הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר דיון-תרגילים לתקופת מסה

R o n 2 5 6

משתמש מתחיל
173
0
נק' מוניטין:
66
173
0
ניקח בחור פשוט שרוצה לעלות במסה,אבל ממש בקטנה ולא להיות איזה BB או משהו.
לדעתכם חייב להיות בתוכנית האימונים שלו תרגילים כגון דדליפט,סקווט וקלין?
הרי הוא יכול להתקדם מצויין גם עם תרגילים כמו מתח,מקבילים ומכשירים כמו האק סקווט וסמית' מאשין.אם הוא לא לחוץ מבחינת זמן ולא רוצה לעלות יותר מדיי,אתם לא חושבים שיהיה עדיף לו לקחת תרגילים יותר בטיחותיים כביכול(כאלה שמכוונים פחות או יותר את התנועה ועם סיכויי פציעה נמוכים יותר)?

מזה משנה איזה תרגיל אתה עושה ?
אם לא תקפיד על טכניקה אתה עלול להיפצע עם כל תרגיל

אם אתה מתכוון לעבוד מראש עם טכניקה לא נכונה אז אולי כדאי שלא תעבוד בכלל...

עצוב שהגענו לזמנים בהם סמית' מאשין נחשב יותר בטיחותי מתרגילים עם משקל חופשי.

סמית מישן נחשב ביטחותי בדיוק כמו כל המכונות שמתיימרות להיות בטיחותיות. אם מישהו מתאמן עם מכשירים אז הוא כאילו מתאמן בסמית'. אני לא אוהב מכונות ולא חושב שהן בטיחותיות יותר בגלל שהתנועה היא אינדיבידואלית ושונה מאחד לאחד (ערך הביטחות נובע יותר מהסביבה אולי והקיבוע של התנועה, אבל התנועה לא בהכרח נכונה).

בכל מקרה, לשאלתך רון, התשובה היא כן. אפשר לוותר על סקוואט ודדליפט וקלין בשביל קצת לעצב את השרירים.

סמית מישן נחשב ביטחותי בדיוק כמו כל המכונות שמתיימרות להיות בטיחותיות. אם מישהו מתאמן עם מכשירים אז הוא כאילו מתאמן בסמית'. אני לא אוהב מכונות ולא חושב שהן בטיחותיות יותר בגלל שהתנועה היא אינדיבידואלית ושונה מאחד לאחד (ערך הביטחות נובע יותר מהסביבה אולי והקיבוע של התנועה, אבל התנועה לא בהכרח נכונה).

בכל מקרה, לשאלתך רון, התשובה היא כן. אפשר לוותר על סקוואט ודדליפט וקלין בשביל קצת לעצב את השרירים.
איזה הגזמה הבאתה...
לעצב קצת תשרירים אני מכיר הרבה אנשים שלא עושים דדליפט וסקוואט ..
והם בחורים די גדולים, אני אמנם לא דוגל בשיטה הזאת וחושב שאם היו משתמשים בהם זה היה יכול לעזור

לא חייב לעשות דדליפט או סקוואט או קלין, העיקרון בתרגילים הללו שהם יכולים בין היתר לחסוך זמן כי הם מערבים קבוצות שרירים רבות, בין היתר מוציאות את המקסימום ממך ומבחינת אידיאליות (אין טוב או לא טוב) הם כנראה יהיה טובים יותר, אבל שוב זה תלוי בבן אדם שעומד מולך.
לאוכלוסיה העממית בחדר כושר אתה כן תביא סקוואט אבל קלין ודדליפט אני מטיל בספק, גם מבחינת טכניקה וגם מבחינת מטרה או לחילופין מחסום מפסיכולוגי (ומי שעבד פה כמדריך יודע על מה מדובר).
אפשר לעלות יפה במסת שריר גם ללא תרגילים מורכבים בכלל, השאלה האם זה יהיה אידיאלי? האם יכלת לעשות דברים טוב יותר? העלאה במסת שריר והרבה לא יאהבו את המשפט הזה במיוחד מישל ואני מצטט את עצמי:
"תאכל במאזן קלורי חיובי, תרים כל היום אבנים ותהיה סוס"

איזה הגזמה הבאתה...
לעצב קצת תשרירים אני מכיר הרבה אנשים שלא עושים דדליפט וסקוואט ..
והם בחורים די גדולים, אני אמנם לא דוגל בשיטה הזאת וחושב שאם היו משתמשים בהם זה היה יכול לעזור

איפה ההגזמה שהבאתי?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית