הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע חלבון לפני השינה

אושר

משתמש מתחיל
11
0
נק' מוניטין:
0
11
0
אני אוכל ביום שש ארוחות ובדרך כלל אני מגיע לכמות חלבון היומיות הנדרשת כבר בארוחת הערב(הארוחה לפני האחרונה) בדרך כלל אני אוכל פני השינה דייסת שיבולת שועל, השאלה שלי היא אם הגעתי כבר לכמות החלבון הנדרשת אז אפשר לאכול את הדייסה בלי חלבון או שבגלל שזו ארוחה לפני השינה אז צריך לאכול גם פחמימה וגם חלבון, זה אפקטיבי?

אין חשיבות לזמן בו אתה אוכל את החלבון, הדבר היחיד שחשוב זה שתגיע לערכים הסופיים

גם אני אוכלת 6 ארוחות ביום ויוצא לי לאכול הרבה מעבר לכמות החלבון הנדרשת. הכמות הנדרשת למתאמנים היא הכמות המינימלית (1.7 גרם על קג גוף אם אני לא טועה). לי אישית יוצא לאכול בערך כפול מזה על כל קג. כלומר 3-3.5 גרם חלבון לקג גוף. אם אתה שותה מספיק אין בעיה לעבור את הכמות המינימלית. כמובן עד גבול מסוים.

אין בעיה, אבל יש לזה ערך מוסף? כלומר זה יעזור איכשהו או שסתם לא יפגע?
אתה מדבר על התזמון? אם כן אז יש לזה אולי (אני אומר אולי כי אני לא בטוח) ערך מוסף אם אתה כבר ממש קרוב לקצה הגנטי שלך ואתה עם חומרים וחייב לדייק. אני מאמין שאתה לא במצב הזה

תראה, אף אחד כאן בפורום לא יכול להבטיח לך שאם תוסיף עוד חלבון בלילה זה בהכרח יהיה אפקטיבי, אבל מה שכן (אלא אם ממש תפריז בכמות .... מה שבטח לא יקרה) , להזיק זה לא יזיק. אז מה אכפת לך לנסות? מקסימום לא ישפיע... ואולי כן? נסה למשך כמה זמן ואז תהיה לך בטוח את התשובה הכי מדויקת לשאלה שלך אם זה אפקטיבי או לא. גם ככה כל גוף מגיב קצת שונה... בהצלחה 😃 גם לי יש שאלה:

שלום,
אני מתאמנת ותיקה . בת 33 ומתאמנת כמעט רצוף מגיל 18...
רציתי לשאול-
האימונים שלי ארוכים. מתחילה ב50 דקות אירובי (סטפר בדופק ממוצע 155) , אחכ בערך שעה ורבע כח ופעמיים-שלוש בשבוע מוסיפה גם בטן.
אני מאוד מקפידה על נושא התזונה, אוכלת הרבה פחמימות מורכבות בעיקר, חלבונים, שומנים בריאים ומחלקת את היום ל6 ארוחות (כל 3 שעות ארוחה בערך), כך שאת הארוחה האחרונה יוצא לי לאכול סמוך לשינה בסביבות 23:00-23:30 בלילה והיא מכילה 60 גרם גרנולה, יוגורט 3% ופרי טרי (רלוונטי להמשך השאלה).
את האימון אני עושה מידי בוקר, בערך שעה ורבע אחרי שקמה. מתחילה אימון סביבות 8:30 עד בערך 11:00.
השאלה שלי כזו-
קשה לי לאכול ממש מיד כשפותחת את העיניים אך מצד שני לא רוצה לאכול ממש ממש סמוך לאימון...את ארוחת הבוקר יוצא לי לאכול בערך חצי שעה אחרי שאני קמה, כלומר 45 דקות לפני האימון
אני אוכלת 40 גרם ברנפלקס עם גביע יוגורט 3% לבן (לא ממותק) ושותה קפה בלי סוכר/חלב.
זה יוצא 32 גרם פחמימה, 12-13 גרם חלבון ו- 5 גרם שומן
במהלך האימון לא מרגישה חוסר אנרגיה או רעב. האם זו ארוחת בוקר סבירה (בהתייחס לכך שאוכלת כמות נכבדה של פחמימה גם לפני השינה) או שהייתם ממליצים על משהו אחר וגם האם לאכול כזו ארוחה כ 45 דקות לפני האימון זה בסדר להערכתם?

אין בעיה, אבל יש לזה ערך מוסף? כלומר זה יעזור איכשהו או שסתם לא יפגע?
יכול להיות שיש לזה ערך מוסף, אבל לפחות כיום רוב המחקרים אומרים שאין לזה חשיבות. יפגע זה בטוח לא

תראה, אף אחד כאן בפורום לא יכול להבטיח לך שאם תוסיף עוד חלבון בלילה זה בהכרח יהיה אפקטיבי, אבל מה שכן (אלא אם ממש תפריז בכמות .... מה שבטח לא יקרה) , להזיק זה לא יזיק. אז מה אכפת לך לנסות? מקסימום לא ישפיע... ואולי כן? נסה למשך כמה זמן ואז תהיה לך בטוח את התשובה הכי מדויקת לשאלה שלך אם זה אפקטיבי או לא. גם ככה כל גוף מגיב קצת שונה... בהצלחה 😃 גם לי יש שאלה:

שלום,
אני מתאמנת ותיקה . בת 33 ומתאמנת כמעט רצוף מגיל 18...
רציתי לשאול-
האימונים שלי ארוכים. מתחילה ב50 דקות אירובי (סטפר בדופק ממוצע 155) , אחכ בערך שעה ורבע כח ופעמיים-שלוש בשבוע מוסיפה גם בטן.
אני מאוד מקפידה על נושא התזונה, אוכלת הרבה פחמימות מורכבות בעיקר, חלבונים, שומנים בריאים ומחלקת את היום ל6 ארוחות (כל 3 שעות ארוחה בערך), כך שאת הארוחה האחרונה יוצא לי לאכול סמוך לשינה בסביבות 23:00-23:30 בלילה והיא מכילה 60 גרם גרנולה, יוגורט 3% ופרי טרי (רלוונטי להמשך השאלה).
את האימון אני עושה מידי בוקר, בערך שעה ורבע אחרי שקמה. מתחילה אימון סביבות 8:30 עד בערך 11:00.
השאלה שלי כזו-
קשה לי לאכול ממש מיד כשפותחת את העיניים אך מצד שני לא רוצה לאכול ממש ממש סמוך לאימון...את ארוחת הבוקר יוצא לי לאכול בערך חצי שעה אחרי שאני קמה, כלומר 45 דקות לפני האימון
אני אוכלת 40 גרם ברנפלקס עם גביע יוגורט 3% לבן (לא ממותק) ושותה קפה בלי סוכר/חלב.
זה יוצא 32 גרם פחמימה, 12-13 גרם חלבון ו- 5 גרם שומן
במהלך האימון לא מרגישה חוסר אנרגיה או רעב. האם זו ארוחת בוקר סבירה (בהתייחס לכך שאוכלת כמות נכבדה של פחמימה גם לפני השינה) או שהייתם ממליצים על משהו אחר וגם האם לאכול כזו ארוחה כ 45 דקות לפני האימון זה בסדר להערכתם?
לדעתי ארוחת הבוקר שלך בסדר גמור.
בלי קשר, ממליץ לך לעשות קודם אימון כוח ורק אחריו את האירובי

• פותח/ת השרשור
אז רגע. לא הבנתי , אם אתם אומרים שלא חשוב מתי ואיך לאכול , הכי חשוב להגיע לערכים סופיים. אז מה שאתם אומרים בעצם שאין חשיבות לארוחת בוקר ואני יכול להתחיל את היום שלי מארוחת הצהריים? כי הרי אני יכול להגיע לערכים סופיים מארוחת צהרים ולדלג על ארוחת הבוקר

אז רגע. לא הבנתי , אם אתם אומרים שלא חשוב מתי ואיך לאכול , הכי חשוב להגיע לערכים סופיים. אז מה שאתם אומרים בעצם שאין חשיבות לארוחת בוקר ואני יכול להתחיל את היום שלי מארוחת הצהריים? כי הרי אני יכול להגיע לערכים סופיים מארוחת צהרים ולדלג על ארוחת הבוקר
לא ממש, כי אז אתה מכניס את עצמך למצב של צום (בגלל הלילה)

• פותח/ת השרשור
נו אז בגלל זה פתחתי את האשכול הזה, אם אתה אומר שארוחת הבוקר חשובה בגלל שהגוף שלך היה במצב של צום בגלל הלילה, אז גם הארוחה לפני השינה שצריכה להיות מורכבת מחלבונים ופחמימות בגלל שאתה מכין את הגוף שלך לשינה והוא נכנס לצום. אם ככה חלבון לפני השינה עם פחמימה יכול להיות אפקטיבי למרות שהגעתי כבר לערכים הסופיים?

נו אז בגלל זה פתחתי את האשכול הזה, אם אתה אומר שארוחת הבוקר חשובה בגלל שהגוף שלך היה במצב של צום בגלל הלילה, אז גם הארוחה לפני השינה שצריכה להיות מורכבת מחלבונים ופחמימות בגלל שאתה מכין את הגוף שלך לשינה והוא נכנס לצום. אם ככה חלבון לפני השינה עם פחמימה יכול להיות אפקטיבי למרות שהגעתי כבר לערכים הסופיים?
עוד פעם, בבוקר אוכלים בשביל למנוע מצב של צום (אם לא אכלת כל הלילה ואתה תאכל רק בצהריים אתה יכול להגיע ל12+ שעות בלי לאכול), אז אם אתה אוכל בבוקר הכל טוב, לא מבין מה ההתעסקות אם מה לאכול לפני השינה, תאכל מה שבא לך שמתאים לערכים שלך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית