ייעוץ מתן שתן תכוף

• פותח/ת השרשור shay1b
  • פורסם בתאריך

shay1b

משתמש מתחיל
185
1
נק' מוניטין:
1
185
1
יכול להיות שבגלל אכילה מרובה של חלבון אני צריך להטיל שתן לעיתים תכופות יותר??

כשאני אומר אכילה מרובה אני מתכוון פי 2 ממשקל גוף

1. יכול להיות בגלל עליה ב UREA (חנקן בדם, מה שמוביל בעקיפין לעומס כילייתי או בעיה כיליתית כולשהיא, אם כי ידוע שבאכילה מרובה של חלבון יש מעט סטייה מהנורמה אך אם הדבר מתבטא בכמה עשרות אחוזים מעל הנורמה צריך לעשות בדיקות מקיפות וללכת לרופא המשפחה)
2. האם אתה לוקח קריאטין או פורמולה כזו או אחרת או כדורים כאלו או אחרים?
3. אם אתה לא חולה כליות ולא הייתה לך בעיה רופאית הקשורה בכך אי פעם, 2 גרם חלבון פר קילו זה בכלל לא אכילה מרובה של חלבון וגם לא 3 גרם פר קילו נכלל בקטגוריה, אכילה מרובה של חלבון אלו מספרים אסטרונומים שהקיבה שלך לא תשרוד כנראה (5+ גרם פר קילו).
פרסמתי פה לא פעם מחקר שמראה על בדיקה של כמויות חלבון יחסית גדולות (4 גרם פר קילו) והתוצאות היו נאדה, יש עוד מחקרים שמראים ש3~ גרם חלבון פר קילו לחולי כליות מסוג מסויים עזרו להם (אני יכול להוציא איפשהוא את הרפרנס פשוט לא בא לי לחפש).

אבל בפירוק חלבון משתחרר חנקן, אז סביר להניח שרמת החנקן בדם תהיה גבוהה יותר והוא ישתין יותר לא?

• פותח/ת השרשור
אני לא חולה כלייתי ולא לקחתי או לוקח שום פורמולות או קריאטין בחיי.

בבדיקות דם שעשיתי כמה פעמים האוריאה יצאה בתוך הנורמה אך על הנורמה הגבוהה נגיד 41או 43 שהטופ זה 45.

העניין הוא שאני משתין די הרבה יחסית לבעבר (אולי אני שותה יותר ולא שמתי לב) ויש גם לילות שאני קם להשתין

יכול להיות שאתה שותה קפיאין או משהו בסיגנון? (קפה והרבה?)
יש לכך הרבה סיבות, לא הייתי מייחס לכך חשיבות אלא אם זה באמת כל חצי שעה משהו בלתי נמנע (יכול להעיד על מחלות שונות אך עם עוד תופעות לוואי וקשה נורא לקבוע ככה דרך המסך, אם אתה רוצה יעוץ מקצועי יותר פנה לרופא המשפחה)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית