רגע לפני שאתם פונים לאורטופד

אתה יודע על ההיסטוריה שלו בתור רץ?
נכנסתי מהתעיינות,נראה מרשים (מהאתר שלו)

ספורטאי:נציג ישראל לאולימפיאדת לוס אנג?'לס 1984

אלוף משחקי המכביה - ריצת מיני-מרתון 1989

אלוף ישראל בריצת מרתון 1985-87

אלוף ישראל טריאתלון – קבוצת גיל

ספורטאי מדהים, איש קצת הזוי. דר'א לכל מי שתוהה עד כמה גנטיקה חשובה, אז יש לו 2 בנים טריאתלטים ברמת העילית
הוא רזה באופן מטורף.
לדעתי אם הייתי יורד לאחוז שומן כמו שלו הייתי משפר פלאים את הריצה שלי ( מזכיר לך שכשעליתי 7 קילו פתאום קצב 14 קמ"ש שהיה לי סבבה הוחלף בקצב 12 דיי במהירות).
ככה שמבחינתו יש לו גנטיקה לריצות ארוכות.

הנושא של גמישות הוא בעייתי, כי מצד אחד גמישות רבה מפריעה לגב להיות מקובע, גורמת לאיבוד אנרגיה בריצה/רכיבה וכד' אבל ופה אולי @yonizarkh יוכל להרחיב אחד מהסימפטומים הנפוצים בפציעות היא חוסר גמישות.
להרגשתי היכולת לגעת בכפות הרגליים או לפחות הנעליים היא אינדיקטור לגמישות מספיקה, יותר או פחות מזה נכנס לתחום הבעייתי.

בעייתי למה? בספר שלו הוא כותב שבניגוד לשרירים אחרים (הידיים והרגליים) אין עדויות ליתרון גדול לגמישות מבחינת הגב ומה לכל הרוחות הקשר בין הדברים. אם בעקבות פציעות טווח התנועה יורד אז זה אומר בהכרח שצריך לעשות מתיחות כדי למנוע פציעות? הפכת סיבה ומסובב...

אגב בציטוט שהבאתי לפה הוא הרבה יותר מתון מבספר שלו ,כנראה כי הציטוט לא קשור לאנשים שמתעסקים בהרמת משקולות.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
הנושא של גמישות הוא בעייתי, כי מצד אחד גמישות רבה מפריעה לגב להיות מקובע, גורמת לאיבוד אנרגיה בריצה/רכיבה וכד' אבל ופה אולי @yonizarkh יוכל להרחיב אחד מהסימפטומים הנפוצים בפציעות היא חוסר גמישות.
להרגשתי היכולת לגעת בכפות הרגליים או לפחות הנעליים היא אינדיקטור לגמישות מספיקה, יותר או פחות מזה נכנס לתחום הבעייתי.

מצד שני גם גמישות יתר יכולה להיות גורם סיכון לפציעות.
העניין המרכזי , לטעמי , בכל הנוגע לקשר שבין גמישות לפציעות הוא הבקרה המוטורית של האדם הספציפי.
מהעבודה הקצרה שלי עד כה עם ספורטאים זכיתי לראות מצד אחד מתעמלים עם גמישות מ פרקית וטווחי תנועה מאוד מרשימים , אבל עם שליטה מוטורית מדהימה. המודעות הגופנית שלהם היא גבוהה מאוד , ולכן היכולת שלהם לבקר את מידת טווח התנועה והמתח השרירי בכל שלב של הביצוע הספורטיבי היא מצויינת.

לעומתם , יצא לי לעבוד עם ילדים , שבשל ההיפרמוביליות המפרקית , הטונוס השרירי הנמוך והבקרה המוטורית הלקויה שלהם , מתקשים לבצע תנועות פשוטות כמו קפיצה על רגל אחת.

ככה שמבחינתי הסיכון הוא בעיקר כאשר אין יכולת העלאת טונוס שרירי בהתאם לדרישה של המטלה הגופנית ( שזה בעצם בקרה מוטורית).
גמישות גבוהה כמשהו גנרי היא לא אינדיקציה לפציעות לדעתי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית