המהפכה של משרד החינוך בבגרות במתמטיקה

עשיתי בכיתה י"א את הבגרות במתמטיקה (5 יחידות) כי אמרו לי בכיתה י' שאני אוכל להשלים עוד שתי יחידות בכיתה י"ב, בסוף התוכנית הזו של משרד החינוך לא יצאה לפועל ובכיתה י"ב פשוט לא למדתי מתמטיקה (זה היה לפני יותר מ-15 שנה).

ובכל זאת, כשהגעתי לטכניון אחרי הצבא קיבלתי שוק מהרמה שדרשו ממני, ואני אומר את זה בתור חובב מתמטיקה (שקלתי אפילו לעשות תואר שני במתמטיקה סתם בשביל הכיף).

זה מזכיר לי שכשהייתי בקבוצה של הרמת המשקולות בחיפה היו ילדים בצד שהסתכלו עלינו מרימים, ופתאום אחד מהילדים (לא יותר מדי צעירים) שאל אותנו כמה משקל יש על המוט, אני חושב ש-@Rasmalo אמר להם "המוט שוקל 20 ק"ג, פלטה כחולה שוקלת 20 ק"ג, פלטה צהובה שוקלת 15 ק"ג, כמה משקל יש על המוט?" וכל הילדים סתם זרקו ניחושים לאוויר במקום לחשוב שניה ולחבר את הכל ביחד.

להקל על הבגרות של 3 יחידות זאת בדיחת השנה.
אולי יתחילו גם לחלק בדידים כחומר עזר?

ספרות זה ממש לא מקצוע מיותר.
ספרות לרוב נכתבת על אירועים ביום יום ועל היבטים שונים שיש על האירועים האלו, ספרות משפרת את יכולת הקריאה ויכולת הניתוח שלכם

• פותח/ת השרשור
ספרות לרוב נכתבת על אירועים ביום יום ועל היבטים שונים שיש על האירועים האלו, ספרות משפרת את יכולת הקריאה ויכולת הניתוח שלכם
תזכיר לי איך הניתוח של אנטיגונה עוזר לך בחיי היומיום ?

תזכיר לי איך הניתוח של אנטיגונה עוזר לך בחיי היומיום ?
א. באנטיגונה יש לא מעט סוגיות לגבי מוסר והאופי האנושי
ב. התמודדות עם טקסט היא יכולת חשובה תמיד
ג. אתה נחשף לתרבות היוונית

• פותח/ת השרשור
אולי אני סתם ילד מפגר אבל אני חושב שהייתי חי טוב מאוד גם בלי לדעת את זה והחיים שלי בתיכון היו הרבה יותר קלים וכיפים גם בלי לימודי ספרות.

אולי אני סתם ילד מפגר אבל אני חושב שהייתי חי טוב מאוד גם בלי לדעת את זה והחיים שלי בתיכון היו הרבה יותר קלים וכיפים גם בלי לימודי ספרות.
אולי זה בגלל שאני מבוגר ממך בעשרים שנה:-)
יש כמה בעיות, כשאתה בתיכון הלימודים באופן כללי, לא במקום הראשון ואח'כ בהשוואה למתמטיקה או מקצועות קשים ספרות נדחקת הצידה, זה בשילוב שיטת הוראה די משעממת. לא נותנת סיכוי אמיתי להנות מהמקצוע.
לבגרות ראיתי את אנה קרנינה בהרצה וכמה שנים אח'כ גיליתי שזה אחלה ספר.

אני עכשיו משפר מתמטיקה 5 יחידות.
הבנתי שהמתכונת החדשה היא 3,4,5 ו 7 יחידות מתמטיקה.
3 למוגבלים
4 זה כמו ה 3 של עכשיו
5 זה בין 4-5 יחידות
ו7 זה כמו ה5 יחידות של עכשיו רק קצת יותר קשה.

ללא ספק זה יגביר את האחוז של התלמדים עם בגרות מלאה, אבל מי שמלכתחילה לא הצליח להוציא ציון עובר ב 3 יחידות מתמטיקה אז המצב שלו קשה...

אתה תוכל להעביר את החיים מעולה גם בלי ידע בכלל.
תחשוב על היופי שיש בכל פרט מידע קטן שהמוח שלנו סופג

תחשוב על היופי בזכות בחירה אם לבזבז את הזמן על השטויות האלו או לא.
לעומת זאת יש מקצועות שילוו אותנו במהלך החיים כמו אנגלית , מתמטיקה בחלקה ועוד

• פותח/ת השרשור
אם להסתכל על זה ככה, למה לומדים רק מעט מקצועות בחירה ולא את כולם ? אני בטוח שהיה מאוד יפה ללמוד פיזיקה,ביולוגיה,מדעי כדור הארץ, כימיה, ערבית ותיאטרון ביחד.

נכתב ע"י Alikk19post: 660988:
אם להסתכל על זה ככה, למה לומדים רק מעט מקצועות בחירה ולא את כולם ? אני בטוח שהיה מאוד יפה ללמוד פיזיקה,ביולוגיה,מדעי כדור הארץ, כימיה, ערבית ותיאטרון ביחד.
בית ספר הוא לא צכניתלפי בקשתך.
ליצור בית ספר כזה יעלה הרבה אבל הרבה מאוד כסף.
אם אתה מחפש כל כך הרבה גיוון בבית הספר אז תילך לבית ספר פרטי, שם יש יותר מקצועות בחירה ויותר אפשרויות.

כמובן שחא כולם יכולים לממן בית ספר פרטי [QUOTE="RussianHotGirl, post: 660986, member: 8396ווב על היופי בזכות בחירה אם לבזבז את הזמן על השטויות האלו או לא.
לעומת זאת יש מקצועות שילוו אותנו במהלך החיים כמו אנגלית , מתמטיקה בחלקה ועוד[/QUOTE]
אתה כולה בן 15, משרד החינוך לא נותן לך זכות בחירה ובצדק. לא כולם יודעים מה הם יעשו עוד עשר שנים בחיים שלהם

א) זה כלום לעומת שיעורי תנ''ך, היסטוריה ושאר המקצועות ההומונים - שלא לדבר על מגמת פסיכולוגיה.
ב) בשביל להתמודד עם טקסטים לומדים עברית (היום זה לשון א' ו-ב') או שפה נוספת. לא לומדים יצירות עתיקות, זה מגוחך.
ג) ולמה צריך להיחשף לתרבות שכבשה ושחטה יהודים? למה שלא ''נחשף'' לתרבות המזרח הרחוק ואפריקה העתיקה?

מדובר במקצוע העשרה בלבד שאין לו שום תרומה בחיים. הנוער של היום צריך לחזור ללימודי לוגיקה, רטוריקה ודקדוק.

קצת ידע כללי וראיית עולם רחבה יותר לא הרגה אף אחד.
בייחוד כשמדובר בידע מאוד בסיסי ופרימיטיבי, לא מבין על מה אתם מתלוננים.

אני מסכים עם שניכם שיש חשיבות גבוהה מאוד ללמידה של ספרים וסיפורים אבל יש כמה דברים שאני לא מסכים איתם והם לדעתי מה שגורמים לתלמידים להיות מתוסכלים עם מקצועות הומאניים בעיקר תנך היסטוריה וספרות.
הדבר העיקרי הוא שבמקום ללמוד סיפור ולתת לתלמידים לנתח אותו נותנים לתלמידים סיפור ואז צריך להקשיב למורה מנתחת אותו בצורה מסוימת, שלא תמיד התלמידים מסכימים איתה, ואפילו לפעמים שגויה. דוגמא: למדנו את הסיפור יגון והיה בו המשפט "השלג יורד על גבות הסוסים" מה שהמורה פירשה כגבות שנמצאות מעל העיניים אבל הפירוש היה על הגב של הסוסים(לפי התרגום לאנגלית של הסיפור וגם לפי היגיון). בפעמים אחרות אפשר לנתח סיפור בכמה דרכים ועדיין יש דרך אחרת שאנחנו חייבים לנתח בה בשביל לא להכשל במבחן.

ולדוגמא בלשון לומדים תחביר שאינו תורם בדבר, לא במהלך הלימודים ולא אחריהם. לפי דעתי הרבה יותר חשוב ללמוד את מערכת הצורות(שזה דווקא לומדים) חוקי ניקוד ולשים דגש הרבה יותר גדול על הבנה והבעה שנדחקות לצד בגלל לימוד התחביר שאני לא מוצא בו שום תועלת.

רק לשם הבהרה: אני ממש לא בן אדם שאתה יכול להגיד עליו שהוא שונא לקרוא או משהו כזה. אני ממש אוהב לקרוא ואני גם לפעמים אוהב לנסות לנתח משמעות של שירים בדרך שנראית לי הגיונית ואז לחפש באינטרנט מה הכותבים של השיר רצו להגיד בשיר וזה לדעתי פי אלף יותר תורם ומעניין ממה שעושים בשיעורי ספרות בבית ספר.

אני מסכים עם שניכם שיש חשיבות גבוהה מאוד ללמידה של ספרים וסיפורים אבל יש כמה דברים שאני לא מסכים איתם והם לדעתי מה שגורמים לתלמידים להיות מתוסכלים עם מקצועות הומאניים בעיקר תנך היסטוריה וספרות.
הדבר העיקרי הוא שבמקום ללמוד סיפור ולתת לתלמידים לנתח אותו נותנים לתלמידים סיפור ואז צריך להקשיב למורה מנתחת אותו בצורה מסוימת, שלא תמיד התלמידים מסכימים איתה, ואפילו לפעמים שגויה. דוגמא: למדנו את הסיפור יגון והיה בו המשפט "השלג יורד על גבות הסוסים" מה שהמורה פירשה כגבות שנמצאות מעל העיניים אבל הפירוש היה על הגב של הסוסים(לפי התרגום לאנגלית של הסיפור וגם לפי היגיון). בפעמים אחרות אפשר לנתח סיפור בכמה דרכים ועדיין יש דרך אחרת שאנחנו חייבים לנתח בה בשביל לא להכשל במבחן.

ולדוגמא בלשון לומדים תחביר שאינו תורם בדבר, לא במהלך הלימודים ולא אחריהם. לפי דעתי הרבה יותר חשוב ללמוד את מערכת הצורות(שזה דווקא לומדים) חוקי ניקוד ולשים דגש הרבה יותר גדול על הבנה והבעה שנדחקות לצד בגלל לימוד התחביר שאני לא מוצא בו שום תועלת.

רק לשם הבהרה: אני ממש לא בן אדם שאתה יכול להגיד עליו שהוא שונא לקרוא או משהו כזה. אני ממש אוהב לקרוא ואני גם לפעמים אוהב לנסות לנתח משמעות של שירים בדרך שנראית לי הגיונית ואז לחפש באינטרנט מה הכותבים של השיר רצו להגיד בשיר וזה לדעתי פי אלף יותר תורם ומעניין ממה שעושים בשיעורי ספרות בבית ספר.
כן?תחביר זה לא משהו חשוב לחיים וללימודים בהמשך?
בוא ספר לי איך אתה אמור לכתוב מאמר, דו"ח וכו' בלי ידע בתחביר.

שהתלמידים ינתחו בעצם?בוא ספר לי איך תלמיד תיכון, שכל מה שמעניין אותו זה לדפוק ביד על ג'נה ג'יימסון ולשתות וודקה זולה בשישי, מסוגל לנתח סיפור כמו אנטיגונה. תאיר את עיניי בבקשה.
אני מסכים איתך שיש מקום לדיון בכל הנוגע לניתוח של יצירות ספרותיות, וכשלמדתי היו דיונים בנושא. אבל לבוא ולומר שהמורה מנתחת לא נכון, למרות שיש לה יותר ניסיון והבנה בנושא, זאת שטות גמורה.

כן?תחביר זה לא משהו חשוב לחיים וללימודים בהמשך?
בוא ספר לי איך אתה אמור לכתוב מאמר, דו"ח וכו' בלי ידע בתחביר.

שהתלמידים ינתחו בעצם?בוא ספר לי איך תלמיד תיכון, שכל מה שמעניין אותו זה לדפוק ביד על ג'נה ג'יימסון ולשתות וודקה זולה בשישי, מסוגל לנתח סיפור כמו אנטיגונה. תאיר את עיניי בבקשה.
אני מסכים איתך שיש מקום לדיון בכל הנוגע לניתוח של יצירות ספרותיות, וכשלמדתי היו דיונים בנושא. אבל לבוא ולומר שהמורה מנתחת לא נכון, למרות שיש לה יותר ניסיון והבנה בנושא, זאת שטות גמורה.
1. במקצוע הומאני כמו ספרות אין נתוח נכון או לא נכון. יש טקסט וכל ניתוח שאתה יכול לתת לו הוכחות מהטקסט הוא ניתוח נכון, ההסתייגות היחידה היא כשהיוצר אומר את הכוונה שלו בכתיבת היצירה, אבל המורה לספרות היא לא היוצרת של אף לא אחת מהיצירות שאנחנו לומדים, ולכן כל עוד אני או כל תלמיד אחר יבצע ניתוח של הטקס שמגובה בהוכחות מהטקסט זה יהיה "שווה" במידה זהה.
2. אמירה כמו "תלמיד תיכון שכל הזמן שותה ומביא ביד לא יכול לנתח יצירה ספרותית" מראה את מה שלדעתי גורם לכל הבעיות במערכת החינוך. המערכת חושבת שהמטרה העיקרית של התלמידים היא ללמוד כמה שפחות ולכן צריך להכריח אותם ללמוד ולדכא להם את היצירתיות. וזה לא נכון!!!! ברגע שבמקום לדכא את היצירתיות יתנו לתלמידים ללמוד בעזרת היצירתיות הם ילמדו הרבה יותר. למשל בהיסטוריה בכיתה ז למדנו על תקופת יוון העתיקה והיינו צריכים להכין משחק קופסא שנוגע לחומר. אני כרגע זוכר יותר טוב את החומר מכיתה ז מאשר את החומר מכיתה י' שלמדתי לבגרות בצורה של חרישה וקריאה שוב ושוב של סיכומים, ואני כרגע בכיתה י"א! תוך שנה שכחתי חלק גדול מהחומר בגלל שלמדתי אותו בחרישה ולא במטרה לדעת.
לדעתי תלמידים רוצים ללמוד וכמה שיותר ובית הספר בא ומדכא להם את היצירתיות בטענה שאחרת הם לא ישקיעו בבית ספר.
3. בקשר לתחביר: אני ידעתי איך לכתוב משפט מאוחה לפני שלמדתי תחביר, ואני אדע גם אחרי.
ההבדל היחיד הוא שלפני שלמדתי תחביר כתבתי משפטים כאלה בלי לדעת ששמם הוא משפטים מאוחים ואילו עכשיו אני יודע את זה.
(שים לב ששני המשפטים למעלה מאוחים ותאמין לי שכל ילד אחרי כיתה ב' יכול לכתוב משפטים כאלו וכל ילד אחרי גיל שנתיים יכול להגיד אותם)

בית ספר הוא לא צכניתלפי בקשתך.
ליצור בית ספר כזה יעלה הרבה אבל הרבה מאוד כסף.
אם אתה מחפש כל כך הרבה גיוון בבית הספר אז תילך לבית ספר פרטי, שם יש יותר מקצועות בחירה ויותר אפשרויות.

כמובן שחא כולם יכולים לממן בית ספר פרטי [QUOTE="RussianHotGirl, post: 660986, member: 8396ווב על היופי בזכות בחירה אם לבזבז את הזמן על השטויות האלו או לא.
לעומת זאת יש מקצועות שילוו אותנו במהלך החיים כמו אנגלית , מתמטיקה בחלקה ועוד

אל תדבר סתם שטויות
לא הגיוני שמישהו שתותח באלקטרוניקה לדוגמא ויש לו את כל הידע והכישרון בשביל להצליח לא יקבל מלגה
או לא יתקבל בכלל ללימודי התואר בגלל שהוא לא הצליח בספרות, היסטוריה או איזו מגמה מזויינת

בעניין המקצוע תנך, זה ההיסטוריה של העם שלנו, לדעתי חובה ללמוד אותה.

לelsr, מי ששפיץ במקצועות המדעים זה יזכה אותו במילגה בטכניון

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית