוסיף: הכפתור נמצא מצד ימין התחתית ההודעה ששלחת.

עריכה: ועכשיו אני מוסיף שמשה כבר אמר את זה. אוף.

• פותח/ת השרשור
תודה על ההערה הבונה ועל התגובות, אני יכולה לעשות הליכות זה מאוד בריא ללב אבל לא הליכות ארוכות בגלל הגב...אני לא אוכלת בכלל בשר, גבינות בקטנה כי זה גורם לי לכאבי בטן (כל סוגי הגבינות בלי יוצא מן הכלל) אני אוכלת קטניות כמו אורז, פתיתים לפעמים גם ירקות מאודים בתנור... הלוואי ויכולתי לדעת מאלו עוד מאכלים הבטן מתנפחת כפי שציינתי "יש לבטן רצונות משלה" זה דיי מתסכל ולגבי דגים אני לא כל כך אוכלת כי אני לא אוהבת גם לא טונה וגם לא ביצים...אני חייבת לציין שדיאטנית אמרה לי שבגלל המצב הבריאותי עם המעיים אני צריכה לרוב לאכול מרקים ודייסות (איך אפשר להתקיים ממרקים ודייסות???) לא נראה לי הגיוני...

אבל לא הליכות ארוכות בגלל הגב.
מה הבעיה בגב?

אני לא אוכלת בכלל בשר
למה לא?

גבינות בקטנה כי זה גורם לי לכאבי בטן (כל סוגי הגבינות בלי יוצא מן הכלל)
בדקת רגישות ללקטוז?

ממליץ לך לקרוא את המאמרים הבאים על מנת לפתח ידע לגבי חיטוב:

http://www.kilogram.co.il/1092/מה-נשים-יודעות-אבל-לא-רוצות-להבין/

http://www.kilogram.co.il/70/המדריך-השלם-להורדת-השומן-וחיטוב-הגוף/

http://www.kilogram.co.il/875/תפריטי-תזונה-לנשים-למטרת-חיטוב-והורדת/

• פותח/ת השרשור
הסברתי מדוע אני לא אוכלת בשר ( שנים אני סובלת מכאבי בטן, עצירויות והתנפחות בבטן, בבדיקה של גסטרו גילו שהמעיים שלי מאוד צרים וצפופים, לכן אני לא יכולה לאכול כל דבר בפרט בשר מכיוון שהוא מכביד על הקיבה וסותם את המעיים) אני מדגישה שכל סוגי הבשר!!! מנסיון, גבינה יש לי רגישות וכן עשיתי בדיקה והיא יצאה שלילית גם בדיקה לצליאק יצאה שלילית... לגבי בעיות גב, לפני 10 שנים עברתי תאונת רכיבה איבדתי שליטה על הסוס והתרסקתי על הגב, אני סובלת מהתכוצויות ושרירים תפוסים ואסור לי להרים יותר מ3 קילו עשיתי בדיקות של מיפוי עצם וסיטי והגב יצא תקין...ברור לי שיש משהו חבוי כי זה לא הגיוני שהגב כל הזמן כואב ונתפס וזה מחמיר עם השנים...אשמח לענות לעוד שאלות וכמובן גם לקבל עזרה/יעוץ/פתרון למצב שלי

מלכה ניסית להתייעץ עם דיאטנית או נטורופטית טבעונית? לא על רקע אידיאולוגי, פשוט הם מומחים לכול התחליפים של בשר וחלב.
לגבי האימונים. אל תוותרי! תתיעצי עם אורטופד, לא רופא משפחה אני עם גידול סרטני בעמוד השידרה ועדיין מתאמנת.
קחי לך מאמן טוב ומנוסה שישגיח אליך צמוד שלא תפצעי. זה משאני עושה. ולגבי הדופק, אז פשוט קונים שעון דופק ובודקים כול פעם. כך תדעי עם את יכולה להאיץ או שצריכה להעיט את ההליכות או כול פעילות ארובית אחרת.

בהצלחה.

Back
למעלה תחתית