הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון אשכול השאלות המפגרות

מצב
השרשור נעול
הא? הוא מפעיל כוח על המוט בנוסף לכוח שמפעיל מי שלוחץ או לא?
Безымянный.jpg

כל מה שאני אומר זה מהידע שלי בפיזיקה מהבית ספר, אם יש לי טעויות בפיזיקה אשמח לשמוע.
אם תתעלם מכישור הצייר שלי אודה לך מאוד

הכוונה שהספוטר לא מוסיף כח לכיוון מעלה למעט כח הN. כל מה שאני אומר זה מהידע שלי בפיזיקה מהבית ספר, אם יש לי טעויות בפיזיקה אשמח לשמוע.

צפה בקובץ המצורף 18587

כל מה שאני אומר זה מהידע שלי בפיזיקה מהבית ספר, אם יש לי טעויות בפיזיקה אשמח לשמוע.

הכוונה שהספוטר לא מוסיף כח לכיוון מעלה למעט כח הN. כל מה שאני אומר זה מהידע שלי בפיזיקה מהבית ספר, אם יש לי טעויות בפיזיקה אשמח לשמוע.
לא הבנתי למה אתה כל כך מסתבך עם זה...אם אתה מנסה לדחוף משהו למעלה ובאותו זמן עוד מישהו נוגע במה שאתה מנסה להרים מלמטה אז הוא עוזר לך, עצם הנגיעה שלו עוזרה להרים את זה למעלה.

צפה בקובץ המצורף 18587

אז אם מי שלוחץ מפעיל כוח F, הספוטר מפעיל כוח N באותו כיוון, כמה יש להם ביחד?

יפה מאוד, F + N זו התשובה הנכונה!

הכוונה שהספוטר לא מוסיף כח לכיוון מעלה למעט כח הN.
אז מהציור יוצא ש W=F+N כלומר אם N לא שווה לאפס אז ה F שאתה מפעיל לא שווה למשקל W אלא ל W-N כלומר אתה מפעיל פחות כוח וחלק קטן כלשהו בכל זאת הספוטר מפעיל. וזה לא ממש משנה אם תקרא למה שהספוטר מפעיל N או F או יעקב או כל שם אחר, זה יהיה שווה לאפס רק אם הוא לא נוגע במוט

הוא מייצב מסה אינסופית. סוס!

אז אם מי שלוחץ מפעיל כוח F, הספוטר מפעיל כוח N באותו כיוון, כמה יש להם ביחד?

יפה מאוד, F + N זו התשובה הנכונה!
הספוטר מוסיף רק N הוא לא מוסיף גם F באותו כיוון.
במקום שזה יהיה
F+N+F2
זה
F+N

הספוטר מוסיף רק N הוא לא מוסיף גם F באותו כיוון.
במקום שזה יהיה
F+N+F2
זה
F+N
כשהאדם מרים את המוט לבד העבודה שמבוצעת על המוט(האנרגיה שהמוט מקבל) שווה לכח שהאדם מפעיל(F) כפול המרחק שהמוט עובר(d)(המרחק בין החזה לנקודה בה נועלים את המוט). העבודה הזאת שווה לשינוי באנרגיית גובה שלו. במצב שבו הספוטר מייצב ומפעיל כח N, הכח שמופעל על המוט הוא F*+N. בנוסף העבודה שמופעלת על המוט נשארת זהה ולכן אפשר להגיד ש F×d = (F*+N)×d כלומר שF* קטן מ F ולכן הכוח שהאדם מפעיל קטן יותר.
בפועל מה שזה אומר זה שגם אם קיים כוח קטן שמופעל למעלה, הכוח הזה עדיין מוריד עומס מהמרים ומקל עליו.

כשהאדם מרים את המוט לבד העבודה שמבוצעת על המוט(האנרגיה שהמוט מקבל) שווה לכח שהאדם מפעיל(F) כפול המרחק שהמוט עובר(d)(המרחק בין החזה לנקודה בה נועלים את המוט). העבודה הזאת שווה לשינוי באנרגיית גובה שלו. במצב שבו הספוטר מייצב ומפעיל כח N, הכח שמופעל על המוט הוא F*+N. בנוסף העבודה שמופעלת על המוט נשארת זהה ולכן אפשר להגיד ש F×d = (F*+N)×d כלומר שF* קטן מ F ולכן הכוח שהאדם מפעיל קטן יותר.
בפועל מה שזה אומר זה שגם אם קיים כוח קטן שמופעל למעלה, הכוח הזה עדיין מוריד עומס מהמרים ומקל עליו.
תודה רבה ! זה ההסבר שחיפשתי.

אתה צריך לעשות חזרה על שיעורי הפיזיקה שלך. מה זה N לדעתך?

כמה שאלות:

1. כמה משמעותית ההשפעה של אחוז שומן (בטווחים של 10-20) על רמות אסטרוגן/טסטוסטרון בגוף וקצב עלייה/פירוק שריר וירידה/צבירת שומן?

2. כל פעם שמתרחשת בניית שריר בגוף, נניח אחרי אימון בזמן השינה יש גבול מסוים למסת השריר שניתן לבנות ואז האם יכול להווצר מצב בו יש תחרות בין שרירי הגוף על איפה ייבנה יותר/פחות שריר? לדוגמא האם יכול להיות שמתאמן שרוצה לתת "דגש" על החזה כשהרגליים מספיק גדולות לטעמו יהיה לו אפקטיבי יותר להזניח מעט את האימון של הרגליים, כדי שלא ישתתפו ב"תחרות"?

3. יכול להיות שמתאמן שמתאמן זמן רב בלי ממש להעלות משקלים יתקדם ברמת המתאמן? ז"א שהגף שלו יסתגל לאימונים וכך יידרש לו יותר זמן ומאמץ כדי להתקדם במשקלים/מסה.

4. ב ppst של ריפטו פעם אחת יש תרשים שמראה שבטווח חזרות של 3 ההיפרטרופיה הכי גדולה ואח"כ יש עוד תרשים שלהפך תומך ב8-12 חזרות, גם ריפטו כותב ש 8 חזרות הכי יעילות להיפרטרופיה אבל 5 מאפשרות גם התקדמות בכוח וגם במסה, אם כך, למתאמן שמיצה את ss ומעוניין בהיפרטרופיה האם יהיה יותר יעיל לדבוק בטווחים הגבוהים או הנמוכים?

5. בהמשך לשאלה הקודמת, גם הבנתי שזמן מנוחה של פחות מדקה ימקסם היפרטרופיה סרקופלזמית, אבל מצד שני גם הגיוני שיהיה הרבה יותר קשה ככה להתקדם במשקלים, אז מה עדיף למטרת גדילה? באילו תרגילים לנוח מעט ובאילו הרבה?

6. אם נניח אני מתאמן 3 פעמים בשבוע AXBXCXX ׁ(לינארית) ואני רוצה לשלב אימוני ספרינטים למקסם ירידה בשומן/שימור שריר/ביצועים/זה גם כיף אז באילו ימים הכי כדאי לשלב?

7. למתאמן מתחיל שמיצה ss (יותר לכיוון הבינוני) מה צריכה להיות השאיפה לעלייה במשקל בחודש מבחינת התפלגות שומן/שריר ומקסימום העלאה בשריר?

מספיק לבינתיים, תודה למי שיהיה כוח לענות D:

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית