הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אימון חזה ויד אחורית

מיכל פבזנר

משתמש פעיל
369
63
נק' מוניטין:
107
369
63
מתאמנת מידי יום אירובי וכח בחד"כ
כשעובדים על שרירי החזה, הרי היד האחורית גם כן עובדת, ואפילו די חזק כמסייעת.
אני עובדת בתכנית abc כאשר עד עכשיו עבדתי באותו אימון חזה ויד קדמית . הייתי רוצה לעשות שינוי כלשהו במערך האימונים שלי, ורציתי לדעת האם לעבוד חזה ויד אחורית באותו אימון יהיה פחות אפקטיבי ליד האחורית כי השריר עייף מהעבודה על שרירי החזה. כלומר האם יעיל יותר לעבוד על היד הקדמית באימון חזה מאשר על היד האחורית או שזה לא קריטי. ואותה שאלה לגבי עבודה על יד קדמית/אחורית באימון כתפיים.

בשורה תחתונה מה עדיף:
חזה+יד קדמית
כתפיים+יד אחורית

או

חזה+יד אחורית
כתפיים+יד קדמית

או שזה לא משנה ממש?

אני גם בABC ומעדיף חזה ויד אחורית באותו אימון, כנ"ל לגבי גב ויד קדמית.
אני מעדיף כך על מנת לתת לשריר מנוחה.

• פותח/ת השרשור
מנוחה? הרי חזה ויד אחורית זה ההיפך ממנוחה ליד האחורית... אשמח לעוד תגובות

• פותח/ת השרשור
ברור שהיא לא מופעלת שוב. זה לא מה ששאלתי. תקרא את השאלה השאלה שלי....?!?!

יד אחורית עובדת גם בתרגילי כתפיים לפחות בכמה מהם,
למרות זאת,אני אישית מעדיף אימון חזה ויד אחורית,גם ככה היד האחורית עובדת בתרגילי החזה די חזק,אז למה לא "לקרוע" את הטרייספ עד הסוף ,
אני הייתי עם אימון שהוא חזה-כתפיים-יד אחורית,ככה שבסוף האימון היד אחורית הייתה די גמורה,וראיתי תוצאות טובות מהאימון

ברור שהיא לא מופעלת שוב. זה לא מה ששאלתי. תקרא את השאלה השאלה שלי....?!?!

בוודאי שקראתי את השאלה.
הייתה לי תקופה בABC שעשיתי חזה ויד קדמית באותו אימון.
החסרון של זה היה שכשעבדתי על היד אחורית חזק ולאחר יומיים- שלושה הגיע אימון החזה בקושי יכלתי לתפקד.
לדעתי נוח יותר לעבוד על חזה וטרייספס באותו אימון, גם אם זה לא מוציא את ה100% של תרגיל X של הטרייספ לאחר העבודה על שרירי החזה.

• פותח/ת השרשור
סבבה תודה
בוודאי שקראתי את השאלה.
הייתה לי תקופה בABC שעשיתי חזה ויד קדמית באותו אימון.
החסרון של זה היה שכשעבדתי על היד אחורית חזק ולאחר יומיים- שלושה הגיע אימון החזה בקושי יכלתי לתפקד.
לדעתי נוח יותר לעבוד על חזה וטרייספס באותו אימון, גם אם זה לא מוציא את ה100% של תרגיל X של הטרייספ לאחר העבודה על שרירי החזה.
אז זהו, שהמשפט האחרון שכתבת "גם אם זה לא מוציא את ה 100% עבור הטרייספ, זאת בדיוק ההתלבטות שלי...

לא משנה
תחלקי איך שנוח לך
העיקר שרגליים אימון בנפרד ולא עם עוד שריר

אני מעדיף ABC
A תנועות דחיקה
B רגליים
C תנועות משיכה

• פותח/ת השרשור
אני עושה אימון אחד בשבוע רצחני לרגליים לבד ועוד אימון רגליים בשבוע, קצת פחות קשה, יחד עם גב. זה באמת קריעה...

נזכרתי שאת עושה 6 אימונים בשבוע

בכל מקרה זה אפשרי לעשות אימון אחד 'קורע' ואימון אחר קצת פחות קשה, אבל לדעתי זה לא חכם.

אם כבר - אז כבר

רק במידה ואת נתקעת במשקלי עבודה/מרגישה חלשה או עייפה/תקופות לא טובות של שינה או תזונה - תעשי כבר אימון deload.

• פותח/ת השרשור
יום א גב
יום ב רגליים
יום ג חזה ויד קדמית
יום ד כתפיים ויד אחורית
יום ה רגליים וגב
יום ו חזה ויד קדמית
שבת כתפיים ויד אחורית
לא הבנתי איזו תוכנית את עושה... וגם איזה אימון בכל יום

• פותח/ת השרשור
מה זה אומר?
איפה ייכנסו היד הקדמית ואחורית ומב לגבי תרגילים כמו הרחקת כתפיים, הנפות למינהן וכו..

מה זה אומר?
איפה ייכנסו היד הקדמית ואחורית ומב לגבי תרגילים כמו הרחקת כתפיים, הנפות למינהן וכו..
פוש זה כל התנועות דחיפה שזה אומר שאת תעבדי על חזה, כתף קדמית ואמצעית ויד אחורית
פול זה המשיכה שזה גב, כתף אחורית ויד קדמית
לגס זה רגליים...

• פותח/ת השרשור
להפריד כתפיים ל2 אימונים שונים נראה לי מוזר, ובנוסף אני חושבת שאם אעבוד על כל תרגילי הדחיפה באותו אימון ועל כל תרגילי המשיכה באותו אימון אז בכל אחד מהאימונים הללו "ייפגעו" התרגילים האחרונים כי השריר יהיה כבר מותש... ואיפה נכנסת הרחקת כתפיים לצדדים והנפות קדימה (כתפיים)- זה לא דחיפה ולא משיכה...

להפריד כתפיים ל2 אימונים שונים נראה לי מוזר, ובנוסף אני חושבת שאם אעבוד על כל תרגילי הדחיפה באותו אימון ועל כל תרגילי המשיכה באותו אימון אז בכל אחד מהאימונים הללו "ייפגעו" התרגילים האחרונים כי השריר יהיה כבר מותש... ואיפה נכנסת הרחקת כתפיים לצדדים והנפות קדימה (כתפיים)- זה לא דחיפה ולא משיכה...
זה שהוא מותש אומר שהוא עבד כמו שצריך.
את עובדת על חלקים שונים של הכתף. כתף אחורית עובדת בכל תרגילי הגב הקדמית ואמצעית בתרגילי חזה

יום א גב
יום ב רגליים
יום ג חזה ויד קדמית
יום ד כתפיים ויד אחורית
יום ה רגליים וגב
יום ו חזה ויד קדמית
שבת כתפיים ויד אחורית

אני לא מבין את הפיצול הזה,גם איפה יש לך מנוחה בדיוק??
אם את רוצה לעבוד 6 אימונים בשבוע אז תעשי ABCD או ABCDEF אבל השאלה אם זה מתאים לך
אם את עושה למשל ABCD יוצא לך על כל 4 ימי אימון יום אחד מנוחה ואז זה נראה ככה ABCDXAB ושבוע לאחר מכן יהיה CDXABCD
וככה זה ממשיך.לא יוצא לך יום בשבוע שהוא קבוע לאימון מסוים.לעומת זאת אם את מפצלת לABCDEF אז על כל שישה ימי אימון יש לך יום מנוחה ואז על כל יום בשבוע את עושה שריר אחר

• פותח/ת השרשור
אני לא מבין את הפיצול הזה,גם איפה יש לך מנוחה בדיוק??
אם את רוצה לעבוד 6 אימונים בשבוע אז תעשי ABCD או ABCDEF אבל השאלה אם זה מתאים לך
אם את עושה למשל ABCD יוצא לך על כל 4 ימי אימון יום אחד מנוחה ואז זה נראה ככה ABCDXAB ושבוע לאחר מכן יהיה CDXABCD
וככה זה ממשיך.לא יוצא לך יום בשבוע שהוא קבוע לאימון מסוים.לעומת זאת אם את מפצלת לABCDEF אז על כל שישה ימי אימון יש לך יום מנוחה ואז על כל יום בשבוע את עושה שריר אחר
אני עובדת בעקרון על תכנית abc -
a-רגליים+גב
b- כתפיים+יד קדמית,
c- חזה+יד אחורית,
.

את b ו c עושה כל אחד פעמיים בשבוע ולגבי אימון a הוא מטורף אז עושה אותו רק פעם בשבוע וכדי שגם הגב והרגליים יקבלו 2 אימונים שבועיים אז ביומיים שנותרו מהשבוע אני פשוט מחלקת את אימון a לפעמיים- יום אחד רק רגליים ויום אחד רק גב. לא עושה יום מנוחה בשבוע, אבל מקפידה לעבוד על אותו השריר במרווחים של 3 ימים בממוצע (יום כן יומיים לא ורק ביום השלישי או הרביעי שוב אותו שריר).
ולכן:
יום א- חצי אימון a (גב)
יום ב- חצי שני של אימון a (רגליים)
יום ג- b
יום ד-c
יום ה- a
יום ו- b
שבת- c

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית