עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
שנה את הפרופורציה בין קטע המאמץ לקטע המנוחה.למישהו יש אימון טוב ויותר קל
לכמה בערך?שנה את הפרופורציה בין קטע המאמץ לקטע המנוחה.
איך אני יכול לדעת? קצת ניסוי וטעיה, עד שתגיע למספר האינטרוולים שאתה רוצה לבצע, כך שאחרי האינטרוול האחרון אתה די שחוט. תוך כדי העליה בכושר שלך אתה משנה את הזמנים האלה כדי שהרוטינה לא תהפוך לקלה מדי.לכמה בערך?
בסדר תודהאיך אני יכול לדעת? קצת ניסוי וטעיה, עד שתגיע למספר האינטרוולים שאתה רוצה לבצע, כך שאחרי האינטרוול האחרון אתה די שחוט. תוך כדי העליה בכושר שלך אתה משנה את הזמנים האלה כדי שהרוטינה לא תהפוך לקלה מדי.
אני יכולה ליישם את זה על הליכון ופשוט לשחק עם השיפוע ולא עם המהירות? כי שינוי בדופק אני כן רואה. פשוט לרוץ אני עדיין לא מסוגלת וכשמגבירה את הקצב ההליכה אז כול פעם נמתח לי איזה שריר או נדפקת ברך....שנה את הפרופורציה בין קטע המאמץ לקטע המנוחה.
בהחלט. הדופק הוא מדד מצוין למידת המאמץ.אני יכולה ליישם את זה על הליכון ופשוט לשחק עם השיפוע ולא עם המהירות? כי שינוי בדופק אני כן רואה.
אתה צודק, כמובן. אני חושב שנטלי (כמוני) מתכוונים ל hiit lite עם אינטרוולים ארוכים יותר ומאומצים קצת פחות (במקרה שלי: שתי דקות מאמץ מוגבר עם דופק שמגיע עד 90% מהמכסימום ושתי דקות או יותר מאמץ קל כשהדופק יורד עד 70%)לא באימוני hiit
לא אצלי... החל המאינטרוול השלישי-רביעי הדופק מגיע לאותם 90% מהר מאד - מהר מדי לטעמי.דופק מגיע למקסימום אחרי בערך 2 דקות מאמץ מקסימלי
למה להעמיד פנים?😅 גם עם במשקלים לא מתחילים מייד עם עשרות קילוגרמים....השורה התחתונה היא, בכל אופן, שזה לא ממש hiit, אבל מה איכפת לך לתת לנו להעמיד פנים ?
לפעמים אתם שוכחים להתאים את הפעילות לבן אדם....לא באימוני hiit, הדופק לא מספיק לעלות ב 20 שניות. דופק מגיע למקסימום אחרי בערך 2 דקות מאמץ מקסימלי
זה, כמובן, עניין של טרמינולוגיה, אבל ה HI ב HIIT מבדילים בין "סתם" Interval training (שזה מה שאני, וכנראה גם את, עושים) לבין High Intensity IT שזה ה"דבר האמיתי".למה להעמיד פנים?
הכול יחסי בחיים.... ותמיד יש כמה דרכים להגיע לאותה מטרה. כמו שיש תרגילים שונים שעובדים על אותו שריר.זה לא רק טרמינולוגיה לכל אימון יש את המבנה שלו ואת התועלות שמקבלים מביצוע המבנה.
האם בזמן המנוחה אני אמור לנוח לגמרה או פשוט לעשות ללכת בקצב רגיל?אם אני לא טועה, הפרוטוקול שאתה ביצעת נקרא TABATA, והוא מאוד אינטנסיבי. בד"כ TABATA לא מיישמים באימוני ספרינטים, אלא בכוח (סקווטים, שכיבות שמיכה, בטן וכו'), משום שזמני המנוחה קצרים מדי. צריך לבדוק האם אפילו אתלט מקצועי מסוגל לעמוד בזה (בטאבטה של ספרינטים) בצורה אפקטיבית. בד"כ HIIT מתחילים מיחס עבודה/מנוחה של 2:1, 3:1. אני קניתי שעון ריצה, והשעון עזר לי פלאים. אני עושה 150 מטר ספרינט (30 שניות פלוס/מינוס) ודקה מנוחה 10X. אני חייב להגיד שאחרי חודשיים שאני עושה HIIT (פעם בשבוע בד"כ), אני עדיין לא מרגיש מוכן להוריד את זמן המנוחה אפילו ב10 שניות. בספרינטים האחרונים אני מגיע לדופק 172 (בחישוב גס זה 89% מהדופק המקסימלי שלי), אני מרגיש שבא לי למות 😃 ואני חוזר לדופק "בטוח" של מנוחה (145/150) רק אחרי דקה. אם אני אוריד בשלב זה את זמן המנוחה, אני חושב שאעמיס על עצמי יותר מדי.
אני ממליץ על שעון ריצה+מד דופק ועל עבודה נכונה באמת. לא חסרים "ספורטאים" שכותבים בפורומים על תכנית הHIIT שלהם, שבה הם עושים אינטרוול של שתי דקות עם חצי דקה מנוחה...ברור שמשהו כאן לא "כשר"...במאמץ אמיתי של 100% ספרינט אתה לא יכול להישאר שתי דקות (לא בריצה בכל אופן...אולי על אופניים) ועוד להתאושש תוך חצי דקה כדי לצאת לעוד אחד, למרות ששתי דקות זה לא נשמע הרבה. תן ספרינט אמיתי של 100% במשך 20/30 שניות ותראה כמה זמן לוקח לך להתאושש. תראה כמה סיבובים אתה מסוגל לבצע בהתחלה ותנסה עם הזמן להוריד את זמן המנוחה (לא ירידה דרסטית...מדקה תוריד ל50/55 שניות) ולעלות במספר הסיבובים. אני גם קראתי שכדאי לשנות את הזמן או המרחק של האינטרוול. מ150 מטר לרדת ל100 או להפך. בצורה זו אתה עובד לסירוגין גם על סיבולת (אינטרוול של 100+ מטר) וגם על מהירות וכוח (אינטרוול של 100- מטר).