הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חלבונים מהחיי/צומח

• פותח/ת השרשור Dudidu
  • פורסם בתאריך

Dudidu

משתמש מתחיל
10
0
נק' מוניטין:
0
10
0
האם כאשר אני עושה תפריט, חלבונים מהחיי(לדוגמא חזה עוף) וחלבונים מהצומח(לדוגמא אדממה או טחינה) הם אותם החלבונים?
באדממה יש בערך 12 גרם חלבון ל100 גרם.
אם אני לא טועה חלבונים מהצומח לא מכילים את כל חומצות האמינו, אז איך אני מתייחס אליהם כשאני בונה תפריט?

תודה רבה לעוזרים

נערך לאחרונה:
האם כאשר אני עושה תפריט, חלבונים מהחיי(לדוגמא חזה עוף) וחלבונים מהצומח(לדוגמא אדממה או טחינה) הם אותם החלבונים?
באדממה יש בערך 12 גרם חלבון ל100 גרם.
אם אני לא טועה חלבונים מהחיי לא מכילים את כל חומצות האמינו, אז איך אני מתייחס אליהם כשאני בונה תפריט?

תודה רבה לעוזרים
הפוך, חלבונים מהחי מכילים את כל החומצות אמינו החיוניות, מהצומח לא.
אתה צריך לדאוג שרוב התפריט שלך יהיה מורכב מחלבונים מהחי (80%+), אבל זה לא אומר שלא מחשיבים את החלבונים מהצומח.

• פותח/ת השרשור
הפוך, חלבונים מהחי מכילים את כל החומצות אמינו החיוניות, מהצומח לא.
אתה צריך לדאוג שרוב התפריט שלך יהיה מורכב מחלבונים מהחי (80%+), אבל זה לא אומר שלא מחשיבים את החלבונים מהצומח.

כן, התבלבלתי שם.
אבל אם נגיד אני שוקל 78 ואני במאסה אז אני צריך לצרוך בערך 160-170 גרם חבלון ביום, אז איך אני יודע כמה מהצומח אכלתי? או שאיך אני יכול לבדוק אילו מזונות אני צריך לאכול בשביל בסופו של דבר לקבל את כל חומצות האמינו?

כן, התבלבלתי שם.
אבל אם נגיד אני שוקל 78 ואני במאסה אז אני צריך לצרוך בערך 160-170 גרם חבלון ביום, אז איך אני יודע כמה מהחי אכלתי? או שאיך אני יכול לבדוק אילו מזונות אני צריך לאכול בשביל בסופו של דבר לקבל את כל חומצות האמינו?
יש לך מחשבוני תזונה באינטרנט, תחפש בגוגל

רק להוסיף למה שנאמר, עקרונית לסויה עד כמה שאני יודע יש את כל חומצות האמינו, אבל שוב כל עוד שהחלבון מהצומח הוא לא יותר מ30% מהתפריט שלך אין לך מה לדאוג. חלבון זה חלבון ומחשבים הכול

למיטב זכרוני ניתן להשיג מס' מקורות לחלבון מלא מהצומח כגון סויה אבל הערך הביולוגי הוא בינוני-נמוך(באזור ה-70).

כמו שנכתב, תכניס את התפריט היומי למחשבון קלורי ותוודא שרוב החלבון מגיע ממקורות איכותיים.

למיטב זכרוני ניתן להשיג מס' מקורות לחלבון מלא מהצומח כגון סויה אבל הערך הביולוגי הוא בינוני-נמוך(באזור ה-70).

כמו שנכתב, תכניס את התפריט היומי למחשבון קלורי ותוודא שרוב החלבון מגיע ממקורות איכותיים.
למה אתה מתכוון ב"ערך ביולוגי"?

שאלה שאני לא בטול שמאד קשורה לנושא אך עדיין קשורה לחלבונים ולא רציתי לפתוח פוסט חדש.
נכון שהחלבון בגבינה זה קזאין עם וואי.
בביצה יש חלבון אומובין.
איזה חלון יש בבשר/טונה? יכולה להיות שיש חלבונים שונים וחומצות אמינו שונות בין כל סוג בשר??

• פותח/ת השרשור
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית