הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון חישוב מעלות בריצה

theking950

משתמש מתחיל
29
4
נק' מוניטין:
4
29
4
אני רץ עם תוכנת ריצה חישבתי במסלול שלי שחלקו עליות בדקתי את העליות אחת האורך שלה היא 2.1 קילומטר ועליה בגובה של 83 מטר
עוד קטע אורך של 790 מטר עלייה בגובה של 37 מטר

אתה צריך לעשות במחשבון tan-1(במחשבון מדעי זה שיפט וללחוץ על tan) ולרשום את הגובה חלקי האורך. בשתי הדוגמאות זה קצת יותר משתי מעלות, שזה שיפוע קטן מאוד, אז לדעתי יש לך טעות במספרים

חישוב שיפוע בריצה/רכיבה הוא גובה חלקי המרחק
בדוגמא שלך 37/790 שיפוע 4.7 מעלות.
הסיבה היא גם נוחות של החישוב וגם כי לא מדובר על קוים ישרים אלא על גובה מצטבר

• פותח/ת השרשור
אתה צריך לעשות במחשבון tan-1(במחשבון מדעי זה שיפט וללחוץ על tan) ולרשום את הגובה חלקי האורך. בשתי הדוגמאות זה קצת יותר משתי מעלות, שזה שיפוע קטן מאוד, אז לדעתי יש לך טעות במספרים
זה מה שהתוכנת ריצה מציגה היא עובדת עם הגיפיאס לפי מה שידוע לי עלייה של 100 אחוז בגובה זה שיפוע של 45 מעלות
חישוב שיפוע בריצה/רכיבה הוא גובה חלקי המרחק
בדוגמא שלך 37/790 שיפוע 4.7 מעלות.
הסיבה היא גם נוחות של החישוב וגם כי לא מדובר על קוים ישרים אלא על גובה מצטבר
ככה לא מחשבים מעלות אלא אחוז שיפוע זה לא אותו דבר

חישוב מעלות, זה כמו שהסבירו לך קודם, אבל כאמור זה נתון חסר משמעות במרחקים כאלה ולכן מעדיפים להשתמש באחוז שיפוע.

אחוז שיפוע, זה הגובה המצטבר שטיפסת בריצה לחלק במרחק. אם על קילומטר ריצה צברת 100 מטר טיפוס (טיפוס שווה כל שינוי בגובה כלפי מעלה) אחוז השיפוע הוא 10%. דוגמא לגרף
12567_nthpym.gif

• פותח/ת השרשור
10 אחוז שיפוע זה אולי 5 מעלות שזה משו מטורף מרבית האנשים לא יחזיקו 100 מטר בשיפוע כזה 45 מעלות ידוע לי שזה 100 אחוז שיפוע שאני לא מאמין שיש בן אנוש שמסוגל לרוץ בשיפוע כזה

• פותח/ת השרשור
תיקון טעות 100 אחוז שיפוע זה 90 מעלות זה לעלות בקו ישר למעלה לא בעיה לחשב זאת קחו את המחשבון תלחצו על shift ואחרי זה sinos
ואחרי זה גובה חלקי העליה זה נותן את המעלות של העליה ככה שהיא יותר תלולה הגובה יותר קרוב לאורך של העליה עצמה וב 90 מעלות הוא שווה לה כמובן שאי אפשר לרוץ את זה אלא אם כן יש לך כנפיים וב 71 אחוז שיפוע זה 45 מעלות

תיקון טעות 100 אחוז שיפוע זה 90 מעלות זה לעלות בקו ישר למעלה לא בעיה לחשב
אתה טועה,100% שיפוע (המרחק שווה לגובה שטיפסת) זה משולש ישר זוית ששתי הצלעות שלו שוות ולכן הזוית בין היתר לצלע היא 45 מעלות.

• פותח/ת השרשור
אתה טועה צייר לך משולש מה שאתה מטפס זה היתר מה שמולו זה הגובה שהוא תמיד 90 מעלות כדי שיהיה 100 אחוז שיפוע הגובה חייב להיות שווה ליתר ואז זה כבר לא משולש ואתה כמובן לא יכול לטפס את זה כי אתה עולה בקו ישר למעלה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית