הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אימון hiit למתחילים

• פותח/ת השרשור The100
  • פורסם בתאריך

The100

מושעה
387
13
נק' מוניטין:
6
387
13
שלום אני רוצה להתחיל לעשות אימוני hiit ניסית את האימון של ארבע דקות 20 שניות ספרינט 10 שניות מנוחה ואת הספרינט השלישי כבר לא יכלתי לעשות אז למישהו יש אימון טוב ויותר קל שאני יוכל להתקדם בו?

לכמה בערך?
איך אני יכול לדעת? קצת ניסוי וטעיה, עד שתגיע למספר האינטרוולים שאתה רוצה לבצע, כך שאחרי האינטרוול האחרון אתה די שחוט. תוך כדי העליה בכושר שלך אתה משנה את הזמנים האלה כדי שהרוטינה לא תהפוך לקלה מדי.

• פותח/ת השרשור
איך אני יכול לדעת? קצת ניסוי וטעיה, עד שתגיע למספר האינטרוולים שאתה רוצה לבצע, כך שאחרי האינטרוול האחרון אתה די שחוט. תוך כדי העליה בכושר שלך אתה משנה את הזמנים האלה כדי שהרוטינה לא תהפוך לקלה מדי.
בסדר תודה

שנה את הפרופורציה בין קטע המאמץ לקטע המנוחה.
אני יכולה ליישם את זה על הליכון ופשוט לשחק עם השיפוע ולא עם המהירות? כי שינוי בדופק אני כן רואה. פשוט לרוץ אני עדיין לא מסוגלת וכשמגבירה את הקצב ההליכה אז כול פעם נמתח לי איזה שריר או נדפקת ברך....

אני יכולה ליישם את זה על הליכון ופשוט לשחק עם השיפוע ולא עם המהירות? כי שינוי בדופק אני כן רואה.
בהחלט. הדופק הוא מדד מצוין למידת המאמץ.

תוספת: בבדיקות מאמץ, לפחות אלה שעשו לי, הפרוטוקול הוא להשאר במהירות קבועה ולהעלות את השיפוע כל 3 דקות, עד שהנבחן אומר "די!" או עד שהדופק ו/או לחץ הדם שלו מגיעים לאיזה סף שנקבע בהתאם למצב הרפואי.

לא באימוני hiit
אתה צודק, כמובן. אני חושב שנטלי (כמוני) מתכוונים ל hiit lite עם אינטרוולים ארוכים יותר ומאומצים קצת פחות (במקרה שלי: שתי דקות מאמץ מוגבר עם דופק שמגיע עד 90% מהמכסימום ושתי דקות או יותר מאמץ קל כשהדופק יורד עד 70%)

דופק מגיע למקסימום אחרי בערך 2 דקות מאמץ מקסימלי
לא אצלי... החל המאינטרוול השלישי-רביעי הדופק מגיע לאותם 90% מהר מאד - מהר מדי לטעמי.

השורה התחתונה היא, בכל אופן, שזה לא ממש hiit, אבל מה איכפת לך לתת לנו להעמיד פנים ? 😃

השורה התחתונה היא, בכל אופן, שזה לא ממש hiit, אבל מה איכפת לך לתת לנו להעמיד פנים ?
למה להעמיד פנים?😅 גם עם במשקלים לא מתחילים מייד עם עשרות קילוגרמים....
לדעתי, זה יותר טוב מסתם הליכה.

לא באימוני hiit, הדופק לא מספיק לעלות ב 20 שניות. דופק מגיע למקסימום אחרי בערך 2 דקות מאמץ מקסימלי
לפעמים אתם שוכחים להתאים את הפעילות לבן אדם....

למה להעמיד פנים?
זה, כמובן, עניין של טרמינולוגיה, אבל ה HI ב HIIT מבדילים בין "סתם" Interval training (שזה מה שאני, וכנראה גם את, עושים) לבין High Intensity IT שזה ה"דבר האמיתי".

את צודקת, זה כנראה יותר מועיל מפעילות בקצב קבוע ומאפשר לקצר את זמן האירובי. אני משלב תקופות כאלה עם תקופות של קצב קבוע כי אחרי כמה שבועות המאמץ באינטרוולים די מתיש אותי.

זה לא רק טרמינולוגיה לכל אימון יש את המבנה שלו ואת התועלות שמקבלים מביצוע המבנה.

זה לא רק טרמינולוגיה לכל אימון יש את המבנה שלו ואת התועלות שמקבלים מביצוע המבנה.
הכול יחסי בחיים.... ותמיד יש כמה דרכים להגיע לאותה מטרה. כמו שיש תרגילים שונים שעובדים על אותו שריר.
הרי זאת בדיוק הסיבה שיש מאמנים ויועצים אישיים... חצי מהתרגילים שלי אני עושה קצת אחרת כי עם הייתי פועלת לפי המבנה/טכניקה מקורית הייתי פוצעת את עצמי....

אני קצת חולק עלייך. אני מאוד מסכים שצריך להקשיב לגוף אבל אם רוצים להשיג מטרה ברורה כמו לבצע סקווט או לעשות אימון לשיפור צריכת חמצן, יש דרך לעשות זאת עם ניואנסים די קלים.
הבחירה שלנו צריכה להיות האם לבצע או לא, אני פחות אוהב לעשות שינויים במשהו מוגדר

אם אני לא טועה, הפרוטוקול שאתה ביצעת נקרא TABATA, והוא מאוד אינטנסיבי. בד"כ TABATA לא מיישמים באימוני ספרינטים, אלא בכוח (סקווטים, שכיבות שמיכה, בטן וכו'), משום שזמני המנוחה קצרים מדי. צריך לבדוק האם אפילו אתלט מקצועי מסוגל לעמוד בזה (בטאבטה של ספרינטים) בצורה אפקטיבית. בד"כ HIIT מתחילים מיחס עבודה/מנוחה של 2:1, 3:1. אני קניתי שעון ריצה, והשעון עזר לי פלאים. אני עושה 150 מטר ספרינט (30 שניות פלוס/מינוס) ודקה מנוחה 10X. אני חייב להגיד שאחרי חודשיים שאני עושה HIIT (פעם בשבוע בד"כ), אני עדיין לא מרגיש מוכן להוריד את זמן המנוחה אפילו ב10 שניות. בספרינטים האחרונים אני מגיע לדופק 172 (בחישוב גס זה 89% מהדופק המקסימלי שלי), אני מרגיש שבא לי למות 😃 ואני חוזר לדופק "בטוח" של מנוחה (145/150) רק אחרי דקה. אם אני אוריד בשלב זה את זמן המנוחה, אני חושב שאעמיס על עצמי יותר מדי.

אני ממליץ על שעון ריצה+מד דופק ועל עבודה נכונה באמת. לא חסרים "ספורטאים" שכותבים בפורומים על תכנית הHIIT שלהם, שבה הם עושים אינטרוול של שתי דקות עם חצי דקה מנוחה...ברור שמשהו כאן לא "כשר"...במאמץ אמיתי של 100% ספרינט אתה לא יכול להישאר שתי דקות (לא בריצה בכל אופן...אולי על אופניים) ועוד להתאושש תוך חצי דקה כדי לצאת לעוד אחד, למרות ששתי דקות זה לא נשמע הרבה. תן ספרינט אמיתי של 100% במשך 20/30 שניות ותראה כמה זמן לוקח לך להתאושש. תראה כמה סיבובים אתה מסוגל לבצע בהתחלה ותנסה עם הזמן להוריד את זמן המנוחה (לא ירידה דרסטית...מדקה תוריד ל50/55 שניות) ולעלות במספר הסיבובים. אני גם קראתי שכדאי לשנות את הזמן או המרחק של האינטרוול. מ150 מטר לרדת ל100 או להפך. בצורה זו אתה עובד לסירוגין גם על סיבולת (אינטרוול של 100+ מטר) וגם על מהירות וכוח (אינטרוול של 100- מטר).

• פותח/ת השרשור
אם אני לא טועה, הפרוטוקול שאתה ביצעת נקרא TABATA, והוא מאוד אינטנסיבי. בד"כ TABATA לא מיישמים באימוני ספרינטים, אלא בכוח (סקווטים, שכיבות שמיכה, בטן וכו'), משום שזמני המנוחה קצרים מדי. צריך לבדוק האם אפילו אתלט מקצועי מסוגל לעמוד בזה (בטאבטה של ספרינטים) בצורה אפקטיבית. בד"כ HIIT מתחילים מיחס עבודה/מנוחה של 2:1, 3:1. אני קניתי שעון ריצה, והשעון עזר לי פלאים. אני עושה 150 מטר ספרינט (30 שניות פלוס/מינוס) ודקה מנוחה 10X. אני חייב להגיד שאחרי חודשיים שאני עושה HIIT (פעם בשבוע בד"כ), אני עדיין לא מרגיש מוכן להוריד את זמן המנוחה אפילו ב10 שניות. בספרינטים האחרונים אני מגיע לדופק 172 (בחישוב גס זה 89% מהדופק המקסימלי שלי), אני מרגיש שבא לי למות 😃 ואני חוזר לדופק "בטוח" של מנוחה (145/150) רק אחרי דקה. אם אני אוריד בשלב זה את זמן המנוחה, אני חושב שאעמיס על עצמי יותר מדי.

אני ממליץ על שעון ריצה+מד דופק ועל עבודה נכונה באמת. לא חסרים "ספורטאים" שכותבים בפורומים על תכנית הHIIT שלהם, שבה הם עושים אינטרוול של שתי דקות עם חצי דקה מנוחה...ברור שמשהו כאן לא "כשר"...במאמץ אמיתי של 100% ספרינט אתה לא יכול להישאר שתי דקות (לא בריצה בכל אופן...אולי על אופניים) ועוד להתאושש תוך חצי דקה כדי לצאת לעוד אחד, למרות ששתי דקות זה לא נשמע הרבה. תן ספרינט אמיתי של 100% במשך 20/30 שניות ותראה כמה זמן לוקח לך להתאושש. תראה כמה סיבובים אתה מסוגל לבצע בהתחלה ותנסה עם הזמן להוריד את זמן המנוחה (לא ירידה דרסטית...מדקה תוריד ל50/55 שניות) ולעלות במספר הסיבובים. אני גם קראתי שכדאי לשנות את הזמן או המרחק של האינטרוול. מ150 מטר לרדת ל100 או להפך. בצורה זו אתה עובד לסירוגין גם על סיבולת (אינטרוול של 100+ מטר) וגם על מהירות וכוח (אינטרוול של 100- מטר).
האם בזמן המנוחה אני אמור לנוח לגמרה או פשוט לעשות ללכת בקצב רגיל?

אז זהו, פה בדיוק אנחנו מבחינים בין (HIIT - (High-intensity interval training
ל-interval training רגיל
בזמן מנוחה אתה יכול להישאר סטטי לגמרי, להמשיך בקצב של הליכה או לנוח תוך כדי ריצה קלה (שזה בעצם HIIT). אתה תגלה שאחרי ספירנט שבו נתת 100% יהיה לך קשה מאוד להתאושש תוך כדי ריצה קלה (למרות שהיא קלה כביכול...), במיוחד אחרי שניים/שלושה סיבובים, לכן תתחיל מלהישאר סטטי לגמרי או שאם אתה מרגיש שאתה מתאושש מהר, תעבור להליכה. זה באמת תלוי בדופק שלך, לכן כמו שכבר אמרתי, זה אימון שכדאי לקנות בשבילו מד דופק כדי לדעת כמה אתה דוחף את עצמך באמת ואיך אתה מתאושש.

20 שניות של ספרינט 10 שניות של מנוחה?מה אתה?מוריס גרין?
נתחיל מזה שבאינטרוואלים, בשונה מפארטלק, המנוחה מתבצעת במצב סטטי AKA עמידה. דבר שני עזוב אותך מאינטרוואלים על זמן, הם מאוד קשים ובתור מתחיל יהיה לך קשה יותר לחלק את הכוח שלך(לפי דעתי). תעשה אינטרוואלים עפ"י מרחק בקצב הגבוה ביותר שאתה יכול לרוץ.
ממליץ להתחיל מ250 מ' כפול 4 פעמים.
מנוחה דקה בין ריצה לריצה.
בהצלחה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית