הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מישהו פה מתאמן עם בקע/שבר/קילה/הרניה?

pickitup

משתמש פעיל
566
1
נק' מוניטין:
1,028
566
1
אחי מתאמן כבר כמה שנים, מרים משקלים מכובדים ומשגיח על טכניקה נכונה. עכשיו בחיטוב הוא לפתע התחיל לשים לב שיש לו מן בליטה ב-LLQ בבטן (Left lower quadrant) וכשדוחפים אותה פנימה זה יוצא שוב לאט כזה. הנחנו שזה בקע מפסעתי והיום באולטרא סאונד אישרו.
הוא מבואס לגמרי כי הוא מרים משקלים מכובדים ויש לו גוף טוב והוא חושש שהכל עכשיו הלך. הוא לא מרגיש כאבים ולא כאב לו שם אף פעם.
מישהו פה יודע מה מותר ומה אסור, לא בתור השערה אלא ידע מוצק?
תודה

אסור להרים משקלים גבוהים בעיקרון אבל תלוי בסוג הבקע ובאבחנה המדוייקת שקיבל. אם יש לו תור לניתוח להוציא את זה, לא הייתי משחק עם אש ועושה הפסקה מאימונים עד אז.

לדעתי הוא צריך לשאול את הרופא. עם כל הכבוד שיש לי לאנשים פה בפורום בעניין כזה לא הייתי סומך על מישהו מהפורום.

אבחנה מדוייקת יותר של בקע נעשית ע"י בדיקה של כירורג ולא הצילום עצמו, אבל אם זה נראה כמו בקע ומרגיש כמו בקע כנראה שזה בקע.
לפי מה שידוע לי הסיכון היחידי הוא שאם הוא ימשיך להרים משקלים הבקע יכול לגדול קצת ותיווצר לו חסימה של המעי שגורמת לסיכון לנמק ומצריכה ניתוח דחוף. תכלס כמו שכבר אמרו שיתייעץ עם רופא (כירורג) ויעשה את השיקולים שלו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית