הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון אשכול השאלות המפגרות

מצב
השרשור נעול
חייב לדעת ברצינות למה ואיך חריף גורם לנזלות ?

חייב לדעת ברצינות למה ואיך חריף גורם לנזלות ?
חשבתי על זה קצת ועלתה לי תשובה אבל אני סוג של מנחש אז קח בערבון מוגבל.
חריף הוא לא טעם, זה צריבה של בלוטות הטעם שאנחנו מפרשים כטעם. תעלות האף והפה קשורות ולכן יכול ליהיות שכשחלקים מהחריף עוברים לתעלות האף זה גורם לצריבה באף שמגרה שם את בלוטות האיכסה וזה מה שגורם לנזלת

1. הסיבה שיש פחות כוח באימון בוקר , היא בגלל המחסור במזון או מסיבה אחרת ?

2. כמה זמן אחרי שנ"צ כדאי להתאמן ?

למה משקולנים מתאמנים עם חגורת מכון של בילדרים ?

למה בילדרים מתאמנים עם "חגורה"

1. הסיבה שיש פחות כוח באימון בוקר , היא בגלל המחסור במזון או מסיבה אחרת ?

2. כמה זמן אחרי שנ"צ כדאי להתאמן ?

אשמח גם לקבל תשובה לשאלה ה-1 בגלל שגם אני נתקל בקושי הזה באימונים שלי.

או שבגלל שאני נמצא כבר בחיטוב כמעט 10 חודשים שזה בהחלט סיבה מספיק טובה 😃

למה משקולנים מתאמנים עם חגורת מכון של בילדרים ?

כי חגורה רגילה עלולה להפריע להיכנס לסטאפ, וגם כי היא "גדולה" והמוט עלול להיתקע בה בעת שהוא עולה למעלה. האפשרות המנוגדת היא להיות בלי כלום, אז חגורת הבילדרים היא טרייד אוף לא רע ביניהם.

אלו לא חגורות שמיוצרות עבור משקולנים ?
האם בדדליפט זה חסרון משמעותי ששטח החגורה לא גדול ?
משקולנים גדולים בדר"כ ישתמשו בחגורה 'חתוכה' , שהרוחב שלה הוא כמו חגורת בילדרים גם מאחורה , פחות מפריע בסט-אפ(מה גם סטאפ של משקולנים עמוק יותר אז בעייתי יותר) ועוזר בלחץ(ברור שלא כמו חגורת ליפטרים)..
בנוגע לדדליפט וחגורה - ככל ששטח החגורה גדול יותר זה = יותר לחץ על חלל בטן שלך שמתבטא ביותר כוח(אם האינדיוידואל יודע להתשמש כמו שצריך בחגורה) .

מה ההבדל בין סקוואט לדדליפט ? ועל מה כל תרגיל עובד ספציפית(למרות ששניהם תרגילים מורכבים) ?

תחפש מאמרים

תחפש מאמרים

@the Raccoon בוא תסביר לי את ההבדלים כי ממה שאני רואה יש עבודה כמעט על אותם שרירים ב-2 התרגילים.

לקוח מתוך המאמרים של התרגילים:

סקוואט - "בנוסף לעבודת שרירי הרגליים, ירכיים, הגב התחתון ושרירי הבטן".

דדליפט - "כשההרמה הזו לא רק תשפר את החוזק של כל הגב,אלא גם את שרירי הירך, בטן והרגליים, וכמו כן תתן עבודת אחיזה חזקה שהיא מיומנות חשובה בהרמה זו"

בסקוואט יש לך טווח תנועה משמעותי פי כמה בשרירי הרגליים והישבן .
בדכ גם העבודה על המייצבים היא יותר נאצית , כי אתה אמור לשמור על הקימור הטבעי של הגב בצורה מוחלטת .

לגבי הדדליפט , אני יודע ( לא יודע מה הסיבות ) שזה תרגיל שהוא יותר ביטוי ואימון למערכת העצבים מאשר לשרירים ביחס לסקוואט . בדכ עד שאתה מתאמן מתקדם , אתה משיג את ההתקדמות בדדליפט ע"י הסקוואט ולא להיפך .

איך מונעים מהמוט לפגוע בעצבאות הרגליים בסומו דדליפט ?
איך מאייתים אצבעות ?

מלבד זה גם יחס העבודה בין השרירים שונה, בדדליפט שרירי הליבה והשרשרת האחורית עובדים חזק יותר מהארבע ראשי כשבסקוואט זה ההפך, הבדלי היחס גוברים בסקוואט HB ובסקוואט אולימפי עמוק עוד יותר..

איך מונעים מהמוט לפגוע בעצבאות הרגליים בסומו דדליפט ?
איך מאייתים אצבעות ?
כשאתה מוריד את המוט אתה זורק ומכניס את האצבעות של הרגליים פנימה.
ו/או
לא עושה סומו הכי רחב שאפשר אלא כמו לדוג׳ מארק בל.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית