הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר פירוק שריר אחרי שעה של אימון

• פותח/ת השרשור peta11
  • פורסם בתאריך

peta11

משתמש מתחיל
269
32
נק' מוניטין:
106
269
32
השותף שלי לאימונים הולך לדיאטנית שהיא קצת מפוצצת במיתוסים כמו זה שאבקת חלבון רק פוגעת בגוף ואי אפשר לעלות יותר מ - 4 קילו שריר בשנה וכו׳.
ההברקה האחרונה שהיא הכניסה לראש שלו היא שאסור להתאמן יותר משעה כי אז מופרש בגוף הורמון קורטיזול שמפרק שריר וגם אני התחלתי להתבסס על זה ואז יניב (גופט) אמר זה לי שזה סתם חרטה.
באמת חרטה? ויש לכם מאמרים להביא לי?

תודה מראש וחג שמח,
יגאל

זה נכון בתאוריה.אבל כל אחד מתאמן בעצימות שונה וכל תכנית אימון זה שונה
למשל SS היא תכנית שלוקחת שעה וחצי= אבל רוב הזמן אתה במנוחה
למשל תכנית כמו AB אין ממש טעם שהיא תקח יותר משעה בגלל שהמנוחה בין סט לסט היא קצרה
אבל אם תעשה יותר מדי סטים אז זה באמת יפגע באיכות האימון וכנראה שהגוף שלך ישחרר גם הורמונים קטבוליים

בתאוריה, כן. קורטיזול זה אכן הורמון קטבולי והוא נמצא בשמיים בבוקר ובזמן אימון עצים וארוך. האם יש עליו השפעה? לא ידוע, ומהסיבה שלא מצאו אפשר להסיק שהפגיעה היא לא קריטית עד כדי לא רלוונטית בכלל.

כמה שדיאטניות מדברות חרטא היא דווקא בסדר
אימון של מעל שעה נהיה מיותר. הגוף כבר יכנס למצב קטבוליזם,
יותר סיכוי לערב גידים,רצועות,מפרקים וכו' ולגרום להתאוששות פחות טובה
אני לא חושב שאימון אינארובי אמור להמשך מעל שעה ורבע,מעל זה דיו והותר ולא כדי.
בנוגע ל4 קילו מסת שריר- זה כללי מדי
בן אדם טבעי לא יעלה 4 קילו מסת שריר בשנה,צאו מזה.
זה מאוד תלוי גנטי,יש ויש אבל 4 קילו מסת שריר נטו בשנה זה הישג עצום למתאמן שלא משחק בהורמונים בגוף.
בנוגע לחלבון,סתם חרטא שיוצאת ליותר מדי אנשים מהפה
אני ספציפית אבל תאכלס,הייתי ממליץ לאנשים שבאמת משקיעים להכניס את הערכים תזונתיים שלהם רק מאוכל אמיתי
בלי חארטות,לא 3 שייקים 3 ארוחות - 6 ארוחות רגילות ביום ובלי להכנס לבלבולי מוח.

בתאוריה, כן. קורטיזול זה אכן הורמון קטבולי והוא נמצא בשמיים בבוקר ובזמן אימון עצים וארוך. האם יש עליו השפעה? לא ידוע, ומהסיבה שלא מצאו אפשר להסיק שהפגיעה היא לא קריטית עד כדי לא רלוונטית בכלל.

למה סתם להגיד חרטא.הרבה אומרים את זה וגם אמרו לי את זה בקורס ודווקא מי שאמר את זה היה בן אדם גאון שיודע הכל על הגוף אבל ממש הכל

כנראה שלהגיד סתם ככה שאחרי 45 דקות אימון הגוף משחרר קורטיזול שגורם לפירוק שרירי זה כללי מדי וזה תלוי בעוד גורמים כמו מה התכנית אימון,העצימות ודברים בסגנון

השותף שלי לאימונים הולך לדיאטנית שהיא קצת מפוצצת במיתוסים כמו זה שאבקת חלבון רק פוגעת בגוף ואי אפשר לעלות יותר מ - 4 קילו שריר בשנה וכו׳.
ההברקה האחרונה שהיא הכניסה לראש שלו היא שאסור להתאמן יותר משעה כי אז מופרש בגוף הורמון קורטיזול שמפרק שריר וגם אני התחלתי להתבסס על זה ואז יניב (גופט) אמר זה לי שזה סתם חרטה.
באמת חרטה? ויש לכם מאמרים להביא לי?

תודה מראש וחג שמח,
יגאל
מעבר לקורטיזול המופרש בשלב כלשהו מופרשים עשרות הורמונים אנבוליים וגם עשרות קטבוליים. אימון הנמשך מעבר לשעה אינו בהכרח בלתי אפקטיבי לצורך היפרטרופיה כשם ש-SS אינו אופטימלי למטרה זו. אם הפחד הוא מהקורטיזול, הסר חשש.

אם זה היה נכון אנשים היו יוצאים מאימון של קורטה שחיפים
מה הקשר לקורטה?... מה מסמל קורטה לטעמך?
אני כרגע מבצע סמולוב ג'וניור לבנץ', לכל הדעות אימון יותר נפחי מקורטה (לבנץ'). אין לי שום ספק שאינו אופטימלי לצרכי היפרטרופיה.

אני כרגע מבצע סמולוב ג'וניור לבנץ', לכל הדעות אימון יותר נפחי מקורטה (לבנץ'). אין לי שום ספק שאינו אופטימלי לצרכי היפרטרופיה.
הוא מתכוון שקורטה זה אימון שלוקח המון זמן אז אם כבר משעה זה נהיה קטבולי אחרי סומולוב אתה יוצא שחיף

הוא מתכוון שקורטה זה אימון שלוקח המון זמן אז אם כבר משעה זה נהיה קטבולי אחרי סומולוב אתה יוצא שחיף
אחרי סמולוב לא יוצאים שחיפים, גם לא לאחר קורטה... מה המשמעות של זה?...
לא קורטה ולא סמולוב אופטימליים למטרת היפרטרופיה. גם להרדים את הבת שלי על הידיים כרוך בפעילות פיזית. לא יוצאים מזה "שחיפים". גם הרדמת הבת שלי אינה אופטימלית למטרת היפרטרופיה.

אחרי סמולוב לא יוצאים שחיפים, גם לא לאחר קורטה... מה המשמעות של זה?...
לא קורטה ולא סמולוב אופטימליים למטרת היפרטרופיה. גם להרדים את הבת שלי על הידיים כרוך בפעילות פיזית. לא יוצאים מזה "שחיפים". גם הרדמת הבת שלי אינה אופטימלית למטרת היפרטרופיה.
זאת בדיוק הפואנטה. זאת טענת נגד. אם הטענה שלך נכונה אז מאימון ממש ארוך שאפילו מטרתו היא לא היפרטרופיה חייבים לצאת שחיפים

זאת בדיוק הפואנטה. זאת טענת נגד. אם הטענה שלך נכונה אז מאימון ממש ארוך שאפילו מטרתו היא לא היפרטרופיה חייבים לצאת שחיפים

איך הבנת את זה ממה שהוא אמר?
הוא עושה אימון שהמטרה שלו היא לא היפרטרופיה,האימון ארוך והוא אומר שלא יוצאים מזה שחיפים

אעתיק את מה שכתבתי כאן: http://www.lbs.co.il/threads/52386/#post-662313

אימון לעולם לא נמדד בזמן, אלא בפעילות. אין שום משמעות לזמן האימון, אלא לפעילות בלבד. הפעילות עצמה משפיעה על הזמן (למשל - 3 סטים של סקוואט, כבדים ככל שיהיו, לא יקחו שעתיים), כך שהזמן הוא רק מדד עקיף (מאוד) לאימון.
האימון עצמו נמדד בפעילות, וזה מה שחשוב להבין.

אגב, כפי שציינו מעליי - אם כל אימון מעל שעה היה קטבולי, ללא יוצא מהכלל - כל המשקולנים (וגם לפחות רוב הבאדי בילדרים) הכי טובים בעולם היו חייבים להיות שחיפים. בקיצור, זה לא נכון.

אימון של קורטה לוקח קרוב ל4 שעות אם לא יותר

אימון של קורטה לוקח קרוב ל4 שעות אם לא יותר
אימון בנץ' בקורטה אינו לוקח 4 שעות.
הטענה שלי היא שתרומה להיפרטרופיה קיימת מ-SS, קורטה, סמולוב והרדמת הבת שלי על הידיים. כ"א מהם אינו אופטימלי למטרת היפרטרופיה.

הטענה שלי היא שתרומה להיפרטרופיה קיימת מ-SS, קורטה, סמולוב והרדמת הבת שלי על הידיים. כ"א מהם אינו אופטימלי למטרת היפרטרופיה.
אני לא עשיתי קורטה אבל אני סומך על זאפטהאמר שלא ישקר כשהוא אומר שלוקח לו 4 שעות לסיים אימון

איך הבנת את זה ממה שהוא אמר?
הוא עושה אימון שהמטרה שלו היא לא היפרטרופיה,האימון ארוך והוא אומר שלא יוצאים מזה שחיפים
הטענה שלו***
הכוונה של הטענה הזאת היא בגלל שאימון קורטה לוקח הרבה מאד זמן אז אם אחרי שעה זה מתחיל להיות קטבולי אז אחרי 3-4 שעות זה בכלל קטבולי, ולכן כאילו מי שעושה קורטה צריך לצאת שחיף כי האימונים מאד קטבוליים. זאת הכוונה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית