הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עזרה בביולוגיה

yogevnn

משתמש משקיע
7,906
2,086
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
5,125
7,906
2,086
יש לי שאלה בביולוגיה שאין לי מושג מה הפתרון שלה..

לתוך מיכל שקוף ומואר הוכנס תרחיף (במים) של האצה כלורלה (אצה פוטוסינתטית) במיכל נמצא אוויר שהחמצן בו הוא איזוטופ כבד של חמצן (18O2). כעבור זמן מה מתחילת הניסוי נמדד ריכוז האיזוטופ הקל של החמצן (16O2) והאיזוטופ הכבד. (יש ציור ורואים שהריכוז של הכבד ירד והריכוז של הקל עלה)

השאלה היא למה הריכוז של האיזוטופ הכבד ירד, ולמה הריכוז של האיזוטופ הקל עלה.
אשמח להכוונה לפתרון..למה אין לי מושג איך לגשת לזה אפילו..

הרבה זמן לא התעסקתי בביולוגיה אבל זאת הדעה שלי:
בהתהליך הפוטוסינתזה של האצה היא קולטת פחמן דו חמצני מהאוויר ומים (מהמים, מן הסתם...).
היא מייצרת גלוקוז ופולטת חמצן. החמצן הוא לא חמצן כבד (אלא חמצן רגיל) ולכן הריכוז שלו עולה במיכל.
בתהליך הנשימה של האצה (שהוא תהליך נשימה רגיל לכל דבר) היא מנצלת את החמצן באוויר שבמיכל (החמצן הכבד!) כדי לחמצן את הגלוקוז ולנצל אותו לאנרגיה.
אז לסיכום:
האיזוטופ הכבד ירד - תהליך נשימה של האצה. (חמצן כבד+ גלוקוז = אנרגיה)
האיזוטופ הקל (חמצן רגיל) עלה - תהליך פוטוסינתזה של האצה (מים + פחמן דו חמצני = גלוקוז + חמצן קל)

הרבה זמן לא התעסקתי בזה, אז אני מקווה שזה נכון.
בהצלחה!

• פותח/ת השרשור
קודם כל תודה על העזרה!
זה נשמע ממש הגיוני מה שאתה אומר.
אבל שאלה קטנה
אז לסיכום:
האיזוטופ הכבד ירד - תהליך נשימה של האצה. (חמצן כבד+ גלוקוז = אנרגיה)
האיזוטופ הקל (חמצן רגיל) עלה - תהליך פוטוסינתזה של האצה (מים + פחמן דו חמצני = גלוקוז + חמצן קל)
למה האצה משתמשת דווקא בחמצן הכבד בשביל הנשימה? ולמה היא מייצרת חמצן קל ולא כבד? איך זה נקבע..

היא משתמשת במה שיש לה.
אם היא צריכה חמצן, והיא יכולה להשיג אותו רק מהאוויר, אז סוג החמצן שיש באוויר זה סוג החמצן שהיא תנצל - ובמקרה הזה זה חמצן כבד.
החמצן שהיא פולטת מקורו בפחמן הדו חמצני ובמים שהיא מנצלת - שניהם מכילים חמצן קל (משום שלא הוגדר לנו אחרת).

מה שכן, לאחר כמה מחזורים של נשימה ופוטוסינתזה, היא תפלוט גם חמצן כבד וגם חמצן קל כי הריכוז של שניהם ישאף להגיע לשיווי משקל (כמו שקית תה במים).

בהצלחה!

• פותח/ת השרשור
היא משתמשת במה שיש לה.
אם היא צריכה חמצן, והיא יכולה להשיג אותו רק מהאוויר, אז סוג החמצן שיש באוויר זה סוג החמצן שהיא תנצל - ובמקרה הזה זה חמצן כבד.
החמצן שהיא פולטת מקורו בפחמן הדו חמצני ובמים שהיא מנצלת - שניהם מכילים חמצן קל (משום שלא הוגדר לנו אחרת).
מה שכן, לאחר כמה מחזורים של נשימה ופוטוסינתזה, היא תפלוט גם חמצן כבד וגם חמצן קל כי הריכוז של שניהם ישאף להגיע לשיווי משקל (כמו שקית תה במים).
בהצלחה!

אלוף! תודה רבה!!

• פותח/ת השרשור
עד שאני לא מנהל פורום ביולוגיה אני לא עוצר
חחחח יאללה אולי נייצר צורך של ביולוגיה 😃

זה הייתה שאלה יחסית פשוטה בדיעבד לא יודע למה לא הצלחתי להבין אותה, כנראה כל המילים האלה כבר מבלבלות אותי..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית