הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מישהו חיפש חומר מקפיץ לפני אימון?

• פותח/ת השרשור Nikita
  • פורסם בתאריך

Nikita

משתמש פעיל
769
80
נק' מוניטין:
183
769
80
מדלג
http://en.m.wikipedia.org/wiki/Chifir'

אבא שלי סיפר לי על זה, הוא שתה פעם כשהיה באוניברסיטה לקצונה בברית המועצות וסיפר שהיו משתמשים בזה בבתי כלא ברוסיה כדי לקבל "קפיצת אנדרנלין". פשוט מאוד להכנה ואמור להיות מאוד חזק. לכולם יש את המצרכים בבית, כל שדרוש זה תה שחור..

• פותח/ת השרשור
למה לא לקנות איזה קפאין לקחת 2 כדורים.....?
חבר פעם נתן לי כדור קפאין 400 מ"ג לפני תחרות, לא רע נותן איזה בוסט אנרגיה, אבל בכל זאת לא רציני.
לפי מה ששמעתי פה אתה יכול להשוות יותר לסם בלתי חוקי כמו קוקאין, בבתי הכלא ברוסיה היה לא חוקי להכניס תה, מי שנתפס ואצלו שקיק נענש.
אני מדבר כאן על בוסט אנרגיה מסוג אחר..
כמובן שזה כנראה תלוי בכמה תה אתה שם וכמה שעות אתה מבשל, אתה יכול לשחק עם זה, מעניין לנסות לפי דעתי.
ודרך אגב כותרת הפוסט היתה בקטע מעט הומוריסטי, לא יודע כמה זה חכם לקחת דבר כזה לפני אימון..

http://en.m.wikipedia.org/wiki/Chifir'

אבא שלי סיפר לי על זה, הוא שתה פעם כשהיה באוניברסיטה לקצונה בברית המועצות וסיפר שהיו משתמשים בזה בבתי כלא ברוסיה כדי לקבל "קפיצת אנדרנלין". פשוט מאוד להכנה ואמור להיות מאוד חזק. לכולם יש את המצרכים בבית, כל שדרוש זה תה שחור..
תן לי להבין 500 מים + 4 שקיות תה לבשל על אש נמוכהנ 4-5 שעות להשארות במקקר כל הלילה ?

• פותח/ת השרשור
לא. העקרון הוא כמות גדולה של תה לאורך הרבה זמן בישול. אין מתכון מדוייק. שים בפינג'אן 10-15 כפיות גדושות של תה שחור בתפזורת )שהרי בפינג'אן יש יותר מכוס אחת) והרתח למשך מספר שעות, למשל כל הלילה. על הגז מעט מסוכן להשאיר את זה שעות אפשר גם בתנור אני מניח

ttp://en.m.wikipedia.org/wiki/Chifir'

נשמע מעניין.. לא עשית ניסוי בעצמך?

• פותח/ת השרשור
לא ניסיתי. פתאום נזכרתי בסה והחלטתי לחפש בגוגל על זה. חשבתי בגדול זה חוקי אז למה שלא יכתבו עלזה? טוב נשמעתי עכשיו קצת דביל. מה קשור חוקי או לא לאנטרנט חחח

• פותח/ת השרשור
לא מאמין שאף אחד לא שמע על זה... יש מצב אני מתחיל פה טרנד חדש בארץ:sarcastic:

גם בתה יש קופיאין לא?

אז מה ההבדל לקחת קופיאין רגיל או את התה הזה?

• פותח/ת השרשור
גם בתה יש קופיאין לא?

אז מה ההבדל לקחת קופיאין רגיל או את התה הזה?
אני מניח שהכמות היא כמו כמה כדורים, ומעבר לזה בטח גם לטעם עצמו יש השפעה פסיכולוגית, ובגדול - לא יודע.
אולי יש לזה גם ספיגה יותר טובה ולכן "קפיצה" יותר גדולה ומיידית. אולי גם אין הבדל כי בכל זאת, להם לא היו כדורי קפאין בכלא מן הסתם. אני בכל זאת רוצה לנסות את זה כמו שהם היו עושים

מה עם קפה שחור + חוויאג'? גם טעים רצח וגם מעוררר 😃

אפשר גם לבשל וגם להכין עם קומקום ללא בישול. מי שלא מכיר אני אתן תמתכון.

תביא. מזה חוויאג'?
הו! נהדר!

http://he.wikipedia.org/wiki/חוויאג'

על קצה המזלג: שני סוגים של תבלינים תימנים מסורתיים, אחד לקפה ואחד למרקים בשרים וגם לאורז.

המתכון לקפה בוץ שחור של זיינים+ חוויאג'(לאלו שחדשים עם קפה להיזהר, פעם אחת שתיתי כזה ובילתי שלוש סיבובים כל שעה עגולה בערך בשירותים או להיזהר טיפה עם המינון)

כפית גדושה של קפה (לפי הנראה לעין בסביבות הרבע ~ שליש כוס קפה שחור(אני שותה בלי הל, אחרת אני מבלה הרבה זמן בשירותים) וקצת חוויאג' (רבע כפית) ואז ממלא מים כמעט עד הסוף של הכוס.
בהתחלה נותן לקפה דקה-שתיים לנוח ולהתבשל לא.
מוסיף סוכר לפי הטעם(מי שאוהב הארדקור שישתה בלי) מערבב היטב(באותו כיוון והיטב)עד לקבל מרקם קצפתי אחיד(למי שלא אוהב ניתן להוציא את הקצף בעזרת כפית ולקבל קפה נטול גרגירים(במיוחד לאשכנזים פה)
כמובן יש להשתמש בכוס צרה ושקופה, אחרת זה פשוט לא זה.

אם יהיה ביקוש גם לקפה מבושל(אבל בלי חוויאג', עדיין לא למדתי את רזי הקפה המבושל איתו, אני אצלם בווידאיו)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית