הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון אשכול השאלות המפגרות

מצב
השרשור נעול
1. מה ההבדל בין powerlifting לבין weightlifting?
סוגי ספורט שונים. בתחרות PL עושים סקוואט, בנץ' פרס, דדליפט. בתחרות WL עושים SNATCH, CLEAN&JERK. מן הסתם גם האימונים שונים.
2. מה הכוונה כשאנשים כותבים פה "לתלה"?
לא תועד לא היה. הכוונה שאם אתה טוען משהו (למשל שהרמת משקל כלשהו) אז אם אין סרטון זה לא קרה.
3. האם יכול להיווצר ג'ינו למישהו שהוא לא בסייקל? ואם כן אז ממה? ומה מרגישים כשיש ג'ינו (האם זה רק מראה פיזי או גם הרגשה שונה)?
תודה!
היה לי ג'ינו בגיל ההתבגרות (מה שמוזר זה רק בצד אחד) אז כן, יכול.

2 תחומים שונים באימוני משקולות חופשיים בעולם הספורט התחרותי.
WL אף מוכר כספורט אולימפי.

לא תמונה לא היה

בהחלט, לרוב אצל נערים בגיל ההתבגרות.
לדעתי מדובר במראה פיזי בלבד אבל אולי אני טועה, אולי זה מלווה בהרגשה לא נעימה באיזור או כאב כלשהו.

סוגי ספורט שונים. בתחרות PL עושים סקוואט, בנץ' פרס, דדליפט. בתחרות WL עושים SNATCH, CLEAN&JERK. מן הסתם גם האימונים שונים.

לא תועד לא היה. הכוונה שאם אתה טוען משהו (למשל שהרמת משקל כלשהו) אז אם אין סרטון זה לא קרה.

היה לי ג'ינו בגיל ההתבגרות (מה שמוזר זה רק בצד אחד) אז כן, יכול.

תודה לשניכם.
תוכלו לפרט קצת יותר על הג'ינו? מה גורם לזה?

ואיך קורה שמגיעים לרמת אסטרוגן גבוהה? (איך להימנע מזה)
גנטי, מוצרים עשירים באסטרוגן ( חלב לדוגמא, יכול לקרות מחלב/מוצרים דומים רק בצריכה של כמויות גבוהות )

גנטי, מוצרים עשירים באסטרוגן ( חלב לדוגמא, יכול לקרות מחלב/מוצרים דומים רק בצריכה של כמויות גבוהות )
אני שותה כ-700 מ"ל חלב ביום ואוכל עוד מוצרי חלב למשל פרוסות לחם עם גבינה, לפעמים מוצרלה וגבינה צהובה כתוספות ועוד... יש סיכון בכמויות כאלה? מה הכמויות בערך שמהן יש סיכון?

אני שותה כ-700 מ"ל חלב ביום ואוכל עוד מוצרי חלב למשל פרוסות לחם עם גבינה, לפעמים מוצרלה וגבינה צהובה כתוספות ועוד... יש סיכון בכמויות כאלה? מה הכמויות בערך שמהן יש סיכון?
700מל קצת הרבה, אבל לא מאמין שיקרה משהו מהכמויות האלה, מדובר על כמויות של גלון+

700מל קצת הרבה, אבל לא מאמין שיקרה משהו מהכמויות האלה, מדובר על כמויות של גלון+
אני אוכל 2 קערות קורנפלקס ככה שזה יוצא בערך כמות כזאת.. אני יכול לנסות להפחית, לכמה כדאי להפחית לדעתך?

מתי להתחיל מתח עם משקל במקום מתח רחב מ.ג?

20 אחוז שומן עם שומן ביטני ואגן ,תוך חודשיים שלושה אפשר להעלים בחיטוב נקי בלי לשרוף הרבה שריר מסכימים?

מתי להתחיל מתח עם משקל במקום מתח רחב מ.ג?

אין תשובה יחידה. ההמלצות נעות בין אם זה ברגע שאתה עושה 3X5 עם משקל הגוף, ועד שאתה יכול לעשות 12-15 חזרות עם משקל הגוף (כשכמובן שיש גם הרבה "אמצע" בין שני הקטבים האלה).
אני בעד התשובה הראשונה יותר.

אין תשובה יחידה. ההמלצות נעות בין אם זה ברגע שאתה עושה 3X5 עם משקל הגוף, ועד שאתה יכול לעשות 12-15 חזרות עם משקל הגוף (כשכמובן שיש גם הרבה "אמצע" בין שני הקטבים האלה).
אני בעד התשובה הראשונה יותר.

אני שוקל 64 ויכול לעשות כבר בערך 9X3 עם משקל גוף, לשים על עצמי משקל לדעתך?

שאלה קצת מתחכמת אבל זה קרה לי עכשיו אז זה מעניין אותי.
אם אכלתי ארוחה גדולה ב1 בצהריים ועד 9 בערב הספקתי להתאמן מבלי לאכול כלום אז חלון ההזדמנויות נהיה ריאלי ויכולה להיות פגיעה בשריר.
עכשיו בהנחה ואני רוצה לאכול משהו קטן ב8 שעות האלה על מנת שלא יתפרק לי שריר, מה אני צריך לאכול? מה כמות החלבון/פחמימה המינימלית שאני אצטרך לאכול על מנת למנוע את זה? (אני לא אוכל ארוחה גדולה כי זה יעמיס עליי באימון)

לצורך העניין היום אכלתי גלידה דלת קלוריות (22 קלוריות) ושתיתי נס עם כ 80 מ"ל חלב.

במעבר בין חיטוב למסה או בין מסה לחיטוב צריך לצאת לתקופה ניטראלית כדי לתת לגוף להתרגל ושחילוף החומרים ישתנה.
השאלה כמה זמן יספיק בשביל הגוף? שבוע-שבועיים יספיקו?

האם גרעון/פלוס קלורי משפיע על קצב צמיחת שיער/ציפורניים?

במעבר בין חיטוב למסה או בין מסה לחיטוב צריך לצאת לתקופה ניטראלית כדי לתת לגוף להתרגל ושחילוף החומרים ישתנה.
השאלה כמה זמן יספיק בשביל הגוף? שבוע-שבועיים יספיקו?
לפחות שבוע... מעבר לזה כבר לא כזה קריטי.
אבל לדעתי תמיד עדיף להעלות קלוריות בהדרגה. למשל אתה רוצה פלוס קלורי של 500.
אז שבוע ניטרלי, שבוע על 250+ ורק אז להגיע ל500. לשיקולך

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית