עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
איך הייתה תורמת לו עבודה איטית ומבוקרת כמו שאת אומרת? במה זה היה בא לידי ביטוי?למה טעות? זו דעתי...
אני כמעט בטוח שהיא לא תגיב באשכולות של הכוח יותר 🙄[/QUOTEאני לא חוששת מביקורת וגם לא התכוונתי בתגובתי להוריד מערכו של אף אחד ובטח שלא לזלזל פשוט תמיד כשאני בחדכ העמסתי משקל כבד ועבדתי עם צ'יטינג או מנוחות אפילו של שניה בין חזרה לחזרה, המדריכים אמרו לי פה אחד שעדיף להוריד משקל ולעבוד נכן, לאט וברצף. מכאן נבעה התגובה שלי. מה כבר עשיתם ממנה- מעכבר עשיתם פיל.
זה לא אישית נגדך, גם נגדי עשו המון פעמים אמבוש כי הגבתי תגובות בסגנון שלך. למדתי להגיב אחרת 😃סבבה תודה רק חבל על כל ה"אמבוש" הזה שעשיתם כאן עליי. באמת שהגבתי בתמימות וסליחה עם עצבנתי/פגעתי במישהו 😃
מה עדיף להיות, בקיא וחלש או בור וחזק?...למען הסר ספק, זה נאמר עם קריצה. (הייתי צריך להוסיף סמיילי 😉 ).
אין לי דבר וחצי דבר נגד נשים מכל תחום ובכל עיניין, פשוט כשאדם מגיב בעיניין שהוא לא כל כך בקיא בו (בלשון המעטה), בטוח בצידקתו ועוד מתיימר ללמד אחרים, אז גם התגובה בהתאם, ושוב, אם מישהו/י נפגע/ה מהתגובה- סליחה.
לא הבנתי אתמה עדיף להיות, בקיא וחלש או בור וחזק?...
לא הבנתי את תגובתך ואני מניחה שהתכוונת אלי?!?!מה עדיף להיות, בקיא וחלש או בור וחזק?...
את לא חזקה (יחסית...) ולא בורה (אני מקווה) וגם לא בקיאה (כמוני...), אז ממש לא...לא הבנתי את
תגובתך... אני מניחה שהיא הצייחסה אלי...
לא הבנתי את תגובתך ואני מניחה שהתכוונת אלי?!?!
איזה עליהום היה פה 😃
בכל מקרה, כמו שכבר כתבו - דדליפט מתבצע from a dead stop, יש וריאציה של התרגיל שנקראת Deadlift touch and go שמשמשת לעיתים כתרגיל עזר בשביל לחזק את הנעילה (בדר"כ במשקלים קלים יותר ובמס' חזרות רב יותר, כמו שנאמר - תרגיל עזר).
יש עוד וריאציה של דדליפט שנקראת דדליפט רומני (או RDL) בה מתחילים מלמעלה והמוט בכלל לא נוגע ברצפה (גם כן תרגיל עזר).
יש עוד הרבה אפשרויות (סטיף לג, דפיציט דדליפט, סומו דדליפט, דדליפט באחיזת סנאץ' וכו') אבל בדדליפט כתרגיל עיקרי מרימים את המוט ממנוחה מוחלטת, ובדר"כ לא משקיעים יותר מדי מאמץ בשלב האקסצנטרי.
אם אתה שואף להיות חתן התנ"ך העולמי - עדיף להיות בקיא וחלש.מה עדיף להיות, בקיא וחלש או בור וחזק?...
בעזהי"ת
להבנתי, אפילו מי שדוגל בתועלת של עבודה אקסצנטרית לצורך פיתוח גוף (בכל הנוגע לאימוני כוח, כולנו כבר קראנו מספיק מאמרים ודיוני פורום בנושא, ואין הרבה מה להוסיף), יסכים שעבודה מודגשת על השלב האקסצנטרי הדדליפט תהווה טעות. אם מדובר על תרגילים מבודדים ו/או תרגילי מכונות, ניחא - כאן אפשר לדון האם התועלת מרובה על הנזק או להיפך . כשמדובר בביג 3 של הפאוורליפטינג, סכנת הפציעה מוחשית ביותר. אף אחד לא רוצה לאבד כיווץ של הספיין ארקטורס, למשל, כי פשוט נגמר לו הכוח במהלך ההורדה האיטית של הדדליפט. ביל סטאר כותב על עצירה איזומטרית בשלבים שונים של הדדליפט, יותר מזה לא פגשתי.
אז בעצם אין טיעון מספיק מוצק נגד השקעה בפרק האקסצנטרי בדדליפט...איזה עליהום היה פה 😃
בכל מקרה, כמו שכבר כתבו - דדליפט מתבצע from a dead stop, יש וריאציה של התרגיל שנקראת Deadlift touch and go שמשמשת לעיתים כתרגיל עזר בשביל לחזק את הנעילה (בדר"כ במשקלים קלים יותר ובמס' חזרות רב יותר, כמו שנאמר - תרגיל עזר).
יש עוד וריאציה של דדליפט שנקראת דדליפט רומני (או RDL) בה מתחילים מלמעלה והמוט בכלל לא נוגע ברצפה (גם כן תרגיל עזר).
יש עוד הרבה אפשרויות (סטיף לג, דפיציט דדליפט, סומו דדליפט, דדליפט באחיזת סנאץ' וכו') אבל בדדליפט כתרגיל עיקרי מרימים את המוט ממנוחה מוחלטת, ובדר"כ לא משקיעים יותר מדי מאמץ בשלב האקסצנטרי.
טיעון ה"מרים יותר ממך"....90% מהמדריכים בארץ לא מבינים כלום מהחיים שלהם, בחיים לא עשו דדליפט ו/או לא הגיעו למשקלים של 200+ ק"ג כדי לדבר. מה שמלמדים בוינגייט זה בולשיט וזה לא תואם בכלל דדליפט תחרותי.
מעבר לזה, אין להם שום ניסיון תחרותי, ואין להם את הידע של אדם שמתחרה בתרגיל הספציפי הזה, קרא ספרים ועשה אותו אינספור פעמים בשנים האחרונות. אז להבא, תקשיבי לאנשים שמבינים ועוסקים בספורט הזה, ולא מי שלמד 3 חודשים בוינגייט תיאורטית וחושב שהוא מבין גדול, כשבפועל הוא מרים אפילו פחות ממך כי "זה דופק את הגב".
זפטה נתן את הטיעון הכי טוב שיש...אז בעצם אין טיעון מספיק מוצק נגד השקעה בפרק האקסצנטרי בדדליפט...
טיעון ה"מרים יותר ממך"....
הטיעון הוא שמדובר ב"משיכה תחרותית", אין משמעות לשלב האקסצנטרי, הוא אינו נבחן.זפטה נתן את הטיעון הכי טוב שיש...
אם תוריד לאט וזה משקל ש״אין לך״ כבר אז תמצא את עצמך עם גב משוחרר במשקל מקסימום באמצע ההרמה ....
לעומת בקוצנטרי שאם ״אין לך״ פשוט לא תצליח / תפיל (כתוצאה מהרפיה)
שיהיה ברור שפאוז בנץ לא מומלץ למתאמן שלא מתכונן לתחרות(וגם למי שכן כדאי לבצע בערבון מוגבל/לא להגזים)הטיעון הוא שמדובר ב"משיכה תחרותית", אין משמעות לשלב האקסצנטרי, הוא אינו נבחן.
(אחרת נצטרך טיעון לפאוז בבנץ'...)
פאוז בנץ לא מומלץ למתאמן לא מתחרה ?שיהיה ברור שפאוז בנץ לא מומלץ למתאמן שלא מתכונן לתחרות(וגם למי שכן כדאי לבצע בערבון מוגבל/לא להגזים)
תרגילים שיש בהם חלק אקסצנטרי לרוב משתמשים ברפלקס מתיחה של השרירים/מפרקים הפעילים או לפחות מפיקים תועלת אחרת(לדוג׳ שיטות אימון כמו על-אקסצנטרי).
בדדליפט לא רק שאין רפלקס מתיחה באף מפרק אלא גם שריבאונד מהרצפה יהרוס את הטכניקה ויפריע למנח תקין של כל הגוף ויפחית מהקושי בתנועה בגלל ההקפצה(אלא אם כן מושכים עם רצועות שורש כף יד והאחיזה רגילה ואולי אז הטכניקה תשמר אבל זה לא המקרה בקרב מתאמנים ״רגילים״)
בנוסף אי אפשר לעשות על-אקסצנטרי בדדליפט כי ספוטר לא יעזור לך להרים את המוט ואתה לא יכול להוריד מה שמלכתחילה אתה לא מצליח להרים.
דדליפט דינו כדין האולימפיות, המטרה לנתק משקל ולהרים אותו לגובה מסויים משם ואילך צריך רק להוריד בלי למות/להפצע על פי התנאים הקיימים