הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ טסט לצורך trt

• פותח/ת השרשור RTO
  • פורסם בתאריך

RTO

משתמש מתחיל
48
5
נק' מוניטין:
8
48
5
בסייקל הראשון שלי על פרימו (500 לשבוע למשך 12 שבועות)שעתיד להתחיל בסוף החודש אני מתכונן לקחת טסט אנטט רפואי במינון של 150 עד 200 לשבוע כ trt ,יש לי 12 אמפולות של 250 , השאלה היא איך אני מחלק את החומר? הרי צריך להזריק שלישי בבוקר ושישי בערב .....
האם יש דרך לשמר את הטסט שנשאר באמפולה?
תודה

בסייקל הראשון שלי על פרימו (500 לשבוע למשך 12 שבועות)שעתיד להתחיל בסוף החודש אני מתכונן לקחת טסט אנטט רפואי במינון של 150 עד 200 לשבוע כ trt ,יש לי 12 אמפולות של 250 , השאלה היא איך אני מחלק את החומר? הרי צריך להזריק שלישי בבוקר ושישי בערב .....
האם יש דרך לשמר את הטסט שנשאר באמפולה?
תודה
אפשרות אחת היא לרכוש ויאל ריק וסטרילי לשאוב 12 אמפולות ולמלא את הויאל. לצורך השאיבה תצטרך להצטייד במחט פילטר בכד להימנע מ-(Glass Particle Contamination (GPC (כלומר זיהום מהזרקה של שברי זכוכית). לאחר השאיבה תוכל לשאוב מהויאל את הכמות הרצויה.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
ואין בעיה של זיהום החומר בתוך המזרק ? (כמו הפרגניל שאותו צריך לשמור במים בקטריוסטטים)
וכמו כן - אם התשובה היא שהחומר לא מזדהם... איפה לשמור אותו במשך השלושה ימים ?

אין סיבה המזרק הוא נקי אתה לוקח מזרק חדש רק מחט אתה מחליף מחט סטרילית פשוט תשאב את כל האמפולה וכל שבוע תחליף מזרק או שתיקנה ויאל סטרילי כמו שטום כתב

תעמיס מזרקים ותשמור במקום מוצל ועם טמפרטורה קבועה, כשתרצה להזריק פשוט תבחר אחד מהמזרקים תחליף למחט 23G להזרקה ותזריק

תום , אשמח אם תגיב בעבור ההזרקה כל 10 ימים כפי שיניב כתב .....
לאננטט זמן מחצית חיים של כ-10.5 יום. כעיקרון הזרקה של 100mg/e4d תשמור על רמות יציבות יותר בדם מאשר הזרקה 250mg/e10d.
הזרקה בתדירות גבוהה עדיפה כמעט בכל היבט על הזרקת מינון גבוה יותר בתדירות נמוכה (השפעה על הציר, עלייה בנוזלים, ליבידו, רמות בדם ועוד).
מצורף קטע ממאמר עבור מחקר הדן בהשפעת תדירות הזרקה ב-trt ל-12 שבועות המראה ברזולוציה שבועית כיצד הרמות הנמדדות יציבות והממוצע גבוה יותר.
בנוסף צרפתי לך מבט ברזולוציה יומית על הרמות הקיימות בהזרקה של 100mg/e4d לעומת 250mg/e10d.

Screenshot_2014-04-07-22-07-01.png

Screenshot_2014-04-07-21-37-48-1.png

Screenshot_2014-04-07-21-32-05-1.png

• פותח/ת השרשור
אם כך , כל 4 ימים 100 !
תום , אם כנראה יהיה לי קשה להשיג מחט על מנת לסנן את הזכוכיות כפי שהצעת האם ניתן לשמור את הטסט במזרק ל 4 ימים ולהחליף מחט . מה הסיכון ?

אם כך , כל 4 ימים 100 !
תום , אם כנראה יהיה לי קשה להשיג מחט על מנת לסנן את הזכוכיות כפי שהצעת האם ניתן לשמור את הטסט במזרק ל 4 ימים ולהחליף מחט . מה הסיכון ?
אתה בוודאי מבין שאין קשר בין שימוש במחט פילטר להימנעות מזיהום עקב שברי זכוכית בשבירת אמפולה להחלפת מזרקים/מחטים.
אתה יכול להחליף 100 פעמים מחט, במידה ולא פילטלת את חלקיקי הזכוכית אם היו הם עדיין קיימים.
לא קשה להשיג מחט פילטר וגם לא ויאל ריק. אתה יכול להחליט שאתה לא מפלטר ולא שומר בויאל ולהתמודד עם הסיכון בזיהום ופתוגניה (הרוב בוחרים באופציה הזאת).

אתה בוודאי מבין שאין קשר בין שימוש במחט פילטר להימנעות מזיהום עקב שברי זכוכית בשבירת אמפולה להחלפת מזרקים/מחטים.
אתה יכול להחליף 100 פעמים מחט, במידה ולא פילטלת את חלקיקי הזכוכית אם היו הם עדיין קיימים.
לא קשה להשיג מחט פילטר וגם לא ויאל ריק. אתה יכול להחליט שאתה לא מפלטר ולא שומר בויאל ולהתמודד עם הסיכון בזיהום ופתוגניה (הרוב בוחרים באופציה הזאת).
יש בעיה בלא לשמור בויאל? אני מתכוון אם יש בעיה פשוט להעמיס מזרקים עם חומר ולשמור אותם וכשרוצים להזריק פשוט להחליף למחט הזרקה?
כי זה מה שאני עושה, אני מסתכן בזיהום? הרי המזרקים עצמם סטריליים.
מקווה שלא עשיתי טעות

• פותח/ת השרשור
תודה תום , בערכת HCG שהזמנתי יש שני ויאלים סטרילים , אעשה בדיוק כפי שציינת , עכשיו נותר לי למצוא מחט פילטר .... גם מזיהום כזה צריך לשים לב!

ציטוט מאתר משרד הבריאות:

דגשים למניעת היווצרות חלקיקים בעת דקירת פקקי גומי (Coring( של בקבוקונים בתכשירים להזרקה

היווצרות חלקיקים בתמיסה )Coring( עלולה להתרחש בעת החדרת המחט דרך פקק הגומי של הבקבוקון. חלקיק גומי
מהפקק עלול להיכנס לתוך המחט ולאחר מכן להישאב לתוך המזרק או לעבור לתוך הבקבוקון.
הזרקת תכשיר המכיל חלקיקים למטופל יכולה לגרום לנזק רפואי משמעותי הכולל דלקת ורידים )Phlebitis( וסיבוכים
נוספים הנגרמים עקב פגיעה בכלי דם כגון איסכמיה מקומית ותסחיף שעלול להוביל אוטם.
הסיכון להיווצרות חלקיקים עולה ככל שגודל המחט גדול יותר, חשיפת התכשיר לתנאי חום או קור, דקירות מרובות
של הפקק, החדרת מחט בזווית של 00 מעלות, כאשר פקק הגומי ישן יותר ובשימוש במחט פגומה/כהה.
מטרת דגשים אלו הינה להקטין את הסיכון לפגיעה בפקק הבקבוקון והקטנת הסיכון להיווצרות חלקיקים.
דגשים אלו אינם מחליפים הנחיות יצרן פרטניות עבור כל תכשיר.

גודל המחט: למניעת היווצרות חלקיקים מומלץ להשתמש במחט מסוג 21G . שימוש במחט 18G אמנם נוח יותר
לשאיבה אולם מגביר את הסיכוי להיווצרות חלקיקים בהשוואה לשימוש במחט 21G )ומעלה(. יחד עם זאת יש לציין כי
במידה ונוצרים חלקיקים בשימוש במחט 21G קשה יותר לראותם בבדיקה ויזואלית.
מיקום המחט: יש למקם את המחט במרכז פקק הגומי, במעגל הפנימי )בו פקק הגומי דק יותר(, כך שהפתח בקצה
המחט פונה כלפי מעלה.
זווית הדקירה: בעת הדקירה הזווית בין הפקק למחט צריכה להיות של45 - 60 מעלות על מנת שכל פתח המחט
יחדור את הפקק בנקודה אחת. יש להימנע מדקירה ישירה ב-06 מעלות )בהתאם לתמונה 1(. תוך כדי דקירת הפקק יש
להגדיל את זווית כניסת המחט לתוך הבקבוקון. המחט צריכה להיות בזוית של 90 מעלות לפקק לאחר שקצה המחט
עבר את פקק הגומי.

דקירה חוזרת של הפקק:
יש להימנע מלדקור את אותו הפקק מספר פעמים. במידה ויש צורך בכך, הדקירה תתבצע בכל פעם במקום חדש במרכז
הפקק.

תמונה 1. הנחיות להחדרה נכונה של מחט דרך פקק גומי

בתכלס אל תכנסו להיסטריה שבירת האמפולות בזהירות כמו שצריך לא תהיה בעיה עם חלקיקים , במידה והשגתם אמפולות של טסט פקיסטני אז צריך להזהר , בייצור האמפולות של פרגניל מבית מרקחת מהארץ האמפולות שלהם די חזקות , אז חבר׳ה אל תכנסו ללחץ

אם כך , כל 4 ימים 100 !
הבעיה בשמירת החומר במזרק שבניגוד לויאל סטרילי, המזרק לא חסין ללחות ואיפה שיש לחות, יש בקטריה ולכן יש אופציה לקבל זיהום.
הרוב לא שואבים עם מחט פילטר וגם משאירים את החומר במזרק לכמה ימים. מעט מקרים שקרה למישהו משהו, אבל זה יהיה מאוד לא נעים אם זה יקרה לך.

בתכלס אל תכנסו להיסטריה שבירת האמפולות בזהירות כמו שצריך לא תהיה בעיה עם חלקיקים , במידה והשגתם אמפולות של טסט פקיסטני אז צריך להזהר , בייצור האמפולות של פרגניל מבית מרקחת מהארץ האמפולות שלהם די חזקות , אז חבר׳ה אל תכנסו ללחץ
omnadren של Jelffa היה נוראי מהבחינה הזאת. החלק העליון של האמפולה היה נוהג להתפוצץ ביד בעת השבירה, היה נותר רק לקוות שלא נכנסו רסיסים פנימה (מה שלא מנע אשפוז באיכילוב לאחר הזרקת 500 מג לכתף).

הבעיה בשמירת החומר במזרק שבניגוד לויאל סטרילי, המזרק לא חסין ללחות ואיפה שיש לחות, יש בקטריה ולכן יש אופציה לקבל זיהום.
הרוב לא שואבים עם מחט פילטר וגם משאירים את החומר במזרק לכמה ימים. מעט מקרים שקרה למישהו משהו, אבל זה יהיה מאוד לא נעים אם זה יקרה לך.
רובנו משאירים את הויאלים בתוך ארון מוצל אתה חושב שמצטבר שם לחות ?

רובנו משאירים את הויאלים בתוך ארון מוצל אתה חושב שמצטבר שם לחות ?
בכל מקום שנכנס אליו אוויר, יש לחות. זה שהארון סגור לא אומר שהוא אטום ולכן אוויר עדיין יכול להיכנס לארון ולחות עדיין יכולה להיכנס למזרק (וגם אם היה אטום היית צריך להוציא את האוויר שנכנס אליו תוך כדי תהליך האיטום, מה שכנראה ״קצת״ קשה לעשות עם ארון).

בכל מקום שנכנס אליו אוויר, יש לחות. זה שהארון סגור לא אומר שהוא אטום ולכן אוויר עדיין יכול להיכנס לארון ולחות עדיין יכולה להיכנס למזרק (וגם אם היה אטום היית צריך להוציא את האוויר שנכנס אליו תוך כדי תהליך האיטום, מה שכנראה ״קצת״ קשה לעשות עם ארון).
אתה צודק אבל בתכלס ברגע שאתה שובר את האמפולה של טסט רפואי או פרגניל גם נכנס לשם אוויר , לדעתי אין קשר לאוויר ובקטריה שיכול לגרום לזיהום , פשוט צריך להזריק במקום סטרילי ונקי לחטא מקום הזרקה וחיטוי הגומי של הויאל

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית