אחר אימון היכרות קרוספיט מס' 2 בספורטק ברחובות

אתם מנסים לתקוף את עומרי סתם. הוא בסה"כ אומר שבאימונים הפתוחים כשבאים אנשים שהוא לא מכיר ולא יודע את הרמה שלהם - לא יהיו מוטות ופלטות, מהסיבה שהוא מפחד לקחת עליהם אחריות לפציעה. הוא אמר שברגע שתפתח הקבוצה שלו והוא יכיר את האנשים ואת היכולות שלהם, אז כן ישולבו משקולות ופלטות.

למרות שאני לא בטוח עד כמה עומרי אחראי על אותם אנשים שבאים להתאמן בימים הפתוחים, הרי זה לא חוג שמשלמים ואז הוא כן צריך להביא דין וחשבון על פציעות - או שכן?

אף אחד לא תוקף אותו. אנשים באינטרנט נהיו ממש רגישים. הנקודה שהוא אמר שהוא לא מתכוון לתת לאף אחד לגעת במשקולות כי זה יותר מסוכן מאימוני קרוספיט אחרים (זה מה שנקרא צרות עין, מורן) והוא מפחד לקחת אחראיות. השאלה הייתה למה הוא חושב שבלי משקולות זה מסוכן פחות, ושאלתי אם יש לו ביטוח.

אתה צודק, הקטע היא שמספרינטים וריצות רוב הפציעות הן לאחר תקופה, בעוד שממשקולות הפציעות [לא כולן כמובן] יכולות להיווצר גם מאימון חד פעמי.

אף אחד לא תוקף אותו. אנשים באינטרנט נהיו ממש רגישים. הנקודה שהוא אמר שהוא לא מתכוון לתת לאף אחד לגעת במשקולות כי זה יותר מסוכן מאימוני קרוספיט אחרים (זה מה שנקרא צרות עין, מורן) והוא מפחד לקחת אחראיות. השאלה הייתה למה הוא חושב שבלי משקולות זה מסוכן פחות, ושאלתי אם יש לו ביטוח.

אחי, מה הקשר לרגישים? אתה תמיד אוהב לחזור על המנטרה של רגישות באינטרנט. אין קשר לזה.

אתה צודק, הקטע היא שמספרינטים וריצות רוב הפציעות הן לאחר תקופה, בעוד שממשקולות הפציעות [לא כולן כמובן] יכולות להיווצר גם מאימון חד פעמי.

ממש לא , ראיתי אנשים קורעים רצועות , שוברים עצמות , מאבדים את ההכרה .
הקאות , התייבשויות ומכות חום , אני רואה יותר מפעמיים בשבוע שאני מתאמן , ובקשר לדברים יותר נדירים היו גם מקריי מוות , בגלל זה אצלנו כל האנשים חייבים ביטוח ולעבור בדיקות מאמץ .

אתה צודק, בסופו של דבר זה באמת תלוי בעצימות.

אחי, מה הקשר לרגישים? אתה תמיד אוהב לחזור על המנטרה של רגישות באינטרנט. אין קשר לזה.

א) זה לא נכון. יש המון פציעות מיידיות בכל תחום ספורט. הרמת משקולות יושבת באחד הקומות האחרונים בכמות הפציעות פר 100 שעות עבודה.

ב) קשור מאוד, כי כל אחד חושב שתוקפים אותו אישית ומתחיל להתעצבן ולסתום פיות במקום לענות.

אלכס, איך הגעת למשקל שלך אם כל היום סותמים לך את הפה?

יש מצב שסותמים לך אותו בבאגטים? הייתי בודק את זה.

יש אנשים רגישים ויש אנשים....

הבעיה עם משקולות ופלטות זה טכניקה. יותר קל ללמד לעשות דברים עם משקל גוף, בלי קשר לעומסים. כן, גם שכיבת סמיכה לחזרה אחת יכולה להיות מסוכנת אם זה ה RM1 של בן אדם X, אבל קל ללמד את זה ואפשר בקלות להקל את הקושי למי שמבין ויודע איך להדריך.
אם היו פלטות ומשקולות יותר אנשים היו באים? מה עשיתם סקר שוק שאתם קובעים את זה חד משעמית? סתם בילבולי מוח.

ובטח שהרמת משקולות זה ספורט עם גורמי פציעה נמוכים, ככה זה שבקושי זזים ומשחקים לבד. כמעט כמו חצים. הקטע הוא שסביר להניח שפציעות במכוני כושר הן מרובות, וזה בגלל שלא כמו בספורט מקצועני, אנשים שם לא יודעים להתאמן בטכניקה נכונה ובשיטות הנכונות. גם ריצה בסרגל מאמצים נכון עם טכניקה נכונה לא אמורה לגרום לפציעות, אבל אין מה לעשות, כשנעים במרחב הסיכון עולה. שמשחקים נגד יריב ויש מגע, הסיכון עולה.
אני אף פעם לא התלהבתי מהאמרה הזאת. גם יותר בטוח להרים משקולות מאשר לנסוע במכונית בטח.

נערך לאחרונה:
יש אנשים רגישים ויש אנשים....

הבעיה עם משקולות ופלטות זה טכניקה. יותר קל ללמד לעשות דברים עם משקל גוף, בלי קשר לעומסים. כן, גם שכיבת סמיכה לחזרה אחת יכולה להיות מסוכנת אם זה ה RM1 של בן אדם X, אבל קל ללמד את זה ואפשר בקלות להקל את הקושי למי שמבין ויודע איך להדריך.
אם היו פלטות ומשקולות יותר אנשים היו באים? מה עשיתם סקר שוק שאתם קובעים את זה חד משעמית? סתם בילבולי מוח.

ובטח שהרמת משקולות זה ספורט עם גורמי פציעה נמוכים, ככה זה שבקושי זזים ומשחקים לבד. כמעט כמו חצים. הקטע הוא שסביר להניח שפציעות במכוני כושר הן מרובות, וזה בגלל שלא כמו בספורט מקצועני, אנשים שם לא יודעים להתאמן בטכניקה נכונה ובשיטות הנכונות. גם ריצה בסרגל מאמצים נכון עם טכניקה נכונה לא אמורה לגרום לפציעות, אבל אין מה לעשות, כשנעים במרחב הסיכון עולה. שמשחקים נגד יריב ויש מגע, הסיכון עולה.
אני אף פעם לא התלהבתי מהאמרה הזאת. גם יותר בטוח להרים משקולות מאשר לנסוע במכונית בטח.

אני לא אכנס לדיון של האם נפצעים או לא ממשקולות

ברור שאם יהיה במפגש מוטות ופלטות יבואו יותר אנשים
מי יגיע לעשות מד"ס עד רחובות ? בצבא כבר היינו וממש אני לא רוצה דזה וו למדסים שם...

לא צריך סקר שוק, לוגיקה פשוטה מי שמתאמן עם משקל גוף יגיע בכל מקרה
מי שרוצה משקולות יגיע רק אם יהיו משקולות

אז אם יהיו משקולות יגיעו יותר אנשים...

מי יגיע לעשות מד"ס עד רחובות ? בצבא כבר היינו וממש אני לא רוצה דזה וו למדסים שם...

ראשית אני חושב שהמרחק בין מד"ס לבין אימון קרוספיט שלא כולל משקל הוא די רחוק.
לגבי נושא המשקולות והפלטות, אני חושב שחברה פה מכל הכיוונים ענו על הסיבה שהיא בעיקר טכניקה.
אין כל כך מצב לעבוד על טכניקה נכונה, באימון היכרות. קל יותר לעשות את זה עם משקל גוף.
לגבי הלהגיע או לא להגיע, אני חושב שאנשים פה נופלים למלכודת הנוחות. אם תגיעו רק בגלל המשקולות, זה כנראה רק בגלל שזה מה שמעניין אתכם וחבל (אני בכוונה מכליל).
כל העניין הוא גם לעבוד ולהתאמן באיזורים שלא מתאימים לכם וגם קשים לכם וזה כושר אמיתי.
אין טעם בלהיות טובים בדבר אחד או שניים, אלא בכל הקריטריונים.
אל תסתכל על זה כמד"ס אלא כאתגר ונקודות חולשה אולי שיש מה לשפר בהן (אם יש).
דוגמה אישית למשל, במפגש האחרון קיבלתי בעיטה בתחת אפילו שחשבתי שאני במצב טוב סה"כ.

לוגיקה פשוטה מדי. אולי יש אנשים שלא רוצים לעשות משקולות. ואז כבר החשבון שלך לא משהו...
בכל מקרה, במפגש הקודם עמרי הביא שלושה צמיגים של טרקטור. היה מגניב וכל ההארד-קורים פה שמסתכלים על סרטים של לואי סימונס היו משפריצים ניטים. לא צריך מוט בשביל שיהיה אלמנט של כח באימון. כמו שצביקה אמר, אם רק מוט מעניין אותך אז האימון הזה הוא לא בשבילך. בשביל זה יש חדר כושר עם מלא מוטות.

סבבה

אני מציע שתצלמו קצת בוידאו ותעלו כמה סרטונים

עולים לי הרבה יותר דרכים להיפצע מלנסות להרים צמיג של טרקטור מאשר ממוט

• פותח/ת השרשור
תודה רבה למי שהגיע לאימון 😃

טעות...

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
javascript:void('ct37157246')מה היה באימון בספורטק?ו crossfit 360 ו23:44 | 18/07/09

עבודה בזוגות ,אחד עובד שני ממתין / נח ,צבירת ניקוד מצטבר ביחד.

800 מטר 2X (שני סבובי ריצה סביב לספורטק)
200 double unders קפיצות כפולות בחבל (או 600 קפיצות רגילות ,או 150 קפיצות + ברכיים לחזה )
200 situps ברגליים ישרות ,לישיבה מלאה.
100 burpiz
800 מטר 2X (שני סבובי ריצה סביב לספורטק)

הזוג הראשון הגיע ב-31:10
האחרון 41:00

תודה רבה לכל 28 המתאמנים שבחרו לבוא ולהזיע ביחד במוצ"ש

נתראה באימונים בספורטק החל מה-2/8 יום א' בשעה 20:00

לפרטים נוספים
עומרי פלד
0506981866

למה התגובה שלי נמחקה? הייתה לגיטימית לגמרי!

קורן חאלס לזהם את האשכול, אל תגיב פה יותר.
ולא רק התגובות שלך נמחקו התגובות של כולכם נמחקו, פעם הבאה שמשהו מתחיל לעשות פה בלאגן מקבל השעייה נמאס לי מכל הלייצנות והקרקס הזה שהולך פה.
מי שרוצה להרים כבד שילך להדר יוסף וירים שם כבד, מי שרוצה להשתתף במפגשים שיבוא למה שהמפגשים נותנים ושלא יחפש מה רע ומה טוב, לא טוב אל תגיבו ואל תבואו אף אחד לא מבקש ממכם שום דבר.

עומרי, אתה יכול להסביר קצת על החלוקה לזוגות?
איך בדיוק החזרות והריצה התחלקו בין הזוגות? מתי כל אחד עבד / נח ?

החזרות התחלקו לפי איך שהזוג רצה, בתנאי שבכל רגע נתון רק אחד עובד. רוב הזוגות חילקו את הריצות כך שכל אחד עשה סיבוב (800) ובנתיים השני נח. בברפיז היו גם רגעים ששנינו נחנו, פשוט כי בא למות. 😃

• פותח/ת השרשור
עומרי, אתה יכול להסביר קצת על החלוקה לזוגות?
איך בדיוק החזרות והריצה התחלקו בין הזוגות? מתי כל אחד עבד / נח ?

המאמץ הוא "קבוצתי" (זוגות),מתחלקים במשימה ,כל אחד בתורו תורם כמה חזרות שהוא יכול וכשקשה לו / לה מידי ,מתחלפים .כמו שמורן ציין,אחד נח ואחד עובד.

אני יודע שזה נשמע כאילו נחים המון ,אבל מי שמכיר את התרגילים (burpiz , double unders ) יודע שזו מנוחה מבורכת:161bd:

בכל מקרה ,זה היה גיבוש נחמד ,ואחלה שיתוף פעולה של כול מי שהגיע ✌️

Back
למעלה תחתית