הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ התעלפות בדל פחמימה

omerh84

משתמש קבוע
1,411
485
נק' מוניטין:
1,467
1,411
485
שלום לכולם,

היום חוויתי התעלפות לא כ"כ נעימה באמצע העבודה, לא ממליץ.
אני בדל פחמימה (AD) כבר כ-4 שבועות, 25 גרמים של פחמימות ביום אשר באים כנלווים לחלבונים ולשומן (קבנוס וכו') ומירקות (עגבנייה, מלפפון, חסה).
בכל אופן, אין שום בעיות אנרגטיות או בעיות כלל. לא מרגיש חולשה ולא שום דבר לא תקין שלא אמור להרגיש.
היום פתאום הרגשתי לא בדיוק משהו ואז באה ההתעלפות שכמעט חזרה על עצמה עד שאכלתי איזה חצי שקית סוכר חום (מהשקיות שיש בבתי קפה) עם מים.

השאלה שלי היא מה לדעתכם גרם להתעלפות?
ירידת סוכר נשמע לי מעט מוזר כי אני כבר 4 שבועות בתכנית תזונה ולא הרגשתי שום נפילות, אז למה פתאום שיגיעו עכשיו?
בעיקרון עישנתי נרגילה לפני שזה קרה ויש לי הרגשה שזה קשור לזה, אבל בכל מקרה רציתי לשאול מה דעתכם כי חוויתי נפילות סוכר בעבר בתקופות הרעבה למיניהן, וממש לא בא לי שזה יחזור על עצמו.
יעזור אם יש כאן מישהו שיגיד שגם הוא חווה/לא חווה נפילת סוכר במהלך ביצוע AD ע"מ שזה ייתן לי כיוון מחשבה.

תודה רבה! 😃

לי בדל פחמימה(פחות מ10גרם פחמימות ביום) היו סחרחורות, אבל להתעלפות זה לא הגיע.
ניסית ללכת על כיוון אחר של גורם להתעלפות( יכול להיות שהיה לך חוסר בשעות שינה+חוסר בשתיית מים+ אימונים ועבודה), אולי עומס רב?

• פותח/ת השרשור
חוסר בשעות שינה לא היה לי. ישנתי 6 שעות בלילה + שעתיים ממש לפני העבודה. מים אני שותה בכמויות, סביבות ה-7-8 ליטר ביום.
להתאמן התאמנתי רק אתמול, והעבודה שלי בעמידה סטטית ככה ש... =/

• פותח/ת השרשור
שבוע שעבר +-.
אני חייל ככה שכל ביקור במרפאה גורר בדיקת לחץ דם.
מה שכן, עישון מעלה לחץ דם בצורה מיידית, בגלל זה תליתי את זה (אולי) בנרגילה.

• פותח/ת השרשור
"
במצב של היפוגליקמיה המוח מגרה את יותרות הכליה לשחרר את ההורמון אדרנלין, במטרה שיגרה את הכבד לשחרר סוכר לזרם הדם. המצאות של האדרנלין בדם, גורמת במקביל לתסמינים הדומים להתקף חרדה: עצבנות, הזעה, רעד ודפיקות לב. ולכן חולה בהיפוגליקמיה יהיה באי שקט ולכן יכול להיות אגרסיבי ואף אלים. סימנים נוספים במצב שבו ההיפוגליקמיה מחריפה הם חיוורון, חולשה פתאומית, בלבול, בחילה, ורעידות ולאחר מכן פרכוסים ועוויתות, במקרים קיצוניים עד כדי אובדן הכרה ומוות. בדרך כלל התסמינים יתחילו להופיע לאחר שרמת הסוכר צונחת אל מתחת ל-50 מיליגרם לדציליטר דם.

אירועי היפוגליקמיה עשויים להופיע בעקבות צום ממושך, דיאטה דלת פחמימות, גידול לבלבי פעיל המפריש ומייצר אינסולין בכמויות בלתי מבוקרות או צריכת אלכוהול אצל שתיינים כבדים שנמנעים מאכילה זמן רב.
"

לפני ההתעלפות היה לי רעידות וחולשה. מיד לאחריה הייתי חיוור בצורה רצינית מאוד.
מצויין גם כן שזה יכול לקרות עקב דיאטה דלת פחמימות.

כנראה שכל אחד חווה תסמינים שונים.

שמע גם יכול ליהיות שאתה לא מגיב לזה כל כך טוב. עד כמה שהבנתי מדובר בספר על כך שמנסים לאכול עד 30 גרם פחמימה, אם סובלים בקטע אחר אז עולים ל60-80 גרם ביום, זאת אומרת שמוסיפים בערך 2 פרוסות לחם ליום.

(רק לציין, אני לא יודע בוודאות מה כתוב שם אבל זה מה שקראתי כאן בפורום, אולי @ארז יוכל לעזור כאן)

• פותח/ת השרשור
סתם שאלה אתה דואג להעמיס?
(אגב, לא מבין בזה.אין לי מושג ממה נגרמה ההתעלפות)
כמובן שמעמיס, אחת לשבוע. ההעמסה הקודמת הייתה מעט בעייתית מבחינת ערכים כי אכלתי ארוחה גדולה במסעדה והיה לי מעט קשה לחשב ערכים, למרות שבכל זאת שמרתי עליה נקייה יחסית וסביבות 800 קלוריות מעל המאזן.

שמע גם יכול ליהיות שאתה לא מגיב לזה כל כך טוב. עד כמה שהבנתי מדובר בספר על כך שמנסים לאכול עד 30 גרם פחמימה, אם סובלים בקטע אחר אז עולים ל60-80 גרם ביום, זאת אומרת שמוסיפים בערך 2 פרוסות לחם ליום.

(רק לציין, אני לא יודע בוודאות מה כתוב שם אבל זה מה שקראתי כאן בפורום, אולי @ארז יוכל לעזור כאן)
לגבי ההוספה של פחמימות - מדובר על אנשים שסובלים מבחינת רעב/חולשה. אני לא סובל משתי התופעות. לא מוזכר משהו לגבי בעיות רפואיות ו/או נפילות סוכר למיניהן.

אני לא מפחד מנפילות סוכר ואני מקבל לגמרי את האפשרות שיקרו מידיי פעם. אני פשוט אתחיל להסתובב עם שקיק סוכר בארנק.

אני לא מפחד מנפילות סוכר ואני מקבל לגמרי את האפשרות שיקרו מידיי פעם. אני פשוט אתחיל להסתובב עם שקיק סוכר בארנק.
נשמע לי קיצוני מדי בשביל דיאטה, זה כולה שומן לא סוף החיים זה יודע לרדת גם בחיטוב רגיל, אני לא הייתי לוקח את הסיכון, נראה לי מיותר מדי

הייתי בAD לפי הספר לא פחות מחצי שנה, למעט חולשה בתקופת ההסתגלות (שבועיים ראשונים) הייתי אנרגטי, לא היה סחרחורות ולא התעלפתי, ייתכן שזה לא בשבילך וזה בסדר, יש שיטות חיטוב מצוינות, "קארב סייקלינג" ו"40-40-20", מסכים שחיטוב זה יפה אבל לא בכל מחיר.

• פותח/ת השרשור
אני כבר חודש בדיאטה בAD, וגם אני מרגיש אנרגטי, בלי שום תסמינים מיוחדים או שליליים.

חיטוב רגיל לא נוח לי, אני מרגיש רעב וזה מרגיז.

אני עדיין כמעט בטוח שזה קשור לעישון ולמקום עצמו שבו הייתי שהיה מלא גם כן בעשן. לא פעם ראשונה שעישון עושה לאנשים סחרחורות ואף העלפויות.

בעיקרון גם יום קודם יצא לי לצרוך רק 10 גרם פחמימה (פעם ראשונה מאז תחילת הדיאטה שאני אוכל פחות מ-25 גרם). אולי זה קשור ולו במעט.

אנסה להמשיך כרגיל. אעדכן אם וחלילה... בכל מקרה, עכשיו אני מודע ומוכן הרבה יותר.

יתכן שזה צירוף מקרים, לדעתי תמשיך עם הדיאטה אבל שים לב לגוף שלך, אל תתעלם מאותות ואזהרות שהגוף שלך משדר לך, אם תרגיש טוב וזה לא יחזור על עצמו אז תמשיך, אם שוב תתעלף או תהיה מסוחרר תעלה ל30-50 גרם פחמימה ביום ותראה אם זה מסתדר, מעבר לכך תוותר ותעבור לשיטת חיטוב אחרת.

אין שום קשר מדעי בין התעלפות לדל פחמימה .. כנראה חוסר בגוף ממקור אחר ,
לא קראתי את כל הפוסט אז אני ישאל שוב, האם אתה בשלב הראשוני (ההסתגלות) ? ואם כן אם דאגת לתסף במלחים ומינרלים ?
כמה שתית באותום יום ?
היה לי אימון ארוך באותו יום ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית