הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון שאלה בנוגע למיתוס ריצה (חיטוב)

Mathi Tik

משתמש מתחיל
138
9
נק' מוניטין:
25
138
9
אחד המיתוסים שאני מכיר בריצה טוען ששריפה של שומן תתבצע רק לאחר של 20 דקות ריצה בדופק מטרה (בלי קשר לכמות הקלוריות).

עד כמה המיתוס הזה נכון ? האם יש שריפת קלוריות שהולמת יותר חיטוב (ריצה לעומת פשוט להכניס פחות קלוריות במזון) ?

תראה הכל תלוי בעצימות. בדופק מירבי של 60-65% רוב השריפה תיהיה ממאגרי השומן (נראה לי בערך 70 אחוז שומן ו30 אחוז יהיה ממאגרי הפחמימה)
בדופק 85% ומעלה זה יהיה בדיוק ההפך, אבל זה לא משנה לך מאיזה מאגרים תשרוף מה שחשוב זה הכמות הקלורית הכללית שתשרוף מה שבעצם יגרום לך להיתחטב יותר. לדוג' ב20 דקות ריצה תשרוף 300 קלוריות ב20 דקות הליכה תשרוף 80 קלוריות משמע ריצה הרבה יותר טובה לחיטוב,מצד שני בריצה אתה לא תצליח לרוץ כל כך הרבה זמן כמו בהליכה,לכן ההמלצה היא למצוא את האיזון של הקצב בו אתה יכול לרוץ הכי חזק ומצד שני לא להתעייף ברמה שאתה גמור וחייב לרדת מההליכון, ולכן תמיד ממליצים על אימון אינטרוולים(דקה ספרינט ושתי דקות הליכה)

ולכן תמיד ממליצים על אימון אינטרוולים
אני יכולה להחליף את הריצה במשחק עם השיפוע? עם מבחינת קושי ודופק אני רואה שינוי, אז זה אומר שאני מסיגה את המטרה?

המיתוס לגבי שריפת שומן רק אחרי 20 דקות לא נכון.
מבחינת יעילות - כמות קלוריות לדקה, ריצה היא כנראה הספורט הכי יעיל שיש.
בזמן חיטוב ריצה של 30-45 דקות בקצב בינוני, קצב שאתה מתנשף בצורה נשלטת היא דרך מצוינת לשרוף קלוריות.
מבחינת כמות קלוריות ששורפים בריצה החישוב הוא משקל הגוף כפול כמות הק"מ שרצת. כלומר אם אתה שוקל 80 קילו ורצת 5 ק"מ שרפת בערך 400 קלוריות.

אני יכולה להחליף את הריצה במשחק עם השיפוע? עם מבחינת קושי ודופק אני רואה שינוי, אז זה אומר שאני מסיגה את המטרה?
כן, אפשר להחליף משחק במהירות במשחק עם השיפוע.

השאלה איפה אני אשרוף יותר קלוריות...
אם רצתי 5 קילומטר עם שיפוע
לעומת ריצה של 5 קילומטר בלי שיפוע.
אני חושב שהכמות הקלוריות בשני הריצות תיהיה זהה רק שבריצה הראשונה אני יעבוד על היפרטרופיה של שרירי הרגליים,מה שיעייף אותי יותר ויגרום לי להפסיק את הריצה מוקדם יותר מריצה בלי שיפוע. במילים אחרות אדם שהמטרה שלו היא שריפה קלוריות נטו ולא חשוב לו שרירי הרגליים רצוי שירוץ בלי שיפוע, תקן אותי אם אני טועה.

הכוונה הייתה להחליף את הריצה בהליכה בכלל.
אני פשוט לא מסוגלת עדיין לרוץ. אז אני מעלה ומורידה את השיפוע, כאשר ההליכה נשארת באותו קצב קבוע. בקצב שבוא אני מסוגלת להחזיק מעמד נגיד שעה.

יש! אני שורפת קולוריות:Sync-0h5y1d7:
והחישוב הוא אותו דבר?
בגדול כן, את יכולה לקחת תוספת של 10%
אני חושב שהכמות הקלוריות בשני הריצות תיהיה זהה רק שבריצה הראשונה אני יעבוד על היפרטרופיה של שרירי הרגליים,מה שיעייף אותי יותר ויגרום לי להפסיק את הריצה מוקדם יותר מריצה בלי שיפוע. במילים אחרות אדם שהמטרה שלו היא שריפה קלוריות נטו ולא חשוב לו שרירי הרגליים רצוי שירוץ בלי שיפוע, תקן אותי אם אני טועה.
ריצה בשיפוע היא מקבילה לריצה מהירה יותר ולכן תשרוף יותר קלוריות לכל דקת פעילות.
הריצה בשיפוע לא תשפיע משמעותית על ההיפרטרופיה.
כך שמי שיכול לרוץ בעצימות גבוהה יותר אותו פרק זמן, זה עדיף. כמובן בלי לפגוע בהתאוששות

המיתוס לגבי שריפת שומן רק אחרי 20 דקות לא נכון.
מבחינת יעילות - כמות קלוריות לדקה, ריצה היא כנראה הספורט הכי יעיל שיש.
בזמן חיטוב ריצה של 30-45 דקות בקצב בינוני, קצב שאתה מתנשף בצורה נשלטת היא דרך מצוינת לשרוף קלוריות.
מבחינת כמות קלוריות ששורפים בריצה החישוב הוא משקל הגוף כפול כמות הק"מ שרצת. כלומר אם אתה שוקל 80 קילו ורצת 5 ק"מ שרפת בערך 400 קלוריות.

במידה ואינך שואף להתחטב (מעוניין לשמור על מסה קיימת ואף לעלות במקצת), האם 30 דקות הליכה 7 קמש 3-4 פעמים בשבוע יספיקו על מנת לשמור על פעילות לב תקינה (כמובן בהנחה שמדובר באדם בריא ללא בעיות מיוחדות)?

במידה ואינך שואף להתחטב (מעוניין לשמור על מסה קיימת ואף לעלות במקצת), האם 30 דקות הליכה 7 קמש 3-4 פעמים בשבוע יספיקו על מנת לשמור על פעילות לב תקינה (כמובן בהנחה שמדובר באדם בריא ללא בעיות מיוחדות)?
בגדול זה די מיותר, מצד אחד זו לא עצימות שתגרום לשיפור אצל אדם בריא
אני מעריך את הדופק באזור 100-120 שעבור מי שהוא באזור גיל 20-30 זה נמוך מדי
ומצד שני זה לא מעט קלוריות להשלים במאסה.

ריצה בשיפוע היא מקבילה לריצה מהירה יותר ולכן תשרוף יותר קלוריות לכל דקת פעילות.
הריצה בשיפוע לא תשפיע משמעותית על ההיפרטרופיה.
כך שמי שיכול לרוץ בעצימות גבוהה יותר אותו פרק זמן, זה עדיף. כמובן בלי לפגוע בהתאוששות
אז מה ההבדל בין ריצה בשיפוע לריצה בלי שיפוע?
לדוגמא אדם ראשון רץ 5 דקות על שיפוע של 3.
אדם שני רץ 5 דקות על שיפוע 0,
אז מן הסתם האדם השני ירוץ יותר קמ"ש משמע ישרוף יותר קלוריות,אז איזה יתרון השיפוע החיובי הזה יתן לי?

אז מן הסתם האדם השני ירוץ יותר קמ"ש משמע ישרוף יותר קלוריות,אז איזה יתרון השיפוע החיובי הזה יתן לי?
היתרון יבוא לידי ביטוי במידה ושניהם ירוצו באותה המהירות, כלומר יעברו את אותו המרחק באותו פרק זמן.

ההבדל זה שבריצה בשיפוע העבודה היא יותר אנאירובית מאשר הריצה בלי השיפוע, מה שאומר שהרמת קושי תהיה קשה יותר, הדו ראשי שלך יתאמץ הרבה יותר ואתה כנראה גם תתעייף מהר יותר.
מבחינה קלורית זה יוסיף לך קצת קלוריות, אני לא מאמין שכ"כ הרבה... ברמת העיקרון, בשביל לשרוף הכי הרבה קלוריות בריצה פשוט תרוץ בדופק של 75-80 אחוז כמה שיותר, זה הפיתרון הכי טוב מניסיון.

באותה מהירות בשיפוע גדול יותר, המאמץ גדול יותר ולכן כמות הקלוריות לדקה (לא לק'מ) גדולה יותר.
יש טבלאות המרה שמשוות בין מהירות ללא שיפוע למהירות עם שיפוע. לדוגמא 10 קמ'ש בשיפוע 0, שווה 9.5 קמ'ש בשיפוע 1.

באותה מהירות בשיפוע גדול יותר, המאמץ גדול יותר ולכן כמות הקלוריות לדקה (לא לק'מ) גדולה יותר.
יש טבלאות המרה שמשוות בין מהירות ללא שיפוע למהירות עם שיפוע. לדוגמא 10 קמ'ש בשיפוע 0, שווה 9.5 קמ'ש בשיפוע 1.
אוקיי. אבל אם המטרה היא שריפה קלורית נטו בלי רצון לחזק את שרירי הרגליים מה מומלץ יותר להוסיף מהירות או להגדיל שיפוע? במידה והתשובה שלך תיהיה להוסיף מהירות לא עדיף כבר לרוץ בשיפוע שלילי(ירידה) שאז בכלל אוכל להגיע לספרינטים עצומים?

אתה מפספס נקודה חשובה. המטרה היא לא מהירות אלא רמת מאמץ.
ריצה בירידה קלה יותר מריצה במישור ולכן 11 קמ'ש בירידה שווים לדוגמא ל 10 קמ'ש במרוץ מבחינת המאמץ.
בכל מקרה לא רצים בשיפוע חיובי או שלילי כ'כ הרבה זמן שזה אמור לשנות.
לצורך שריפת קלוריות תרוץ במישור בקצב בינוני.

Back
למעלה תחתית