הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ יחס בין לפני ואחרי בישול

• פותח/ת השרשור mars
  • פורסם בתאריך

mars

משתמש משקיע
2,762
2,020
נק' מוניטין:
4,060
2,762
2,020
פעם ראשונה שקלתי לפני ואחרי.
הוצאתי חזה עוף מהפריזר במשקל 250 גרם. לאחר בישול של 20 דקות (יחד עם אורז ) משקלו היה 180 גרם בלבד.
כניראה שההפרש הוא בגלל ההקפאה, אע"פ שלא היה עליו קרח. מה אמור להיות היחס בין נתח טרי למבושל, אם אני מעוניין נאמר ב 200 גרם חזה עוף מבושל?

מניסיון תלוי באיכות החזה עוף. בחלק מהסופרים המשקל לפני היה אצלי 300 ואחרי 225, ובחלק 300 ו175 אחרי בישול.
חזה עוף עדיף לשקול אחרי בישול. פסטה עדיף לשקול לפני בישול כי הכמות נוזלים שהיא סופגת כל פעם משתנה

• פותח/ת השרשור
מניסיון תלוי באיכות החזה עוף. בחלק מהסופרים המשקל לפני היה אצלי 300 ואחרי 225, ובחלק 300 ו175 אחרי בישול.
חזה עוף עדיף לשקול אחרי בישול. פסטה עדיף לשקול לפני בישול כי הכמות נוזלים שהיא סופגת כל פעם משתנה
ודאי שמוטב לשקול אחרי בישול (אחרי הכל זה מה שאנחנו אוכלים). לאחר שאני חוזר מהסופר עם העופות אני מחלק לשקיות ומסדר במקפיא. השאלה כמה גרם עלי לשים בכל שקית, במידה ואני מעוניין לאכול מנות של 200 גרם מבושל? אני מניח שכ 300 גרם.
אגב, זה ניראה לי מטורף שאנחנו משלמים בערך 30% על מיים שמתאדים.

הקלוריות והחלבון ל100 גרם שיש בחזה עוף (104 קלוריות וכ23 גרם חלבון) מתייחסים למשקל לפני הבישול לדעתי, אלא אם כן החזה עוף מלא בקרח כמובן. כי הרי בבישול, כמו שכתבו כאן, מה שמתאדה זה המים ובמים מן הסתם אין קלוריות 😃
אשמח אם מישהו יתקן אותי אם אני טועה.
לדעתי זה כמו לחם לעומת צנים. המשקל של פרוסת לחם הוא נניח 30 גרם ויש בה ננח 75 קלוריות וכמות מסוימת של פחמימות והמשקל של אותה פרוסה אחרי ששמנו אותה בטוסטר נמוך בהרבה ועדיין יש בה את אותן 75 קלוריות ואת אותה כמות פחמימות!

הקלוריות והחלבון ל100 גרם שיש בחזה עוף (104 קלוריות וכ23 גרם חלבון) מתייחסים למשקל לפני הבישול לדעתי, אלא אם כן החזה עוף מלא בקרח כמובן. כי הרי בבישול, כמו שכתבו כאן, מה שמתאדה זה המים ובמים מן הסתם אין קלוריות 😃
אשמח אם מישהו יתקן אותי אם אני טועה.
לדעתי זה כמו לחם לעומת צנים. המשקל של פרוסת לחם הוא נניח 30 גרם ויש בה ננח 75 קלוריות וכמות מסוימת של פחמימות והמשקל של אותה פרוסה אחרי ששמנו אותה בטוסטר נמוך בהרבה ועדיין יש בה את אותן 75 קלוריות ואת אותה כמות פחמימות!

עדיף להתייחס לקלוריות אחרי בישול כי את לא יכולה לדעת כמה מים יש בעוף... כל פעם זה שונה קצת
תדמייני כמו שכותב האשכול רשם, יש לך 250 גרם חזה עוף שהופכים ל200 לדוגמא, ו250 שהופכים ל220. לשניהם הרי יהיו ערכים שונים אחרי בישול (200 גרם לאומת 220)

בלחם זה שונה כי הוא תמיד יהיה עם אותה כמות נוזלים

לפותח האשכול, כמו שהבנת כל פעם זה שונה ככה שאי אפשר להגיד לך כמה לשים בכל שקית שאתה מחלק כי כל פעם זה שונה. בכל מקרה עוד 20 גרם פחות 20 גרם לא יהרגו אותך... מקסימום אם חסר תשלים את הערכים ממשהו אחר אם זה קריטי לך

עדיף להתייחס לקלוריות אחרי בישול כי את לא יכולה לדעת כמה מים יש בעוף... כל פעם זה שונה קצת
תדמייני כמו שכותב האשכול רשם, יש לך 250 גרם חזה עוף שהופכים ל200 לדוגמא, ו250 שהופכים ל220. לשניהם הרי יהיו ערכים שונים אחרי בישול (200 גרם לאומת 220)

בלחם זה שונה כי הוא תמיד יהיה עם אותה כמות נוזלים

לפותח האשכול, כמו שהבנת כל פעם זה שונה ככה שאי אפשר להגיד לך כמה לשים בכל שקית שאתה מחלק כי כל פעם זה שונה. בכל מקרה עוד 20 גרם פחות 20 גרם לא יהרגו אותך... מקסימום אם חסר תשלים את הערכים ממשהו אחר אם זה קריטי לך

לדעתי אתה טועה.. אם המשקל לפני בישול היה 250 גרם ונניח שב250 גרם יש 250 קלוריות ו55 גרם חלבון לדוגמא, אז גם אם צלית את העוף לגמרי והוא איבד המון נוזלים ושוקל אחרי הצליה 150 גרם וגם אם צלית אותו פחות זמן ואיבד פחות נוזלים ושוקל אחרי הצליה 220 גרם, עדיין יהיו בו את אותן 250 קלוריות ו55 גרם חלבון שהיו בו בהתחלה!!!!

לדעתי אתה טועה.. אם המשקל לפני בישול היה 250 גרם ונניח שב250 גרם יש 250 קלוריות ו55 גרם חלבון לדוגמא, אז גם אם צלית את העוף לגמרי והוא איבד המון נוזלים ושוקל אחרי הצליה 150 גרם וגם אם צלית אותו פחות זמן ואיבד פחות נוזלים ושוקל אחרי הצליה 220 גרם, עדיין יהיו בו את אותן 250 קלוריות ו55 גרם חלבון שהיו בו בהתחלה!!!!

נכון, העוף לא מאבד קלוריות ולא שום דבר בזמן הצלייה.
אבל את לא יכולה לדעת כמה נוזלים יש בעוף לפני שאת צולה אותו לכן את לא יכולה להגיד מה הערכים שלו באמת.

הערכים של 250 גרם חזה עוף לפני בישול, שאחרי בישול יהפוך ל220 גרם
יהיו שונים
מהערכים של 250 גרם חזה עוף לפני בישול, שאחרי בישול יהפוך ל200 גרם

לפני הבישול הערכים כבר היו שונים, אבל את לא יכולה לדעת את זה עד שאת לא מבשלת

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית