הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון בדיקת טכניקה לסומו דדליפט

yanivgoft

משתמש משקיע
6,414
4,658
נק' מוניטין:
15,122
6,414
4,658
היי, אני ממש לא מבין בטכניקה של סומו אז ממש אשמח אם תוכלו לתת לי הערות. יש פה 100X5 אח"כ 120X5 ואז 132.5X5

אפשר לראות שברך שמאל קורסת בצורה די משמעותית, הדגש על לדחוף ברכיים החוצה כמו בסקוואט תופס גם פה.

מציע להתחיל לעבוד עם משקל כבד כדי להרגיש מה אתה מעדיף, להשען קדימה בסומו או אחורה כמו שעשית בסירטון.

• פותח/ת השרשור
אפשר לראות שברך שמאל קורסת בצורה די משמעותית, הדגש על לדחוף ברכיים החוצה כמו בסקוואט תופס גם פה.

מציע להתחיל לעבוד עם משקל כבד כדי להרגיש מה אתה מעדיף, להשען קדימה בסומו או אחורה כמו שעשית בסירטון.
אני לא יכול כרגע לעבוד כבד מדי כי אני פצוע אבל זה גם לא משקל שהעלתי כל כך בקלות. זה לא היה הRM שלי או משהו כזה אבל לא היה לי עוד יותר מדי משקל להוסיף על המוט. אולי איזה 10-15 קילו.
לגבי הברך זה באמת הציק גם לי בעין.
יכול להיות שזה נובע גם מרוחב עמידה וכאלה? אין לי מושג כמה רחב לעמוד.. יש איזה כלל ברזל או מה שנוח לך?
מה זה אומר בעצם להישען קדימה או אחורה? מה ההיתרונות והחסרונות של כל מצב? וחשבתי שאתה לא אמור להישען סתם קדימה.. זה לא יוצר מנח דדליפט לא טוב? קצת סטיף לג כזה?
בכל מקרה תודה על התגובה

בעיקרון זה מה שנוח/הכי חזק אצלך, אבל מן הסתם שברוחב עמידה כזה לא תוכל לדחוף ברכיים החוצה אם אתה לא מסוגל לעשות שפגט ולכן כדי שתעמוד קצת יותר צר.

מה שאתה עושה מבחינת הישענות זה די באמצע, אבל יש סומו ליפטרים שנשענים אחורה עד כדי רמה שזה נראה כמו סקוואט עם מוט בידיים ויש כאלה (מה שאני מעדיף) שנשענים קדימה כמו בדדליפט רגיל.

• פותח/ת השרשור
בעיקרון זה מה שנוח/הכי חזק אצלך, אבל מן הסתם שברוחב עמידה כזה לא תוכל לדחוף ברכיים החוצה אם אתה לא מסוגל לעשות שפגט ולכן כדי שתעמוד קצת יותר צר.

מה שאתה עושה מבחינת הישענות זה די באמצע, אבל יש סומו ליפטרים שנשענים אחורה עד כדי רמה שזה נראה כמו סקוואט עם מוט בידיים ויש כאלה (מה שאני מעדיף) שנשענים קדימה כמו בדדליפט רגיל.
להישען באמצע זה גם מה שעושים בקלאסי... להישען קדימה בדדליפט לא יעשה לי עומס מיותר על הגב? כמה שאני יודע צריך תמיד להיות מעל מרכז כף הרגל, ופשוט את שאר הסט אפ עשיתי לפי העקרונות שאני מכיר מהקלאסי- שזה למתוח את עצמי כמה שיותר עם חזה בחוץ וגב ישר, ולקחתי ממארק בל את מה שהוא אמר על מנח הראש והצוואר, ואת התנועה עצמה מדן גרין וגל אדטו שאמרו לנעול את הברך לפני האגן בסוף התנועה ופשוט ניסיתי..

בקלאסי אתה נמצא במצב שהכתפיים קדימה למוט והשכמות מעל למוט, בסומו אפשר להרים כשזה לא קורה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית