הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כתבה נחמדה מבלייזר

• פותח/ת השרשור tomerA
  • פורסם בתאריך
מה בדיוק מעניין בזה? מדינות אירופאיות לא בדיוק עסוקות בלבנות צבא חזק.

• פותח/ת השרשור
נגיד לראות אם יש לנו סיכוי במלחמה נגד צרפת או בריטניה.

נתונים של צבא בריטניה נכון ל2006 [חלפו 3 שנים, זה בטוח גדל]:

נתונים - צבא (2006)
נתונים - חיל הים (2006)

• כ-15 צוללות
  • 2 נושאות מטוסים
  • נושאת מסוקים אחת
  • ספינת אימון כלי טיס אחת
  • כ-10 משחתות
  • כ-20 פריגטות
  • 26 ספינות סיור
  • 7 ספינות לתקיפה אמפיבית
  • 22 שולות מוקשים
  • 4 ספינות מחקר
  • 9 ספינות תדלוק
  • 3 ספינות תחזוקה
  • 4 ספינות אספקה
  • כ-300 כלי טיס
  • כ-41 אלף חיילים סדירים
  • כ-4,000 חיילי מילואים
נתונים - חיל האוויר המלכותי (2006)

• כ-1,000 כלי טיס
  • כ-45 אלף חיילים סדירים

אתה מודע לזה שהצבאות של המדינות הנ"ל הם למטרות ייצוגיות בלבד?
לצרפת יש צבא יותר חזק מישראל אני זוכר פעם הייתה כתבה וגם תוכנית על העניין הזה יצא שישראל מקום 4-5 בעולם משהו כזה.

יש לנו את הצבא המיומן ביותר בעולם (אוויר, יבשה), ובמחינת יחס בין מדינות לאחד החזקים בעולם (4-6)

קשה לומר מי יותר חזק כי יש מלא אספקטים כמו:

יבשה
אוויר
מים
גרעין
טכנולוגיה (נשק, פיתוח כלים וכו')
כסף (כן גם פרמטר חשוב למדינה חזקה)

ועוד פרמטרים שכנראה לא לקחתי בחשבון

בגדול לפי דעתי בלבד ולפי דברים שקראתי בעבר המדינות הללו נמצאים בסכמה הכללית לפנינו:

רוסיה,ארה"ב,סין,הודו,בריטניה.

קוריאה אם כבר דרום קוריאה, אם נסתכל על הסכמה הכללית רק לאחרונה נהייה להם גרעין כאשר לישראל יש כבר עשרות שנים ומצבור יחסית גדול (כנראה) של פצצות בינהם גם מימן ועוד.
צרפת אני מסכים.
יפן אין לי מושג.

זה לא באמת משנה אם יש להן "רק אטום" ולנו יש "גם מימן", ברגע שפצצה אחת תוטל על ישראל, לא יהיה לנו כבר את הצורך והיכולת להגיב בפצצת מימן...

• פותח/ת השרשור
קוריאה אם כבר דרום קוריאה, אם נסתכל על הסכמה הכללית רק לאחרונה נהייה להם גרעין כאשר לישראל יש כבר עשרות שנים ומצבור יחסית גדול (כנראה) של פצצות בינהם גם מימן ועוד.
צרפת אני מסכים.
יפן אין לי מושג.

איך הגעת למסקנה שיש לנו פצצת מימן? זה הרבה יותר מסובך לייצור מאשר פצצת אטום.

זה לא באמת משנה אם יש להן "רק אטום" ולנו יש "גם מימן", ברגע שפצצה אחת תוטל על ישראל, לא יהיה לנו כבר את הצורך והיכולת להגיב בפצצת מימן...

למה שלא תהיה יכולת?

נשק גרעיני משמש להרתעה בדרך כלל. אין בו הרבה תועלת במלחמות.

• פותח/ת השרשור
למה שלא תהיה יכולת?

נשק גרעיני משמש להרתעה בדרך כלל. אין בו הרבה תועלת במלחמות.

יש לו תועלת כמו לכל פצצה.
מבחינת פיצוץ הוא עושה את הנזק הכי גדול ועם תוסיף לזה את הרדיואקטיביות שיגרום לכווית כימיות ומוות מקרינה ברדיוס די גדול מאזור הפיצוץ תקבל משהו מאד יעיל.

הקטע שיש ירוט טילים מהסוג הזה כי הם בדרך כלל משוגרים או:

א. עם מטוס (שברגע שהוא יכנס לשטחי ישראל או קרוב לכך הוא יאותר ויורט באוויר (בהנחה שזו פצצת מימן, אם זה פצצת אטום כמובן שתהיה נשורת על הארץ)
ב. יש המון בסיסים אמריקאים בארצות אויב שיזהו את זה הרבה לפנינו ויירטו את אותו הטיל במידה והוא ישוגר ממערכת שיגור של טילים (בדומה למה שיש לאירן המשתרעת על פני כ-2000 ק"מ), אם אני זוכר נכון לפני מספר שבועות הנגרל של ארה"ב הפציר בתקשורת שצבא ארה"ב יכול ליירט כל טיל באיזה שהוא רדיוס באירופה ובאסיה לפני הגעתו למטרה.

איך הגעת למסקנה שיש לנו פצצת מימן? זה הרבה יותר מסובך לייצור מאשר פצצת אטום.

היה לא מזמן משהו כזה ביוטיוב שמוכיח ומראה שיש לישראל מספר פצצות כאלו, אני לא יודע כמה זה אמין אבל סביר להניח שיש לנו מספר פצצות מימן אם יש לנו גרעין כבר מספר עשרות שנים, אל תשכח שישראל מפותחת מאוד מבחינה טכנולוגית וצבאית והיא יכולה להרשות לעצמה כמה כאלו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית