הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ יחס משקל וחזרות

• פותח/ת השרשור mars
  • פורסם בתאריך

mars

משתמש משקיע
2,762
2,020
נק' מוניטין:
4,060
2,762
2,020
אני מקווה שאוכל להסביר:
ע"פ הנוסחה, 9 חזרות של 100 ק'
ו-3 חזרות של 118 ק', אמורות להביא אותי ל- RM1 זהה.
בעוד שאיני מסוגל לבצע 3 חזרות עם 118, עם 100 אני יכול לסחוט עוד חזרה שתיים.
האם זה סביר? (אולי כדאי לומר שמעולם לא עבדתי בטווח חזרות נמוך מ-6. לראשונה כעת מתנסה בתוכנית PL, סבב שני ב-531).

בעזהי"ת

הנוסחאות הללו כל כך מוזרות בעיני. טווחי חזרות שונים משתמשים במעגלי אנרגיה תוך שריריים שונים לחלוטין, משתמשים במיומנות עצבית שונה מאוד, ודורשים יכולת מנטלית שונה. אנחנו לא מדברים על עיקרון הספציפיות, כבסיס לתורת הכושר הגופני?

הנוסחאות הללו כל כך מוזרות בעיני. טווחי חזרות שונים משתמשים במעגלי אנרגיה תוך שריריים שונים לחלוטין, משתמשים במיומנות עצבית שונה מאוד, ודורשים יכולת מנטלית שונה. אנחנו לא מדברים על עיקרון הספציפיות, כבסיס לתורת הכושר הגופני?
לפני 50 דקות

יש טווח חזרות כן רלוונטי לחיזוי סינגל מקסימלי , לדעתך ?

בעזהי"ת

יש טווח חזרות כן רלוונטי לחיזוי סינגל מקסימלי , לדעתך ?

ברמת המתאמן המתחיל והבינוני, יש יותר מקום לחיזוי, כי בלאו הכי אין לו סינגל מקסימלי. ההפרש בין מה שהוא מסוגל לבצע לטריפל וסינגל, יהיה נמוך למדי. ברמה גבוהה יותר, RM2?

אין לי מושג אם אני מסוגל לביצוע המטורף של סבג, 240X3 בלי נעליים ובלי חגורה רצינית. אני גם חושב ש-RM5 שלי יהיה הרבה יותר נמוך מאשר כל חיזוי על פי נוסחאות.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
בעזהי"ת

כלו
בעזהי"ת

אם כך ה"פיתרון" להתקדמות בטווח 1-3 הוא פשוט להמשיך להתקדם בתוכניות ולתת לזמן לעשות את שלו, או שיש לתת דגש גם על טווח חזרות 1-3 ( כמו לדוגמה בגירסה של BBB ב 531 שמתבצעת 90%X5X3 ו- TMX5X1 ?

אני אומר לך פה מלא:
הנוסחאות הן לא דבר שניתן לסמוך עליו ויש בו סטייה של אחוזים רבים.

בתחרות ראיתי והרגשתי על בשרי.

ברמת המתאמן המתחיל והבינוני, יש יותר מקום לחיזוי, כי בלאו הכי אין לו סינגל מקסימלי. ההפרש בין מה שהוא מסוגל לבצע לטריפל וסינגל, יהיה נמוך למדי. ברמה גבוהה יותר, RM2?

מאז שהתחלתי להתאמן , אני שומר על הטריפל כ 90% בערך
בתחרות ראיתי והרגשתי על בשרי.

תחרות היא לא ממש מדד .

תנסה להבין דברים כאלה במכון שלך . מה לגבי התחרויות הקודמות שלך ? מה היו הפערים בין טריפלים לכניסות ?

מאז שהתחלתי להתאמן , אני שומר על הטריפל כ 90% בערך

תחרות היא לא ממש מדד .

תנסה להבין דברים כאלה במכון שלך . מה לגבי התחרויות הקודמות שלך ? מה היו הפערים בין טריפלים לכניסות ?

זוכר רק מה היה בסקאווט.
במכון היה לי 230 3X3 ובתחרות היה 242.5
הפעם היה 240X3 ובתחרות 250

כניראה שאצלי שלשה שווה לעוד כ 12.5-10 ק"ג בסינגל. אבל שוב, זה סוג של מחשבון...

חחח מה אתה רוצה , זה חסר היגיון לקבל בכאלה משקלים עשרה קג לסינגל מהטריפל .

וואלה אחי הלכתי כל היום עם חצי טון על הגב , אחרי שבוע הלכתי עם חצי טון וגרם , ונפלתי ישר .

תפסיקו להסתכל על הנסחאות האלה, עד שלא תעבדו תקופה עם סינגלים כדי לפתח את המיומנויות הנדרשות, ויהיה לכם RM1 אמיתי, אין לכם RM1, ואל תגידו: "אחי, עשיתי משקל X ל-5X5, 3X5, 5X10, וכו' וכו', אין מצב שיש לי פחות מ-Y ל-RM1".
בלי להזכיר שמות, יש מישהו מהפורום עם משקל מאוד מכובד לשלישייה, משקל שאמור לתת לו בערך 20 ק"ג יותר לסינגל לפי הנוסחאות, אבל עם 5 ק"ג נוספים הוא כבר נכשל, ועד כמה שידוע לי, הוא לא ניסה את אותו משקל + 2.5, אז אי אפשר לדעת אם יש לו או אין לו אותו.

מה ההיגיון בזה ?

ואיך זה שאני לא פיתחתי מעולם מיומנות בסינגלים , כי עשיתי סינגלים בודדים מאז שהתחלתי להתאמן , ובכל זאת היה לי קל 220 סקוואט , כשהסקוואט הכי כבד שעשיתי בחיים זה 200X3 ?

מה ההיגיון בזה ?

ואיך זה שאני לא פיתחתי מעולם מיומנות בסינגלים , כי עשיתי סינגלים בודדים מאז שהתחלתי להתאמן , ובכל זאת היה לי קל 220 סקוואט , כשהסקוואט הכי כבד שעשיתי בחיים זה 200X3 ?

אף אחד לא אמר שאם אתה מרים 200X3, אתה לא יכול להרים 220 לסינגל, אבל אם עדיין לא הרמת יותר מ-200, גם אם זה היה לחזרות/נפח, אל תגיד שיש לך אפילו 202.5, או כל מספר אחר שנוסחה זו או אחרת מנבאת.

אני חושב שזה תלוי בהיכרות שלך את עצמך .
הסיבה היחידה לא לדבר על משקלים שאין , זה כי אם אתה נכשל או ליצן אז זה נהייה שכונה ,
אבל ביני לבין עצמי זה רק מוריד לי תמוטיבציה ומעצבן אותי הזלזול הזה , כשאני יודע שיש .

בעזהי"ת

אם כך ה"פיתרון" להתקדמות בטווח 1-3 הוא פשוט להמשיך להתקדם בתוכניות ולתת לזמן לעשות את שלו, או שיש לתת דגש גם על טווח חזרות 1-3 ( כמו לדוגמה בגירסה של BBB ב 531 שמתבצעת 90%X5X3 ו- TMX5X1 ?

לדעתי בשלב הזה עדיין אל תתן דגש לטריפלים וסינגלים. זה לא שאתה לא צריך לעבוד עליהם ספציפית, אבל זה בסך הכל הסיבוב השני של 531
וכרגע להתפזר על יותר מידי מטרות, יכול להיות לרועץ. תוכל אולי במקום בולס אאוט בשבועות השני והשלישי, ללכת על סט היעד 3 ו-1 עם משקל קצת יותר גדול, באופן שלא יהיה לך לתת בהם יותר מחזרה אחת או שתיים נוספות - וכך עם הזמן הגורם הזה יתחזק במתינות, בלי צורך לסבך כרגע את העניינים.

מאז שהתחלתי להתאמן , אני שומר על הטריפל כ 90%

א. אהם אהם, להזכיר לך שאתה מפלץ?

ב. וכחלק מזאת, אל תשכח שאתה נמצא בשלב התקדמות שבועית. הזכרתי לעיל שבנוגע למתאמן המתחיל והבינוני אפשר יותר לדבר על חיזוי. קח לעומת זאת אותי מול סבג: 90% של 265, נמצא מתחת ל-240 לטריפל. הוא עשה את זה, ולא הצליח לזוז קדימה יותר מכמה אחוזים בודדים לסינגל.

לא הצליח לזוז קדימה יותר מכמה אחוזים בודדים לסינגל.

אני חושב שכדאי לו לבדוק סינגל במכון ואז נדע לבטח .

אני לא מבין שום דבר מדעי בעיניין , אבל בהיגיון שלי פער ככ קטן לא מתקבל על הדעת .

• פותח/ת השרשור
לי באופן אישי יותר "מסתדרת" כעת העובדה שפיט רוביש (על פי הראיון עימו) שיפר בשלוש שנים של שימוש בחומרים את ה RM1 התחרותי שלו ב 10 קג בלבד.

הנוסחאות נותנות הערכה בלבד, הדרך היחידה לדעת מה הRM3/RM1 האמיתי שלך היא לנסות להרים RM1.
חוץ מזה, הן במיוחד לא מדויקות בטווחים של הרבה חזרות, שם הן מאבדות את האמינות לחלוטין.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית