הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חוות דעת על התוכנית שלי

• פותח/ת השרשור DanaM
  • פורסם בתאריך

DanaM

משתמש מתחיל
4
0
נק' מוניטין:
0
4
0
הולמס פלייס
היי
אני בת 18 עוד מעט, 1.77, כרגע אני שוקלת 78
אחוזי השומן בגוף שלי הם נכון לעכשיו 34.6%
התחלתי להתאמן בחדר כושר לפני כמעט חודש, אחוז השומן שלי היה 36.6%
מסת השריר שלי גם עלתה, אני לא זוכרת בוודאות כמה היא, אבל לפני שבועיים היא הייתה גבוהה יותר מאשר בהישקלות האחרונה שלי (יעני - העלתי מסת שריר, ואז איבדתי קצת מסת שריר)

אני לא אוכלת הרבה אבל אני כן חוטאת מידי פעם עם מתוק.
ארוחת הבוקר שלי היא בדרך כלל יוגורט של 1.5% עם פרי(בננה/6 תותים/חצי תפוח), וקצת סילאן.
אח"כ אני אוכלת סנדוויץ' שמבחינת קלוריות מגיע בערך ל250 קלוריות (מכיל ירק, חלבון, כמובן שפחמימה בגלל הלחם)
בצהריים אני אוכלת סלט שמתובל בלימון ומלח, עם חלבון- עוף, דג, לפעמים אני מוסיפה 3 כפות אורז בצד אבל לפעמים מוותרת על פחמימה.
אחרי הארוחה הזו אני באטרף למתוק ובגלל שאני אדם שחובב נורא שוקולד אני נופלת הרבה פעמים. לפעמים אני מצליח להסתפק רק בנס קפה, אבל לפעמים אני מכינה לעצמי יוגורט עם פרי, סילאן, חתיכה קטנה של חלבה
מבחינת ארוחת ערב- שוב, סלט או שקשוקה, ומנת חלבון.

אני עושה חדר כושר 5 פעמים בשבוע, מתוכם פעמיים זה אימון אישי- משקולות וכל מיני תרגילי חיטוב, trx, וכדומה.
שלוש פעמים אני עושה אימון שהוא משלב גם אנארובי וגם אירובי- ריצה(נעה בין חצי שעה לשעה, אני עובדת על זה), כל מיני מכשירים אפילו ששמעתי שהמכונות האלה לא ממש טובות, ואז אני גם עושה סטים של בטן, ידיים, ומלא מלא סקוואטים.

אני לא רואה שיפור גדול מידי. הירידה במשקל שלי מממששש איטית למרות שאני קורעת את עצמי במכון, אני לא יודעת אם זה קשור לאוכל או שאני לא פועלת כמו שצריך בחדר כושר?
אגב הגוף שלי קצת דפוק כי יש לי עבר של הפרעות אכילה אז יכול להיות שהירידה האיטית נובעת מזה?

סורי על החפירה
😃 תודה

שלום דנה וברוכה הבאה לפורום

בתור התחלה אני אגיד שאת לא צריכה להיות מודאגת שאת לא רואה תוצאות מטורפות נראות לעין כי כמו שאמרת את נמצאת במכון הכושר סה"כ בסביבות חודש.

אך עם זאת את בהחלט יכולה לקחת את אחת מתכניות באתר ולעבוד לפיה(מומלץ!) או שתעלי את תכנית האימונים שנתנו לך מחדר הכושר.

יש באתר מספר מאמרים שאת יכולה לקרוא בנוגע לתזונה ואימונים במטרה לצבור ידע וליישם את אותו ידע בחיי היומיום שלך.

http://www.kilogram.co.il/1092/מה-נשים-יודעות-אבל-לא-רוצות-להבין/

http://www.kilogram.co.il/70/המדריך-השלם-להורדת-השומן-וחיטוב-הגוף/

http://www.kilogram.co.il/875/תפריטי-תזונה-לנשים-למטרת-חיטוב-והורדת/

http://www.kilogram.co.il/609/תוכניות-אימונים-לתקופת-החיטוב/ הייתי ממליץ על התכנית האחרונה(FBW)

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
התוכנית האחרונה היא כמעט אחד לאחד מה שאני עושה

אחוזי השומן בגוף שלי הם נכון לעכשיו 34.6%
התחלתי להתאמן בחדר כושר לפני כמעט חודש, אחוז השומן שלי היה 36.6%
רוב הסיכויים הם שהמספרים שנקבת אינם נכונים (חפשי "אחוזי שומן" או משהו דומה, הנושא עולה כאן בתדירות גבוהה).

נערך לאחרונה:
התוכנית האחרונה היא כמעט אחד לאחד מה שאני עושה

איך בדיוק מדדת ובדקת אחוזי שומן? איך את יודעת שהעלית מסת שריר?

בנוסף, קצת קשה לראות תוצאות אחרי חודש בלבד. אל תמהרי! התקדמות איטית וקבועה היא הרבה יותר בריאה מירידת כסאח!

רוב הסיכויים שהמכשיר שבדק את אחוז השומן שלך נתן לך סטייה של בין 30-50 % טעות.

סתם בשביל הסקרנות, את יודעת איזה מכשיר זה ? איך המכשיר נראה ?

כמו כן נשמח לראות את תכנית האימונים שלך ולראות סוף סוף מאמן נורמלי במדינה הזאת שנותן תכניות אימונים טובות.

הירידה אמורה להיות איטית. את צריכה לכוון לירידה של חצי קילו בשבוע.
אם זה לא קורה בהחלט יתכן שאת צריכה להתחיל להפחית בהדרגה את כמות הפחמימות כדי ליצור מאזן קלורי שלילי.

אחרי הארוחה הזו אני באטרף למתוק ובגלל שאני אדם שחובב נורא שוקולד אני נופלת הרבה פעמים. לפעמים אני מצליח להסתפק רק בנס קפה, אבל לפעמים אני מכינה לעצמי יוגורט עם פרי, סילאן, חתיכה קטנה של חלבה

מכירה את זה מקרוב ואני מעריכה שזאת הסיבה שאת לא רואה ירידה כי כשאת באטרף הזה את יכולה בקלות להפוך את המאזן הקלורי היומי שלך לחיובי.
מציעה לך להפחית את הפחמימות בשאר הארוחות ואז בארוחה אחה"צ שהיא הבעייתית לאכול פרוסת לחם עם סילאן/דבש
אני המרתי לשקדים עם חופן חמוציות ללא סוכר או יוגורט דיאט בטעם שוקולד.
הבעיה היא שהמתוק הזה אף פעם לא מספיק ואת תמיד מחפשת עוד משהו אחרי המשהו .כאן מציעה לך מסטיק או סוכריה ללא סוכר כדי לעצור את השטף..

כאן מציעה לך מסטיק או סוכריה ללא סוכר
יש אנשים שהרגשת המתיקות של תחליפי הסוכר דווקא מקשה עליהם להתנזר מפחמימות בהמשך... אני הייתי מציע לנסות להתנזר מכל מתוק למשך שבועיים שלושה, כי אני שומע מאנשים שלפעמים הצורך במתוק פשוט נעלם.

יש אנשים שהרגשת המתיקות של תחליפי הסוכר דווקא מקשה עליהם להתנזר מפחמימות בהמשך... אני הייתי מציע לנסות להתנזר מכל מתוק למשך שבועיים שלושה, כי אני שומע מאנשים שלפעמים הצורך במתוק פשוט נעלם.
אצלי זה ככה כשאני אוכל רק ביצים ובשר תוך איזה שבועיים מסתגל ומרגיש ממש טוב ואין חשק לפחמימות בכללי (חוץ מפייבר וואן לסיבים ולנישנוש זה משביע)

בכלל כשאוכלים יותר שומנים וחלבונים הצורך למתוק יורד משמעותיץ

בכלל כשאוכלים יותר שומנים וחלבונים הצורך למתוק יורד משמעותיץ
פככככככככככככככככככ

אני שומע מאנשים שלפעמים הצורך במתוק פשוט נעלם.
שמעתי את השמועה הזו אממה עלי לא עבד...

אני רוצה שתקום האישה (תותילי יקירתי את יכולה להשאר לשבת...🤣) שזה עבד עליה!
שלא תבינו אותי לא נכון אפשר להפחית משמעותית את כמות הפחמימות המתוקות ולאורך השנים עשיתי זאת. התחלתי בגמילה עצמית מסוכר הורדתי כליל עוגות, שוקולד אבל עדיין הייתי חייבת תמר/דבש, משהו בקטנה. במהלך החיטוב ניסיתי דל פחמימה, גם לי אמרו 2-3 שבועות והצורך הזה יעלם... לא רק שהוא לא נעלם השפיות שלי איימה לפרוש במקומו (סופית הפעם 👶).

חיפשתי קשר הורמונלי ולא מצאתי אבל יש ימים בחודש שהמוח שלי פשוט לא מקשיב למה שאני אומרת לו!
המסקנה שלי, במקום להלחם ולסבול אני פשוט זורמת עם זה. אפשר לתת לגוף את מה שהוא צריך, במידה, למצוא תחליפים שעובדים בשבילך, בלי שזה יפגע בהמשך התהליך.
יחד עם זאת אני לחלוטין מסכימה שהתזונה בתהליך חייבת להתבסס על הרבה חלבונים ושומנים, שיוצרים תחושת שובע ויכולים למנוע את הרעב קיצוני שמעלה את הצורך בסוכר זמין מהיר.

פככככככככככככככככככ

שמעתי את השמועה הזו אממה עלי לא עבד...

אני רוצה שתקום האישה (תותילי יקירתי את יכולה להשאר לשבת...🤣) שזה עבד עליה!
שלא תבינו אותי לא נכון אפשר להפחית משמעותית את כמות הפחמימות המתוקות ולאורך השנים עשיתי זאת. התחלתי בגמילה עצמית מסוכר הורדתי כליל עוגות, שוקולד אבל עדיין הייתי חייבת תמר/דבש, משהו בקטנה. במהלך החיטוב ניסיתי דל פחמימה, גם לי אמרו 2-3 שבועות והצורך הזה יעלם... לא רק שהוא לא נעלם השפיות שלי איימה לפרוש במקומו (סופית הפעם 👶).

חיפשתי קשר הורמונלי ולא מצאתי אבל יש ימים בחודש שהמוח שלי פשוט לא מקשיב למה שאני אומרת לו!
המסקנה שלי, במקום להלחם ולסבול אני פשוט זורמת עם זה. אפשר לתת לגוף את מה שהוא צריך, במידה, למצוא תחליפים שעובדים בשבילך, בלי שזה יפגע בהמשך התהליך.
יחד עם זאת אני לחלוטין מסכימה שהתזונה בתהליך חייבת להתבסס על הרבה חלבונים ושומנים, שיוצרים תחושת שובע ויכולים למנוע את הרעב קיצוני שמעלה את הצורך בסוכר זמין מהיר.
אכן, דיאטה דלה בפחמימות לא מתאימה לכל אחד. אם אני לא אוכל את ה 2 פרוסות לחם שלי בבוקר, אין סיכוי שאני יודע לעשות 2+2. מה שכן, אני בד״כ לא עובר את ה 100-150 גרם פחמימה ביום והגעתי למסקנה שזה בד״כ מספיק לי כדי להיות צלול בלימודים 😃

• פותח/ת השרשור
רוב הסיכויים שהמכשיר שבדק את אחוז השומן שלך נתן לך סטייה של בין 30-50 % טעות.

סתם בשביל הסקרנות, את יודעת איזה מכשיר זה ? איך המכשיר נראה ?

כמו כן נשמח לראות את תכנית האימונים שלך ולראות סוף סוף מאמן נורמלי במדינה הזאת שנותן תכניות אימונים טובות.

זה פשוט משקל, אבל הוא מחשב גם אחוזי שומן ושריר. אין לי מושג איך זה עובד. מכניסים בו נתונים כמו גובה וגיל ואז זה מחשב את כל השאר.
אין לי תוכנית אימונים כתובה, אני עושה אימונים איתו וזה כל פעם משתנה, אבל הסגנון הוא מה שקראתי באתר. התרגילים הם תמיד ללא מכונות.

זה פשוט משקל, אבל הוא מחשב גם אחוזי שומן ושריר. אין לי מושג איך זה עובד. מכניסים בו נתונים כמו גובה וגיל ואז זה מחשב את כל השאר.
אין לי תוכנית אימונים כתובה, אני עושה אימונים איתו וזה כל פעם משתנה, אבל הסגנון הוא מה שקראתי באתר. התרגילים הם תמיד ללא מכונות.

זה במקרה משקל שיוצאים ממנו שתי ידיות מהצדדים שמחוברות לחוטים ותופסים אותם בידיים ?

ובנוגע לתכנית אימונים-כמה חזרות בממוצע את עושה בכל סט ? נגיד בסקוואט ? בנץ' פרס ?

מדובר במכשיר שבודק את ההתנגדות החשמלית של הגוף שלך.
להאמין למספרים שלו, שקול ללהאמין למגדת עתידות עם כדור בדולח. מספיק שתשתיני לפני, תשתי מים, תזיעי קצת, והמכשיר יזייף.
עד כאן בנוגע לאחוזי שומן.
והכי חשוב - אל תתייחסי למספר הזה. זה עוד מספר, כמו המשקל שלך, שלא מעניין. הדבר היחיד שצריך לעניין אותך הם ההיקפים שלך, איך הבגדים עולים עלייך (פחות לוחצים?) ואיך את נראית במראה.

מה זה "עושה תרגילים איתו"? מי זה "איתו"?
@DanaM

• פותח/ת השרשור
מדובר במכשיר שבודק את ההתנגדות החשמלית של הגוף שלך.
להאמין למספרים שלו, שקול ללהאמין למגדת עתידות עם כדור בדולח. מספיק שתשתיני לפני, תשתי מים, תזיעי קצת, והמכשיר יזייף.
עד כאן בנוגע לאחוזי שומן.
והכי חשוב - אל תתייחסי למספר הזה. זה עוד מספר, כמו המשקל שלך, שלא מעניין. הדבר היחיד שצריך לעניין אותך הם ההיקפים שלך, איך הבגדים עולים עלייך (פחות לוחצים?) ואיך את נראית במראה.

מה זה "עושה תרגילים איתו"? מי זה "איתו"?
@DanaM

איתו זה המאמן שלי.
שמעתי שהמכשיר הזה לא אמין בעליל, אבל בכל אופן אני רואה ירידה בבגדים. אולי אני באמת צריכה להתחיל למדוד היקפים.

לבחור ששאל כמה חזרות בכל סט-
אני עושה 3 סטים שבינהם מנוחה של איזה דקה דקה וחצי, בכל סט 20 חזרות, אבל זה משתנה מתרגיל לתרגיל. כשאני עם המאמן שלי לפעמים הוא רוצה שאעשה גם 40 ולפעמים 13, תלוי בקושי של התרגיל אני מניחה.

איתו זה המאמן שלי.
שמעתי שהמכשיר הזה לא אמין בעליל, אבל בכל אופן אני רואה ירידה בבגדים. אולי אני באמת צריכה להתחיל למדוד היקפים.

לבחור ששאל כמה חזרות בכל סט-
אני עושה 3 סטים שבינהם מנוחה של איזה דקה דקה וחצי, בכל סט 20 חזרות, אבל זה משתנה מתרגיל לתרגיל. כשאני עם המאמן שלי לפעמים הוא רוצה שאעשה גם 40 ולפעמים 13, תלוי בקושי של התרגיל אני מניחה.

מה את מנסה להשיג מסטים של 20+ חזרות? מדובר בהתנגדויות, שהן הרבה-הרבה מתחת למה שאת צריכה, על-מנת לגרות את השרירים, כך שיגדלו, ובכך להוריד את אחוזי השומן שלך ולהתחטב!

Back
למעלה תחתית