הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ עזרה במציאת תחליף לדדליפט עקב פציעה

Anabolizm

משתמש קבוע
1,289
42
נק' מוניטין:
442
1,289
42
טוב, אז אחרי האימון אתמול הגעתי למסקנה שללא ספק אני חייב להפסיק עם הדדליפט לתקופה לא קצרה...
בתודה לשירות הצבאי שלי, יש לי חוליה שזזה חופשי בגב התחתון, מה שגורם לי לכאבי תופת (לא יכול להתכופף או ליישר את הגב אפילו אם יש טיפה של עומס בגלל הכאבים החזקים) וכל פעם הכירופרט של היחידה מחזיר אותה למקום.
אתמול השיא היה שגם בחימום החוליה זזה אחרי החזרה שניה (120 קילו כשהסט מקסימום הוא 165-175 לחמישייה), מה שמנע ממני מן הסתם להפסיק את האימון מיד עקב הכאבים החזקים ותחושת האי נעימות..
הקטע זה שהדבר הזה קורה אך ורק בדדליפט ולא בשום תרגיל אחר, ככה שאני צריך תרגיל שישמש לי כתחליף לבינתיים עד שאני אמצע פיתרון לבעיה הזאת..
אני בעקרון בטקסס, ואת הדדליפט הייתי עושה באימון העצימות בצורה של 1X5.
אז השאלה היא מה עושים עכשיו ?
חשבתי אולי לעשות באימון A חתירה 5X5, באימון B מתח עם משקל ובאימון C לעשות קלין 3X3 ?
אשמח לקצת עזרה והבנה כי אני כבר דיי מתוסכל מכל העניין והכאבים :/
תודה לכל העוזרים.

בעזהי"ת

אישית הייתי עושה: ראק פולס כפרוטוקול פציעות + שראגס ובוקס סקוואט בעומס בינוני.

• פותח/ת השרשור
בעזהי"ת

אישית הייתי עושה: ראק פולס כפרוטוקול פציעות + שראגס ובוקס סקוואט בעומס בינוני.

תודה על התשובה !!
כמה דברים..
סקוואטים אני יכול לעשות חופשי, ככה שלעשות בוקס סקוואט במקום סקוואט רגיל יהיה שטותי.
לגביי הראק פולס לדעתי זה יהיה בעיה, מכיוון שבדדליפט כל פעם שהייתה תזוזה בחוליות זה קרה בדיוק בחלק כשהמוט היה מגיע לאזור האגן וכשאני נועל..ככה שלעשות את הראק פולס לדעתי לא יהיה פיתרון אלא יהיה בדיוק כמו לעשות דדליפט רגיל.
אולי לעשות באימון A מתח עם משקל ל5X5 כתרגיל גב.
באימון B לעשות פשיטת גב כתרגיל עזר לגב תחתון.
ובאימון C לעשות חתירה/קלין (אני לא יודע מה יותר עדיף- חתירה או קלין, אשמח אם מישהו ייתן את דעתו).
(עושה טקסס)
מה אתה חושב ?

נערך לאחרונה:
בעזהי"ת

א. שים לב: ראק פולס כפרוטוקול פציעות.
ב. המלצתי עומדת בעינה, על כל מרכיביה.

• פותח/ת השרשור
בעזהי"ת

א. שים לב: ראק פולס כפרוטוקול פציעות.
ב. המלצתי עומדת בעינה, על כל מרכיביה.

איך אתה מאמין שתהיה הדרך הטובה ביותר לבצע את התרגיל כדי שלא ייפצע אותי שוב ? (ממה שהבנתי על עצמי זה קורה כשהעומס מאוד כבד בקטע של המוט בגובה האגן והנעילה).

בעזהי"ת

איך אתה מאמין שתהיה הדרך הטובה ביותר לבצע את התרגיל כדי שלא ייפצע אותי שוב ? (ממה שהבנתי על עצמי זה קורה כשהעומס מאוד כבד בקטע של המוט בגובה האגן והנעילה).

במקום שאכתוב כאן הרבה על רוח הדברים, תן לעצמך זמן קריאה בשני המאמרים האלה של ביל סטאר (ראשון, שני). הראק פולס לא אמורים להיות כבדים, אלא כפרוטוקול פציעות: משקל נמוך, הרבה חזרות, ודגש על הקשבה פרופריוספטיבית. השארגס יהיו מאסיביים יותר, ויש בהם עבודה איזומטרית מתונה של הזוקפים על מצב הנעילה. הבוקס סקוואט מכילים בתוכם רכיב שקצת יותר קרוב למוד של הדדליפט: עבודה ללא יתרון אקסצנטרי מקדים. מה גם, שלעשות פרוטוקול פציעות כראק פולס + שראגס למשך 3 אימונים בשבוע, זה לא מעט נפח על הפוסטריור צ'יין, כך שגם מהזווית הזו הבוקס נראים לי במקום.

• פותח/ת השרשור
בעזהי"ת

במקום שאכתוב כאן הרבה על רוח הדברים, תן לעצמך זמן קריאה בשני המאמרים האלה של ביל סטאר (ראשון, שני). הראק פולס לא אמורים להיות כבדים, אלא כפרוטוקול פציעות: משקל נמוך, הרבה חזרות, ודגש על הקשבה פרופריוספטיבית. השארגס יהיו מאסיביים יותר, ויש בהם עבודה איזומטרית מתונה של הזוקפים על מצב הנעילה. הבוקס סקוואט מכילים בתוכם רכיב שקצת יותר קרוב למוד של הדדליפט: עבודה ללא יתרון אקסצנטרי מקדים. מה גם, שלעשות פרוטוקול פציעות כראק פולס + שראגס למשך 3 אימונים בשבוע, זה לא מעט נפח על הפוסטריור צ'יין, כך שגם מהזווית הזו הבוקס נראים לי במקום.

תודה רבה על העזרה !
איך זה לדעתך יהיה לשלב את זה ככה ?:
באימון A לעשות חתירה 5X5 ובסוף האימון שראגס (כמה סטים וכמה חזרות אתה ממליץ ?)
אימון B לעשות מתח עם משקל ובסוף לעשות בוקס סקוואט (דרך אגב, לעשות את זה עם עצירה ?) במקום הפרונט סקוואט, ולהוסיף פשיטת גב.
באימון C לעשות קלין 3X3 ולהוסיף ראק פולס בסוף (שוב, כמה סטים וחזרות ?).
מה אתה חושב ?

בעזהי"ת

תודה רבה על העזרה !
איך זה לדעתך יהיה לשלב את זה ככה ?:
באימון A לעשות חתירה 5X5 ובסוף האימון שראגס (כמה סטים וכמה חזרות אתה ממליץ ?)
אימון B לעשות מתח עם משקל ובסוף לעשות בוקס סקוואט (דרך אגב, לעשות את זה עם עצירה ?) במקום הפרונט סקוואט, ולהוסיף פשיטת גב.
באימון C לעשות קלין 3X3 ולהוסיף ראק פולס בסוף (שוב, כמה סטים וחזרות ?).
מה אתה חושב ?

לא יודע. כתבתי אימון תלת שבועי לצורך התמודדות עם פציעה לא ידועה באזור הנעילה של הדדליפט. מכאן והלאה זה אתה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית