הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חזרה לאימונים אחרי ניתוח

Pink Steel

משתמש פעיל
640
331
נק' מוניטין:
982
640
331
VIM
היי חברים.

מתי מותר לחזור לאימונים אחרי ניתוח קל יחסית?
הרופאים מקסים את התחת ואומרים חודש....
הניתוח בחלק הגוף התחתון. נשמע לכם סביר לחזור להתאמן אחרי שבועיים רק על הידיים למשל?

הרופאים מקסים את התחת ואומרים חודש....
אני מפחד לבקש הסבר למשפט כזה...

לעניינינו, רופאים אמורים לקחת ריזיקה בהגזמה, הריי לא כל גוף מתאחה אותו הדבר. לכן תשמעי בקול הרופא.

דבר שני, אם לא תפרטי יותר על מיקום הניתוח ומה בדיוק נותח זה יהיה בעיה להעריך. אז כדי לא לקחת סיכון חכי חודש או לפחות חכי שהנפיחות תרד.
אחרי שתחכי, תחזרי לאט לאט אבל ממש לאט כדי לא לפגוע בניתוח.

רק בריאות 😃

נערך לאחרונה:
למה לקחת סיכון?

הרי אם תחזרי להתאמן ולא החלמת עד הסוף את יכולה להיפצע יותר ולהיות מושבתת להרבה יותר זמן.

• פותח/ת השרשור
אני מפחד לבקש הסבר למספט כזה..
😃 אל תפחד, פשוט זה תיפה מביך... זה כריתת שחלות לפרוסקופית.
3 חיתוכים קטנים. 1 בתבור ושניים קצת יותר למטה. הנפיחות היחידה אחר כך היא בבטן באמת.
פשוט לקח לי 3 חודשים להרגיל את הגוף למשטר אימונים קפדני ולא באה לי לחזור אחורה!

😃 אל תפחד, פשוט זה תיפה מביך... זה כריתת שחלות לפרוסקופית.
3 חיתוכים קטנים. 1 בתבור ושניים קצת יותר למטה. הנפיחות היחידה אחר כך היא בבטן באמת.
פשוט לקח לי 3 חודשים להרגיל את הגוף למשטר אימונים קפדני ולא באה לי לחזור אחורה!

במקרה הזה, תקשיבי לקול הרופא ותחכי עד שנהפיחות תרד, כי אחרי הנפיחות בד"כ נשארים כאבים ואז תצטרכי לחכות גם שהם יסתיימו ושתחזרי תצטרכי לחזור לאט וממש לאט (שבסביבות החודש+ תגיעי לאיפה שהיית) כדי לא לפתוח את החתכים או לא להחזיר את הכאבים שישארו לך בעקבות הניתוח.

קיצר עדיף תגיעי להחלמה מהירה ואז תחזרי מאשר מוקדם ותפצעי את עצמך ולא תוכלי לחזור.

ושוב, רק בריאות.

• פותח/ת השרשור
למה לקחת סיכון?
כי הרופאים לרוב מחמירים כידי להגן על עצמם מטביעות... וחוץ מלהגיד לי "כן ספורט זה בריא תעשי הליכות" לא מסתכנים ולא אומרים לי מה מותר מה אוסר. רק אומרים "תיזהרי לא להתאמץ יותר מידיי".....
גילוי נאות, אני חולת סרטן... שהגיע כבר לעצמות...
כך שזה תלוי בי ובמאמן שלי
קיצר עדיף תגיעי להחלמה מהירה ואז תחזרי מאשר מוקדם ותפצעי את עצמך ולא תוכלי לחזו
תיכננתי לקחת הפסקה מלאה של שבועיים. אבל אחרי זה גם לא ידיים בשכיבה על מזרון?

כי הרופאים לרוב מחמירים כידי להגן על עצמם מטביעות... וחוץ מלהגיד לי "כן ספורט זה בריא תעשי הליכות" לא מסתכנים ולא אומרים לי מה מותר מה אוסר. רק אומרים "תיזהרי לא להתאמץ יותר מידיי".....
גילוי נאות, אני חולת סרטן... שהגיע כבר לעצמות...
כך שזה תלוי בי ובמאמן שלי

רופא זה לא מאמן בחדר כושר שבדר"כ לא מבין מה שהוא מדבר רופא הוא אדם שלמד מ א' עד ת'... אם הוא אומר חודש אז בכל אופן אני הייתי מקשיב בקולו.

תיכננתי לקחת הפסקה מלאה של שבועיים. אבל אחרי זה גם לא ידיים בשכיבה על מזרון?

לא, גם אחרי זה לא, מהסיבה הפשוטה, לבטן יש תפקיד מאוד חשוב בהמון תרגילים שזה ייצוב הגוף. ואני לא מדבר איתך על סקווטים או דדליפט ששם זה בא בצורה מובהקת. גם בתרגילי שכיבה (כמו: לחיצת חזה, בנט אובר בשכיבה עם משקולת וכו') הבטן גם עובדת כמייצבת ואת עלולה לגרום לעצמך רק נזק. לכן, תעשי טובה לך ולנו ותשמעי בקולו של הרופא. אף אחד לא רוצה לשמוע שהפסקת להתאמן בגלל שלא שמעת בקולו של רופא.

• פותח/ת השרשור
רופא זה לא מאמן בחדר כושר שבדר"כ לא מבין מה שהוא מדבר רופא הוא אדם שלמד מ א' עד ת'... אם הוא אומר חודש אז בכל אופן אני הייתי מקשיב בקולו.

תלוי איזה רופא... אחד כבר הספידה אותי אמרה לי שנותר לי בין 4 ל 6 שנים לחיות.....במקרה הטוב. מיותר לציין שהיא כבר לא רופא שלי.
אני מודעת לדעה הרובחת כאן על מאמנים אישיים, אבל עם לא הוא, כבר מזמן הייתי פוצעת את עצמי! הוא דווקא כן ממליץ לעכוב אחר הנחיות הכירוג. פשוט עבדנו כול כך קשה והגעתי לתוצאות ממש יפות! ממצב שאני לא מסוגלת לעלות 3 מדרגות ולהסתרק כמו שצריך (כי השרירים פשוט צורחים מכאב), אני עושה היום סקוואט עם משקולות ופרס עם 10 קילו! (אל תשאל אותי יותר כי אין לי מושג אך קוראים להכול)
🙄

תלוי איזה רופא... אחד כבר הספידה אותי אמרה לי שנותר לי בין 4 ל 6 שנים לחיות.....במקרה הטוב. מיותר לציין שהיא כבר לא רופא שלי.
אני מודעת לדעה הרובחת כאן על מאמנים אישיים, אבל עם לא הוא, כבר מזמן הייתי פוצעת את עצמי! הוא דווקא כן ממליץ לעכוב אחר הנחיות הכירוג. פשוט עבדנו כול כך קשה והגעתי לתוצאות ממש יפות! ממצב שאני לא מסוגלת לעלות 3 מדרגות ולהסתרק כמו שצריך (כי השרירים פשוט צורחים מכאב), אני עושה היום סקוואט עם משקולות ופרס עם 10 קילו! (אל תשאל אותי יותר כי אין לי מושג אך קוראים להכול)
🙄

אז נפלת על מאמן טוב את ברת מזל...
ואני שמח שהמאמן שלך חושב שאת לא צריכה לקחת את הסיכון הזה...

• פותח/ת השרשור
לא, גם אחרי זה לא, מהסיבה הפשוטה, לבטן יש תפקיד מאוד חשוב בהמון תרגילים שזה ייצוב הגוף.
הבנתי.
תודה!!!!
טוב, אז רק תחזיק לי עצבאות שאני לא יחזור לנקודת ההתחלה, כי זה יהיה ממש מבאס!

הבנתי.
תודה!!!!
טוב, אז רק תחזיק לי עצבאות שאני לא יחזור לנקודת ההתחלה, כי זה יהיה ממש מבאס!

לא נראה לי שבחודש את תחזרי לנקודת ההתחלה..
מ 3 מדרגות לסקוואט במשקל שאמרת יש הרבה התקדמות בחודש לא חושב שזה יכול להימחק

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית