כאבי שרירים שלא עוברים

nadavr1234

משתמש קבוע
1,376
19
נק' מוניטין:
1,561
1,376
19
יש לי דומס שהולך ובא בזוקפי הגו ומורגש מעט בגב התחתון כבר תקופה מסויימת.
עובד עם רולר על הגב בכל יום כמו כן ITB ,HAMS,GLUTES, CALVES, שכמות וצוואר.
ניתן לי מוסקול 3 פעמים ביום להרפיית השרירים, האם יעזור או מסוכן להתאמן עם הכדור בעצימות גבוהה מ80% מRM1?
יש לציין שכבר לקחתי את התרופה לא מזמן ביחד עם אטופן והנ"ל עזרו לי לכאבים ויכולתי להמשיך להתאמן איתם אבל כשפתחתי את הנושא עם הרופא בצבא(רופא אזרחי במקרה) נאמר לי שכדאי לי להתייעץ עם מישהו מתחום הספורט.

יש לי דומס שהולך ובא בזוקפי הגו ומורגש מעט בגב התחתון כבר תקופה מסויימת.
עובד עם רולר על הגב בכל יום כמו כן ITB ,HAMS,GLUTES, CALVES, שכמות וצוואר.
ניתן לי מוסקול 3 פעמים ביום להרפיית השרירים, האם יעזור או מסוכן להתאמן עם הכדור בעצימות גבוהה מ80% מRM1?
יש לציין שכבר לקחתי את התרופה לא מזמן ביחד עם אטופן והנ"ל עזרו לי לכאבים ויכולתי להמשיך להתאמן איתם אבל כשפתחתי את הנושא עם הרופא בצבא(רופא אזרחי במקרה) נאמר לי שכדאי לי להתייעץ עם מישהו מתחום הספורט.

לא ברור לי מה כתבת בשתי השורות הראשונות. תסביר בבקשה היכן הכאבים.
כמו כן , DOMS בדרך כלל לא "בא והולך" אם אתה מתאמן באופן סדיר. ולהתגלגל על רולר לא עוזר ל DOMS.
אם מוסקול עוזר לך , סימן שלא מדובר ב DOMS אלא בספאזים.

• פותח/ת השרשור
בתמונה המצורפת הכאב מופיע אצלי מלמטה עד התחלת הצלעות בערך בשני הצדדים כולל כאבים באמצע הגב התחתון.

קבצים מצורפים

• erector_spinae1331182090118.jpg
    erector_spinae1331182090118.jpg
    KB 9.3 · צפיות: 193
בתמונה המצורפת הכאב מופיע אצלי מלמטה עד התחלת הצלעות בערך בשני הצדדים כולל כאבים באמצע הגב התחתון.

או קיי ,
מה בדיוק אתה עושה באימונים וכמה אימונים אתה מבצע בשבוע?

אין לך מה לעשות נגד דומס , אם זה בא והולך ועשית משהו שעזר לך לכאבים אז מדובר פה על משהו אחר.

• פותח/ת השרשור
מתאמן 3 פעמים בשבוע + אימוני עזר לכתפיים בבית.
אימון a כביכול
תרגיל עזר לסנאץ - אוברהד סקוואט או נפילות הנחה
סנאץ+פאוור סנאץ או סנאץ מבוקס או מהאנג.
משיכות
פרונט סקוואט

אימון b כביכול:

פאוור ג'רק או פוש פרס
קלין אנד ג' רק/פאוור קלין וג'רק או שילוב
משיכות
סקוואט אחורי.

חוץ מזה יש לי גם כאבים קלים במנוחה בנק' ההתחלתית הגבוהה של שריר התאומים אאל"ט(ממוקם מאחורי הברך)
אחרי אימון סקוואט קשה שעוברים כשאני מוותר על סקוואט אם כואב לי מדי או אם הכאב לא עובר תו"כ האימון(בד"כ עובר תו"כ האימון)

מתאמן 3 פעמים בשבוע + אימוני עזר לכתפיים בבית.
אימון a כביכול
תרגיל עזר לסנאץ - אוברהד סקוואט או נפילות הנחה
סנאץ+פאוור סנאץ או סנאץ מבוקס או מהאנג.
משיכות
פרונט סקוואט

אימון b כביכול:

פאוור ג'רק או פוש פרס
קלין אנד ג' רק/פאוור קלין וג'רק או שילוב
משיכות
סקוואט אחורי.

חוץ מזה יש לי גם כאבים קלים במנוחה בנק' ההתחלתית הגבוהה של שריר התאומים אאל"ט(ממוקם מאחורי הברך)
אחרי אימון סקוואט קשה שעוברים כשאני מוותר על סקוואט אם כואב לי מדי או אם הכאב לא עובר תו"כ האימון(בד"כ עובר תו"כ האימון)

אתה מתאמן באופן סדיר? כמה זמן אתה כבר מתאמן? הטכניקה שלך טובה? מאמן ראה אותך?
נראה שאתה רגיש יחסית לעניין המשיכות וההנפות האולימפיות.
אולי תנסה לעבור למודל של אימון פחות מתפרץ?

• פותח/ת השרשור
אני מתאמן באופן סדיר כבר כמה חודשים עם מאמנת בקבוצה, הטכניקה משתפרת לאט לאט, עובדים על זה.
בעיה לעבור לסוג אימון אחר כי אני אוהב את זה, איך ניתן לטפל ב"עוויתות" האלה בשריר בכל מקרה?

אני מתאמן באופן סדיר כבר כמה חודשים עם מאמנת בקבוצה, הטכניקה משתפרת לאט לאט, עובדים על זה.
בעיה לעבור לסוג אימון אחר כי אני אוהב את זה, איך ניתן לטפל ב"עוויתות" האלה בשריר בכל מקרה?

בדרך כלל אנשים שמתאמנים באופן סדיר מתרגלים לסוג האימונים שבו הם עוסקים.
אתה כנראה לא מסתגל טוב לסוג האימון הזה.
אופציות :
1. כמו שכבר הצעתי - לעבור לתוכנית אחרת למשך זמן מוגבל ולראות אם מקור הבעיה הוא אכן סוג האימון.
2. להמשיך להתאמן עם דגש על אימון סדיר וטכניקה טובה , ולקוות שהרגישות והכאב ירדו בהדרגה.
3. לוודא שהתזונה (אוכל וכמות נוזלים) והשינה שלך נאותים ומתאימים לאימונים עצימים.

בכל אופן , אם אתה נזקק למרפי שרירים/משכחי כאב על בסיס קבוע בשביל להמשיך להתאמן - משהו כאן לא בסדר.

• פותח/ת השרשור
אני לא תלוי בכדורים ע"מ להמשיך להתאמן אבל הם כן עזרו לי קצת להתכווצויות בזמנו.
אני כנראה עדיין מסתגל לנפח הגבוה של האימון. אחרי התחרות שיש החודש בטח אתחיל תוכנית חדשה ואעדכן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית