הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ פעילות אירובית בחוץ שלא מפרקת שרירים?

• פותח/ת השרשור giliav
  • פורסם בתאריך

giliav

משתמש מתחיל
13
0
נק' מוניטין:
0
13
0
שלום חברים,
אני בן 41, גובה 176 ושוקל 70 ק"ג (אחרי שנה וחצי של אימון ומאבק להעלות במשקל שהיה 60 ק"ג) עם כ17% שומן.
אני מתאמן כבר שנה וחצי במכון כושר ובחצי השנה האחרון מתאמן בשיטת וונדלר 5/3/1 - ארבעה ימים בשבוע (א,ב + ד,ה).
מאוד קשה לי להעלות מסה (תאבון דפוק ואני ממש מתאמץ לאכול) וכאשר אני עולה קצת גם אחוזי השומן כמובן עולים.
בנוסף בגילי יש שינויים של הגוף שמקשים ומאיטים את קצב העלאת מסת השריר כך שהאתגר לא פשוט. אין לי כוונה להתחרות מקצועית אבל אני כן שואף להיות "גדול" 😃

באימונים אני עושה מעט מאוד אירובי (רק לחימום - קרוס של 3-4 דקות ופעם בשבוע עוד 10 דקות קרוס), הכל במטרה שלא לשרוף שריר ולרכז מאמץ בהגדלת השרירים.

אני מאוד רוצה למצוא פעילות אירובית שאוכל לעשות ביומיים שאני לא מתאמן (שלישי ושישי או שבת) וזאת כדי גם להוריד אחוזי שומן וגם לשפר סיבולת לב ראה (שהם לא להיט אצלי).
למזלי אני גר ממש על יד הטיילת של חוף הים וחשבתי לעשות פעילות בחוץ שהיא גם כייף וגם אירובי.
חשבתי על ריצה אבל הבנתי שזה על הפנים מבחינת שריפת השרירים, חשבתי על רולר בליידס, על אופניים אבל אשמח מאוד לרעיון/עצה לפעילות כזו שיכולה לשפר סיבולת, להוריד שומן אך לא לסכן שריפת שריר.

יש חיה כזו?

מקווה לעצות...

אתה שורף שריר אם אתה בגרעון עצום ולא אוכל מספיק חלבון.

כשאתה במסה = אוכל יותר מהRMR שלך, אני מניח שאתה צורך מספיק חלבון. אין שום בעיה עם אימוני אירובי זה אפילו מעולה. רק תשלים את הקלוריות באוכל.

למשל, עשית ריצה של 700 קלוריות. תוסיף עוד 700 קלוריות לתזונה

• פותח/ת השרשור
תודה רבה!
אני אכן צורך מספיק חלבון (גם אוכל וגם אבקת חלבון) אבל הקרב על הקלוריות קשה לי כי אני בד"כ מתקשה להגיע לRMR שלי.
בנוסף נאמר לי שמשהו ספציפית בריצה לא טוב לבניית מסה/שריר ללא קשר למאזן הקלורי.

אני אנסה הליכה מהירה עם שילוב של HIIT.

אני אכן צורך מספיק חלבון (גם אוכל וגם אבקת חלבון) אבל הקרב על הקלוריות קשה לי כי אני בד"כ מתקשה להגיע לRMR שלי.
אם אתה לא מצליח לאכול יש לך 3 אפשרויות, אפרט בסדר עדיפות עולה
1) לקנות גיינר ופשוט לשתות את ה1000 קלוריות - זה הרבה יותר קל
2) לטחון את האבקת חלבון במיקסר ביחד עם כוס ש"ש או יותר תלוי בערכים שלך (סוג של גיינר ביתי)
3) וזה ההכי מועדף, כנס לפוסט הזה, דיברנו שם על העמסות ועלו שם רעיונות של אנשים רעבים, קח משם דברים ופשוט תתחיל לאכול דברים טובים וטעימים http://www.lbs.co.il/threads/50140/

• פותח/ת השרשור
שוב תודה 😃
כשהתחלתי ניסיתי גיינר אבל זה "ייצר" לי צמיג מעצבן והטיס לי את אחוזי השומן. יש לי מבנה גוף רזה יחסית כך שהגיינר עיבה לי בעיקר את הבטן.
אני אחקור את השיבולת שועל עם אבקת חלבון - נשמע לי רעיון נחמד ועתיר קלוריות 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית