הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

מידע כתבה מ YNET על מחקר בצריכת חלבון

• פותח/ת השרשור xytkhi
  • פורסם בתאריך
אני מאוד הייתי רוצה לראות את המחקר. מה שהם טוענים (בקצרה למי שאין כוח לקרוא) שצריכה רבה של חלבון מהחי מעלה את רמת ההורמון גדילה בדם (מה שנשמע לי מוזר בסיפור כי זה בעיקר האימונים גורמים להפרשה מוגברת של ההורמון וזה בעצם מטרה שלנו - תקנו אותי אם אני טועה פה) ו"הוכח כבר בעבר" שכמויות גבוהות מדי של הורמון גדילה בדם מעלה את הסיכון לחלות בסרטן, לא יודע על מה מדובר אבל להגיד שזה יותר מסוכן מעישון זה רק כדי לעשות כותרת פרובקטיבית ולמשוך קוראים.

טוב קראתי, אמנם אין רפרנס אבל עדיין מפחיד. אני לא יודע איך בידיוק קובעים (טוב אני לא פרופסור) אחרי חודשיים ניסוי שלבנאדם מסויים יש פי 4 יותר סיכוי לחלות בסרטן?
ובלי קשר המחקר מדבר על אנשים בגילאי 50 אבל מתייחס באופן כללי לכולנו (כל מי שמתחת לגיל 65) אז כן זה דיי מעלה חששות.

טוב קראתי, אמנם אין רפרנס אבל עדיין מפחיד. אני לא יודע איך בידיוק קובעים (טוב אני לא פרופסור) אחרי חודשיים ניסוי שלבנאדם מסויים יש פי 4 יותר סיכוי לחלות בסרטן?
ובלי קשר המחקר מדבר על אנשים בגילאי 50 אבל מתייחס באופן כללי לכולנו (כל מי שמתחת לגיל 65) אז כן זה דיי מעלה חששות.
צריך להבחין בין קורלציה שנמצאה במחקר לבין סיבה ותוצאה. לעיתים הקורלציה תלויה בהרבה מאוד משתנים כשהתלות אינה יחס ישר, קבוצת הבקרה מסויימת ובכלל מטרת המחקר אינה לייצר כותרת אלא לרמוז על מכאניזמים יחודיים. לכן יש לבחון מחקר ולא איזכור שלו בכתב עת, מהימן ככל שיהיה.
בכדי להדגים תוכל לעיין באבסטרקט למחקר שהועלה בפורום מחקרים בתזונה (יש בידי את המאמר המלא) ולשאלה של פותח השרשור. ניתן לשים לב איך הוצאה מהקשר ואי קריאת המחקר עצמו מובילה למסקנות שגויות שכל קקר בינן לבין המחקר מקרי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית