עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אני יכולה להחליף את הריצה במשחק עם השיפוע? עם מבחינת קושי ודופק אני רואה שינוי, אז זה אומר שאני מסיגה את המטרה?ולכן תמיד ממליצים על אימון אינטרוולים
כן, אפשר להחליף משחק במהירות במשחק עם השיפוע.אני יכולה להחליף את הריצה במשחק עם השיפוע? עם מבחינת קושי ודופק אני רואה שינוי, אז זה אומר שאני מסיגה את המטרה?
יש! אני שורפת קולוריות:Sync-0h5y1d7:כן, אפשר להחליף משחק במהירות במשחק עם השיפוע.
השאלה איפה אני אשרוף יותר קלוריות...כן, אפשר להחליף משחק במהירות במשחק עם השיפוע.
הכוונה הייתה להחליף את הריצה בהליכה בכלל.השאלה איפה אני אשרוף יותר קלוריות...
אם רצתי 5 קילומטר עם שיפוע
לעומת ריצה של 5 קילומטר בלי שיפוע.
בגדול כן, את יכולה לקחת תוספת של 10%יש! אני שורפת קולוריות:Sync-0h5y1d7:
והחישוב הוא אותו דבר?
ריצה בשיפוע היא מקבילה לריצה מהירה יותר ולכן תשרוף יותר קלוריות לכל דקת פעילות.השאלה איפה אני אשרוף יותר קלוריות...
אם רצתי 5 קילומטר עם שיפוע
לעומת ריצה של 5 קילומטר בלי שיפוע.
אני חושב שהכמות הקלוריות בשני הריצות תיהיה זהה רק שבריצה הראשונה אני יעבוד על היפרטרופיה של שרירי הרגליים,מה שיעייף אותי יותר ויגרום לי להפסיק את הריצה מוקדם יותר מריצה בלי שיפוע. במילים אחרות אדם שהמטרה שלו היא שריפה קלוריות נטו ולא חשוב לו שרירי הרגליים רצוי שירוץ בלי שיפוע, תקן אותי אם אני טועה.
במידה ואינך שואף להתחטב (מעוניין לשמור על מסה קיימת ואף לעלות במקצת), האם 30 דקות הליכה 7 קמש 3-4 פעמים בשבוע יספיקו על מנת לשמור על פעילות לב תקינה (כמובן בהנחה שמדובר באדם בריא ללא בעיות מיוחדות)?המיתוס לגבי שריפת שומן רק אחרי 20 דקות לא נכון.
מבחינת יעילות - כמות קלוריות לדקה, ריצה היא כנראה הספורט הכי יעיל שיש.
בזמן חיטוב ריצה של 30-45 דקות בקצב בינוני, קצב שאתה מתנשף בצורה נשלטת היא דרך מצוינת לשרוף קלוריות.
מבחינת כמות קלוריות ששורפים בריצה החישוב הוא משקל הגוף כפול כמות הק"מ שרצת. כלומר אם אתה שוקל 80 קילו ורצת 5 ק"מ שרפת בערך 400 קלוריות.
כן, אפשר להחליף משחק במהירות במשחק עם השיפוע.
בגדול זה די מיותר, מצד אחד זו לא עצימות שתגרום לשיפור אצל אדם בריאבמידה ואינך שואף להתחטב (מעוניין לשמור על מסה קיימת ואף לעלות במקצת), האם 30 דקות הליכה 7 קמש 3-4 פעמים בשבוע יספיקו על מנת לשמור על פעילות לב תקינה (כמובן בהנחה שמדובר באדם בריא ללא בעיות מיוחדות)?
אז מה ההבדל בין ריצה בשיפוע לריצה בלי שיפוע?ריצה בשיפוע היא מקבילה לריצה מהירה יותר ולכן תשרוף יותר קלוריות לכל דקת פעילות.
הריצה בשיפוע לא תשפיע משמעותית על ההיפרטרופיה.
כך שמי שיכול לרוץ בעצימות גבוהה יותר אותו פרק זמן, זה עדיף. כמובן בלי לפגוע בהתאוששות
היתרון יבוא לידי ביטוי במידה ושניהם ירוצו באותה המהירות, כלומר יעברו את אותו המרחק באותו פרק זמן.אז מה ההבדל בין ריצה בשיפוע לריצה בלי שיפוע?
לדוגמא אדם ראשון רץ 5 דקות על שיפוע של 3.
אדם שני רץ 5 דקות על שיפוע 0,
אז מן הסתם האדם השני ירוץ יותר קמ"ש משמע ישרוף יותר קלוריות,אז איזה יתרון השיפוע החיובי הזה יתן לי?
ההבדל זה שבריצה בשיפוע העבודה היא יותר אנאירובית מאשר הריצה בלי השיפוע, מה שאומר שהרמת קושי תהיה קשה יותר, הדו ראשי שלך יתאמץ הרבה יותר ואתה כנראה גם תתעייף מהר יותר.אז מה ההבדל בין ריצה בשיפוע לריצה בלי שיפוע?
אז מן הסתם האדם השני ירוץ יותר קמ"ש משמע ישרוף יותר קלוריות,אז איזה יתרון השיפוע החיובי הזה יתן לי?
אז מה ההבדל בין ריצה בשיפוע לריצה בלי שיפוע?
אוקיי. אבל אם המטרה היא שריפה קלורית נטו בלי רצון לחזק את שרירי הרגליים מה מומלץ יותר להוסיף מהירות או להגדיל שיפוע? במידה והתשובה שלך תיהיה להוסיף מהירות לא עדיף כבר לרוץ בשיפוע שלילי(ירידה) שאז בכלל אוכל להגיע לספרינטים עצומים?באותה מהירות בשיפוע גדול יותר, המאמץ גדול יותר ולכן כמות הקלוריות לדקה (לא לק'מ) גדולה יותר.
יש טבלאות המרה שמשוות בין מהירות ללא שיפוע למהירות עם שיפוע. לדוגמא 10 קמ'ש בשיפוע 0, שווה 9.5 קמ'ש בשיפוע 1.