הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שילוב בין אירובי לבניית גוף

• פותח/ת השרשור deanv
  • פורסם בתאריך

deanv

משתמש מתחיל
77
1
נק' מוניטין:
1
77
1
שלום, אני חייל ומשרת ביחידה קרבית. (פרט זה ניתן לכם כדי שתוכלו לעזור לי , ולהבין את הקושי בגיוון ושילוב תוכניות), לכן הנגישות שלי לדברים מסויימים דיי בעייתית.
אני רוצה להתייעץ איתכם ואולי גם ללמוד להבין איך אפשר לשלב בין שניהם כי אני לא כל כך מבין בנושא.
אז ככה אני רץ בממוצע בשבוע בין 28 ל 40 ק"מ ומתאמן אימוני כוח בין 4~5 פעמים בשבוע (זה השבוע האידיאלי שלי) יש לי משקולות בחדר של 12.5 קילו ועוד כמה בודדות שאפשר להרכיב מהם משקל.
השאלה והבעיה שלי היא כזאת, האם אפשר לשלב בין הפעילויות האירוביות שאני עושה לבניית גוף? אני רוצה להעלות את מסת השריר שלי, שהשרירים יהיו יותר בולטים ויותר יראו אותם, אני עובד הרבה ועובד חזק וממצא כל אימון שלי, אך השאלה שלי האם אימון האירובי קצת משבש את תהליך בניית הגוף?
אני אוכל מספיק חלבון ביום, מבחינת חלבון אני לא בעייתי. אני מצמצם פחממות כי אני חייב לחטב את הגוף ולהרזות קצת לכן אני פונה אליכם שתעשו לי קצת סדר בדברים, האם אפשר לשלב ביניהם ולהצליח להעלות את מסת השריר בלי לפגוע באימוני האירובי והתזונה שלי?

שמע אחשלי הבאת פה כמה מטרות ביחד ומצטער להגיד אבל זה לא כל כך הולך ביחד 😃
נתחיל עם הבסיס- חוץ ממצבים מיוחדים (מסת שריר נמוכה מאוד או לקיחת חומרים לא חוקיים בוא נגיד) נדיר מאוד שהגוף מצליח גם לשמור על משקל וגם לרדת בשומן, כי כדי לרדת בשומן אתה צריך להיות בחיטוב שזה אומר גירעון קלורי ובמצב הזה שתי המטרות האחרות שרשמת יפגעו שהן לשמור על משקל ולעלות מרחקי ריצה (גם לי יצא בזמן חיטוב להתאמן לחצי מרתון להגיד לך שזה חכם? בכלל לא! זה סיכוי גבוה לפציעות וכישלון או בחיטוב או בריצה או בשניהם).
לדעתי ממה שאתה מתאר, יש שתי אופציות- או החלטה שאתה רוצה לחטב וזה לא צריך להיות קיצוני ממש לא, אלא שינויים בתזונה ובאימונים אבל שתדע שלא מומלץ לשלב עם זה אימונים עצימים של ריצה פשוט כי הגוף בגירעון וגם ככה קשה לו וחבל על הפציעות.
האופציה השנייה היא להתמקד בשיפור של הריצות וזה כבר תזונה שונה לגמרי ותוכנית אימונים שונה, אלא אם הריצות שלך הן בקצב קל ואז עוד איכשהוא אפשרי לשלב אותן בתור אירובי בתוכנית חיטוב למרות שהמרחקים שרשמת די גדולים.
כל חבר/מדריך שיחרטט לך את המוח ויגיד לך "בטח אחי תאכל בריא וגם תירד במשקל וגם תעלה בכושר בריצות וגם תיראה שרירי אם תעשה ככה וככה..." כנראה צריך ללכת לעבוד בערוץ בקניות.
שיהיה בהצלחה מקווה שהבנת!

• פותח/ת השרשור
לשפר את הריצה זה לא האישו פה, האישו זה עליית מסה שריר וחיטוב באותו זמן, ואם אירובי מפריע לזה
לאו דווקא השתפרות בריצה 😃

לשפר את הריצה זה לא האישו פה, האישו זה עליית מסה שריר וחיטוב באותו זמן, ואם אירובי מפריע לזה
לאו דווקא השתפרות בריצה 😃
אי אפשר לעלות במסה ולחטב בו זמנית.
מה שכן אתה יכול זה להתחשב בשריפה הקלורית הנוספת שיש לך בזכות האירובי ובגלל זה לאכול יותר קלוריות כדי לעלות במסה.
אפשרי לשלב בין אירובי לעלייה במסה מניסיון, אבל זה כרוך באכילה של יחסית יותר קלוריות.
וכמובן שעם הזמן שאתה עולה במשקל אז הריצה נהיית יותר קשה כי אתה יותר כבד וגם העומס של שני האימונים הוא פקטור.

הבעיה העיקרית שאני רואה היא שאין לך את האמצעים לבצע אימון כוח כמו שצריך.
משקולות יד עם 12.5 קילו לא יקדמו אותך הרבה

• פותח/ת השרשור
כעקרון אני נראלי אקנה את ה TRX מה שנראה לי טוב לא?
ועם המשקולות של ה 12.5 אפשר לעשות יותר חזרות תרגילים מרובים, זה יעזור לא?
איך אני יכול להפיק מזה את המירב?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית