הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שלבים נכונים בתרגילי ברזל

• פותח/ת השרשור Mrb0dy
  • פורסם בתאריך

Mrb0dy

משתמש מתחיל
216
1
נק' מוניטין:
33
216
1
אני רוצה לדעת אם אני הבנתי נכון איך לבצע את התרגילי ברזל , אז הנה השלבים אני אשמח אם תוכלו לענות לי אם הכל מדויק ונכון :

סקוואט :

עמידת מוצא :

- רגליים יותר רחבות מרוחב הכתפיים ופונות החוצה בזווית של 30 מעלות . ( עקבים ברוחב כתפיים )

- ידיים יותר רחבות מהכתפיים – אגודלים למעלה !

מרפקים כמה שיותר למעלה + חזה מתוח +סנטר למטה.

- מבט – מסתכלים על נקודה אחת – עדיפות על נקודה שנמצאת מטר וחצי ממני + מבט כלפי מטה .

- המוט – נמצא מתחת לטרפזים ( Low Bar ) .

ביצוע הסקוואט :

נשימה – נושמים עמוק ומחזיקים אוויר עד כמעט סוף התרגיל .

לקראת סוף החזרה משחררים את האוויר .

- יושבים אחורה – עם האגן /ירכיים – קודם רגליים טיפה קדימה ואז מתיישבים – שיהיה כמה שיותר מקביל

- מכופפים את הברכיים – כך שהם לא עוברות את כף הרגל.

- מוודאים שהברכיים נמצאות בקו כף הרגל בירידה

- המוט צריך להיות מעל אמצע כף הרגל .

- עולים חזרה עם הירכיים טיפה ואז עם האגן (דגש על האגן) ומסיימים תנועה

דדליפט :

- עמידת רגליים ברוחב כתפיים – כשהם פונות מעט החוצה.

- אמצע כף הרגל מתחת למוט

- מחזיקים את המוט באחיזה מעט יותר רחבה מהכתפיים.

מורידים את היידים כלפי המוט – מבלי להזיז את המוט ולהוריד אגן.

- מכופפים ברכיים ( את השוקיים ) כלפי המוט עד שהן נוגעות בו. ומוודאים שהרגלים נמצאות בקו כפות הרגליים

- מוודאים שהכתפיים נמצאות לפני המוט -זה גורם לשכמות להיות במצב אנכי למוט

- מרימים חזה הכי חזק שאפשר מבלי להוריד את הירכיים והאגן.

- מעלים סנטר למעלה ומסתכלים על נקודה 5 מטר ממך.

- לוקחים נשימה עמוקה , מחזיקים אותה בפנים עד סוף התרגיל ומשחררים אוויר רק שהמוט על הרצפה .

- בסוף הדדליפט – כאשר אתה נמצא במצב של עמידה – מוציאים אגן החוצה ויורדים עם היידים צמוד לברכיים

וברגע שמגיעים לקו הברך מתיישבים עם הברכיים ומסיימים תנועה.

פרס :

- ידיים יותר רחבות במעט מרוחב הכתפיים

- מרפקים אנכיים למוט

- רגליים יותר רחבות מהכתפיים פונות החוצה בזווית של 30 מעלות.

- מעלים את המוט מהמתקן כאשר הוא נמצא על החזה .

- לוקחים נשימה עמוקה ונועלים את המוט מעל הראש ומורידים חזרה ובסוף התרגיל מוציאים אוויר.

- חשוב שהמוט יהיה תמיד מעל החזה ובקו ישר .

סטאפ פרס :

מרפקים נמצאים מעט קדימה מהמוט

זרועות צמודות לצלעות העליונות של הגוף – ככה שהאמות מקדימה לגוף – ככה שהם אנכיות גם שמסתכלים מהצד וגם שמסתכלים מקדימה.

חתירה – Barbell Row :

- רגליים יותר רחבות מהכתפיים

- ידיים יותר רחבות מהכתפיים

- מורידים שוקיים למטה , מעלים חזה וסנטר למעלה ועולים

כל השלבים – בדיוק כמו בתחילת תרגיל הדדליפט.

- אחר כך שאנחנו במצב עמידה , מוציאים אגן החוצה , מורידים את הידיים צמוד לברכיים ולגוף , ומתחילים ללחוץ את המוט לכיוון החזה .

- נשימה – מחזיקים אוויר ומשחררים בסיום כל חזרה.

השלבים האלו נכונים ? אני עובד לפי השיטה של ריפטו ולפי הסרטונים והדיווידי שלו .

אני רוצה לדעת אם אני הבנתי נכון איך לבצע את התרגילי ברזל , אז הנה השלבים אני אשמח אם תוכלו לענות לי אם הכל מדויק ונכון :

סקוואט :

עמידת מוצא :

- רגליים יותר רחבות מרוחב הכתפיים ופונות החוצה בזווית של 30 מעלות . ( עקבים ברוחב כתפיים )

- ידיים יותר רחבות מהכתפיים – אגודלים למעלה !

מרפקים כמה שיותר למעלה + חזה מתוח +סנטר למטה.

- מבט – מסתכלים על נקודה אחת – עדיפות על נקודה שנמצאת מטר וחצי ממני + מבט כלפי מטה .

- המוט – נמצא מתחת לטרפזים ( Low Bar ) .

ביצוע הסקוואט :

נשימה – נושמים עמוק ומחזיקים אוויר עד כמעט סוף התרגיל .

לקראת סוף החזרה משחררים את האוויר .

- יושבים אחורה – עם האגן /ירכיים – קודם רגליים טיפה קדימה ואז מתיישבים – שיהיה כמה שיותר מקביל

- מכופפים את הברכיים – כך שהם לא עוברות את כף הרגל.

- מוודאים שהברכיים נמצאות בקו כף הרגל בירידה

- המוט צריך להיות מעל אמצע כף הרגל .

- עולים חזרה עם הירכיים טיפה ואז עם האגן (דגש על האגן) ומסיימים תנועה

דדליפט :

- עמידת רגליים ברוחב כתפיים – כשהם פונות מעט החוצה.

- אמצע כף הרגל מתחת למוט

- מחזיקים את המוט באחיזה מעט יותר רחבה מהכתפיים.

מורידים את היידים כלפי המוט – מבלי להזיז את המוט ולהוריד אגן.

- מכופפים ברכיים ( את השוקיים ) כלפי המוט עד שהן נוגעות בו. ומוודאים שהרגלים נמצאות בקו כפות הרגליים

- מוודאים שהכתפיים נמצאות לפני המוט -זה גורם לשכמות להיות במצב אנכי למוט

- מרימים חזה הכי חזק שאפשר מבלי להוריד את הירכיים והאגן.

- מעלים סנטר למעלה ומסתכלים על נקודה 5 מטר ממך.

- לוקחים נשימה עמוקה , מחזיקים אותה בפנים עד סוף התרגיל ומשחררים אוויר רק שהמוט על הרצפה .

- בסוף הדדליפט – כאשר אתה נמצא במצב של עמידה – מוציאים אגן החוצה ויורדים עם היידים צמוד לברכיים

וברגע שמגיעים לקו הברך מתיישבים עם הברכיים ומסיימים תנועה.

פרס :

- ידיים יותר רחבות במעט מרוחב הכתפיים

- מרפקים אנכיים למוט

- רגליים יותר רחבות מהכתפיים פונות החוצה בזווית של 30 מעלות.

- מעלים את המוט מהמתקן כאשר הוא נמצא על החזה .

- לוקחים נשימה עמוקה ונועלים את המוט מעל הראש ומורידים חזרה ובסוף התרגיל מוציאים אוויר.

- חשוב שהמוט יהיה תמיד מעל החזה ובקו ישר .

סטאפ פרס :

מרפקים נמצאים מעט קדימה מהמוט

זרועות צמודות לצלעות העליונות של הגוף – ככה שהאמות מקדימה לגוף – ככה שהם אנכיות גם שמסתכלים מהצד וגם שמסתכלים מקדימה.

חתירה – Barbell Row :

- רגליים יותר רחבות מהכתפיים

- ידיים יותר רחבות מהכתפיים

- מורידים שוקיים למטה , מעלים חזה וסנטר למעלה ועולים

כל השלבים – בדיוק כמו בתחילת תרגיל הדדליפט.

- אחר כך שאנחנו במצב עמידה , מוציאים אגן החוצה , מורידים את הידיים צמוד לברכיים ולגוף , ומתחילים ללחוץ את המוט לכיוון החזה .

- נשימה – מחזיקים אוויר ומשחררים בסיום כל חזרה.

השלבים האלו נכונים ? אני עובד לפי השיטה של ריפטו ולפי הסרטונים והדיווידי שלו .

"תרגילי ברזל"!?🤦‍♂️

תרגילי ברזל - התפקד! WTF.!?

התחלתי לקרוא והתייאשתי.
תשמע, במקום לנתח כל מיקרו תנועה (מה גם שיש לך שם כמה אי-דיוקים), פשוט גשלמאמן שמבין ובקש ממנו שידגים וילמד אותך.
בנוסף, ממליץ לך בחום לחפש ביוטיוב:
1. Mark Rippetoe - כל סירטון שלו.
2. כנ"ל + [הכנס את שם התרגיל לכאן]. יש לו סירטוני לימוד והדרכה מצויינים.

הערת אגב: לא הייתי מכניס את תרגיל החתירה בתור תרגיל "ברזל" 😆 סורי, זה מצחיק אותי כל פעם מחדש, לקרוא להם ככה.
אם כבר, ברשימה הזו, הייתי מכניס את 5 התרגילים הבסיסיים של SS.

@Tom
@MikeRozner

אני מציע לקחת אימון או שניים עם מאמן שמבין עניין מהאיזור שלך (איפה אתה גר?) ולהשריש טכניקה נכונה במקום לנסות ללמוד לבד ולהכניס הרגלים רעים.

"תרגילי ברזל"!?🤦‍♂️

תרגילי ברזל - התפקד! WTF.!?

התחלתי לקרוא והתייאשתי.
תשמע, במקום לנתח כל מיקרו תנועה (מה גם שיש לך שם כמה אי-דיוקים), פשוט גשלמאמן שמבין ובקש ממנו שידגים וילמד אותך.
בנוסף, ממליץ לך בחום לחפש ביוטיוב:
1. Mark Rippetoe - כל סירטון שלו.
2. כנ"ל + [הכנס את שם התרגיל לכאן]. יש לו סירטוני לימוד והדרכה מצויינים.

הערת אגב: לא הייתי מכניס את תרגיל החתירה בתור תרגיל "ברזל" 😆 סורי, זה מצחיק אותי כל פעם מחדש, לקרוא להם ככה.
אם כבר, ברשימה הזו, הייתי מכניס את 5 התרגילים הבסיסיים של SS.

@Tom
@MikeRozner

לא הייתי מכניס פאוורקלין בתור תרגיל ברזל ל-99.99% מהמתאמנים. גם למשקולנים הוא בסה"כ תרגיל עזר לקלין המלא.

לא הייתי מכניס פאוורקלין בתור תרגיל ברזל ל-99.99% מהמתאמנים. גם למשקולנים הוא בסה"כ תרגיל עזר לקלין המלא.
הסיבה ש-PC נמצא שם, היא משום שזה התרגיל היחיד (מבין החמישה) שדורש כוח מתפרץ.

הסיבה ש-PC נמצא שם, היא משום שזה התרגיל היחיד (מבין החמישה) שדורש כוח מתפרץ.

גם חתירה דורש כוח מתפרץ, וגם דדליפט (אולם לא במובן של power = כוחXמהירות, אלא במובן של RFD).
אני יודע למה הוא נמצא שם, וזה לא ממש משנה את זה שהוא מיותר ל-99.999% מהאוכלוסייה, כולל פאוורליפטרים מקצוענים, וגם לוויטליפטרים שזה התחום שלהם, הוא "רק" תרגיל עזר.

גם חתירה דורש כוח מתפרץ, וגם דדליפט (אולם לא במובן של power = כוחXמהירות, אלא במובן של RFD).
אני יודע למה הוא נמצא שם, וזה לא ממש משנה את זה שהוא מיותר ל-99.999% מהאוכלוסייה, כולל פאוורליפטרים מקצוענים, וגם לוויטליפטרים שזה התחום שלהם, הוא "רק" תרגיל עזר.
מסכים איתך.
אבל עדיין, זו דעתי. מה גם שזה התרגיל עם ה-ROM הכי גדול...

אנחנו מעוניינים בכמה שיותר מסה, פאוור סנאץ' יהיה עם מסה נמוכה, יחסית ל-PC...

למה אתה מתכוון מסה? מסת שריר או משקל על המוט? לגבי מסת שריר זה לא נכון, כי אותה מסת שריר שמופעלת בקלין מופעלת גם בסנאץ' ובטווחי תנועה יותר גדולים. אם אתה מתכוון למשקל על המוט, אז בחתירה יש יותר משקל על המוט מ-PC...
בכל מקרה, הסכמת איתי, אז אין סיבה סתם להמשיך להסתובב סביב הנקודה. 😃

במקום ללמוד תרגיל שאין לו שום תועלת ל99.9% מהאנשים בעולם (פאוורקלין) הייתי משקיע את הזמן בדבר שדורש פחות מאמץ והשקעה טכנית, וקופץ לגובה או לרוחק מהמקום.

לא מבין למה אתם ישר קוטלים את הבן אדם הוא כולה רוצה ללמוד את זה בצורה הטובה ביותר. קח את המידע שאתה יודע תיישם עכשיו בשטח וצלם ותעלה לפה. זה הדרך הכי טובה ללמוד.
הערה אחת ששמתי לב - בסקוואט ממש לא בהכרח שהברך לא תעבור את כף הרגל. אם יש מישהו (תאורטית) עם כף רגל מידה 30 זה אומר שהוא צריך להשתמש בכפיפת הברך פחות? ממש לא. זה לא פקטור. אצל רוב האנשים (לפחות ממה שלי יצא להכיר) בlb זה באמת לא קורה אבל זה לא הפקטור. אותו דבר תגיד על ביגפוט מידה 55 הוא יכול להוריד את הברך כל כך הרבה? שורה תחתונה-זה לא פקטור

• פותח/ת השרשור
קראתי והפנמתי את מה שרשמתם .
אני כבר התאמנתי בעבר בתוכנית SS , ועבדתי עם מאמנים + חברים שיודעים לעשות את התרגילים
ראיתי גם המון סרטונים ביוטיוב + סרטונים של כל התרגילים של מארק ריפטו
ואני ניתחתי ורשמתי בעצמי לבד את כל השלבים ( מה שרשמתי למעלה ) ככה שאני לא חסר מושג בעניין .

רציתי רק לדעת אם השלבים שניתחתי נכונים אבל כנראה שאתם מתעצלים לקרוא ולתת הערות בונות .

תודה בכל זאת לכולם על העזרה ... אני אמשיך לראות סרטונים ואני גם יעלה סרטונים שלי בהמשך כדי לוודאות שאני עושה הכל בסדר.

רק לא הבנתי מה זה התרגיל הזה ברבל קרייז לבייספייס ... מישהו יכול להביא לי לינק עם סרטון דוגמא ?
ולמה לא לעשות חתירה ? משהו השתנה בתוכנית של SS ? אם לא עושים חתירה מה התרגיל שמחליף אותו

שבת שלום!

קראתי והפנמתי את מה שרשמתם .
אני כבר התאמנתי בעבר בתוכנית SS , ועבדתי עם מאמנים + חברים שיודעים לעשות את התרגילים
ראיתי גם המון סרטונים ביוטיוב + סרטונים של כל התרגילים של מארק ריפטו
ואני ניתחתי ורשמתי בעצמי לבד את כל השלבים ( מה שרשמתי למעלה ) ככה שאני לא חסר מושג בעניין .

רציתי רק לדעת אם השלבים שניתחתי נכונים אבל כנראה שאתם מתעצלים לקרוא ולתת הערות בונות .

תודה בכל זאת לכולם על העזרה ... אני אמשיך לראות סרטונים ואני גם יעלה סרטונים שלי בהמשך כדי לוודאות שאני עושה הכל בסדר.

רק לא הבנתי מה זה התרגיל הזה ברבל קרייז לבייספייס ... מישהו יכול להביא לי לינק עם סרטון דוגמא ?
ולמה לא לעשות חתירה ? משהו השתנה בתוכנית של SS ? אם לא עושים חתירה מה התרגיל שמחליף אותו

שבת שלום!
בss אין חתירה. יש פוואר קלין...

מכיוון שפאוור קלין נמצא בתכנית בשביל הכח המתפרץ, הייתי מחליף אותו בשני תרגילים: BOR ו-Box Jumps.
ריפ אומר במפורש שבור זה לא תחליף לקלין והוא כן מציג וריאציה עם מתח במקום הקלין

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית