הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שאלה בקשר למאזן קלורי וירידה במסת שריר

• פותח/ת השרשור PomFect
  • פורסם בתאריך

PomFect

משתמש משקיע
2,611
277
נק' מוניטין:
2,313
2,611
277
▪█───█▪
תמיד היה לי את החוסר וודאות בעיניין של המאזן הקלורי. נניח ואני במאזן קלורי חיובי שכולו מכיל רק פחמימות (בעיקר פשוטות), האם אני ארד במסת שריר? הרי לא הכנסתי מספיק חלבון לגוף בשביל לשמור על המסה הקיימת, אבל מצד שני אני במאזן קלורי חיובי מה שאומר שלגוף יש עודף קלוריות מה שאומר שאין לו רקמות שריר ושומן לשרוף, כלומר הוא ישרוף רק שומנים ופחמימות..

אני שואל את זה כי כרגע לא מתאפשר לי לאכול הכי טוב בעולם, כמות מינימלית של חלבונים, ומצד שני יש מלא שתיה מתוקה וכו׳, אז אני רוצה לדעת אם עדיף עם זה ולשמור על המסת שריר הקיימת, או בלי זה כי זה סתם מוסיף לי לאחוזי השומן.

תמיד היה לי את החוסר וודאות בעיניין של המאזן הקלורי. נניח ואני במאזן קלורי חיובי שכולו מכיל רק פחמימות (בעיקר פשוטות), האם אני ארד במסת שריר? הרי לא הכנסתי מספיק חלבון לגוף בשביל לשמור על המסה הקיימת, אבל מצד שני אני במאזן קלורי חיובי מה שאומר שלגוף יש עודף קלוריות מה שאומר שאין לו רקמות שריר ושומן לשרוף, כלומר הוא ישרוף רק שומנים ופחמימות..
זה לא בדיוק עובד ככה. כשיש לך מאזן קלורי חיובי הגוף "פנוי" לבצע עבודות שלא חיוניות לו להישרדות. שחלק מהם זה לבנות שריר, הבעיה שאבני הבנין של השרירים שלנו זה חלבונים. ולכן מאזן קלורי חיובי שמגיע בעיקר מפחמימות ללא חלבונים (האם גם ללא אימונים?) עלול לגרום להשמנה. מה שכן, את השריר שיש לך כרגע אני לא בטוח שתאבד כל כך מהר. אבל זה בסופו של דבר עלול לקרות, בעיקר לאור העובדה שאתה צורך משקאות מתוקים וכו'.

בקצרה לא מומלץ.
למה לא מתאפשר לך להגיע לכמות החלבון היומית?

• פותח/ת השרשור
זה לא בדיוק עובד ככה. כשיש לך מאזן קלורי חיובי הגוף "פנוי" לבצע עבודות שלא חיוניות לו להישרדות. שחלק מהם זה לבנות שריר, הבעיה שאבני הבנין של השרירים שלנו זה חלבונים. ולכן מאזן קלורי חיובי שמגיע בעיקר מפחמימות ללא חלבונים (האם גם ללא אימונים?) עלול לגרום להשמנה. מה שכן, את השריר שיש לך כרגע אני לא בטוח שתאבד כל כך מהר. אבל זה בסופו של דבר עלול לקרות, בעיקר לאור העובדה שאתה צורך משקאות מתוקים וכו'.

בקצרה לא מומלץ.
למה לא מתאפשר לך להגיע לכמות החלבון היומית?
אני לא מפחד להגיע למצב של השמנה, כל עוד אני אשמור על מסת השריר שלי. אני מצליח להגיע ל80 גרם חלבון בלחץ וזה כולל שייק חלבון, מהסיבה שאין בבסיס משהו עם הרבה חלבון (גבינות, אבל אני רגיש לחלב) בערב ובבוקר. רק בצהריים יש בשר. יוצא שאני אוכל הרבה לחם רק בשביל לא להיות בשלילי, אבל זה עדיף מאשר שלילי.. לא?

אגב לא הבנתי למה אמרת שדווקא בגלל השתיה הממותקת יכולה להתחיל ירידה במסת שריר.

אני לא מפחד להגיע למצב של השמנה, כל עוד אני אשמור על מסת השריר שלי. אני מצליח להגיע ל80 גרם חלבון בלחץ וזה כולל שייק חלבון, מהסיבה שאין בבסיס משהו עם הרבה חלבון (גבינות, אבל אני רגיש לחלב) בערב ובבוקר. רק בצהריים יש בשר. יוצא שאני אוכל הרבה לחם רק בשביל לא להיות בשלילי, אבל זה עדיף מאשר שלילי.. לא?
אני בספק שתצליח לשמר מסת שריר עם 80 גרם חלבון, למה לא לקחת איזה 4-5 סקופים בערב\בוקר כדי לוודא שאתה מגיע לערכים?
כמה זמן אתה תיהיה בבסיס הזה? מה עם להביא איתך קופסאות טונה?

אגב לא הבנתי למה אמרת שדווקא בגלל השתיה הממותקת יכולה להתחיל ירידה במסת שריר.
בגלל שאתה אוכל בבלאגן וכמות קלוריות גבוהה יותר עלולה ליהיות בעיה עם ההקפצות אינסולין של הסוכר בשתיה מתוקה. אל תקח את זה בוודאות. זה פשוט לא מומלץ. אם אתה כבר אוכל המון פחמימות וזה רוב התפריט שלך תקפיד יותר על המקור שלהן

• פותח/ת השרשור
אני בספק שתצליח לשמר מסת שריר עם 80 גרם חלבון, למה לא לקחת איזה 4-5 סקופים בערב\בוקר כדי לוודא שאתה מגיע לערכים?
כמה זמן אתה תיהיה בבסיס הזה? מה עם להביא איתך קופסאות טונה?

בגלל שאתה אוכל בבלאגן וכמות קלוריות גבוהה יותר עלולה ליהיות בעיה עם ההקפצות אינסולין של הסוכר בשתיה מתוקה. אל תקח את זה בוודאות. זה פשוט לא מומלץ. אם אתה כבר אוכל המון פחמימות וזה רוב התפריט שלך תקפיד יותר על המקור שלהן
יש טונה אבל לא מעשי לאכול כל יום קופסא. גם לקחת 4-5 סקופים כל יום, יגמר לי החלבון תוך שבועיים. האימונים שלי גם לא מי יודע מה בבסיס, בגלל זה אני עושה רק אחד פה, האימונים הרציניים הם רק בחמישי ושבת שאני בבית. אני אהיה בבסיס הזה עוד שנתיים

לגמרי האינסולין, אני לא כל כך מסכים בכל מקרה, אחרי הכל פחמימה היא סוכר, גם כשהיא מלאה וגם כשהיא פשוטה.

למה לא מעשי לאכול כל יום טונה ושני סקופים? ברגע סגרת 75 גרם חלבון+-. תוסיף לזה את ה-55 גרם שאתה אוכל והגעת ל-120. 120 גרם חלבון בשילוב עם מאזן חיובי קרוב לוודאי יספיק ע"מ לשמר מסת שריר. אגב - כמה אתה בכלל שוקל?

מעשי ועוד איך מעשי במיוחד אם אתה רוצה לשמור על השריר.. תסבול קצת מה קרה?
אני אוכל 2 טונות ביום.. קטן עליך.

• פותח/ת השרשור
מעשי ועוד איך מעשי במיוחד אם אתה רוצה לשמור על השריר.. תסבול קצת מה קרה?
אני אוכל 2 טונות ביום.. קטן עליך.
על הרעלת כספית שמעת? :S
למה לא מעשי לאכול כל יום טונה ושני סקופים? ברגע סגרת 75 גרם חלבון+-. תוסיף לזה את ה-55 גרם שאתה אוכל והגעת ל-120. 120 גרם חלבון בשילוב עם מאזן חיובי קרוב לוודאי יספיק ע"מ לשמר מסת שריר. אגב - כמה אתה בכלל שוקל?
האמת שיש בזה משהו. אני שוקל 77

היו על זה פה כבר המון ויכוחים (נושא הכספית בטונה) ולרוב הגיעו לאותה מסקנה (שכנראה נחקרה או נבדקה, לא זוכר בדיוק) והיא שכמות הכספית בטונות בארץ לא גבוהה כלל והרמות הגבוהות של כספית שנמדדו נוגעות בדגי הטונה שנמכרים בארה"ב עקב זה שיש הגבלות על הטונה המיובאת לארץ וכו' וכו'.
בכל אופן, דפוק כל יום 3 "מנות חלבון" (טונה / סקופ) בנוסף לאוכל ואתה תהיה בסדר.

אני שואל את זה כי כרגע לא מתאפשר לי לאכול הכי טוב בעולם, כמות מינימלית של חלבונים, ומצד שני יש מלא שתיה מתוקה וכו׳, אז אני רוצה לדעת אם עדיף עם זה ולשמור על המסת שריר הקיימת, או בלי זה כי זה סתם מוסיף לי לאחוזי השומן.
כן אתה תרד במסת שריר.
בשביל לשמר מסת שריר או להגדיל אותה, דרושים החלבונים שיבנו את הרקמות בנוסף לגירוי השרירי שנותנים לנו האימונים

בקשר לשאלה עם השתיה מתוקה, אם זאת הדרך שלך לשמור על המשקל, לדעתי עדיף לוותר על זה. חוץ מזה שתעלה רק באחוזי שומן ולא במסת שריר, אתה גם סתם מגביר סיכון לסכרת

• פותח/ת השרשור
כן אתה תרד במסת שריר.
בשביל לשמר מסת שריר או להגדיל אותה, דרושים החלבונים שיבנו את הרקמות בנוסף לגירוי השרירי שנותנים לנו האימונים

בקשר לשאלה עם השתיה מתוקה, אם זאת הדרך שלך לשמור על המשקל, לדעתי עדיף לוותר על זה. חוץ מזה שתעלה רק באחוזי שומן ולא במסת שריר, אתה גם סתם מגביר סיכון לסכרת
אני ארד במסת שריר אבל פחות מאשר שאני לא אוכל בכלל, הרי יש השפעה ישירה בין פחמימה למסת שריר, לא? הפחמימה נאגרת בשריר.
לגבי שתיה ממותקת, זאת בדיוק הטענה שלי.. יש יותר פחמימות לנצל = פחות שריר לשרוף. אגב אני לא מאלה ששותים בקבוק קולה ביום, בערך 3-4 כוסות של כל מה שבא ליד.. פשוט לא מונע מעצמי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית