הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ tsh האם קשור לבעיה שלי :(

• פותח/ת השרשור lironb
  • פורסם בתאריך

lironb

משתמש מתחיל
25
2
נק' מוניטין:
2
25
2
היי שלום לכולם.

אספר בקצרה על עצמי , ככה בת 25 עוסקת בספור מגיל קטן -שיחקתי כדורסל כ6 שנים וב3 שנים האחרונות בחדר כושר.

השנה -שנה וחצי האחרונות היו מאוד לא פשוטים עבורי איבדתי אדם מאוד קרוב ויקר בשבילי ,זה כלל המון לחץ נפשי התקפי חרדה ודברים לא נעימים.

במהלך השנה הזאת לא התאמנתי , לא ממש הייתי מסוגלת לזה , ניסיתי לחזור כמה פעמים וזה החזיק לתקופה של חודש חודשיים וזהו ככה כמה פעמים בשנה הזאת עליתי במשקל באיזור ה10-12 ק"ג (מניחה שגם התרופות שהייתי לוקחת השפיעו חוץ מעצם העובדה שלה התאמנתי ולא אכלתי כמו שצריך לפני זה המשקל הרגיל שלי היה 47-48 עם 15-17 חוזי שומן.) שכל פעם הצלחתי להוריד ושוב לעלות .. כמו יויו .

היום אני מרגישה הרבה יותר וב.. חזרתי לאימונים רציפים כמו שאני יודעת לפני שבועיים .

אימונים:

אני מתאמנת שלוש פעמים בשבוע יחד עם מאמן ישי אימון של שעה -FULLBOD שלפני האימון אני עושה 20 דק אירובי ואחרי האימון בין חצי שעה ל40 דק. (אימון אחרון בדקתי עם שעון דופק ושרפנו 1000 קלוריות כולל האירובי לפני ואחרי) אני באמת עובדת קשה ולא מוותרת לעצמי.

שלוש פעמים בשבוע שאני בלי המאמן שלי אני עושה שעה שעה וחצי אירובי + תרגילי בן.

תזונה:

יש לי תפריט שקיבלתי מהדיאטן שלי :

0900

יוגורט אקטיביה 0% שומן

15 גרם של פייבר1 או 10 גרם של ברנפלקס ללא סוכר

מעט קינמון = רבע כפית

10:30 אימון

12:30 סיום אימון

2 פרוסות לחם קל המכיל עד 40 קלוריות

גביע קוטג' שלם של 1שומן או 120 גרם חזה עוף

2-3ירקות לבחירתך ( רק לא גזר/גמבה/פלפל)

1 כפית שמן זית או 5 זיתים שטופים

15:30 ( סנדוויץ חביתה)

2 ביצים- מתוכן רק צהוב אחד ( אפשר להכין כחביתה עם טיפת שמן )

2-4 ירקות

2 פרוסות לחם קל

אפשר למרוח כפית מיונז 5%

18:30

טונה שלמה במים

1 כפית שמן זית

2-3 ירקות

2 פרוסות לחם קל

22:00 23:00
סלט ירקות וקופסת טונה במים. ביצה קשה

* יש פה גג 1000 קלוריות שגם אליהם אני ל מגיעה כל הזמן כי לא יוצא לי לאכול 4 פרוסות לחם אל רק 2 ,מיונז לא תמיד

בקיצור אני באמת שעובדת קשה ומשקיעה ולא מוותרת לעצמי.

עכשיו אני צריכה את העזרה שלכם איך יכול להיות שבכל השבועיים הלה ל ירדתי כלום פשו כלום!! תקוע אני משתגעת מיואשת ולא יודעת מה לעשות.. זה לא הגוף שאני מכירה .. אני יודעת שאני בשבוע עם אימונים ותזונה כזאת יורדת בין 2-2.5 ק"ג!!!

עכשיו חשוב לי לציין שלפני שהתחלתי להתאמן עשיתי בידקות דם.. מה שהיה שם שיצא לי ערכים גבוהים של tsh כלומר תת פעילות של בלות התריס אחרי שבוע עשיתי את הבדיקה שוב והערכים היו תקינים כששאלתי את הרופא הוא אמר שכפי הנראה היתה לי דלקת בבלות התריס ובגלל זה הערכים היו גבוהים ויש לעקוב אחר זה
השאלה עם זה קשור? ואם כן מה אני יכולה לעשות אני ממש מתוסכלת ומיואשת כבר 😭(

כרגע המשקל שלי לפי המשקל בחד"כ 64 ק"ג % שומן 37.3 % מים:46.5 שריר: 38.3 ק"ג גובה: 152

אז בבקשה ממכם מי שמכיר את התופעה ויכול לעזור אני יהיה אסירת תודה.

שבת שלום.

לדעתי האישית תני לגוף עוד קצת זמן ותראי מה קורה אם את בגרעון קלורי של 500 קלוריות ליום את אמורה לרדת במשקל .

ה
היי שלום לכולם.

אספר בקצרה על עצמי , ככה בת 25 עוסקת בספור מגיל קטן -שיחקתי כדורסל כ6 שנים וב3 שנים האחרונות בחדר כושר.

השנה -שנה וחצי האחרונות היו מאוד לא פשוטים עבורי איבדתי אדם מאוד קרוב ויקר בשבילי ,זה כלל המון לחץ נפשי התקפי חרדה ודברים לא נעימים.

במהלך השנה הזאת לא התאמנתי , לא ממש הייתי מסוגלת לזה , ניסיתי לחזור כמה פעמים וזה החזיק לתקופה של חודש חודשיים וזהו ככה כמה פעמים בשנה הזאת עליתי במשקל באיזור ה10-12 ק"ג (מניחה שגם התרופות שהייתי לוקחת השפיעו חוץ מעצם העובדה שלה התאמנתי ולא אכלתי כמו שצריך לפני זה המשקל הרגיל שלי היה 47-48 עם 15-17 חוזי שומן.) שכל פעם הצלחתי להוריד ושוב לעלות .. כמו יויו .

היום אני מרגישה הרבה יותר וב.. חזרתי לאימונים רציפים כמו שאני יודעת לפני שבועיים .

אימונים:

אני מתאמנת שלוש פעמים בשבוע יחד עם מאמן ישי אימון של שעה -FULLBOD שלפני האימון אני עושה 20 דק אירובי ואחרי האימון בין חצי שעה ל40 דק. (אימון אחרון בדקתי עם שעון דופק ושרפנו 1000 קלוריות כולל האירובי לפני ואחרי) אני באמת עובדת קשה ולא מוותרת לעצמי.

שלוש פעמים בשבוע שאני בלי המאמן שלי אני עושה שעה שעה וחצי אירובי + תרגילי בן.

תזונה:

יש לי תפריט שקיבלתי מהדיאטן שלי :

0900

יוגורט אקטיביה 0% שומן

15 גרם של פייבר1 או 10 גרם של ברנפלקס ללא סוכר

מעט קינמון = רבע כפית

10:30 אימון

12:30 סיום אימון

2 פרוסות לחם קל המכיל עד 40 קלוריות

גביע קוטג' שלם של 1שומן או 120 גרם חזה עוף

2-3ירקות לבחירתך ( רק לא גזר/גמבה/פלפל)

1 כפית שמן זית או 5 זיתים שטופים

15:30 ( סנדוויץ חביתה)

2 ביצים- מתוכן רק צהוב אחד ( אפשר להכין כחביתה עם טיפת שמן )

2-4 ירקות

2 פרוסות לחם קל

אפשר למרוח כפית מיונז 5%

18:30

טונה שלמה במים

1 כפית שמן זית

2-3 ירקות

2 פרוסות לחם קל

22:00 23:00
סלט ירקות וקופסת טונה במים. ביצה קשה

* יש פה גג 1000 קלוריות שגם אליהם אני ל מגיעה כל הזמן כי לא יוצא לי לאכול 4 פרוסות לחם אל רק 2 ,מיונז לא תמיד

בקיצור אני באמת שעובדת קשה ומשקיעה ולא מוותרת לעצמי.

עכשיו אני צריכה את העזרה שלכם איך יכול להיות שבכל השבועיים הלה ל ירדתי כלום פשו כלום!! תקוע אני משתגעת מיואשת ולא יודעת מה לעשות.. זה לא הגוף שאני מכירה .. אני יודעת שאני בשבוע עם אימונים ותזונה כזאת יורדת בין 2-2.5 ק"ג!!!

עכשיו חשוב לי לציין שלפני שהתחלתי להתאמן עשיתי בידקות דם.. מה שהיה שם שיצא לי ערכים גבוהים של tsh כלומר תת פעילות של בלות התריס אחרי שבוע עשיתי את הבדיקה שוב והערכים היו תקינים כששאלתי את הרופא הוא אמר שכפי הנראה היתה לי דלקת בבלות התריס ובגלל זה הערכים היו גבוהים ויש לעקוב אחר זה
השאלה עם זה קשור? ואם כן מה אני יכולה לעשות אני ממש מתוסכלת ומיואשת כבר 😭(

כרגע המשקל שלי לפי המשקל בחד"כ 64 ק"ג % שומן 37.3 % מים:46.5 שריר: 38.3 ק"ג גובה: 152

אז בבקשה ממכם מי שמכיר את התופעה ויכול לעזור אני יהיה אסירת תודה.

שבת שלום.
העובדה שערכי ה-TSH יצאו תקינים בבדיקה נוספת מצביעה על כך שכנראה ולא מדובר בתת-פעילות של בלוטת התריס. האם נמדדו רמות T4, T3, TBG ,RT3 ו-אסטרוגן?
האם קיימים תסמינים נוספים למעט נושא חילוף החומרים?
אני לא חישבתי את כמות הקלוריות (לא עושה דברים כאלה) אך ללא צורך בכך נראה שמדובר בתפריט דל מאוד. אני ממליץ בחום לחשב את ה-RMR ולבחון מהו הגרעון הקלורי בו את שרויה. חשוב להבין שגרעון קלורי חריף עלול להזיק מבחינה הורמונלית ולו עקב הסטרס בו הוא מציב את גופך.

• פותח/ת השרשור
היי תום.

אני מצרפת לך את תוצאות בדיקות הדם לגבי ,RT3 ו-אסטרוגן TBG אני לא ראיתי שעשו לי אלה אם כן יש לזה שם אחר.

שאתה שאול סימנים נוספים לאיזה אתה מתכוון?

הRMR לפי המחשבון יצא לי 1564

ועל פי השעון דופק בכל אימון אני שורפת בין 600 ל900 קלוריות

מה זה אומר??
upload_2014-4-5_17-30-49.png
shev.jpg
upload_2014-4-5_17-30-49.png

נערך לאחרונה:
היי תום.

אני מצרפת לך את תוצאות בדיקות הדם לגבי ,RT3 ו-אסטרוגן TBG אני לא ראיתי שעשו לי אלה אם כן יש לזה שם אחר.

שאתה שאול סימנים נוספים לאיזה אתה מתכוון?

הRMR לפי המחשבון יצא לי 1564

ועל פי השעון דופק בכל אימון אני שורפת בין 600 ל900 קלוריות

מה זה אומר??צפה בקובץ המצורף 16591צפה בקובץ המצורף 16592 צפה בקובץ המצורף 16591
ערכי נוגדן אנטי תירואיד פירוקסיד גבוהים קשורים לעיתים לדלקת ובצירוף עם רמות גבוהות של תירוגלובין (חלבון המשתתף בייצור הורמוני T4ו-T3) ורמות TSH נמוכות גם במחלת האשימוטו (מחלה אוטו-אימונית הבאה לידי ביטוי בתת-פעילות של הבלוטה).
TBG הוא "נהג המונית" של הורמוני הבלוטה (ככל שהוא גבוה פחות מההרמונים חופשיים בדם) וערכו לא רלוונטי שכן מציון הערכים החופשיים של הנ"ל נראה שהוא אינו גבוה.
הסימפטומים ששאלתי עליהם הם אלה הקשורים בתת פעילות של בלוטת התריס (מעבר למטבוליזם).
עצה שימושית המתאימה מאוד וקלה ליישום היא ניסיון של דיאטה דלה בגלוטן (או ללא גלוטן כלל). נמצא כי קיים קשר בין מחלת האשימוטו לרגישות לגלוטן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית