ייעוץ מאסה - לעלות שריר נקי עם כמה שפחות שומן.

• פותח/ת השרשור orelz
  • פורסם בתאריך

orelz

משתמש פעיל
709
42
נק' מוניטין:
556
709
42
לפי מה שאני יודע אם רוצים לעלות כמה שפחות שומן במאסה אז צריך להיות בחיובי קל 200-400, עכשיו יש לי שאלה - כל עוד מכניסים מספיק חלבון זה משנה מאיפה שאר הקלוריות יגיעו? סתם לדוגמא אם הכנסתי מספיק חלבון וחסר לי איזה 400 קלוריות להגיע לחיובי, שקית במבה לדוגמא תהפוך את הסיכוים לעלות בשומן לגבוהים יותר או שכל עוד הכנסתי מספיק חלבון זה לא משנה?
אגב אם זה משנה משהו המטרה זה לעלות 6-7 קילו שריר הכי נקי שאפשר ועל הדרך לנסות להתחזק מבחינת כוח מתפרץ וניתור.. (בונה על סקוואטים, גאמפ סקוואט ולאנג'ים אם יש למישהו עוד הצעות אשמח לשמוע).

נערך לאחרונה:
תישמע אם זה ניכנס לך לערכים אז לדעתי זה לא משנה , אך עדיף לצרוך קלוריות ממקורות איכותיים יוצר - במקום הבמבה לדוגמה שיבולת שועל עם כפית ממרח שקדים- גם פחמימה איכותית וגם שומנים איכותיים הבמבה היא גם פחמימה ושומן אבל לא איכותי

• פותח/ת השרשור
תודה רבה אחי, כי התבלבלתי הרבה מאוד דוגלים בשיטה שכל עוד אתה מכניס מספיק חלבון אז קלוריה זה קלוריה, ויש כאלה שאומרים שלא..

• פותח/ת השרשור
כן ולא, תלוי בגנטיקה.
אפשר הסבר קטן? נגיד 3-4 פעם בשבוע במקום לאכול 300-400 קלוריות מX פחממות וX שומן אם אני אכניס סתם טילון או ממתק סניקרס קטן, זה יפגע? (תלוי בגנטיקה כלומר 50-50 כזה או שיש הסבר מורחב?)

אפשר הסבר קטן? נגיד 3-4 פעם בשבוע במקום לאכול 300-400 קלוריות מX פחממות וX שומן אם אני אכניס סתם טילון או ממתק סניקרס קטן, זה יפגע? (תלוי בגנטיקה כלומר 50-50 כזה או שיש הסבר מורחב?)

אבל אז אתה סתם תהיה במאזן קלורי חיובי.
המטרה היא לא קלוריות שבאות מזבל במסה, צריך שיגיעו ממקורות איכותיים לצורך מילוי מאגרי הגליקוגן.

מדובר על מאזנים הורמונלים. אם המאזן ההורמונלי, בהתאם לגנטיקה שלך ״ירצה בכך״, אז כן, אתה תעלה יותר בשומן מאשר אם תאכל פירכיות אורז.

מהניסיון האישי שלי, אם תאכל קלוריות יותר "איכותיות" כלומר פחמימות מורכבות, יהיה לך יותר אנרגיה ותוכל "להרים יותר" (כמובן שבאחוזים יותר קטנים), ככה שאני מאמין שיותר משתלם בטווח הרחוק לאכול פחמימות וקלוריות איכותיות יותר.
לא יודע אם אתה תעלה יותר בשומן, אבל בלי ספק יהיה לך יותר אנרגיה באימונים.

מהניסיון האישי שלי, אם תאכל קלוריות יותר "איכותיות" כלומר פחמימות מורכבות, יהיה לך יותר אנרגיה ותוכל "להרים יותר" (כמובן שבאחוזים יותר קטנים), ככה שאני מאמין שיותר משתלם בטווח הרחוק לאכול פחמימות וקלוריות איכותיות יותר.
לא יודע אם אתה תעלה יותר בשומן, אבל בלי ספק יהיה לך יותר אנרגיה באימונים.

אני בדיוק הפוך...כשאני אוכל "מלוכלך" ואפילו עם מאזן קלורי חיובי נמוך יותר - ההתקדות שלי טובה יותר. מה שכן אני שם לב שגם עם אותו פלוס קלורי עם אוכל "מלוכלך" העלייה של השומן גבוהה יותר....מעניין אותי למה זה קורה (אני שוקל אפילו חצי מלפפון שאני מכניס לתפריט אז הספירת קלוריות די מדוייקת)

אני בדיוק הפוך...כשאני אוכל "מלוכלך" ואפילו עם מאזן קלורי חיובי נמוך יותר - ההתקדות שלי טובה יותר. מה שכן אני שם לב שגם עם אותו פלוס קלורי עם אוכל "מלוכלך" העלייה של השומן גבוהה יותר....מעניין אותי למה זה קורה (אני שוקל אפילו חצי מלפפון שאני מכניס לתפריט אז הספירת קלוריות די מדוייקת)
לא יודע.. כשאכלתי שוקולד לפני ריצה אז כן, הרגשתי בהתחלה הרבה מרץ, אבל פתאום נפילה ולא יכלתי לסחוב את האימון (הייתי רץ 50 דקות ואז אימון), אבל כשהייתי אוכל נקי הייתה לי אנרגיה קבועה גבוהה במהלך האימון.
אולי לפני אימונים שאתה שובר שיאים כדאי לאכול פחמימה פשוטה, אבל לדעתי בטווח הארוך לא כדאי.
שוב פעם אולי זה רק הגוף שלי ככה ואולי זה מנטלי אין לי מושג.

ואגב אתה לא צריך לשקול ירקות.. זה מיותר!!

לא יודע.. כשאכלתי שוקולד לפני ריצה אז כן, הרגשתי בהתחלה הרבה מרץ, אבל פתאום נפילה ולא יכלתי לסחוב את האימון (הייתי רץ 50 דקות ואז אימון), אבל כשהייתי אוכל נקי הייתה לי אנרגיה קבועה גבוהה במהלך האימון.
אולי לפני אימונים שאתה שובר שיאים כדאי לאכול פחמימה פשוטה, אבל לדעתי בטווח הארוך לא כדאי.
שוב פעם אולי זה רק הגוף שלי ככה ואולי זה מנטלי אין לי מושג.
מעניין אותי למה זה קורה
לדעתי אין שום תשובה חד משמעית בנושא הזה. הגוף שלנו כל כך מסובך ויש לו כל כךך הרבה מערכות (תסכול של סטודנט לביולוגיה..) ככה שלנסות להבין מה קורה ברמת הדקות זה קצת מיותר. סביר להניח שאם רוב הזמן אתה אוכל פחמימות ממקורות טובים זה יהיה מספיק טוב. אני אישית תמיד חשבתי שאם לא אוכל את הלחם \ קורנפלקס לפני האימון אין סיכוי בעולם שאני מצליח לזוז..ובאימוני אירובי (אני שחיין, שברתי שיא אישי) ובמשקולות התקמדתי המון כשהייתי על דל פחמימה..אז קשה להגיד מה עושה את זה ומה לא עושה את זה. בסוף זה גם מאוד אינדיבידואלי.
אם יש למשה איזה מאמר שמרחיב על זה גם אני אשמח לקרוא אבל אני מניח שזה יותר על סמך ידע אישי שצוברים עם הזמן.

ואגב אתה לא צריך לשקול ירקות.. זה מיותר!!
עם זה אני ממש מסכים, למה אתה שוקל ירקות?

• פותח/ת השרשור
השאלה לא הייתה לכיוון קיצוני אם אני אוכל 700 גרם חזה עוף ביום וכל השאר מ6 במבה נוגט אם אני יעלה יותר בשומן מאשר אני אוכל עוף ואורז..
פה מדובר על 200-400 קלוריות מסוימות בתפריט(שכולו אוכל מזין כביכול) שמדי פעם להחליף אותם באיזה אוכל טעים 😃

סתם אובססיביות...אני אוהב לדעת כמה קלוריות "על הנייר" אני אוכל.
תיגמל מההרגל הזה אחי.. מומלץ...

לדעתי אין שום תשובה חד משמעית בנושא הזה. הגוף שלנו כל כך מסובך ויש לו כל כךך הרבה מערכות (תסכול של סטודנט לביולוגיה..) ככה שלנסות להבין מה קורה ברמת הדקות זה קצת מיותר. סביר להניח שאם רוב הזמן אתה אוכל פחמימות ממקורות טובים זה יהיה מספיק טוב. אני אישית תמיד חשבתי שאם לא אוכל את הלחם \ קורנפלקס לפני האימון אין סיכוי בעולם שאני מצליח לזוז..ובאימוני אירובי (אני שחיין, שברתי שיא אישי) ובמשקולות התקמדתי המון כשהייתי על דל פחמימה..אז קשה להגיד מה עושה את זה ומה לא עושה את זה. בסוף זה גם מאוד אינדיבידואלי.
אם יש למשה איזה מאמר שמרחיב על זה גם אני אשמח לקרוא אבל אני מניח שזה יותר על סמך ידע אישי שצוברים עם הזמן.

עם זה אני ממש מסכים, למה אתה שוקל ירקות?
השאלה לא הייתה לכיוון קיצוני אם אני אוכל 700 גרם חזה עוף ביום וכל השאר מ6 במבה נוגט אם אני יעלה יותר בשומן מאשר אני אוכל עוף ואורז..
פה מדובר על 200-400 קלוריות מסוימות בתפריט(שכולו אוכל מזין כביכול) שמדי פעם להחליף אותם באיזה אוכל טעים 😃

אני בחיטובים שלי בד"כ עושה בין 70-150 גרם פחמימה, אני לא לחוץ על דל או לא דל פחמימה, אז באופן יחסי יש פה מספיק קלוריות בשביל שיהיה הבדל.
וכלא "שמרתי" על פחמימה מורכבת הרגשתי רעב ועליות וירידות ברמות אנרגיה לעומת דל פחמימה עם ירקות ופחמימות מורכבות.
לדעתי אם זה לא קריטי בשביל פותח האשכול אז שלא יאכל "שטויות" על בסיס קבוע, אם הוא רוצה אז שיאכל וינסה לראות מה ההבדל מבחינת הגוף שלו.

אםחסרות לך קלוריות עדיף שתוסיף נניח כף טחינה גולמית משומשום מלא או כף שמן זית- כבר יש לך 100 קלוריות ואתה לא מרגיש את זה בכלל והשומן מאוד איכותי

• פותח/ת השרשור
האמת שמבחינת שומן אני אוכל חמאת בוטנים טבעית וגם מדי פעם טחינה גולמית עם כפית דבש, תודה לכולם על התשובות !

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית