הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ גלוטמין- האם נחוץ ומה תפקידו

מיכל פבזנר

משתמש פעיל
369
63
נק' מוניטין:
107
369
63
מתאמנת מידי יום אירובי וכח בחד"כ
שלום,
אני מתאמנת בתכנית abc שש פעמים בשבוע. כל אימון עושה 50 דקות אירובי +שעה ורבע משקולות, כך שהאימונים שלי ארוכים. שעתיים+.
תוספי המזון שלוקחת כרגע הם:
ויטמין סי 1000 מג
סידן 1000 מג
ברזל 30 מג (בתוספת חומצה פולית 400 מג)
ויטמין בי1

ובנוסף, לאחרונה התחלתי גם לקחת כדור של חומצות אמינו מסועפות בין האירובי למשקולות וגם קראטין מיד בסיום האימון 5 גרם (כפית).

מישהו המליץ לי , לאור העובדה שמתאמנת הרבה ובנפח גבוה, להתחיל לקחת גם גלוטמין. השאלה שלי האם זה נחוץ לדעתכם ואם כן מה תפקיד הגלוטמין, כמה ומתי לקחת, של אזו חברה מומלץ וכו.

רק אוסיף דבר אחרון- אני מאוד מקפידה על כל נושא התזונה- אוכלת תפריט של כ2500 קלוריות ליום (במילים אחרות טוחנת יחסית לבחורה) שמחולק ל6 ארוחות ביום. כל 3 שעות ארוחה, ומורכב מ 320 גרם פחמימה, 140 גרם חלבון, 80 גרם שומן +-.

ובנוסף, לאחרונה התחלתי גם לקחת כדור של חומצות אמינו מסועפות בין האירובי למשקולות וגם קראטין מיד בסיום האימון 5 גרם (כפית).

מישהו המליץ לי , לאור העובדה שמתאמנת הרבה ובנפח גבוה, להתחיל לקחת גם גלוטמין. השאלה שלי האם זה נחוץ לדעתכם ואם כן מה תפקיד הגלוטמין, כמה ומתי לקחת, של אזו חברה מומלץ וכו.
כל תיסוף של חומצות אמינו מיותר כאשר מגיעים לכמות החלבון היומית. (בתנאי גם שלא אוכלים תפריט טבעוני ואז זה קצת בעייתי)

רק אוסיף דבר אחרון- אני מאוד מקפידה על כל נושא התזונה- אוכלת תפריט של כ2500 קלוריות ליום (במילים אחרות טוחנת יחסית לבחורה) שמחולק ל6 ארוחות ביום. כל 3 שעות ארוחה, ומורכב מ 320 גרם פחמימה, 140 גרם חלבון, 80 גרם שומן +-.
לחלק ל6 ארוחות ולאכול כל 3 שעות זה משאיר סדר בבלאגן, אך קחי בחשבון שאין צורך אמיתי לעשות את זה. את יכולה לקרוא בפורטל המון מאמרים בנושא

• פותח/ת השרשור
כל תיסוף של חומצות אמינו מיותר כאשר מגיעים לכמות החלבון היומית. (בתנאי גם שלא אוכלים תפריט טבעוני ואז זה קצת בעייתי)

לחלק ל6 ארוחות ולאכול כל 3 שעות זה משאיר סדר בבלאגן, אך קחי בחשבון שאין צורך אמיתי לעשות את זה. את יכולה לקרוא בפורטל המון מאמרים בנושא
לא הבנתי מה הכוונה ב ״משאיר סדר בבלאגן״ וגם לא התייחסת כלל לשאלה שלי לגבי הגלוטמין...

לא הבנתי מה הכוונה ב ״משאיר סדר בבלאגן״
התכוונתי שזה עוזר לשמור על תפריט מסויים, עד לא מזמן הייתי חי ככה ואני מבין מאוד את הסיבה של השמירה על סדר ארוחות, בעיקר בחיטוב (במסה זה יכול לעזור למי שקשה לו לאכול כמויות גדולות ואז מפרק לכמות קטנה יותר ויאכל כל X שעות כדי שבאמת יאכל מתישהו) סה"כ אין צורך אמיתי לאכול כל X שעות משום בחינה פיזיולוגית.

וגם לא התייחסת כלל לשאלה שלי לגבי הגלוטמין..
אמרתי שכל תיסוף של חומצות אמינו הוא מיותר כשמגעים לכמות החלבון היומית, יש כל מני מקומות שאומרים שזה עוזר לריכוז מוריד חשק למתוק ועוד כל מני דברים, את האמת אני לא יודע כמה זה אמיתי ונשמע לי קצת מופרך אבל יכול ליהיות.
בקצרה התשובה היא שמיותר לתסף חומצות אמינו. חלבון מן החי מכיל את כל החומצות אמינו שאנחנו צריכים, מעבר לכך אני בטוח שאת מקבלת המון חלבון "לא מלא" מהפחמימות לאור כמות הפחמימות הגבוהה שאת אוכלת.

• פותח/ת השרשור
כל יום אוכלת 200 גרם חזה הודו, 3 יוגורטים, כוס חלב 250 מל, ביצה, 150 גרם קוטג, 100 גרם קטניות, וזה רק החלק של המאכלים החלבוניים. כמובן שמורכת עוד חלבון- שיבולת שועל מלאה, לחם מלא וכו כך שרוב החלבון שלי איכותי וכך הפחמימות ( מורכבות ברובן) והשומנים

כל יום אוכלת 200 גרם חזה הודו, 3 יוגורטים, כוס חלב 250 מל, ביצה, 150 גרם קוטג, 100 גרם קטניות, וזה רק החלק של המאכלים החלבוניים. כמובן שמורכת עוד חלבון- שיבולת שועל מלאה, לחם מלא וכו כך שרוב החלבון שלי איכותי וכך הפחמימות ( מורכבות ברובן) והשומנים
כבר ראיתי את התפריט שלך בכמה מקומות יצא לי "לעקוב" אחרייך לא מעט 😃 בגלל זה אמרתי שאני בטוח שאת מקבלת את כל חומצות האמינו ביום. תיסוף של חומצות אמינו לדעתי מיותר במקרה כזה. תזונה נכונה זה מספיק

בחיטוב ברמה תחרותית את תצטרכי את זה, וגם bcaa. אחרת לדעתי זה לא הדבר הכי יעיל. למרות זאת אני לוקח את זה במהלך כל השנה במהלך אימון, סתם כי יש לי עודף של כסף (לא באמת, יש סיבה, לא בא לי להיכנס לזה)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית