ייעוץ אימון חזה ויד אחורית

מיכל פבזנר

משתמש פעיל
369
63
נק' מוניטין:
107
369
63
מתאמנת מידי יום אירובי וכח בחד"כ
כשעובדים על שרירי החזה, הרי היד האחורית גם כן עובדת, ואפילו די חזק כמסייעת.
אני עובדת בתכנית abc כאשר עד עכשיו עבדתי באותו אימון חזה ויד קדמית . הייתי רוצה לעשות שינוי כלשהו במערך האימונים שלי, ורציתי לדעת האם לעבוד חזה ויד אחורית באותו אימון יהיה פחות אפקטיבי ליד האחורית כי השריר עייף מהעבודה על שרירי החזה. כלומר האם יעיל יותר לעבוד על היד הקדמית באימון חזה מאשר על היד האחורית או שזה לא קריטי. ואותה שאלה לגבי עבודה על יד קדמית/אחורית באימון כתפיים.

בשורה תחתונה מה עדיף:
חזה+יד קדמית
כתפיים+יד אחורית

או

חזה+יד אחורית
כתפיים+יד קדמית

או שזה לא משנה ממש?

אני עובדת בעקרון על תכנית abc -
a-רגליים+גב
b- כתפיים+יד קדמית,
c- חזה+יד אחורית,
.

את b ו c עושה כל אחד פעמיים בשבוע ולגבי אימון a הוא מטורף אז עושה אותו רק פעם בשבוע וכדי שגם הגב והרגליים יקבלו 2 אימונים שבועיים אז ביומיים שנותרו מהשבוע אני פשוט מחלקת את אימון a לפעמיים- יום אחד רק רגליים ויום אחד רק גב. לא עושה יום מנוחה בשבוע, אבל מקפידה לעבוד על אותו השריר במרווחים של 3 ימים בממוצע (יום כן יומיים לא ורק ביום השלישי או הרביעי שוב אותו שריר).
ולכן:
יום א- חצי אימון a (גב)
יום ב- חצי שני של אימון a (רגליים)
יום ג- b
יום ד-c
יום ה- a
יום ו- b
שבת- c

אני לא מבין מה את עושה אבל אם את רוצה לעשות ABC אז תעשי על כל שלושה ימי אימון יום מנוחה

• פותח/ת השרשור
מה ככ קשה להבין?? אני עושה abc!!!! פשוט אימון a מאוד אינטנסיבי אצלי אז מעדיפה מידי פעם לחלק אותו ל2 חלקים ולעשות חצי מהאימון ולמחרת את החצי השני . מה ככ קשה להבין??? וגם מה זה ככ משנה לך להבין?

מה ככ קשה להבין?? אני עושה abc!!!! פשוט אימון a מאוד אינטנסיבי אצלי אז מעדיפה מידי פעם לחלק אותו ל2 חלקים ולעשות חצי מהאימון ולמחרת את החצי השני . מה ככ קשה להבין??? וגם מה זה ככ משנה לך להבין?

אז הפיצול שלך לא נכון!!!!!!!!
או שתעשי ABC נורמלי כמו שהצגתי בתגובה הקודמת או שתעשה פיצול אחר

• פותח/ת השרשור
למה לא נכון? לא הבנתי. מי החליט מה נכון? סהכ קשה לי מאוד האימון של רגליים וגב אז בוחרת במקום לעשות אותו פעמיים בשבוע כמו את שני האימונים האחרים ואז יצאלי 6 ימי אימון וים אחד מנוחה, פשוט בוחרת לעשות אותו פעם בשבוע ואת הפעם השניה שצריכה לעשות רגליים וגב לחלק לרגליים לחוד וגב לחוד וההבדל הוא שלא נשאר לי יום מנוחה. ככה יותר נח לי וחוץ מזה בבקשה רד מהנושא כי זה בכלל לא היה הנושא שעליו שאלתי בשרשור הזה שפתחתי. תודה

למה לא נכון? לא הבנתי. מי החליט מה נכון? סהכ קשה לי מאוד האימון של רגליים וגב אז בוחרת במקום לעשות אותו פעמיים בשבוע כמו את שני האימונים האחרים ואז יצאלי 6 ימי אימון וים אחד מנוחה, פשוט בוחרת לעשות אותו פעם בשבוע ואת הפעם השניה שצריכה לעשות רגליים וגב לחלק לרגליים לחוד וגב לחוד וההבדל הוא שלא נשאר לי יום מנוחה. ככה יותר נח לי וחוץ מזה בבקשה רד מהנושא כי זה בכלל לא היה הנושא שעליו שאלתי בשרשור הזה שפתחתי. תודה

אז תעשי ABCD שיש לך רק רגליים ותעשי את זה על כל 4 ימי אימון יום מנוחה
למשל את יכולה לפצל
A:חזה+יד קדמית
B:גב+טרפזים
C:רגליים
D:כתפיים+יד אחורית

ואז זה בנוי לך ABCDXAB ושבוע אחרי זה CDXABCD

תעשי איזה ספליט שעובד הכי טוב בשבילך. מהניסיון שלי עם ABC, מעדיף חזה+יד אחורית.

נכון, המשקלי עבודה יורדים מעט אבל השריר עובד יותר קשה וגם זוכה ליותר התאוששות. ברגע שמפרידים את החזה והיד אחורית לדעתי נוצרת בעיה שהשריר לא מקבל מספיק זמן להתאוששות.

רוטינה לא טובה, עדיף שהשריר יהיה מותש באימון מאשר שהוא לא יספיק להתאושש
עושים
חזה יד אחורית
גב יד קידמית
רגליים כתפיים

יום א גב
יום ב רגליים
יום ג חזה ויד קדמית
יום ד כתפיים ויד אחורית
יום ה רגליים וגב
יום ו חזה ויד קדמית
שבת כתפיים ויד אחורית

בן אדם שנמצא על חומרים, אולי, ורק אולי מתאמן כמו שאת מתאמנת, גם לא בטוח.

אני מציע לך לפתוח אוזניים ולהקשיב לאנשים שיש להם קצת יותר ידע והבנה ממך בנושא של פיתוח גוף. מה שמצחיק אותי בסיפור שאת מקובעת בדעה שלך, שואלת שאלות, מקבלת תשובות ופשוט נשארת בשלך. אם הייתי מגדת עתידות והייתי אמור לנחש את הפוסט הבא שלך הוא יהיה בסגנון : : "למה אני לא מצליחה לגדול, ולא מצליחה להוסיף עלי מסת שריר". תהיה בטוחה שאני יותר לא אענה לך. אנשים מנסים לעזור שיש רצון לשינוי, אצלך הרצון לשינוי לא קיים.

תמשיכי להתאמן כל יום, תמשיכי לעשות שטויות במכון, תמשיכי להתאמן יום אחרי יום על אותם שרירים, על אותם תרגילים שעובדים יום אחרי יום, תמשיכי להתעלל בשרירים ולא לתת להם זמן מנוחה ואפשרות התאוששות אידיאלית מהאימון.

שתרגישי שאת מוכנה לשינוי ולא ללכת ראש בקיר אשמח לעזור לך, כרגע אני מרגיש שאת סתם טוחנת מים.
מטרתי לא היתה לצאת עלייך. אני מרגיש די מגוחך עם עצמי לעזור לאדם שממילא לא מיישם את העצות שנותנים לו.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
ידיים.jpg זה עם אימון יומיומי... לא הייתי אומרת שלא ניתן לפתח מסת שריר עם אימון יומיומי . מה דעתך? יד קדמית וכתף.jpg גב.jpg יד אחורית2.jpg

צפה בקובץ המצורף 16714 זה עם אימון יומיומי... לא הייתי אומרת שלא ניתן לפתח מסת שריר עם אימון יומיומי . מה דעתך? צפה בקובץ המצורף 16716 צפה בקובץ המצורף 16717

אם אותם תמונות העלת בנושא שפתחת עלייך בפורום בתמונות גולשים. אני ממליץ לך לחזור שנית לשם ולקרוא שוב את התגובות ומה האנשים המליצו לך לעשות.
בכל מקרה, מסת שריר גבוהה אינני רואה כאן, אלה שילוב של אחוז שומן נמוך.

כאן, אני סיימתי.

לפיכך, הנה ההוכחה שאת לא מסיקה מסקנות אם את מעלה את אותם תמונות אחרי שהאנשים ענו לך מה את צריכה לעשות. אם תעלי את אותם תמונות, התגובות לא ישתנו.

• פותח/ת השרשור
עוד מישהו חושב שמסת השריר בתמונות לא גבוהה?
חוץ מזה, אני מקשיבה לתגובות שנוגעות למה ששאלתי. שאלתי אם כדאי לשלב יד אחורית באימון חזה, ענו לי שכן ויישמתי. החלפתי ליד אחורית עם חזה . לא שאלתי לגבי כמות האימונים שלי ולכן התגובות בנושא זה לא רלוונטיות בשבילי. אבל תודה

קבלי ח"ח על התמונות.

לעניניינו, אני אישית אוהב את השילוב של חזה + יד קדמית וגב + יד אחורית מכמה סיבות:
1. אני יכול להרים יותר - לתרגילי חזה יש "נזק משני" שזאת היד האחורית ובכך הם פוגעים ביכולת שלי להרים משקל כבד כאשר אני מבודד את השריר היד האחורית (כנ"ל לגבי גב ויד קדמית).
2. שרירים קטנים - היד הקדמית והיד האחורית הם יחסית שרירים נורא קטנים שמתאוששים מהר (אצלי תוך יום) אז אין בעיה לעשות להם אימון של יום אחרי יום
3. יותר אימונים לידיים - ביום חזה או יום גב אני עובד על שני שרירי הידיים וככה אני רואה התקדמות מהירה

כלל הסיבות תקפות לגביי, וידוע לי שבשלב מסויים אני אצטרך לעשות חזה + יד אחורית לאפקט יותר טוב. כרגע, לי זה לא נחוץ.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית