הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עוזר לידידה, רוצה חוות דעת על התפריט + התוכנית אימונים

ZivFarbman36

משתמש פעיל
791
570
נק' מוניטין:
2,909
791
570
טוב, ידידה שלי בת 15, גובה: 1.52 משקל: 54, היא קיבלה את המחזור הראשון או וסת איך שלא קוראים לזה.
היא רוצה להתחיל לעצב את התחת וכל הדברים האלה, בניתי לה תפריט חיטוב בגרעון 300 לביינתים לראות איך היא תרד במשקל (אני לא עומד להביא אותה ל30 קילו)
אני רוצה שהיא תרד ל48-50 ואז נתחיל מסה (אני אראה איזה פלוס ילך לה הכי טוב) בתכלס לא נראה לי עשיתי טעויות, אבל אני רוצה להיות בטוח בכל מה שאני עושה כי זה סך הכל לא אני אז אני לא מרגיש את זה עליי.
הנה התוכנית אימונים (אני אעבוד איתה על טכניקה איזה שתי אימונים כי יש לה עבר בדדליפט וסקוואט היא היית בקרוספיט).
סקוואט - 3X6
דדליפט/סטיף לג תגידו מה עדיף - 3X6
בנץ' פרס - 3X6
היפ טרוסט או איזה תרגיל מבודד לתחת (אם בכלל יש צורך) - 2X8
חתירה במכונה/פולי עליון תגידו מה עדיף - 2X8
לחיצת משקולות יד בעמידה עד שהיא תצליח במוט, שהיא תתקדם במשקלי עבודה טיפה (תעשה נוב גיינז)
ואז נתחיל במוט ואני אשנה את התוכנית אימונים טיפה שלא יצא בנץ' ואוברהד באותו אימון.
או שלהתחיל במוט של 12 קילו עד שהיא תצליח 20?

יש טעם בלהכניס תרגילים מבודדים ליד אחורית/קדמית? נראה לי הידיים יעבדו במורכבים מספיק תגידו את דעתכם.
אה ועוד משהו, אולי סומו במקום קלאסי יש טעם? (אני אנסה את שתי הסגנונות ואשאל מה נוח לה יותר)
יש הצעות לעוד תרגילים?

נערך לאחרונה:
למרות שאני לא מכיר אותך בכלל, מאיך שזה נשמע - נכנסת למשהו שקצת גדול עליך. אתה צריך לזכור שמדובר בנערה מתבגרת ויש כללי משחק אחרים ממה שאתה מכיר לגבי תזונה (למשל השפעה של גרעון קלורי וכד'). חבל על כאב הראש שייגרם לך, או חס וחלילה על פגיעה בבריאות שתיגרם לה אם משהו לא ייעשה כראוי (באשמתה או באשמתך, זה באמת לא רלוונטי), שלח אותה לבעל מקצוע\ייעוץ אישי\מישהו שאתה בטוח שמבין יותר.
בנוסף, אם אתה דואג לה באמת, פשוט תגיד לה שתתחיל לקרוא מאמרים ובכמויות, יש בשפע בפורטל, ככה היא תדע מה לעשות בעצמה ולא תהיה תלויה באף אחד.
לגבי האימונים, בהנחה שהבוקס מקצועי, הייתי נשאר עם הקרוספיט במקומה.

למה בכלל להתחיל בחיטוב?
אין לה עודף משקל מהותי והיא תוכל להפיק הרבה יותר תועלת מהאימון מבחינת התאוששות ועליה במסה.
מבחינת משקלי העבודה עדיף להתחיל בקטן ולהתקדם מהר מלהתחיל כבד מידי ולהתקע כבר בהתחלה.

הדבר הכי טוב שאתה יכול לעשות בשבילה, זה ללמד אותה לאמץ את הספורט כתחביב ודרך חיים. כולל לעזור לה לסגל הרגלי אכילה נכונים.
נערה שרק קיבלה וסת, אין שום סיכוי לייצב את המשקל או הגוף. כי הוא רק התחיל להתפתח על הורמונים.
זה יגרום ליותר נזק מאשר תועלת. היא אמורה לעלות במשקל. שדיים וטוסיק זה דווא ״עליה במשקל״ מבורכת בגיל שלה. ולצערי יש קשר ישיר בין חזה מלא ומשקל... כך שרזה מידי עם שקיות שוקו ריקות וטיסיק של ילד בן 13, זאת גם לא המטרה... נכון? כך שקצת משקל על אשה זה לא בהכרח רעה. אלה עם כן היא ספורטאית מקצועית.

• פותח/ת השרשור
הדבר הכי טוב שאתה יכול לעשות בשבילה, זה ללמד אותה לאמץ את הספורט כתחביב ודרך חיים. כולל לעזור לה לסגל הרגלי אכילה נכונים.
נערה שרק קיבלה וסת, אין שום סיכוי לייצב את המשקל או הגוף. כי הוא רק התחיל להתפתח על הורמונים.
זה יגרום ליותר נזק מאשר תועלת. היא אמורה לעלות במשקל. שדיים וטוסיק זה דווא ״עליה במשקל״ מבורכת בגיל שלה. ולצערי יש קשר ישיר בין חזה מלא ומשקל... כך שרזה מידי עם שקיות שוקו ריקות וטיסיק של ילד בן 13, זאת גם לא המטרה... נכון? כך שקצת משקל על אשה זה לא בהכרח רעה. אלה עם כן היא ספורטאית מקצועית.
סבבה, אז את אומרת לא להתחיל את החיטובון הקצר? להתחיל ישר ממסה? ד"א היא קיבלה את הווסת שלה לפני שנתיים משהו כזה (לא יודע אם זה מוקדם יחסית או לא)
את לא ראית אותה במציאות היא נראת שמנה יחסית לא הייתי אומר לה להתחיל חיטוב אם היא היית נראת סבבה בגוף, אני לא עומד להביא אותה למצב שהיא תראה רזה כי היא ואני חושבים שזה לא יפה, אני יודע ש"ידיים וטוסיק" זה אומר עלייה במסת שריר וגם במשקל..
ואני כבר מרגיל אותה לקטע של תפריט וכל זה (היא בניטרלי כרגע) סך הכל היא איזה שתי קילו מתחת לגובה שלה ותזכרי שאין לה מסת שריר.
אז בקיצר מה לעשות? חיטוב או מסה? תודה מראש.

זה לא כזה משנה מה תתחיל. העיקר שאל תקרה לה שמנה. כי המטרה שהיא תיהיה בריא ומאושרת. לא תפתח בעיות ביטחון, הפרעות אכילו ואין ספור תסביכים, כי היא לא עונה להגדרה של רזון או יופי.

2 קילו זה לא מדד לכלום. בכלל ממליצה לזרוק את המשקל. עם כבר, לא שאני חושבת שזה במקום בגיל הזה, אבל...

תמדדו הקפים. מה שמעניין באמת נערה זה אך היא נראת, מרגישה ומה לובשת. אין משקל בכניסה לחנויות ומועדונים.
בגיל כזה הגוף עובר יותר מידי שינויים הורמונליים. היא עדיין יכולה להמשיך לגבוהה גם.

בגלל זה כול עניין הדיאטה בעייתי. כי לא ניתן לצפות את הגדולה הבאה. לאורך או לרוחב.
בגלל שהיא כן בתווח הנורמה (2 קילו זה כלום) תתרכזו בללמוד אך להתאמן נכון ולאכול לפי הכיבה. היא בדרך כלל יודעת מתי היא מוכנה לעוד פעולה ומתי היא צריכה מנוחה. עם היא תקפיד לאכול כשהיא רעבה ולא כשזה טעים וזמין, לא יהיו לה בעיות משקל.

אני אישית ממליצה לקבל החלטות לגביי המשקל, אחרי שהו יהיה יציב לפחות שנה. בגלל הגיל שלה.
ולגביי שדיים... זה שומן והורמונים. אין משקל, אין שדיים מלאות. זה לא טוסיק שאפשר לפתח עם סקוואט.
אני יש לי 2 מחסני שומן: בטן ושדיים. לא משנה כמה אני מתאמנת ועם זה מאסה או גרעון. הם עולים ויורדים תמיד באותו יחס. כי זה מבנה הגוף שלי.
אתם עוד לא יודעים מה שלה. רק בעוד כמה שנים תדעו.
וגם כידי וחשוב שתעודד אותה לדבר בשם עצמה. כול זה יעבוד הרבה יותר טוב, עם היא תגדיל ראש ותיקח אחריות על הבריאות שלה. זה מעולה שאתה עוזר. אבל עם כול הרצון שלך, שלה צריך להיות יותר חזק. עם היא באמת רוצה שזה יהיה אורך חיים קבועה.
בהצלחה

Back
למעלה תחתית